1. Home
  2. Recepten
  3. Scholrolletjes

Scholrolletjes recepten (120) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

scholrolletjes

Lekker met stoomgroenten

INGREDIENTEN

10 kerstomaatjes, 300 g tagliatelle, 4 scholfilets, zout en peper, 4 theelepels (gedroogde) Italiaanse kruiden, vloeibare margarine (Blue Band), 1 pak Iglo Stoomgroenten (Sperziebonen, paprika, broccoli en kruiden), extra nodig: cocktailprikkers

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Scholrolletjes

INGREDIENTEN

* 4 scholfilets, * peper, * zout, * 2 schijven ananas (blik), * 4 bolletjes gember, * 1 eetlepel citroensap, * 4 velletjes aluminiumfolie, * olie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2006
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

scholrolletjes

Koud buffet gerecht

INGREDIENTEN

6 eetl olijfolie extra vierge, 1 ui, 3 tenen knoflook, 500 g winter wortel, 1/2 eetl. paprika poeder, 2 theel. gemalen komijn [dijnten], 2 theel. sambal oelek, 1 citroen, 8 *2 [15] scholfilets heel, 100 ml medium dry sherry

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Scholrolletjes.

Met prei en romige gembersaus.

INGREDIENTEN

12 scholfilets -, 1 prei-, 1 deciliter witte vermouth-, 0,5 bouillontablet-, 1 teentje knoflook-, 2 gemberbolletjes-, 1 eetlepel verse peterselie-, 1 zakje witte saus-, 0,5 theelepel djahe gemberpoeder-, 1 eetlepel gembersiroop-, 1,25 deciliter slagroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Scholrolletjes

INGREDIENTEN

1 pak wilde en witte rijst (250 g), , zout, , peper, , 100 g zalmfilet, , 8 kleine scholfilets (ca. 500 g), , 8 takjes dille (zakje ` 15 g), , 1/2 visbouillontablet, , 1 pot vissaus (` 350 g), , 2 zakken panklare spinazie (` 300 g), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Scholrolletjes

Scholfilets opgerold met kruidenboter in een roomsaus met peterselie en bieslook.

INGREDIENTEN

6 scholfilets, 3 eetlepels kruidenboter, 1 dl Room Culinair, 1 dl droge witte wijn, 1 eetlepel gehakte bieslook, 1 eetlepel gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Scholrolletjes

Lekker vishapje

INGREDIENTEN

4 scholfilets, 100 gr gerookte zalm, 5 dl visbouillon, wat dille, 1 geraspte wortel, een beetje kruissla, 2 tomaatjes, mierikswortelsaus,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gepeperde scholrolletjes

Een bijzondere en lekkere combinatie van vis met spek.

INGREDIENTEN

600 gr. scholrolletjes (vismarine), 12 plakjes bacon, 2 el grofgemalen peper, 6 sjalotjes, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 25 gram boter, 250 ml rode wijn, 1/2 liter visbouillon, peper en zout, 1 el gehakte peterselie en cocktailprikkers.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Scholrolletjes met mosterdsaus

Tijd voor vis! Dit gerecht kun je uitstekend van tevoren bereiden. Ideaal als je bijvoorbeeld eters krijgt en een mooi gerecht wilt serveren.

INGREDIENTEN

300 g scholfilets (of tongfilet), 100 g haricot verts, zout, peper, 1 bosuitje, 50 g wortels in reepjes gesneden, 125 ml crème fraîche, 1 el grove mosterd, 50 ml droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kruidige Scholrolletjes

INGREDIENTEN

8 scholfilets a 75 gram (of tongfilet), 2 eetlepels citroensap, 7 eetlepels paneermeel, 1 ui fijn gesnipperd, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 theelepels kerrie, 2 eieren, circa 1 dl melk, zout, 50 gram boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Wortel-vissoep Met Scholrolletjes

INGREDIENTEN

, , voorgerecht voor 4 personen, bereidingstijd: 1 0 tot 20 minuten, 196 kcal / 822 kj p.p., , 1 ontvelde gefileerde schol (4 filets), 2 eetlepels fijngehakte dille, zout, < 1 tomatensap, = 1 wortelsap, < 1 sinaasappelsap, 2 visbouillontabletten, 3 eetlepels aardappelzetmeel, 5 eetlepels crhme fraiche, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Scholrolletjes met wortelpuree

INGREDIENTEN

6 el olijfolie extra vierge, 1 grote ui, gesnipperd, 3 tenen knoflook, fijngehakt, 500 gr winterpeen, in stukjes, 1/2 el paprikapoeder, 2 tl gemalen komijn (djinten), 2 tl sambal oelek, 1 citroen, geperst, 15 scholfilets, heel, 100 ml medium dry sherry

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Scholrolletjes met mosterdsaus

