Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Schouder

Schouder recepten (358) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Schouder

Schouderkarbonade klaargemaakt op Amerikaanse wijze.

INGREDIENTEN

2 kilo schouderkarbonade aan een stuk, zonder bot., 1/2 bol knoflook., Peper en zout, mosterd, 2 eetlepels Franse tuinkruiden, 150 c.c. olie, En het belangrijkste, een ovenschaal.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gestoofde lamsbout / -schouder

Eenvoudig recept voor gestoofde lamsbout / -schouder

INGREDIENTEN

Lamsbout - / schouder, Lamsjus / -bouillon, Paddenstoel, ui en paprika

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Erwtensoep / Snert ( Sonja Bakker proof )

Deze snert is echt zo verschrikkelijk lekker en is een  " erfenis " van mijn " Zussie " ( Joyce202 ) die me dit recept heeft gegeven. Bij mij thuis werd er nooit snert gemaakt omdat mijn vrouw toen nog altijd kookte en bij de gedachte aan snert, zag ze altijd weer die vette varkenspoten van vroeger in de soep drijven. Tijden en recepten veranderen, inmiddels kook ik vaak en geniet ook mijn gezin van deze " magere " Snert. Helaas is mijn " Zussie " Joyce veel te vroeg overleden, ( 2010 ) en elke keer weer als ik deze snert aan het maken ben kijk ik naar haar foto en vraag haar dan, doe ik het goed zo "zussie " ? Haar antwoord ken ik, volg het recept en proeven !! en evt. een beetje aanpassen aan je gezin. Dit recept is voor 4 personen en voor twee dagen omdat het de tweede dag nog lekkerder is.

INGREDIENTEN

* 500 gram split erwten, * 500 gram hamschijf, varkens poulet. of schouder karbonades., * 150 gram magere baconreepjes, * 1 zak erwtensoep groenten, * 8 kruidnagels, * 1 laurierblad, * 1 ui, * 1 (magere) rookworst, * 2 a 3 aardappels, * 3 runderbouillon blokjes, * beetje sambal ( badjak ) naar smaak, * beetje maggi

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Jambalaya

Soulfood uit het Caribisch gebied; een goede keuze als je veel gasten hebt; serveer er een grote schaal gemengde salade bij.

INGREDIENTEN

Soulfood voor 6 tot 8 personen, , 2 el olijfolie, 4 enkele kipfilets elk in 3 stukken, 350 gr. varkensvlees, schouder of lendestuk in blokjes, 2 uien grof gesneden, 3 groene paprikas in reepjes, 2 tenen knoflook fijn gesneden, 1 el. tomatenpuree, 6 tomaten ontveld en grof gesneden, of een blik van 400 gr., 100 gr. stukje chorizo, in dikke plakjes, 1/2 tl. cayennepeper, 1/2 tl gemalen kruidnagel, 1/2 tl. gemalen folie, 1-2 rode spaanse pepers fijngesneden, 4 laurierblaadjes, zout en zwarte peper, 200 gr. langkorrelige rijst, gewassen, 330 ml. groente of kippenbouillon, 1 groot glas witte wijn, 1 flinke handvol gesneden bladpeterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-11-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Babi pangang met saus

Weer zo een heerlijke Indonesische gerecht die lijk op die van t Chinees restaurant op de hoek. Bij ons een treffer thuis. Zoetzuur en voor fijnproevers. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR BABI PANGANG:, 500 g doorregen varkenslappen (geen speklap, maar meer van schouder), 2 t gemberpoeder, 1 t knoflookpoeder, 1 t uienpoeder, 1 t laos, 3 e ketjap manis, 1 t zout, 1/4 t peper, citroensap[, , VOOR SAUS:, 200 ml kippenbouillon (of meer), 2 e suiker, 1 e droge sherry, 1 e olie, 70 g tomatenpuree, mespunt Ve-tsin, 1 klein uitje, heel fijn gesnipperd (of uienpoeder), 1/2 t knoflookpoeder, overgebleven vocht uit het vlees braadslee (niet weggooien, is heerlijk erbij)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Aziatisch
  •  60-120 min.

