1. Home
  2. Recepten
  3. Schapenkaas

Schapenkaas recepten (343)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Liptauer schapenkaas

* Liptovsky syr *Slowaaks gerecht van schapenkaas met smaakmakers

INGREDIENTEN

50 g zachte boter, 200 g schapenkaas, 1 ui (gepeld en fijngesneden), paprika/kappertjes/ansjovispasta/mosterd, bieslook voor de garnering

Bereidingswijze

De boter schuimig roeren, de schapenkaas zeven en met de boter vermengen. De ui toevoegen, het kaasmengsel met de overige ingredienten kruiden en koel bewaren.Voor het serveren met bieslook bestrooien.

  • Tsjechisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  • Tsjechisch
  •  10-20 min.

Gemarineerde Schapenkaas

INGREDIENTEN

500 gr schapenkaas, 2 uien, 5 teentjes knoflook, 3 twijgjes thijm, 1 schoongemaakte rode peper, 1 laurierblad, 1 el peperkorrels, olijfolie.

  • Duits
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-1999
  • Duits
  •  > 120 min.

Bladerdeeg met schapenkaas

Bladerdeeghapjes met milde schapenkaas, ui en olijven.

INGREDIENTEN

1 rol Vers bladerdeeg 270 gram, 250 gram milde schapenkaas (feta), 2 kleine rode uien in ringen gesneden, ca. 20 kalamata olijven (of groene ontpitte olijven), 1 ei

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Amuse Van Schapenkaas

Een zuiver produkt

INGREDIENTEN

4 ons schapenkaas. 6 plakjes rosbief. 2 eetlepel honing, 4 gepelde walnoten, 3 el koksroom, 1 el. mierikswortel, een paar oesterzwammen.

  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.

Gemarineerde Schapenkaas

Kleine lekkernijen voor elke gelegenheid.

INGREDIENTEN

4 teentjes knoflook,2 kl. uien,2 verse rode peper,500gr. schapenkaas,1 takje tijm,1 takje rozemarijn,2 laurierblaadjes,1tl. zwarte peperkorrels, 5dl. olijfolie.

  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-02-2000
  • Grieks
  •  > 120 min.

schapenkaas met cranberry-jam

INGREDIENTEN

500 gr cranberries, 600 gr suiker, sap van 1 citroen, een mooi stuk zo oud mogelijke Texelse schapenkaas

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
Populaire kaas recepten

Een Kwarksouffle met schapenkaas

Lekker en weinig werk

INGREDIENTEN

250 gram magere kwark 60 gram schapenkaas 2 eierdooiers 1 el. paneermeel 1 teentje knoflook 1 el fijngehakte peterselie zout en peper 2 eiwitten boter voor de vormpjes., ,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken schapenkaas

INGREDIENTEN

400 gr schapenkaas (45 %) -, 1 Pakje gehakte kruiden uit de vriezer (25 gr) -, 2 tomaten -, zout -, peper,

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kabeljauwfilet Met Schapenkaas

Gegrild met Italiaanse kruiden.

INGREDIENTEN

500 gram kabeljauwfilet., olijfolie, 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel basilicum, 1 halve eetlepel tijm, 1 halve eetlepel marjolein., zout, peper, 2 teentjes knoflook., Een flink stuk schapenkaas, Brebiou! Mag ook brie zijn indien niet te krijgen.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Briouats met schapenkaas

Voorafje...om de eerste honger te stillen serveer bij de thee (munt)Briouats betekent letterlijk 'brief'. De deegdriehoekjes zijn dan ook als een enveloppe gevouwen

INGREDIENTEN

1 pakje filodeeg of brickdeeg; 300 g verse schapenkaas; 1 teentje knoflook, geplet; 2 el gehakte platte peterselie; 1 kl gehakte verse dille; zwarte peper uit de molen; arachideolie

  • Marokkaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Ingelegde schapenkaas.

Lekker bij warm weer,bij salade en de barbeque of om zo te eten met stokbrood.

INGREDIENTEN

-200 gram zwarte olijven-1 potje gerilde paprika van ongeveer 320 ml-1 bol jonge knoflook of 3 tot 4 teentjes knoflook-2 rode pepers-800 gram feta-kaas of schapenkaas-3 laurierbladeren-grof zeezout-250 tot 375 ml olijfolie-eventueel een extra rode peper ter garnering.

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2006
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste schapenkaas recepten

Notenbrood met schapenkaas

Ontbijt voor 1 persoon; 210 Kcal

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2003
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Tuinbonen met schapenkaas

INGREDIENTEN

1 1/2 - 2 kg verse tuinbonen (met dop), 2 sjalotjes, fijngesneden, 4 el olijfolie, zout, peper, 200 g schapen- of geitenkaas in dikke plakken,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Courgette met schapenkaas

Licht pittig bijgerecht

INGREDIENTEN

1 courgette, 125 gram feta van schapenmelk, 1 eetl. verse marjoraanblaadjes, 1 eetl. verse citroenmelisseblaadjes, 1 theel. rode peperschilfers (gedroogd, te koop in Turkse winkel), milde olijfolie

  • Fusion Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2003
  • Fusion Bijgerecht
  •  10-20 min.

