scholrolletjes
Lekker met stoomgroenten
10 kerstomaatjes 300 g tagliatelle 4 scholfilets zout en peper 4 theelepels (gedroogde) Italiaanse kruiden vloeibare margarine (Blue Band) 1 pak Iglo Stoomgroenten (Sperziebonen, paprika, broccoli en kruiden) extra nodig: cocktailprikkers
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
Kook de tagliatelle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Wrijf de scholfilets in met zout, peper en de Italiaanse kruiden. Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker. Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en bak de scholrolletjes op matig vuur in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar. Bereid intussen de stoomgroenten in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de tagliatelle af en meng de tomaatjes erdoor. Snijd de scholrolletjes ieder in plakjes van ca. 1 cm dik. Schep de tagliatelle in diepe borden, verdeel de groenten erover en leg de stukjes schol op de groenten.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-03-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Scholrolletjes
* 4 scholfilets, * peper, * zout, * 2 schijven ananas (blik), * 4 bolletjes gember, * 1 eetlepel citroensap, * 4 velletjes aluminiumfolie, * olie,
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-03-200620-30 min.
- Eigen recept
scholrolletjes
Koud buffet gerecht
6 eetl olijfolie extra vierge, 1 ui, 3 tenen knoflook, 500 g winter wortel, 1/2 eetl. paprika poeder, 2 theel. gemalen komijn [dijnten], 2 theel. sambal oelek, 1 citroen, 8 *2 [15] scholfilets heel, 100 ml medium dry sherry
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-11-2008Nederlands30-60 min.
Scholrolletjes.
Met prei en romige gembersaus.
12 scholfilets -, 1 prei-, 1 deciliter witte vermouth-, 0,5 bouillontablet-, 1 teentje knoflook-, 2 gemberbolletjes-, 1 eetlepel verse peterselie-, 1 zakje witte saus-, 0,5 theelepel djahe gemberpoeder-, 1 eetlepel gembersiroop-, 1,25 deciliter slagroom.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-01-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Scholrolletjes
1 pak wilde en witte rijst (250 g), , zout, , peper, , 100 g zalmfilet, , 8 kleine scholfilets (ca. 500 g), , 8 takjes dille (zakje ` 15 g), , 1/2 visbouillontablet, , 1 pot vissaus (` 350 g), , 2 zakken panklare spinazie (` 300 g), ,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-06-2005Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Scholrolletjes
Scholfilets opgerold met kruidenboter in een roomsaus met peterselie en bieslook.
6 scholfilets, 3 eetlepels kruidenboter, 1 dl Room Culinair, 1 dl droge witte wijn, 1 eetlepel gehakte bieslook, 1 eetlepel gehakte peterselie,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-04-2001Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Scholrolletjes
Lekker vishapje
4 scholfilets, 100 gr gerookte zalm, 5 dl visbouillon, wat dille, 1 geraspte wortel, een beetje kruissla, 2 tomaatjes, mierikswortelsaus,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-04-1999Nederlands20-30 min.
Gepeperde scholrolletjes
Een bijzondere en lekkere combinatie van vis met spek.
600 gr. scholrolletjes (vismarine), 12 plakjes bacon, 2 el grofgemalen peper, 6 sjalotjes, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 25 gram boter, 250 ml rode wijn, 1/2 liter visbouillon, peper en zout, 1 el gehakte peterselie en cocktailprikkers.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-12-2006Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Scholrolletjes met mosterdsaus
Tijd voor vis! Dit gerecht kun je uitstekend van tevoren bereiden. Ideaal als je bijvoorbeeld eters krijgt en een mooi gerecht wilt serveren.