Lamsvlees Uit Het Midden-Oosten

Zoet-pittig gerecht, dat heerlijk smaakt bij couscous. Voor als je eens echt iets anders op tafel wilt zetten. Het kost wat tijd, maar is absoluut niet moeilijk te maken!

INGREDIENTEN

750 gram lamsvlees (van de schouder), 2 uien, 100 gram dadels, 75 gram gedroogde gewelde abrikozen, 1 el olie, 50 gram boter, 2 tenen knoflook, 1 gedroogde chilipeper, driekwart theelepel komijn, 2 kruidnagelen, halve theelepel kurkuma, halve theelepel kardemom, halve theelepel kaneel, 3 dl kippenbouillon, 2 dl sinaasappelsap, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tajine van lamsvlees met honing en amandelen

Heerlijk bijzonder gekruid marokaans recept. Hartig maar toch zoet van smaak

INGREDIENTEN

2 kg lamsvlees (van de nek of schouder), 1 tl gemberpoeder, 1 tl zwarte peper, 1 el ras el hanout, , 1¼ dl water, 2 st uien, 2 tn knoflook, 2 st kaneelpijpjes, 300 gr rozijnen (ongezwaveld), 125 gr amandelen (wit), 175gr honing, 1½ tl kaneelpoeder, 100 gr boter, Peper en zout, , Brood, 600 gr bloem, 2 tl venkelzaad, 11 gr gedroogde gist ( 1 zakje), 1 kl honing, 5 dl melk, 30 gr eigeel, 1 el melk, 5 gr zout, Olijfolie, , Hummus, 1 blik kikkererwten (400-450 gr), 75 gr tahin (sesampasta), 2 tn knoflook, 1 st citroen, Zeezout, cayennepeper, , garnering, Takjes koriander voor de, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lamstajine met vruchten

Basisrecept voor beginnende tajinekokers, een echte tajine is leuk maar niet noodzakelijk. Makkelijk vooraf te maken, het wordt lekkerder door even een nachtje te rusten!

INGREDIENTEN

1-1,5 kilo lamsvlees (van de schouder bijvoorbeeld) met bot, 1 grote ui, twee theelepels koenjit/kurkuma, twee mespuntjes gemberpoeder, kaneelstokje, peper, zout, olijfolie. Tien gedroogde pruimen en tien gedroogde abrikozen, handje amandelen, eetlepel sesamzaad, kaneelpoeder, twee eetlepels honing.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Smullen: Rijk gevulde verse kruidige goulash soep

Het is heel guur herfstweer en fris dus hadden wij trek in een stevige (weekend) maaltijdsoep. Deze is het geworden, anders dan anders door wat te experimenteren met ingrediënten om meer smaak te krijgen. Alles is vers, geen pakjes en dat is aan deze voortreffelijke soep duidelijk te proeven. Dit is genoeg voor 4 royale porties en is ook heel goed in te vriezen. Als je een keer haast hebt of geen zin dan is er altijd wat lekkers binnen handbereik.

INGREDIENTEN

500 gr runderpoulet, 8 uien, 4 sjalotten, 2 aardappels, 2 groene paprika`s, 4 tros tomaten, 1 teentje knoflook, 1 winterwortel, 100 gr roomboter, 1 liter runderbouillon, 100 ml droge rode wijn, Zeezout, 1 el paprikapoeder pikant, 2 el paprikapoeder (zoet, gerookt), 1 t majoraan, 1 t karwijzaad, Zure room

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-10-2013
  • Hongaars
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees met bier zoals het hoort

Laat gerust weten wat jullie ervan vinden!

