schorseneren
Met tuinkruiden
1 kg. gekookte schorseneren (zie schorseneren in het algemeen)-50 gr. boter- 2 hardgekookte eieren- 2 eetl. fijngehakte peterselie- 2 eetl. fijngehakte bieslook- een paar takjes tijm- 1 etl. citroensap
Laat de schorseneren goed uitlekken. Smelt de boter en prak de eieren fijn. Roer ze door de boter en voeg de kruiden en citroensap toe. Warm de schorseneren op in een droge pan. Schep ze dan in een voorverwarmde schaal en schep de kruidensaus erover.
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-04-2000Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Schorseneren
1 kilo schorseneren, 35 gram boter, 30 gram bloem, 3 dl melk, zout, nootmuskaat.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-04-2001Nederlands30-60 min.
schorseneren
Schorseneren in het algemeen.
1 kg schorseneren- 2 eetl. citroensap- 1 dl. melk- zout- 30 gr. boter- peper uit de, molen,
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-04-2000Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Schorseneren
500 gram schorseneren* azijn* zout* citroensap* 50 gram gekookte ham*.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-02-2002Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Schorseneren
500 gr. schorseneren, 250 gr. dunne preitjes, 1/4 l. water met wat melk, suiker, peper, zout, dragon, citroensap, 1/8 l. slagroom, 2 el. maizena, 375 gr. rookworst, 40 gr. boter of margarine
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-12-2009Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
schorseneren
Potje schorseneren (+/- 500 gr.), 2 zakjes duyvis pate royal dipsaus, monchou pan & oven
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-07-2003Bijgerecht0-10 min.
Schorseneren
Ook wel bedelaars- of winterasperges genoemd.
800 gr verse schorseneren,2 eetlepels azijn,1/2 liter water,zout,sap van een 1/2 citroen,nootmuskaat,125 gr gekookte ham,30 gr boter,30 gr bloem,1/4 liter kookwater v.d. groenten,1/4 liter melk.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-07-2000Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Schorseneren
Beetje ouderwetse groente, lijkt wat op asperges
1 kg schorseneren, 2,5 dl melk, zout, 3 el slaolie, 1,5 el citroensap, peper, versgemalen, 0,5 el peterselie, fijngehakt, 1 ei, 100 g bloem, 1 el slaolie, 1,5 dl water, zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-06-1999Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Schorseneren koken.
Het basisrecept.
1 kg schorseneren, 3 eetl. azijn, 3 eetl. melk, zout.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-02-2002Nederlands Bijgerecht30-60 min.
gebakken schorseneren
Ongewoon maar heerlijk
1 kg schorseneren, peper en zout, boter, citroensap
- Frans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-04-2000Frans Bijgerecht10-20 min.
Gegratineerde schorseneren
Ca. 1 kg schorseneren, 2 dl slagroom, 100 g geraspte licht belegen kaas, zout, peper,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-09-2001Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Gekookte schorseneren
1 kilo schorseneren * melk boter * citroensap.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-04-2006Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Gebakken schorseneren
750 g schorseneren, 1 el citroensap, 1 kleine ui in ringen, boter om in te bakken, 2 el peterselie, fijngehakt, zout
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-02-2004Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Schorseneren gembersoep
Onze oosterburen noemen schorseneren `winterasperges` en gebruiken ze in alle recepten die ook voor asperges geschikt zijn
500 g schorseneren, 2 uien, een stukje verse gemberwortel van ongeveer 2 cm, 40 g boter, 1 theelepel kerriepoeder, 6 dl groentebouillon, 0,25 liter melk, zout, peper,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-02-2010Nederlands30-60 min.
Gebakken schorseneren
Voor info over schorseneren, kijk bij 'schorseneren uit de oven, met ham'
800 gram schorseneren ? 1 ui in ringen ? 2 eetl. fijngehakte peterselie (gedroogd) ? boter ? 100 gram ontbijtspek in reepjes of 100 gram gerookte tofu in blokjes - zout.
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-01-2005Bijgerecht20-30 min.
