1. Home
  2. Recepten
  3. Schorseneren

Schorseneren recepten (308)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

schorseneren

Met tuinkruiden

INGREDIENTEN

1 kg. gekookte schorseneren (zie schorseneren in het algemeen)-50 gr. boter- 2 hardgekookte eieren- 2 eetl. fijngehakte peterselie- 2 eetl. fijngehakte bieslook- een paar takjes tijm- 1 etl. citroensap

Bereidingswijze

Laat de schorseneren goed uitlekken. Smelt de boter en prak de eieren fijn. Roer ze door de boter en voeg de kruiden en citroensap toe. Warm de schorseneren op in een droge pan. Schep ze dan in een voorverwarmde schaal en schep de kruidensaus erover.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Schorseneren

INGREDIENTEN

1 kilo schorseneren, 35 gram boter, 30 gram bloem, 3 dl melk, zout, nootmuskaat.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

schorseneren

Schorseneren in het algemeen.

INGREDIENTEN

1 kg schorseneren- 2 eetl. citroensap- 1 dl. melk- zout- 30 gr. boter- peper uit de, molen,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Schorseneren

INGREDIENTEN

500 gram schorseneren* azijn* zout* citroensap* 50 gram gekookte ham*.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Schorseneren

INGREDIENTEN

500 gr. schorseneren, 250 gr. dunne preitjes, 1/4 l. water met wat melk, suiker, peper, zout, dragon, citroensap, 1/8 l. slagroom, 2 el. maizena, 375 gr. rookworst, 40 gr. boter of margarine

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

schorseneren

INGREDIENTEN

Potje schorseneren (+/- 500 gr.), 2 zakjes duyvis pate royal dipsaus, monchou pan & oven

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-07-2003
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Schorseneren

Ook wel bedelaars- of winterasperges genoemd.

INGREDIENTEN

800 gr verse schorseneren,2 eetlepels azijn,1/2 liter water,zout,sap van een 1/2 citroen,nootmuskaat,125 gr gekookte ham,30 gr boter,30 gr bloem,1/4 liter kookwater v.d. groenten,1/4 liter melk.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Schorseneren

Beetje ouderwetse groente, lijkt wat op asperges

INGREDIENTEN

1 kg schorseneren, 2,5 dl melk, zout, 3 el slaolie, 1,5 el citroensap, peper, versgemalen, 0,5 el peterselie, fijngehakt, 1 ei, 100 g bloem, 1 el slaolie, 1,5 dl water, zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Schorseneren koken.

Het basisrecept.

INGREDIENTEN

1 kg schorseneren, 3 eetl. azijn, 3 eetl. melk, zout.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

gebakken schorseneren

Ongewoon maar heerlijk

INGREDIENTEN

1 kg schorseneren, peper en zout, boter, citroensap

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gegratineerde schorseneren

INGREDIENTEN

Ca. 1 kg schorseneren, 2 dl slagroom, 100 g geraspte licht belegen kaas, zout, peper,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste schorseneren recepten

Gekookte schorseneren

INGREDIENTEN

1 kilo schorseneren * melk boter * citroensap.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken schorseneren

INGREDIENTEN

750 g schorseneren, 1 el citroensap, 1 kleine ui in ringen, boter om in te bakken, 2 el peterselie, fijngehakt, zout

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Schorseneren gembersoep

Onze oosterburen noemen schorseneren `winterasperges` en gebruiken ze in alle recepten die ook voor asperges geschikt zijn

INGREDIENTEN

500 g schorseneren, 2 uien, een stukje verse gemberwortel van ongeveer 2 cm, 40 g boter, 1 theelepel kerriepoeder, 6 dl groentebouillon, 0,25 liter melk, zout, peper,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gebakken schorseneren

Voor info over schorseneren, kijk bij 'schorseneren uit de oven, met ham'

INGREDIENTEN

800 gram schorseneren ? 1 ui in ringen ? 2 eetl. fijngehakte peterselie (gedroogd) ? boter ? 100 gram ontbijtspek in reepjes of 100 gram gerookte tofu in blokjes - zout.