INGREDIENTEN

1½ kilogram rundsstoofvlees (vraag aan de slager of het zeker kwaliteitsstoofvlees is. Taai vlees dus dat afkomstig is van de schouder of van de hals/nek van het rund, en geen vlees dat niet geschikt is om stoofvlees van te maken en na de lange bereiding droog is of in draden uiteen valt. In vaktermen heet dit deel van het rund het zenuwstuk of le petit nerf)., 1 kalfs- of rundsnier (lamsniertjes hebben een te sterke lamssmaak voor ons gerecht), 4 middelgrote uien, 4 grote sjalotten, 1½ knoflookteentje, 1 grote wortel, 2 grote witte boterhammen of meergranenbrood ontdaan van de korst, 1 liter bruin bier (is iets meer dan 3 flesjes + nog 1 extra flesje als noodreserve), , Welk bier? Voor een zoet effect: Faro, Rodenbach of Piedboeuf tafelbier. Voor een minder zoet effect: Rode Chimay, Westmalle Tripel of Trappist Rochefort 8. Voor een iets zuurder effect: geuze van Boon of Cantillon (lambiek is zeer traditioneel bij stoofvlees). In de provincie Limburg bestaat er zelfs een variant dat zuurvlees heet waarbij het vlees eerst een nacht in azijn wordt gemarineerd. Een combinatie van 2 soorten bier kan natuurlijk ook. Volgens de wetenschappelijke benadering van de foodpairingbeweging komen de smaakcomponenten van bereid stoofvlees het best overeen met de Sint Bernardus Abt 12, Gouden Carolus, Kasteelbier Bruin 11° of een Leffe Bruin. Ikzelf gebruik het liefst de Sint Bernardus Abt 12 waar ik halverwege de stooftijd een scheut Faro bijgiet., , 3 dl kalfsfond + 1 extra scheutje, 1½ eetlepel rode wijnazijn (maakt het vlees malser en geeft een frisse toets aan het gerecht, achterwege laten wanneer men met geuze werkt)., 3 laurierblaadjes, 2 kruidnagels (hebben buiten een lekkere smaak ook een conserverende werking), 3 long peppers (geurige Javaanse peper die het stoofvlees heerlijk parfumeert), Tijm, Salie, 2 eetlepels bloem, 1½ eetlepel bruine cassonadesuiker (als je met een bier van het zoete type werkt, reduceer de hoeveelheid cassonade dan tot een ½ eetlepel)., 1-2 eetlepels aalbessengelei of Sirop de Liège (als je met bier van het zoete type werkt, reduceer de hoeveel gelei of siroop dan tot 1 eetlepel)., Facultatief kan er in de plaats van de aalbessengelei of de Sirop de Liège ook een stuk zwarte fondantchocolade worden toegevoegd, of een stuk peperkoek met mosterd worden ingesmeerd (dan kan ook 1 witte boterham worden weggelaten)., Reuzel (hierin kan men het best vlees op een hoog vuur aanbakken en vermijdt men dat het gerecht de overheersende smaak van roomboter heeft)., Mosterd van goede kwaliteit, Water, Peper, Zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-2009
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Pulled pork met gepofte knoflook

Pulled pork is uit elkaar getrokken vlees van een lang gegaard stuk varkensvlees, zeg maar een soort draadjesvlees. Je kunt het maken van een ham of varkenskop, maar mijn favoriet is de schouder van een vet varkentje als de Duke of Berkshire. Lang garen in de oven.

INGREDIENTEN

, 1 kilo varkensschouder, 1,5 dl tomatenketchup, 1 dl wittewijnazijn, 1 dl (kippen) bouillon, 50 g basterdsuiker, 1 e fijne Franse mosterd, 1 e Worcestersaus, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel gedroogde tijm (of fijngehakte verse tijm), 1 ui, in ringen gesneden, 2 bollen knoflook, 1 e olijfolie, 3 takjes verse tijm, 1 brood (gesneden of als bol)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Cha Shiu (varkensvlees uit de oven met hoisinsaus)

Lekker vlees uit de oven, met hoisin saus.