300 g scholfilets (of tongfilet), 100 g haricot verts, zout, peper, 1 bosuitje, 50 g wortels in reepjes gesneden, 125 ml crème fraîche, 1 el grove mosterd, 50 ml droge witte wijn
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-01-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
kruidige Scholrolletjes
8 scholfilets a 75 gram (of tongfilet), 2 eetlepels citroensap, 7 eetlepels paneermeel, 1 ui fijn gesnipperd, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 theelepels kerrie, 2 eieren, circa 1 dl melk, zout, 50 gram boter,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-06-2000Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Wortel-vissoep Met Scholrolletjes
, , voorgerecht voor 4 personen, bereidingstijd: 1 0 tot 20 minuten, 196 kcal / 822 kj p.p., , 1 ontvelde gefileerde schol (4 filets), 2 eetlepels fijngehakte dille, zout, < 1 tomatensap, = 1 wortelsap, < 1 sinaasappelsap, 2 visbouillontabletten, 3 eetlepels aardappelzetmeel, 5 eetlepels crhme fraiche, ,
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-09-1999Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Scholrolletjes met wortelpuree
6 el olijfolie extra vierge, 1 grote ui, gesnipperd, 3 tenen knoflook, fijngehakt, 500 gr winterpeen, in stukjes, 1/2 el paprikapoeder, 2 tl gemalen komijn (djinten), 2 tl sambal oelek, 1 citroen, geperst, 15 scholfilets, heel, 100 ml medium dry sherry
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-10-2011Nederlands30-60 min.
Scholrolletjes met mosterdsaus
300 gram scholfilets - 100 gram dunne sperziebonen - zout en peper - 1 bosuitje - 50 gram worteljulienne - 125 ml creme fraiche - 1 eetlepel grove mosterd - 1/2 dl droge witte wijn
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-08-2005Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Scholrolletjes met Roomsaus
, 8 scholfilets a 75 gram, 2 eetlepels citroensap, 50 gram zachte boter, 50 gram gepelde garnalen, fijngehakt, 1 theelepel mosterd, zout, peper uit de molen, 1½ dl visbouillon, 1½ dl droge witte wijn, 1 eierdooier, 1½ dl slagroom, enkele partjes citroen, enkele toefjes peterselie,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-07-2000Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Scholrolletjes met banaan
Een fruitig zeeavontuur
8 scholfilets à ± 100 gram, zout, peper uit de molen, 2 eetlepels citroensap, 2 bananen, gepeld en in 8 stukken gesneden., dun afgeschilde schil van een ½ sinaasappel in 8 stukjes gesneden, 1 dl sinaasappelsap, ½ dl slagroom
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-01-2000Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
Scholrolletjes met mosterdsaus
300 g scholfilets, alternatief: tongfilet, tongschar, 100 g dunne sperziebonen, zout, peper, 1 bosuitje, 50 g worteljulienne (in reepjes gesneden wortel), 125 ml creme fraiche, 1 eetlepel grove mosterd, ? dl droge witte wijn,
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-09-2002Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Scholrolletjes met spinazie
Voor visliefhebbers breken goede tijden aan. De zeevis wint in deze tijd van het jaar aan kwaliteit en dat kun je ook heel goed proeven.
8 scholfilets, samen ca. 700 gram, - 2 eetl. limoen of citroensap, - (zee)zout, - witte peper uit de molen, - 1,25 kg spinazie, gewassen en drooggemaakt, - 2,5 eetl. (zonnebloem)olie, - 2 theel. allesbinder. Voor de saus, - 35 gram boter, - 30 gram bloem, gezeefd, - 2,5 dl visfond, uit potje, - 1 dl (kook)room, - 50 gram geraspte belegen Goudse kaas.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-05-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde Scholrolletjes
Gevulde scholrolletjes met mosterd/dille saus
8 scholfilets, peper/zout, 2 stengels bleekselderij, 1 gele of rode paprika, 1/2 peen, 1 sjalotje, klontje boter, 2,5 dl. bouillon, 1 bekertje creme fraiche, 1 el mosterd, 1 el bindmiddel, 1 theelepel dille
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-08-1999Hoofdgerecht0-10 min.