Ovengebakken schorseneren.
, 1 kg schorseneren, 100 gram tarwebloem, 2 eetlepels azijn, zout, ----------, 400 gram ham, 60 gram boter, 125 ml slagroom, peper, nootmuskaat, 100 gram geraspte kaas,
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-09-200830-60 min.
Schorseneren Met Biogarde.
Dit is een recept van de EGA-afslankclub.
500 gr. schorseneren., 1 eetl. azijn., 20 gr. boter., 1 eetl. bloem., 1/2 dl.kooknat., nootmuskaat., gesnipperde bieslook., 100 gr. biogarde.
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-04-2001Slanke keuken10-20 min.
Flan Van Schorseneren
-schorseneren, -2 eieren, -2dl bouillon, -2dl half opgeslagen room, ,
- Belgisch Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-01-2000Belgisch Bijgerecht0-10 min.
Roergebakken Schorseneren
Lekker bij pasta
1 pot schorseneren, 1 ui, maggi bouillon italiaanse kruiden
- Italiaans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-04-2001Italiaans Bijgerecht0-10 min.
Schorseneren met peterselie-kaassaus.
1 kg schorseneren, 3 eetl. azijn, 3 takjes peterselie, 3 eetl. melk, zout, 2 zakjes kaassaus, peper, nootmuskaat.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-04-2001Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Kruidige schorseneren
2 kg. Schorseneren, 1 dl melk, 2-3 eetlepels olijfolie, 4-5 eetlepels fijngesneden kruiden (peterselie, bieslook, tijm en 1 enkel salieblaadje.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-01-2006Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Quiche van schorseneren
Een recept voor een eenvoudige vegetarische quiche van Marrie van bio-tuinderij De Meander uit Brummen
1 kg schorseneren ? 250 ml slagroom ? 4 eieren ? 200 g geraspte kaas ? 175 g bloem ? 100 g boter ? water ? zout
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-01-2005Hoofdgerecht60-120 min.
Wintergratin met schorseneren
Heerlijk gegratineerde ovenschotel
-400 g schorseneren, -500 g wortelen, -200 g spinazie, -1,5 dl yoghurt, -100 g gemalen kaas, -1 ei, -muskaatnoot, -peper en zout, -1 el olijfolie
- Belgisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-03-2004Belgisch Bijgerecht20-30 min.
Gegratineerde schorseneren
*1 kg schorseneren.*zout en peper.*2 dl slagroom.*100 gram belegen kaas, geraspt.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-07-2001Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Puree Van Schorseneren.
Een neutraal bijgerechtje dat het goed doet bij wild.
1 pond schorseneren,3/4 liter volle melk, 100 gr. boter, een snufje nootmuskaat, zout en peper.
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-03-2001Bijgerecht10-20 min.
Gegratineerde schorseneren
Typische winterkost, ..(h)eerlijk
-1 kg schorseneren, -2 eetlepels azijn, -1 l water; zout en 2 eetl.citroensap, SAUS:, -30 g boter en 40 g bloem, -1/4 l :warme vleesbouillon; 1/4 l warme melk; zout en witte peper, -2 eierdooiers, -cayennepeper en snuifje nootmuskaat, VERDER:, -250 g gekookte ham in plakken, -50 g belegen geraspte Goudse kaas, -20 g boter
- Belgisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-10-2002Belgisch Bijgerecht20-30 min.
Gebakken schorseneren
1 kilo schorseneren * melk * 250 gram champignons * 50 gram boter * tomatenpuree * peper * zout * bieslook.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-05-2006Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Gegratineerde schorseneren
500 g schorseneren, 2 lepels azijn, 1/2 dl slagroom, 30 g paneermeel, 100 g gruyere in plakjes, 1 mespuntje zout, 1 mespuntje peper, 20 g boter
- Internationaal Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-07-2003Internationaal Bijgerecht0-10 min.
Gegratineerde schorseneren
1 kilo schoongemaakte schorseneren, 1 citroen, olijfolie voor invetten, zout, versgemalen peper, nootmuskaat, 200 ml crème fraîche, 100 gr. Parmezaanse kaas,
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-03-201130-60 min.