INGREDIENTEN

1 kg schouder karbonade of speklappen, 2 lente-uitjes, 2 knoflooktenen, sherry, 3 el hoisinsaus, 2 el oestersaus, 6 el sojasaus, 1 tl sesamolie, suiker, zout, honing eventueel rode voedselkleurstof

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ossobuco BK Slowcooker3

Osso-buco betekent eigenlijk "hol vlees" en heet in het Nederlands schenkel (mergpijp met vlees er omheen). In dit geval kalfsvlees. Zo`n schenkel wordt het lekkerst wanneer hij heel langzaam op een laag vuur wordt klaargestoofd, ideaal dus voor een BK Slowcooker. Stoofvlees wordt gesneden van de minder malse delen zoals de hals, borst of schouder. De stooftijd is afhankelijk van de malsheid en variëert tussen 1 en 3 uur. Na het kort aanbraden worden de schenkels in de slowcooker gedaan en wordt er vocht toegevoegd, dat kan water zijn maar liever bouillon en wijn. Hoe smakelijker de stoofvloeistof deste lekkerder de saus aan het eind wordt

INGREDIENTEN

- 2 of 3 vlezige kalfschenkels, ca 3 cm dik, - 1 ui, - 2 stelen bleekselderij, - 2 knoflook tenen, - 1 citroen schilletje, - 1 grote vleestomaat, - 1 takje majoraan, - 15 cm winterwortel, - 300 ml kalfsfond, - 200 ml droge witte wijn, - peper en zout, - 25 gram bakboter,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-08-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lamsvlees in Kolhapuri-stijl

* Kolhapuri mutton *Kolhapur wordt in verband gebracht met het eten van de Mahratta's, die ooit de dapperste strijders van India waren en met veel succes tegen zowel de mogolkeizers als het Britse leger vochten. Dit gerecht, met zijn verrukkelijke donkere saus, is nogal heet zoals het in Kolhapur wordt bereid: het bevat oorspronkelijk 10-12 hele gedroogde rode pepertjes. Gebruik er desgewenst een paar minder, ook met 4 pepertjes is het lekker.

INGREDIENTEN

900 g ontbeend lamsvlees van de schouder, in blokjes van 4 cm gesneden, Marinade:, 4 el yoghurt, 4 tl zeer fijn geraspte verse gember, 2 tl fijngeperste knoflook, 1/2 tl kurkumapoeder, Saus:, 1 tl plantaardige olie, 4-12 gedroogde rode pepertjes (naar smaak), stukje kaneel van 4 cm, 10 hele kruidnagels, 10 hele kardemomzaden, 2 el hele korianderzaden, 350 g uien (gepeld), 6 el plantaardige olie, 4 tl zeer fijn geperste knoflook, 2 tl zeer fijn geraspte geschilde verse gember, ruim 200 g zeer fijn gehakte tomaten, ca. 2.1/2 tl zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Erwtensoep van oma Bep

Een klassieker!!

INGREDIENTEN

250 g. Spliterwten, 1 schouder karbonade, 100g spek, 50g ui, 50g aardappel, 40g prei, 50g winterwortel, 50g knolselderij, 6 blaadjes bladselderij, 2 laurierblaadjes, 5 peperkorrels, 1 halve rookworst, 4 sneetjes roggebrood, 1 eetl. mosterd, 8 plakjes katenspek, 1 theel. runderbouillonpoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Varkenskarbonade met appel en kaneel

4 personen uit de oven

INGREDIENTEN

4 schouder karbonaden van elk 150 g, zout, peper, 60 g boter, 2 goudrenetten, mespunt kaneel, gesmolten boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2004
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Slavink

Maak indruk op je gasten.En maak je eigen supersappige homemade slavink. Deze zijn gegarandeerd lekkerder dan de kant-en-klaar-vinkjes uit de supermarkt.

INGREDIENTEN

600 gram (doorregen) schouder (of vers gedraaid varkensgehakt), 12 plakjes gezouten en gerookt buikspek, langwerpig, peper en zout, versgemalen, boter, , optioneel: 2,5 dl bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chinese koolsalade met brie

443 Calorieen p.p

INGREDIENTEN

200 g brie - 600 gchinese kool -100 g, ham (schouder) -, 100 g kaas (jong belegen) - 3 el kerriesaus - 1 snufje, peper -, 3 stuks perziken (vers) - 3 el sinaasappelsap - 1 snufje zout -2 el zure room -

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

bruine bonensoep

Zo vind mijn zoon de soep het lekkerst.