Scholrolletjes met asperges
Erg lekker deze scholfilets gevuld met aspergepunten en een heerlijk sausje erbij
-400 g scholfilets, -1/2 blik aspergepunten, -1 eetlepel boter, -2 kopjes rijst, -2 kopjes water, -peper en zout, -sap 1/2 citroen, -1/8 l slagroom en 1/8 l witte wijn, -1/2 eetlepel maizena, -1 eetlepel gehakte dille
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-01-2003Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Scholrolletjes Met Kerrie-Kokossaus
1 pak diepvries-scholfilets, 1 worteltje, stukje prei, 1 uitje, 1/2 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 2 tomaten, 1 eetlepel olie, 1 theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels kokos, 1 kleine banaan, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel mangochutney, zout, peper
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-10-1999Hoofdgerecht30-60 min.
Scholrolletjes met hollandaisesaus
12 scholfilets, 2 kleine preitjes, zout, peper, 1 dl witte wijn, 150 g roomboter, 3 eierdooiers, 3 tl citroensap,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-05-2000Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Scholrolletjes met limoensaus
Tot diep in september is verse schol een delicatesse. Later in het seizoen loopt de smaak terug en wordt het visvlees wat vlokkerig.
2 grote of 4 kleinere scholfilets, samen ca. 350 gram, (zee)zout, witte peper uit de molen, ca. 2 eetl. limoensap bij voorkeur vers geperst, 1 1/2 eetl. allesbinder, 1 eierdooier, 4 eetl. kookroom, 1/2 theel. fijne rasp van limoenschil, 1 limoentje, schoongeboend in partjes gesneden, eventueel enkele toeven waterkers
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-09-2003Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Scholrolletjes met courgette.
Scholfilets in een courgettejasje uit de oven, erg lekker.
1 courgette6 (diepvries) scholfilets, ontdooid3 bosuitjes, in stukken van 4 cm1 doosje maggi kerrie saus,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-05-2007Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
ITALIAANSE SCHOLROLLETJES
Hoofdgerecht met vis
300 g witte rijst, 300 g scholfilet, 1/2 potje tapenade van zwarte olijven, 2 el olijfolie, 400 g Italiaanse groentemix, 1 blik tomaatblokjes (400 g), 2 el balsamicoazijn
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-07-2003Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Scholrolletjes met een mosterdroomsausje
, 2 scholfilets, in de lengte gehalveerd, een krop ijsbergsla, 2 el vloeibare margarine, 2 el fijngehakte peterselie, bosje gesnipperde bieslook, 30 ml room culinair, 1 el mosterd, 2 el citroensap, zout en peper,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-06-2006Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Scholrolletjes met pesto
Kruidig gerecht dat ook beginnende viseters lekker vinden.
* 3 scholfilets * 6 plakjes parmaham * 2 el pesto * 2 el Blue Band Culinesse * 6 el droge witte wijn
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-10-2003Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
scholrolletjes met spek
Lekker
8 hele schoolfilets, sap van i citroen, caynnepeper, zout, 150 gr. procureur spek (gerookt), 40 gram boter, wat takjes dille, 30 gr. verse kruidenkaas, 1 d.l. zure room en 2 .e.l. gehakte tuinkruiden.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-01-2000Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Scholrolletjes Met Spek
8 kleine scholfilets, peper, 2 el. dille, 8 plakjes ontbijtspek, 1 el. boter, 1 1/2 citroen, 2 zakjes hollandaise saus, 4 el. slagroom, 4 toefjes peterselie
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-2000Hoofdgerecht30-60 min.
scholrolletjes met spek
8 kleine scholfilets, 2 eetlepels dille, 8 plakjes ontbijtspek, 2 zakjes Hollandaise-saus, 4 eetlepels (slag)room, citroensap, peper, 1 eetlepel boter.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-09-1999Nederlands30-60 min.