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Ovengebakken schorseneren.

INGREDIENTEN

, 1 kg schorseneren, 100 gram tarwebloem, 2 eetlepels azijn, zout, ----------, 400 gram ham, 60 gram boter, 125 ml slagroom, peper, nootmuskaat, 100 gram geraspte kaas,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2008
  •  
  •  30-60 min.

Schorseneren Met Biogarde.

Dit is een recept van de EGA-afslankclub.

INGREDIENTEN

500 gr. schorseneren., 1 eetl. azijn., 20 gr. boter., 1 eetl. bloem., 1/2 dl.kooknat., nootmuskaat., gesnipperde bieslook., 100 gr. biogarde.

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Flan Van Schorseneren

INGREDIENTEN

-schorseneren, -2 eieren, -2dl bouillon, -2dl half opgeslagen room, ,

  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Roergebakken Schorseneren

Lekker bij pasta

INGREDIENTEN

1 pot schorseneren, 1 ui, maggi bouillon italiaanse kruiden

  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Schorseneren met peterselie-kaassaus.

INGREDIENTEN

1 kg schorseneren, 3 eetl. azijn, 3 takjes peterselie, 3 eetl. melk, zout, 2 zakjes kaassaus, peper, nootmuskaat.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kruidige schorseneren

INGREDIENTEN

2 kg. Schorseneren, 1 dl melk, 2-3 eetlepels olijfolie, 4-5 eetlepels fijngesneden kruiden (peterselie, bieslook, tijm en 1 enkel salieblaadje.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Quiche van schorseneren

Een recept voor een eenvoudige vegetarische quiche van Marrie van bio-tuinderij De Meander uit Brummen

INGREDIENTEN

1 kg schorseneren ? 250 ml slagroom ? 4 eieren ? 200 g geraspte kaas ? 175 g bloem ? 100 g boter ? water ? zout

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Wintergratin met schorseneren

Heerlijk gegratineerde ovenschotel

INGREDIENTEN

-400 g schorseneren, -500 g wortelen, -200 g spinazie, -1,5 dl yoghurt, -100 g gemalen kaas, -1 ei, -muskaatnoot, -peper en zout, -1 el olijfolie

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde schorseneren

INGREDIENTEN

*1 kg schorseneren.*zout en peper.*2 dl slagroom.*100 gram belegen kaas, geraspt.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Puree Van Schorseneren.

Een neutraal bijgerechtje dat het goed doet bij wild.

INGREDIENTEN

1 pond schorseneren,3/4 liter volle melk, 100 gr. boter, een snufje nootmuskaat, zout en peper.

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gegratineerde schorseneren

Typische winterkost, ..(h)eerlijk

INGREDIENTEN

-1 kg schorseneren, -2 eetlepels azijn, -1 l water; zout en 2 eetl.citroensap, SAUS:, -30 g boter en 40 g bloem, -1/4 l :warme vleesbouillon; 1/4 l warme melk; zout en witte peper, -2 eierdooiers, -cayennepeper en snuifje nootmuskaat, VERDER:, -250 g gekookte ham in plakken, -50 g belegen geraspte Goudse kaas, -20 g boter

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken schorseneren

INGREDIENTEN

1 kilo schorseneren * melk * 250 gram champignons * 50 gram boter * tomatenpuree * peper * zout * bieslook.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerde schorseneren

INGREDIENTEN

500 g schorseneren, 2 lepels azijn, 1/2 dl slagroom, 30 g paneermeel, 100 g gruyere in plakjes, 1 mespuntje zout, 1 mespuntje peper, 20 g boter

  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gegratineerde schorseneren

INGREDIENTEN

1 kilo schoongemaakte schorseneren, 1 citroen, olijfolie voor invetten, zout, versgemalen peper, nootmuskaat, 200 ml crème fraîche, 100 gr. Parmezaanse kaas,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2011
  •  
  •  30-60 min.