INGREDIENTEN

Ong,3 liter water,1 pond schouder karbonade, stukje buikspek, 250gr gerookte spekblokjes, 1 pak bruine bonen, 2 preien, 4 grote uien, zout,peper,piment,kruidnagels.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Stoofschotel van wildzwijn

Voor de wildliefhebber niet te versmaden.

INGREDIENTEN

1250 gr wildzwijn,(nek of schouder);3 el olijfolie;5 grote uien;75 gr bloem;3 tenen knoflook;(gepeld en gesneden);3 theel dijon mosterd;1,5 liter wildbouillon;3 laurierblaadjes;3 takjes tijm;zout;peper uit de molen.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Romertopf Provencaal

589 Kcal/2469 kJ

INGREDIENTEN

800 gr lamsvlees van de schouder, 8 teentjes knoflook, zout, zwarte peper, 4 el provencaalse kruiden, 5 el olijfolie, 800 gr tomaten, 800 gr uien, 600 gr aubergines, 500 gr courgettes, 500 gr wortelen, 1 takje rozemarijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-05-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

Deze menu is wel tijdrovend, maar als je toch thuis bent is dit weinig moeiten. De oven doet het werk.

INGREDIENTEN

1 kg schouderkarbonades of schouderlappen (een aaneen stuk schouder is het beste), , marinade, 2 t zeezout, 1/4 t grof gemalen zwarte peper, 2 laurierbladeren, verscheurd, 1/4 t gedroogde rozemarijn, 3 geneusde jenever bessen, 2 teentjes knoflook, gekneusd, 1/4 t tijm, 1/4 t venkelzaad, 1/4 t anijszaad, 1 t gedroogde salie, 1/4 t nootmuskaat, , Marineer schouderlappen voor tenminste 24-48 uur terwijl je het af en toe doormengen., , 1. Doen vlees in een ovenschaal die met aluminiumfolie is bekleed en verdeel daarover 1 ui in halve ringen., 2. Vouw overige folie over vlees en dek goed af met folie., 3. Bak het vlees voor 3 uur bij 140*C tot boterzacht., 4. Zet de braadslee nog 30 min. zonder folie in de oven en keer het vlees af en toe om. Schep het vlees uit het stoofvocht en laat afkoelen., 5. Pluk het vlees in draadjes uit elkaar met behulp van twee vorken., 6. Rooster het brood even heel kort in een koekenpan (of gebruik een broodrooster)., 7. Bak vlees even aan in beetje olie tot warm en beleg brood met pulled pork., 8. Daarop komt plakken augurken en smeer een dot mierikswortelsaus erover., 8. Doen bovenste helft van broodje erop.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2015
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Drie-vlezen-pot

Machtige stoofpot , die het prima doet als de winter in het land is !

INGREDIENTEN

-50 gr. boter, -150 gr. schouder karbonade (zonder been), -150 gr. runderlap, -150 gr. lamslapjes, , -2 eetlepels wittewijn azijn, , -1 winterwortel, , -1 prei, , -1 koolrabi, , -? knolselderij, , -2 uien, , -500 gr. aardappelen, , -1 bouillontablet, , -1 bosje peterselie, , -peper/zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Karbonade boter mals gesudderd

INGREDIENTEN

4 flinke schouder karbonades, 50 gr braad boter, 200 ml water, 1 runderbouillon blokje, 1 eetl. peterselie fijn gesneden, 1 scheutje azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ovenschotel met Karbonades

Een makkelijk te maken ovenschotel voor 2 personen.

INGREDIENTEN

2 schouder- of ribkarbonades400 gr. geschilde aardappels2, rode paprika's4 tomaten1 ui200 gr. champignonsolijfolie, 2 eetl. basilicum4 eetl. hollandse mosterd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  •  
  •  30-60 min.