Gratin van schorseneren
Uit de Delicious - lekker in de winter
1,5 kg schorseneren, 4 takjes tijm, 500 ml slagroom, 1 teentje knoflook, 150 g geraspte oude kaas, scheutje olijfolie
- Nederlands Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-04-2015Nederlands Bijgerecht60-120 min.
Spruitjes met schorseneren.
750 g spruitjes, 12 gepelde walnoten, zout, ? theel. majoraan, ? l. blik schorseneren, 2 eetl. boter, 1 takje peterselie.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-05-2002Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Schorseneren met tuinkerssaus
Met een licht roomsausje, erg lekker !
-500 g schorseneren, -2 bakjes tuinkers, -2 dl room, -1 th lepel groentebouillonextract, -peper en muskaatnoot
- Belgisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-01-2005Belgisch Bijgerecht20-30 min.
Zeebaars met schorseneren
Feestelijk en zeer lekker , makkelijk te bereiden.
750 g zeebaarsfilets met vel, 500 g schorseneren, 20 g pijnboompitten, 3 dl groentebouillon, 25 g boter, 1 citroen, 4 lookteentjes, 1 dl room, olijfolie
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-02-2016Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Ovenschotel met schorseneren
1 kg schorseneren, 1 kippenbouillontablet, 50 g ham, 5 takjes peterselie, 5 eetl. boter of margarine, 4 eetl. bloem, 100 g geraspte oude kaas, 1 theel. mosterdpoeder, versgemalen peper, 2 eetl. paneermeel.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-02-2002Nederlands60-120 min.
Schorseneren met ham
1 kilo schorseneren * melk * boter* 40 gram bloem * 5 dl bouillon * peper * zout * 2 eierdooiers * nootmuskaat * 200 gram ham * 50 gram geraspte oude kaas.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-05-2006Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Oosterse schorseneren
Gewokte schorseneren met een Oosterse toets
500 gr. schorseneren, 2 fijngesneden sjalotten, 1 teentje knoflook fijngesneden, 2 theelepels sesamolie, 2 eetlepel fijngesneden gember, 1 eetlepel mirin, 2 eetlepel sojasaus (lichte), 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel sesamzaden, 1 a 2 eetlepels arachide-olie
- Belgisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-01-2016Belgisch Bijgerecht30-60 min.
Schorseneren met doperwten.
500 g schorseneren, 2 eetl. melk, 2 takjes peterselie, ? citroen, zout, suiker, 1 pak diepvries doperwten (300 g), 1 zakje bearneaisesaus, 1 theel. nootmuskaat.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-02-2002Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Roereieren met schorseneren
500 gr schorseneren, - 6 eieren, - 4 eetlepels melk, - 2 eetlepels olie, - 40 gr boter, - 1 eetlepel fijngesneden verse kervel, - witte peper uit de molen, - zout,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-03-2000Nederlands20-30 min.
Schorseneren met wijnsaus
1 kg schorseneren3 eetl. azijn2 takjes peterseliezout1? eetl. citroensap3 eetl. melk1 zakje kaassaus1 dl. witte wijn2 eetl. koffieroom? theel. nootmuskaat>
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-05-2002Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Schorseneren Gratin
Smullen met de winter asperge
1 blik gekookte schorseneren, 75 gr. boter, 25 gr. bloem, 1/4 l. melk, 5 eetl. koffieroom, 1 theel. nootmuskaat,2 theel. paprikapoeder, 125 gr. geraspte oude Goudse kaas.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-08-2001Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
schorseneren met biersabayon
Vergeten groenten
400gr schorseneren= water= 2 eierdooiers= 1lp maizena= 1 dl bier of appelsap= 1 dl room= 1 lp citroensap= peper en zout= geraspte oude kaas= 1lp dille==,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-11-2004Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
-
schorseneren
van klazina001 , 1 recepten, 0 volgers
-
schorseneren asperges
van mobiel_1349815724 , 1 recepten, 0 volgers