INGREDIENTEN

300 gram scholfilets - 100 gram dunne sperziebonen - zout en peper - 1 bosuitje - 50 gram worteljulienne - 125 ml creme fraiche - 1 eetlepel grove mosterd - 1/2 dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Scholrolletjes met Roomsaus

INGREDIENTEN

, 8 scholfilets a 75 gram, 2 eetlepels citroensap, 50 gram zachte boter, 50 gram gepelde garnalen, fijngehakt, 1 theelepel mosterd, zout, peper uit de molen, 1½ dl visbouillon, 1½ dl droge witte wijn, 1 eierdooier, 1½ dl slagroom, enkele partjes citroen, enkele toefjes peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Scholrolletjes met banaan

Een fruitig zeeavontuur

INGREDIENTEN

8 scholfilets à ± 100 gram, zout, peper uit de molen, 2 eetlepels citroensap, 2 bananen, gepeld en in 8 stukken gesneden., dun afgeschilde schil van een ½ sinaasappel in 8 stukjes gesneden, 1 dl sinaasappelsap, ½ dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Scholrolletjes met mosterdsaus

INGREDIENTEN

300 g scholfilets, alternatief: tongfilet, tongschar, 100 g dunne sperziebonen, zout, peper, 1 bosuitje, 50 g worteljulienne (in reepjes gesneden wortel), 125 ml creme fraiche, 1 eetlepel grove mosterd, ? dl droge witte wijn,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Scholrolletjes met spinazie

Voor visliefhebbers breken goede tijden aan. De zeevis wint in deze tijd van het jaar aan kwaliteit en dat kun je ook heel goed proeven.

INGREDIENTEN

8 scholfilets, samen ca. 700 gram, - 2 eetl. limoen of citroensap, - (zee)zout, - witte peper uit de molen, - 1,25 kg spinazie, gewassen en drooggemaakt, - 2,5 eetl. (zonnebloem)olie, - 2 theel. allesbinder. Voor de saus, - 35 gram boter, - 30 gram bloem, gezeefd, - 2,5 dl visfond, uit potje, - 1 dl (kook)room, - 50 gram geraspte belegen Goudse kaas.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Scholrolletjes

Gevulde scholrolletjes met mosterd/dille saus

INGREDIENTEN

8 scholfilets, peper/zout, 2 stengels bleekselderij, 1 gele of rode paprika, 1/2 peen, 1 sjalotje, klontje boter, 2,5 dl. bouillon, 1 bekertje creme fraiche, 1 el mosterd, 1 el bindmiddel, 1 theelepel dille

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Scholrolletjes met asperges

Erg lekker deze scholfilets gevuld met aspergepunten en een heerlijk sausje erbij

INGREDIENTEN

-400 g scholfilets, -1/2 blik aspergepunten, -1 eetlepel boter, -2 kopjes rijst, -2 kopjes water, -peper en zout, -sap 1/2 citroen, -1/8 l slagroom en 1/8 l witte wijn, -1/2 eetlepel maizena, -1 eetlepel gehakte dille

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Scholrolletjes Met Kerrie-Kokossaus

INGREDIENTEN

1 pak diepvries-scholfilets, 1 worteltje, stukje prei, 1 uitje, 1/2 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 2 tomaten, 1 eetlepel olie, 1 theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels kokos, 1 kleine banaan, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel mangochutney, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Scholrolletjes met hollandaisesaus

INGREDIENTEN

12 scholfilets, 2 kleine preitjes, zout, peper, 1 dl witte wijn, 150 g roomboter, 3 eierdooiers, 3 tl citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Scholrolletjes met limoensaus

Tot diep in september is verse schol een delicatesse. Later in het seizoen loopt de smaak terug en wordt het visvlees wat vlokkerig.

INGREDIENTEN

2 grote of 4 kleinere scholfilets, samen ca. 350 gram, (zee)zout, witte peper uit de molen, ca. 2 eetl. limoensap bij voorkeur vers geperst, 1 1/2 eetl. allesbinder, 1 eierdooier, 4 eetl. kookroom, 1/2 theel. fijne rasp van limoenschil, 1 limoentje, schoongeboend in partjes gesneden, eventueel enkele toeven waterkers

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Scholrolletjes met courgette.

Scholfilets in een courgettejasje uit de oven, erg lekker.

INGREDIENTEN

1 courgette6 (diepvries) scholfilets, ontdooid3 bosuitjes, in stukken van 4 cm1 doosje maggi kerrie saus,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

ITALIAANSE SCHOLROLLETJES

Hoofdgerecht met vis

INGREDIENTEN

300 g witte rijst, 300 g scholfilet, 1/2 potje tapenade van zwarte olijven, 2 el olijfolie, 400 g Italiaanse groentemix, 1 blik tomaatblokjes (400 g), 2 el balsamicoazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Scholrolletjes met een mosterdroomsausje

INGREDIENTEN

, 2 scholfilets, in de lengte gehalveerd, een krop ijsbergsla, 2 el vloeibare margarine, 2 el fijngehakte peterselie, bosje gesnipperde bieslook, 30 ml room culinair, 1 el mosterd, 2 el citroensap, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Scholrolletjes met pesto

Kruidig gerecht dat ook beginnende viseters lekker vinden.