Znaimer Goulash

Oostenrijkse goelasj die erg pittig smaakt

INGREDIENTEN

-350 g varkensvlees van de schouder, -350 g kalfsvlees van de schouder, -6 eetlepels olie of 60 g boter, -350 g uien (in ringen gesneden), -2 eetlepels paprikapoeder, -3 tenen knoflook (uit de knijper), -zout, marjoraan, kummel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2003
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

devilled pork chops apple sauce

Recept gekregen van Hannie Merkelijn. Zo lekker heb je vast nog nooit varkenskarbonades gegeten.

INGREDIENTEN

4 schouder karbonades, 8 el. appelstroop, 2 el. mosterd, 3 el. Cajunkruiden, 1 el. slaolie, 1 grote moesappel, 1 tl. citroenrasp, 2 el. citroensap, 1 el.suiker, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-1999
  •  
  •  60-120 min.

Gerookte Beenham

Om te kijken of het ook met een tafelmodel lukt heb ik een stuk van 1300 gr. varkensschouder genomen en deze gepekelt en gerookt. Na het roken en de oven bleef er 995 gr. over Het recept voor de pekel heb ik afgeleid van de kruiden die een Antiliaanse collega gebruikt om varkensvlees te bereiden.

INGREDIENTEN

1300 gr. schouder met bot en vel., half kopje kleurzout, handje zwarte peperkorrels, handje kruidnagels, theelepel tabasco (optioneel), 5 of 6 laulierbladeren, +/- 2 liter water,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  •  
  •  > 120 min.

Scottish Stew

Erg voedzame stoofpot met kool en aardappelen uit Schotland (kan naar keuze met rund-of lamsvlees worden bereid.

INGREDIENTEN

-1 kg rundvlees van de schouder of schenkel, -2 el olie, -500 g aardappelen, -500 g uien, -500 g savooikool, -200 g wortels, -60 g vet spek (dobbelsteentjes), -2 th lepels zout, -2 th lepels verse tijm, -2 el gehakte peterselie, -1 laurierblad, -3/4 liter vlees-of kippebouillon, -versgemalen witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Schots Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Chinees geroosterd varkensvlees

中國烤豬肉 Geroosterd varkensvlees........ echt een verrukkelijke lekker stukje geroosterd varkensvlees... we zijn er gek op!

INGREDIENTEN

30 ml sojasaus, 30 ml droge sherry, 10 ml sesamolie, 1+1/4 t zout, 10 ml gember sap(gember door knoflookpers gedrukt), 2 e heldere honing, 25 g suiker, 2 teentjes knoflook uitgeperst, 1 kg varkens schouder, in brokken van 5X5X10 cm.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-08-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

LAMSVLEES MET VIJGEN EN SLIVOVITSJ

DEZE SLAVISCHE STOOFPOT KAN BIJ KOUD WEER,WARM EN BIJ MOOI WEER,KOUD GEGETEN WORDEN.

INGREDIENTEN

750 g lamsvlees(van de schouder)10 vijgen1 el mosterd2 el slivovitsj50 g boterolijfoliepeterseliezout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2003
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

ham&komkommersalade

Ideaal gerecht om mee te nemen naar het Vondelpark of het strand!

INGREDIENTEN

- Een paar gekookte aardappels, - 1,5 tot 2 ons ham (schouder of achterham), - eieren, - augurkjes, - mayonaise (yogonaise), - komkommer, - peterselie, , koud serveren met toast

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mu Wan

Varkensvlees in carameliseerde saus

INGREDIENTEN

2 eetl. plantaardige olie500 gr. varkensvlees, bv. van de schouder125 gr. suiker, 2 eetl. vissaus, nam pla1 eetl. ketjap manis

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tortellini met roomsaus

Heerlijk razendsnel recept met Tortellini, champignons, ham, parmezaanse kaas en room.

