Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Schots

Schots recepten (268) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Schots heksenbier

'Heksendrank' van bier met whisky

INGREDIENTEN

1 liter pils, 1 ei, 75 g suiker, 1,5 dl Schotse whisky

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  •  
  •  10-20 min.

Kaasfondue Schots

Schotse kaasfondu...een wereld fondue!

INGREDIENTEN

300 gr. kaas (lekkere zwitsersekaas, vraag bij de kaasboer voor de perfecte combi!)* 100 gr. prei* 2 dl. melk* 1 borrel wiskey* paar eetl. maizena (niet te weinig)* water.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  •  
  •  0-10 min.

schots ontbijt

Nog uitgebreider dan een engels ontbijt!

INGREDIENTEN

4 eieren - 4 geroosterde boterhammen - 2 tomaten - 4 kleine braadworstjes - klein blikje witte bonen in tomatensaus - 4 plakken bakbacon - half bakje champignons - 2 aardappelkantjes (soort rosti) - 2 plakjes bloedworst(black pudding),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2004
  • Schots
  •  10-20 min.

Schots ei

INGREDIENTEN

? Kalfsgehakt 500 gr., ? 5 eieren, ? paneermeel, ? kruidenboterkruiden, ? scheutje melk, ? peper uit de molen, zout, ? frituurolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2002
  • Schots Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Schots ei

Een verborgen eitje

INGREDIENTEN

? Kalfsgehakt 400 gr., ? 5 eieren, ? paneermeel, ? kruidenboterkruiden, ? scheutje melk, ? peper uit de molen, zout, ? frituurolie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Schots Bijgerecht
  •  30-60 min.

Schots ei

INGREDIENTEN

? Kalfsgehakt 400 gr., ? 5 eieren, ? paneermeel, ? kruidenboterkruiden, ? scheutje melk, ? peper uit de molen, zout, ? frituurolie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Schots Bijgerecht
  •  30-60 min.

Schots nachtmutsje

INGREDIENTEN

Whiskey

  •  …
  •  
  • Geplaatst op04-10-2003
  •  
  •  

Schots Heksenbier

INGREDIENTEN

Verwarm een liter pils tot het bijna kookt. Voeg al roerend een mengsel toe van 75 gram suiker en 1,5 dl Schotse whisky. Met een flinke schuimkraag opdienen in grote bierglazen. ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2000
  •  
  •  0-10 min.

Cranachan - Schots frambozentoetje

Voor een van de 5 Saaren, die zoveel van frambozen houdt...

INGREDIENTEN

, * 250 ml. slagroom, * 40 ml. honing, * 1 eetlepel whisky, * 500 gram frambozen, * 4 eetlepels geroosterde havermout

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Schots Nagerecht
  •  10-20 min.

schots in de roos

Gerookte zalm met rosti en ei

INGREDIENTEN

1 zak aviko rosti, 2 eieren middel groot, zput, peper, 4 lp creme fraise, 2 pakjes zalm, 1 lp verse dille, 4 kleine eieren, gemengde salade

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Zuiglam op zijn Schots

Streekgerecht met karakter

INGREDIENTEN

-500 g lamsvlees in blokjes, -1/2 l vleesbouillon, -zout en witte peper uit de molen, -150 g wortelen, raapjes (in plakjes), -300 g prei (in ringen), -600 g kleine aardappelen (krieltjes), -80 g parelgort, -2 th lepels gedroogde pepermuntblaadjes, -dragonazijn en peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Schots Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Burrebrede Schots shortbread

INGREDIENTEN

* 100 gr basterdsuiker, * 2 theel kaneelpoeder, * 1/2 theel kardemom, * 1/2 theel gember, * 3/4 theel piment poeder, * 1/2 theel zout, * 425 gr bloem, * 225 gr zachte boter,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2010
  • Schots
  •  30-60 min.

Gebakken makreel (Schots recept)

INGREDIENTEN

4 kleine makrelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g geraspte Schotse cheddar of belegen goudse, 1 theelepel mosterdpoeder, 2 lepels gesmolten boter, 1 lepel peterselie, 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Schots Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Schots in de roos

Gerookte zalm met rosti en ei

INGREDIENTEN

1 zak Aviko rosti (diepvries), 2 eieren, middelgroot, zout, 4 eetlepels cremr fraiche, 2 pakjes Schotse zalm, 4 eetlepels olijfolie, peper, 1 eetlepel gehakte dille, 4 eieren, klein, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2003
  • Schots Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Schots gebak : Ayrshire Shortbread

Een typisch Schots gebak met een smaak die door een theelepeltje Ayr whisky wordt veroorzaakt. Na de afternoon tea is juist dit gebak voor veel Schotten de overstap naar de whisky.