Gratin van schorseneren

Uit de Delicious - lekker in de winter

INGREDIENTEN

1,5 kg schorseneren, 4 takjes tijm, 500 ml slagroom, 1 teentje knoflook, 150 g geraspte oude kaas, scheutje olijfolie

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-04-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Spruitjes met schorseneren.

INGREDIENTEN

750 g spruitjes, 12 gepelde walnoten, zout, ? theel. majoraan, ? l. blik schorseneren, 2 eetl. boter, 1 takje peterselie.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Schorseneren met tuinkerssaus

Met een licht roomsausje, erg lekker !

INGREDIENTEN

-500 g schorseneren, -2 bakjes tuinkers, -2 dl room, -1 th lepel groentebouillonextract, -peper en muskaatnoot

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2005
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Zeebaars met schorseneren

Feestelijk en zeer lekker , makkelijk te bereiden.

INGREDIENTEN

750 g zeebaarsfilets met vel, 500 g schorseneren, 20 g pijnboompitten, 3 dl groentebouillon, 25 g boter, 1 citroen, 4 lookteentjes, 1 dl room, olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel met schorseneren

INGREDIENTEN

1 kg schorseneren, 1 kippenbouillontablet, 50 g ham, 5 takjes peterselie, 5 eetl. boter of margarine, 4 eetl. bloem, 100 g geraspte oude kaas, 1 theel. mosterdpoeder, versgemalen peper, 2 eetl. paneermeel.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Schorseneren met ham

INGREDIENTEN

1 kilo schorseneren * melk * boter* 40 gram bloem * 5 dl bouillon * peper * zout * 2 eierdooiers * nootmuskaat * 200 gram ham * 50 gram geraspte oude kaas.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Oosterse schorseneren

Gewokte schorseneren met een Oosterse toets 

INGREDIENTEN

500 gr. schorseneren, 2 fijngesneden sjalotten, 1 teentje knoflook fijngesneden, 2 theelepels sesamolie, 2 eetlepel fijngesneden gember, 1 eetlepel mirin, 2 eetlepel sojasaus (lichte), 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel sesamzaden, 1 a 2 eetlepels arachide-olie

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2016
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Schorseneren met doperwten.

INGREDIENTEN

500 g schorseneren, 2 eetl. melk, 2 takjes peterselie, ? citroen, zout, suiker, 1 pak diepvries doperwten (300 g), 1 zakje bearneaisesaus, 1 theel. nootmuskaat.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Roereieren met schorseneren

INGREDIENTEN

500 gr schorseneren, - 6 eieren, - 4 eetlepels melk, - 2 eetlepels olie, - 40 gr boter, - 1 eetlepel fijngesneden verse kervel, - witte peper uit de molen, - zout,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Schorseneren met wijnsaus

INGREDIENTEN

1 kg schorseneren3 eetl. azijn2 takjes peterseliezout1? eetl. citroensap3 eetl. melk1 zakje kaassaus1 dl. witte wijn2 eetl. koffieroom? theel. nootmuskaat>

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Schorseneren Gratin

Smullen met de winter asperge

INGREDIENTEN

1 blik gekookte schorseneren, 75 gr. boter, 25 gr. bloem, 1/4 l. melk, 5 eetl. koffieroom, 1 theel. nootmuskaat,2 theel. paprikapoeder, 125 gr. geraspte oude Goudse kaas.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

schorseneren met biersabayon

Vergeten groenten

INGREDIENTEN

400gr schorseneren= water= 2 eierdooiers= 1lp maizena= 1 dl bier of appelsap= 1 dl room= 1 lp citroensap= peper en zout= geraspte oude kaas= 1lp dille==,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste schorseneren recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top