INGREDIENTEN

1 zakje tortellini alla carne, 125 gr. (voorgesneden)champignons, 200 ml slankroom, 100 gr. schouder- of achterham, 75 gr. parmezaanse (poeder) kaas, evt. 100 gr. broccoli, zout en peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rillettes de Tours

De plattelandskeuken van het Loire-gebied beschrijven en voorbijgaan aan de rillettes kan niet. De rillettes passen misschien niet meer zo goed in een tijd waarin de aandacht wordt gevestigd op matig gebruik van dierlijk vet. Toch wil ik je het recept niet onthouden, want het is heerlijk (een kleine hoeveelheid ervan kan geen kwaad). Rillettes worden gemaakt van mager en vet varkensvlees, dat langzaam met behulp van reuzel op laag vuur of in de oven wordt gaar gestoofd. Het gare vlees valt dan in kleine draadjes (rillettes) uit elkaar en vermengd met het vet ontstaat er een soort smeerbare pate. Rillettes kunnen ook van ander vlees gemaakt worden. Gebruik je gelijke delen varkens- en ganzenvlees, dan krijg je 'rillettes d'Orleans'. In dit recept is gekozen voor mager varkensvlees met reuzel. Als je kiest voor mager en vet varkensvlees kan de reuzel verminderd worden.

INGREDIENTEN

750 gram tot 1 kg reuzel, 3 kg mager varkensvlees van de achterbout, of de schouder, 60 gr grof zeezout, blaadjes van 2 takjes tijm,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lamsgehaktballetjes met pruimen

Een balletje gehakt gaat er altijd in maar deze lamsgehaktballetjes zijn wel erg lekker en weer eens iets anders omdat het gehakt vermengd wordt met fijngehakte pruimen. Proberen?

INGREDIENTEN

500 gram lamsgehakt (bij voorkeur van de schouder);, 12 mooie gedroogde pruimen, ontpit en fijngehakt;, 2 sjalotjes, fijngehakt;, 1 teen knoflook, fijngehakt;, een paar takjes fijngehakte platte peterselie;, 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil;, 1/2 theelepeltje paprikapoeder;, 1/2 theelepeltje zwarte peper;, zout naar smaak;, 1 losgeklopt ei;, 2 eetlepels olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hertenragout met veenbessen en bospaddestoelen

Een Duits gerecht dat doet denken aan romantische ridderkastelen en mysterieuze legendes ?

INGREDIENTEN

1 kg hertenstoofvlees (van de schouder) - 1 l fruitige jonge wijn (type Cotes du Rhone) - 1 wortel - 1 ui - 2 laurierblaadjes - 1 eetlepel witte peperbolletjes - 1 takje tijm - 1 teentje look - boter - 200 g veenbessen - 3 dl wildfond - 250 g bruine suiker - 500 g gemengde wilde paddestoelen - peper en zout - enkele plukjes peterselie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-09-2001
  • Duits
  •  > 120 min.

Kalfsfricassee met tomaten en rozemarijn

INGREDIENTEN

500 g kalfsblokjes (borst of schouder), 4 tomaten, 1 klein doosje tomatenpuree, 3,5 dl kalfsfond, 1 eetlepel tijm, laurier, rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

vleessalade

Heerlijke vleessalade voor op stokbrood, toastjes of gewoon voor op de boterham. Mijn gezin is er helemaal weg van en de salade is zo gemaakt.

INGREDIENTEN

5 eieren 100gr schouder of achterham 1 ui 2 volle el mayonaise zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2012
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Getrokken varken (UK)

Pulled Pork, een echt lekker Engels recept. Kan gebruikt worden als hoofdgerecht, maar is ook lekker voor een tussendoortje of snack. Altijd lekker, eigenlijk. Voorbereiding 20-30 minuten, maar daarna ± 7½ uur in de oven.

INGREDIENTEN

3 el paprika poeder, 1 el zout, 2 tl zwarte peper, ½ tl cayenne peper, 2 el gesnipperde knoflook (1 el poeder), ½ el gedroogde tijm, ½ kopje honing, ¼ kopje rode wijn vinaigrette, 3 el olijf olie, 1 ui, schoongemaakt en doormidden, ± 750gr varkens schouder, in twee stukken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2015
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top