INGREDIENTEN

150 gram boter, 150 gram bloem, 75 gram witte basterdsuiker, 75 gram rijstebloem, 1 theelepel (Ayr) whisky, Boter voor invetten bakplaat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2008
  • Schots
  •  60-120 min.

Artisjokharten Op Zijn Schots

INGREDIENTEN

4 artisjokken-3 sjalotten-2 ansjovisfilets onder olie-1 bosje peterselie-40 gram boter-1 snufje nootmuskaat-1 el citroensap-zout en versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-1999
  •  
  •  30-60 min.

Schots edelhert met honing en malt whisky

Recept gecreeerd door sterrenkok Jan Buytaert van het befaamde restaurant Bellefleur * in Kapellen. Zijn passies voor Schotland, malt whisky en paddestoelen zijn in dit gerecht samengebald !

INGREDIENTEN

1,5 kg uitgebeende en gevliesde hertenrug - 200 gr bruine kalfsfond - 200 gr dubbele room - 2 el acacia-honing - 6 cl Lagavulin whisky - 1 tl groene peperbolletjes - 1 el cassisbessen - 2 kweeperen - 24 verse dadels - 8 verse vijgen - 350 gr kleine kastagneboleten - 250 gr boter - peper en zout - bruine rietsuiker en griessuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Teriyaki-spiesjes

INGREDIENTEN

1 biefstuk, ? 1 Schots zalmhaasje, ? 1 dl Teriyaki marinade, ? 1/2 zakje stoneleeks (a 8 stuks), ? 1 bakje shii-takes (250 g), ? 150 g witte snelkookrijst, ? 2 eetlepels sojasaus, ? peper, ? 2 eetlepels sesamzaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Teriyaki-spiesjes

INGREDIENTEN

1 biefstuk, ? 1 Schots zalmhaasje, ? 1 dl Teriyaki marinade, ? 1/2 zakje stoneleeks (a 8 stuks), ? 1 bakje shii-takes (250 g), ? 150 g witte snelkookrijst, ? 2 eetlepels sojasaus, ? peper, ? 2 eetlepels sesamzaadjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Grieks
  •  20-30 min.

Zelf bereide hazenpeper

Heerlijke HAZENPEPER met veel kruiden en rode wijn

INGREDIENTEN

Circa 1500 gr panklaar vlees voor hazenpeper (bij de poelier), 1 fles rode wijn, 3 takjes tijm 6 kruidnageltjes, 4 laurierblaadjes, 1 afgestreken eetlepel zwarte peperkorrels, 1 grote wortel, 1 grote prei, 4 stelen bleekselderij, 50 gr boter, 30 gr bloem, 60 gr braadboter zout versgemalen peper glas cognac, 300 gr blokjes mager rookspek, 2 grote uien, 2 eetlepels tomatenpuree, 3 eetlepels rode wijnazijn, 2 theelepels suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Schots Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Schotse eieren

Dit is een recept van Michel Roux een sterren chef van het londense restaurant Le Gavroche Ze zijn lauwwarm heerlijk als voorgerecht of zelfs als borrelhapje maar koud ook leuk om mee tenemen met een picknick Dit is een recept met kwartel eitjes kan echter ook met een klein kippenei mogelijk heb je dan wat meer vlees nodig

INGREDIENTEN

* 8 kwarteleitjes, * 300 gr varkensvlees fijngemalen, * 1 eiwit, * 1 theel fijngesneden verse bieslook, * 1 theel fijngesneden verse peterselie, * 1 mespunt cayennepeper, * zout en versgemalen peper, * 2 eieren, * 2 eetl melk, * 50 gr bloem (bestuiven), * 100 gr wit broodkruim, * 3 dl arachideolie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2012
  • Schots Voorgerecht
  •  30-60 min.

Fazant in Scottish ale

De pittige smaak van wild wordt perfect begeleid door een even robuust bier. Dit recept combineert fazant met Schots ale en malt whisky

INGREDIENTEN

3 el olie, 50 g boter, 2 fazanten, 1 fijngehakte ui, 1 stengel bleekselderij in stukjes, 2 wortelen in stukjes, 75 ml single malt whisky, 2 flessen van elk 33 cl Schots ale, 600 ml kippenbouillon, 2 teentjes knoflook, 300 ml slagroom, zout, versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

GARNALENCOCKTAIL MET ZALM EN MANGO

INGREDIENTEN

? zakje verse koriander a 15 gram, 1 limoen, 4 eetlepels mayonaise, zeezout, versgemalen zwarte peper, 1 kleine mango, 1 schots zalmhaasje 200 gram, 2 bakjes cocktailgarnalen a 125 gr, 2 eetlepels olijfolie met knoflook en chili-aroma, keukenpapier,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lauwwarme cocktail van garnalen zalm en mango

Een heerlijk voorafje voor een luxe diner.Makkelijk voor te bereiden!