SCHOLROLLETJES MET PREI
? 1 kilo aardappels, ? 750 gr prei, ? 4 scholfilets, ? 2 gegrilde paprika?s, ? 50 gr boter, ? 200 ml droge witte wijn, ? 1 visbouillontablet, ? 2 eetl allesbinder, ? cocktailprikkers,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-12-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Gestoomde scholrolletjes
Deze visrolletjes vormen een lichte, sierlijke schotel en zijn geschikt voor een speciale gelegenheid!
4 grote scholfilets, 175 gr. gepelde garnalen, fijngehakt, 2 theel. maizena, 1 theel. droge sherry, 4 lente uitjes, alleen het groene deel, fijngesneden, 2 eieren, geklopt met een snufje zout,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-09-2001Hoofdgerecht30-60 min.
Gegrillde scholrolletjes
600 g scholfilet in repen van 5 cm, sap van 1 citroen, zout, 2 lepels honing
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-07-2003Aziatisch Hoofdgerecht0-10 min.
Scholrolletjes met prei
1 kilo aardappelen - 750 gram prei - 400 gram scholfilet - 2 grgrilde paprika's - 50 gram boter - 200 ml. droge witte wijn - 1 visbouillontablet - 2 eetlepels allesbinder
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-12-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Scholrolletjes met prei
P.p. 475 kcal/28 g eiwit/17 g vet/45 g koolhydraten
1 kilo aardappelen/750 gram prei/400 gram scholfilets/2 gegrilde paprika's (pot a 465 g, nefeli)/50 g boter/ 200 ml droge witte wijn/1 visbouillontablet/2 el allesbinder/cocktailprikkers/zout & peper
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-10-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Italiaanse Scholrolletjes
Erg lekker en apart.
300 gram witte rijst, 2 schaaltjes scholfilet ( a ca 250 gram ), ? potje tapenade van zwarte olijven ( a 140 gram ), 2 eetlepels olijfolie, 1 zak Italiaanse groentemix ( 400 gram ), 1 blik tomaatblokjes, 2 eetlepels balsamicoazijn, Ingevette ovenschaal.,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-07-2003Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde Scholrolletjes !!
8 kant en klare scholfilets, 1 eetl. citroensap,zout, 4 dunne plakken gekookte ham, 1/4 l droge witte wijn,1/4 l room, 200 gr champignons,2 eierdooiers,zout, vers gemalen peper,
- Multi-cultureel
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-08-2001Multi-cultureel20-30 min.
Scholrolletjes met spinazie
500 gram ontvelde scholfilets - 1 vleestomaat - 1 eetlepel kappertjes - 50 gram groene olijven zonder pit - 1 eetlepel versgehakte Italiaanse keukenkruiden als oregano, tijm, basilicum - 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, - eetlepels citroensap - 3 eetlepels olijfolie - 1/2 kilo verse spinazie - 1 teentje knoflook - zout - 1 citroen,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-08-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
gevulde scholrolletjes
Dit is echt een heel lekker gerecht, en erg makkelijk te maken
Scholfilets, bekertje slagroom, paprika, peper en zout, potje kerriesaus
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-07-2001Bijgerecht20-30 min.
Gevulde Scholrolletjes
Goedkoop, makkelijk en verrukkelijk
-2 middelgrote wortels (geraspt), -1 middelgrote courgette (geraspt), -4 eetlepels volkoren broodkruimels, -1 eetlepel citroensap, -4 scholfilets, -zout en versgemalen zwarte peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-10-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Scholrolletjes met prei
1 kilo aardappelen - 750 gram prei - 400 gram scholfilet - 2 grgrilde paprika's - 50 gram boter - 200 ml. droge witte wijn - 1 visbouillontablet - 2 eetlepels allesbinder
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-12-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Scholrolletjes uit de oven
6 grote scholfilets (ca. 600 g), alternatief: tong, pangasius, 1 sinaasappel, zout, versgemalen zwarte peper, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, , 1 eetlepel verse bieslook, , 3 gedroogde tomaatjes, 3-4 eetlepels olijfolie, 2 beschuiten
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-09-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.