INGREDIENTEN

* 3 scholfilets * 6 plakjes parmaham * 2 el pesto * 2 el Blue Band Culinesse * 6 el droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

scholrolletjes met spek

Lekker

INGREDIENTEN

8 hele schoolfilets, sap van i citroen, caynnepeper, zout, 150 gr. procureur spek (gerookt), 40 gram boter, wat takjes dille, 30 gr. verse kruidenkaas, 1 d.l. zure room en 2 .e.l. gehakte tuinkruiden.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Scholrolletjes Met Spek

INGREDIENTEN

8 kleine scholfilets, peper, 2 el. dille, 8 plakjes ontbijtspek, 1 el. boter, 1 1/2 citroen, 2 zakjes hollandaise saus, 4 el. slagroom, 4 toefjes peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

scholrolletjes met spek

INGREDIENTEN

8 kleine scholfilets, 2 eetlepels dille, 8 plakjes ontbijtspek, 2 zakjes Hollandaise-saus, 4 eetlepels (slag)room, citroensap, peper, 1 eetlepel boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

SCHOLROLLETJES MET PREI

INGREDIENTEN

? 1 kilo aardappels, ? 750 gr prei, ? 4 scholfilets, ? 2 gegrilde paprika?s, ? 50 gr boter, ? 200 ml droge witte wijn, ? 1 visbouillontablet, ? 2 eetl allesbinder, ? cocktailprikkers,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gestoomde scholrolletjes

Deze visrolletjes vormen een lichte, sierlijke schotel en zijn geschikt voor een speciale gelegenheid!

INGREDIENTEN

4 grote scholfilets, 175 gr. gepelde garnalen, fijngehakt, 2 theel. maizena, 1 theel. droge sherry, 4 lente uitjes, alleen het groene deel, fijngesneden, 2 eieren, geklopt met een snufje zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrillde scholrolletjes

INGREDIENTEN

600 g scholfilet in repen van 5 cm, sap van 1 citroen, zout, 2 lepels honing

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Scholrolletjes met prei

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen - 750 gram prei - 400 gram scholfilet - 2 grgrilde paprika's - 50 gram boter - 200 ml. droge witte wijn - 1 visbouillontablet - 2 eetlepels allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Scholrolletjes met prei

P.p. 475 kcal/28 g eiwit/17 g vet/45 g koolhydraten

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen/750 gram prei/400 gram scholfilets/2 gegrilde paprika's (pot a 465 g, nefeli)/50 g boter/ 200 ml droge witte wijn/1 visbouillontablet/2 el allesbinder/cocktailprikkers/zout & peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Italiaanse Scholrolletjes

Erg lekker en apart.

INGREDIENTEN

300 gram witte rijst, 2 schaaltjes scholfilet ( a ca 250 gram ), ? potje tapenade van zwarte olijven ( a 140 gram ), 2 eetlepels olijfolie, 1 zak Italiaanse groentemix ( 400 gram ), 1 blik tomaatblokjes, 2 eetlepels balsamicoazijn, Ingevette ovenschaal.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Scholrolletjes !!

INGREDIENTEN

8 kant en klare scholfilets, 1 eetl. citroensap,zout, 4 dunne plakken gekookte ham, 1/4 l droge witte wijn,1/4 l room, 200 gr champignons,2 eierdooiers,zout, vers gemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Scholrolletjes met spinazie

INGREDIENTEN

500 gram ontvelde scholfilets - 1 vleestomaat - 1 eetlepel kappertjes - 50 gram groene olijven zonder pit - 1 eetlepel versgehakte Italiaanse keukenkruiden als oregano, tijm, basilicum - 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, - eetlepels citroensap - 3 eetlepels olijfolie - 1/2 kilo verse spinazie - 1 teentje knoflook - zout - 1 citroen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Scholrolletjes

Goedkoop, makkelijk en verrukkelijk

INGREDIENTEN

-2 middelgrote wortels (geraspt), -1 middelgrote courgette (geraspt), -4 eetlepels volkoren broodkruimels, -1 eetlepel citroensap, -4 scholfilets, -zout en versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gevulde scholrolletjes

Dit is echt een heel lekker gerecht, en erg makkelijk te maken

INGREDIENTEN

Scholfilets, bekertje slagroom, paprika, peper en zout, potje kerriesaus

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Scholrolletjes met prei

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen - 750 gram prei - 400 gram scholfilet - 2 grgrilde paprika's - 50 gram boter - 200 ml. droge witte wijn - 1 visbouillontablet - 2 eetlepels allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top