INGREDIENTEN

1/2 zakje koriander (à 15 g), 1 limoen, 4 eetlepels mayonaise, zeezout, (versgemalen) zwarte pepe, r, 1 kleine mango, 1 Schots zalmhaasje (200 g), 2 bakjes cocktailgarnalen (à 125 g AH), 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma (Monini),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Lauwwarme cocktail van garnalen zalm en mango

INGREDIENTEN

1/2 zakje koriander (a 15 g), ? 1 limoen, ? 4 eetlepels mayonaise, ? zeezout, ? (versgemalen) zwarte peper, ? 1 kleine mango, ? 1 Schots zalmhaasje (200 g), ? 2 bakjes cocktailgarnalen (a 125 g AH), ? 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma (Monini),

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lauwwarme cocktail van garnalen zalm en mango

INGREDIENTEN

90 minuten wachttijd, , 1/2 zakje koriander (a 15 g), ? 1 limoen, ? 4 eetlepels mayonaise, ? zeezout, ? (versgemalen) zwarte peper, ? 1 kleine mango, ? 1 Schots zalmhaasje (200 g), ? 2 bakjes cocktailgarnalen (a 125 g), ? 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma (Monini),

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lauwwarme cocktail van garnalen, zalm en mango

Een exotisch voorgerecht met traditionele invloeden.

INGREDIENTEN

1/2 zakje verse koriander (a 15 gr.), 1 limoen, 4 el. mayonaise, zeezout, (versgemalen) zwarte peper, 1 kleine mango, 1 Schots zalmhaasje (200 gr.) 2 bakjes cocktailgarnalen (a 125 gr, AH)2 el. olijfolie extra vierge met knoflook en chilaroma, keukenpapier

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel van aardappelen met warm gerookte zalm

Als je van gerookte zalm houdt moet je dit eens maken. Echt verrukkelijk!!!! En weer snel klaar.

INGREDIENTEN

500 gr krieltjes in de schil - 2 dl crème fraîche - ± 150 gr warm gerookte zalm of verse zalm - zout - peper - verse bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2004
  • Schots Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ayrshire shortbread

Schots gebak met een mysterieuze smaak die door een theelepeltje whisky wordt veroorzaakt. Na een afternoon-tea is juist die Schotse shortbread voor veel Schotten het 'overstapje' naar een glas echte whisky. Hoewel het shortbread tot in alle uithoeken van het Verenigd Koninkrijk wordt gebakken en gegeten beschouwt men het Schotse shortbread als het meest smakelijke. De Schotten snoepen er op elk moment van de dag van. Het geheim van het shortbread uit Ayr is dat kleine lepeltje whisky dat aan het gebak een mysterieuze smaak verleent. Bij een afternoon-tea op z'n Schots mag het Schotse shortbread niet ontbreken. Door veel Schotten wordt het shortbread beschouwd als een 'opstapje' naar een glas egravechte Schotse whisky. Daarmee besluiten de Schotten namelijk heel graag hun afternoon-tea.

INGREDIENTEN

, , , , 150 gram boter, , 75 gram witte basterdsuiker, , 1 theel. whisky, , 150 gram bloem, , 75 gram rijstebloem, , , , , , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Schots
  •  60-120 min.

Doedelzakstoof.

Een gerecht uit Schotland,met Schotse Whiskey.

INGREDIENTEN

750 gram runderlappen - 2 uien - 1 laurierblad - 2 kruidnagelen - 60 gram boter - 2 herfstraapjes of koolrabi's - 1 bos waspeen - 3 eetlepels (Schotse) whiskey - 4 eetlepels grove havermout - versgemalen peper - zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Schots Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Garnalen in whiskey roomsaus

Lekker Schots voorgerecht van garnalen in een whiskey roomsaus met gegratineerde kaas

INGREDIENTEN

2 sjalotjes200 gr cocktailgarnalen100 ml slagroomPeper en zoutTakje verse peterselie4 eetl geraspte kaas50 ml (Schotse) whisky

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2014
  • Schots Voorgerecht
  •  10-20 min.

Spiced pear cake

Errug lekker!!!!!!!!! 5 sterren toetje

INGREDIENTEN

, , , 200 gram lichtbruine basterdsuiker, 100gram boter in vieren gesneden, 175 gram bloem, 250 gram suiker, 2 theelepels kaneel, 1 theelepel bakpoeder, Theelepel zout, 2 grote eieren, 150 ml. Zonnebloemolie, 1 peer, grof geraspt, 1 eetlepel geraspte verse gember, 4 peren, schoongemaakt en in 6 partjes, 4 bolletjes vanille- ijs ( slagroom), , ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-10-2005
  • Schots Nagerecht
  •  60-120 min.

Dronken hert (Drunk,n Deer)

INGREDIENTEN

3 pond hertenbraadvlees, in blokjes van 2x2 cm, 2 eetl. bloem, 1 theel. zout, 1/2 theel. peper (versgemalen), 1 eetl. olijfolie, 2 uien in ringen, 2 fijngesneden groene pepers, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1/2 kopje runderbouillon, 2 kopjes gepelde tomaten, 1/2 theel. tijm, 3 dl. Schotse whisky

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  • Schots
  •  60-120 min.

Shortbread (schotse koekjes)

Shortbread is een kruimelig, echt Schots biscuit, met een volle botersmaak. Iedere Schotse familie heeft zo zijn eigen recept. Sommigen rollen het deeg dun uit, anderen maken er langwerpige koekjes van minstens 1,5 cm dik van. Recept is afkomstig uit "De Engelse Country Keuken".

INGREDIENTEN

115 gr. roomboter, 50 gr. witte basterdsuiker, 200-225 gr. bloem, 2 el fijne tafelsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2002
  • Schots
  •  30-60 min.

Scottish Stew

Erg voedzame stoofpot met kool en aardappelen uit Schotland (kan naar keuze met rund-of lamsvlees worden bereid.

INGREDIENTEN

-1 kg rundvlees van de schouder of schenkel, -2 el olie, -500 g aardappelen, -500 g uien, -500 g savooikool, -200 g wortels, -60 g vet spek (dobbelsteentjes), -2 th lepels zout, -2 th lepels verse tijm, -2 el gehakte peterselie, -1 laurierblad, -3/4 liter vlees-of kippebouillon, -versgemalen witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Schots Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Schotse zondag, een SUPER LEKKER toetje !!

Het is een SUPER LEKKER toetje dat doet denken aan de Engelse klassieker Eton mess , maar dan in mooie laagjes in een glas geserveerd . Nog Schotser wordt dit gerecht als je door de yoghurt een scheutje Whiskey spatelt.

INGREDIENTEN

500gr bevroren zomerfruit ( 2 doosjes, AH diepvries ), takje rozemarijn ( hoeft niet ), 3 eetl vloeibare honing, 2 sinaasappels waarvan 1 schoongeboend, 50 gr boter, 200 gr havermout, evt. een scheutje Whiskey, 200 gr Turkse yoghurt ( 3,5 % vet ), 3 kruimelige koekjes, zoals spritsen of roomboterkoekjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2013
  • Schots
  •  10-20 min.

Drambuie ijsparfait

Heerlijk zacht ijs. Perfect kersttoetje

INGREDIENTEN

125 gram suiker, 6 eetlepels water ( a 18 ml), 6 eidooiers, 210 ml slagroom, lobbig geklopt, 3 eetlepels Drambuie (a 18 ml),

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-12-2002
  • Schots Nagerecht
  •  > 120 min.

Shortbread

Gezien op tv

INGREDIENTEN

* 2 cups patentbloem (250gr) gezeefd, * 1 1/4 theel zout, * 3/4 cup (90gr) poedersuiker, * 1 cup boter (230gr) zacht ongezouten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2015
  • Schots
  •  60-120 min.

Cranachan

Een traditioneel schots recept, gemaakt van het vele goede dat Schotland te bieden heeft.

INGREDIENTEN

500 ml.slagroom of creme double..1 etl.of 15 ml.klare honing, liefst heidehoning..3 etl. of 45 ml. schotse whisky zoals 'the Famous Grouse'..4 etl.of 60 ml.yoghurt-(eigenlijk hoort dit een zachte schotse kaas te zijn nl.'Crowdie', maar dit is niet te krijgen in Nederland, Griekse yoghurt is een goede vervanger)..25 gr.'oatmeal',dit is grof gemalen havermeel, aangezien wij dat zover ik weet niet kennen, kunnen we gewoon onze havermout gebruiken, eventueel na het roosteren even malen..150 gr.frambozen..

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2003
  • Schots Nagerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top