Geweldige ovenschotel met gehakt, aardappels en schapenkaas

Dit soort schotels maak ik als ik bijvoorbeeld vrienden krijg en snel klaar wil zijn. Maak dat van te voren klaar dusssssssssssssss oven aan zetten en wijntje in schenken

INGREDIENTEN

200 gr schapenkaas 600 gr rundergehakt 800 gr aardappelen 1.5 dl hete melk 2 uien 2 rode paprika s3 teentjes knoflook 300 gr courgette 60 gr boter 0.2 gram saffraandraadjes verse tijm zout, peper, nootmuskaat en chilipoeder, ,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-2006
  • Frans
  •  60-120 min.

Gehaktballen met spek en schapenkaas

Lekker gehaktballen met spek en schapenkaas.

INGREDIENTEN

- 1 kg gehakt, - 200 gram mager gerookt spek, - 150 gram geraspte schapenkaas, - 3 teentjes knoflook, - 1 rode peper

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2004
  • Grieks
  •  20-30 min.

Verwarmd Pistolet Met Schapenkaas

Apart pistoletje

INGREDIENTEN

Pistolet, plak schapenkaas, 2 el honing, 1 el. tijm

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-03-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Halusky (schapenkaas met aardappel)

* Halusky *Een traditioneel Slowaaks bijgerecht, dat eigenlijk niet op deze pagina thuishoort. De verschillen tussen de Tsjechische en de Slowaakse keuken zijn echter zo gering dat je het - ondanks de verzelfstandiging van beide landen - met een gerust hart een gemeenschappelijke kookpot kunt noemen

INGREDIENTEN

500 g rauwe aardappelen (geraspt), 1 dl melk, zout, meel, 500 g schapenkaas, kaantjesreuzel

  • Tsjechisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  • Tsjechisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wrap met schapenkaas, avocado en spinazie

Dit is mijn lievelingswrap: de romigheid van de schapenkaas en avocado combineert heerlijk met de frisse munt en spinazie.

INGREDIENTEN

Per wrap:, , - 1 whole wheat wrap, - 1/2 avocado, in blokjes, - 50 gram schapenkaas, in blokjes, - handje verse spinazie, - blaadjes van 2 takjes verse munt, in stukken gescheurd, - citroen/knoflookpeper, - extra vergine olijfolie,

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-04-2012
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Ui Gevuld Met Geiten- Of Schapenkaas

Vegetarisch recept volgens de methode Montignac; uit: Vlees nog Vis. (Vetmaaltijd)

INGREDIENTEN

4 grote uien, 1 ei, 100 gr harde (geraspte) geiten- of schapenkaas, 1 eetl Italiaanse - of Provencaalse kruiden, ,

  • Montignac
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Montignac
  •  60-120 min.

Lamsvleestaart met paddestoelen, schapenkaas en appel

Een prachtige taart. Leuk als je gasten krijgt. (Niet iedereen houd natuurlijk van lamsvlees.) De combinatie met met lamsvlees, schapenkaas, appel en spitskool geeft een hele aparte smaak.

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG1.2 dl water, 90 gr boter, ? tl zout, 180 gr tarwevolkorenbloem, 120 gr roggemeel, VOOR DE VULLING, 20 gr gedroogde paddestoelen, 1 dl heet water, 400 gr lamsvlees, 1 el sojasaus, 1 el olijfolie, 1 tl tijnm, 1 kleine spitskool, 1 ui, 1 el olijfolie, zout en peper, 100 gr schapenkaas, 1 appel, 1 el sojasaus, 1 tl worchestersaus, 1/2 tl tijm, ? tl bonenkruid, mespuntje peper.,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

UI gevuld met geiten- of schapenkaas

Vegetarisch recept volgens de methode Montignac.

INGREDIENTEN

4 grote uien, 1 ei, 100 gr harde (geraspte) geiten- of schapenkaas, 1 eetl Italiaanse - of Provencaalse kruiden,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

SCHAPENKAAS IN RIJST-VELLETJE met spinazie

EEN LEKKER BORRELHAPJE

INGREDIENTEN

700 gr.verse bladspinazie / 16 rijstvellen /50 gr.groene olijven zonder pit / 200 gr. pittige schapenkaas / 1 ei / 50 ml.melk / zout en peper,nootmuskaat / / 3 el sesamzaad / 1 bosje bieslook / olie om te frituren.

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2002
  • Chinees
  •  20-30 min.

Mediterrane komkommersalade met schapenkaas

Voedingswaarde per persoon: 3 gr koolhydraten/171 kcal/13 gr vet/10 gr eiwit

INGREDIENTEN

750 gr komkommer, 30 gr garneeramandelen, 1 limoen, 250 gr schapenkaas in stukjes, 100 gr Griekse yoghurt, 2 tenen knoflook fijngehakt, 10 gr munt fijngehakt

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2013
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Macaroni ovenschotel met spinazie en schapenkaas

Verrassend lekker en weer eens wat anders dan gewoon gekookte elleboogjes met een rode saus! Ook m′n kinderen vonden het heerlijk. Dat zegt genoeg denk ik.

INGREDIENTEN

400 Gr. Macaroni, 1 kg blad spinazie, 1ui, 2 eetl zonnebloem olie, Zout/peper, 300 Gr. Rundergehakt, 150 ml witte wijn, 200 Gr. Schapenkaas, 3 eieren, 250 ml slagroom, 1 theelepel paprika poeder mild, 4 eetlepel pijnboompitten, Vet voor de vorm

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Watermeloen met olijven en schapenkaas

Een frisse salade boorden vol vitamines.

INGREDIENTEN

, VOOR DRESSING, 1 e dragon edik, 3 e terra creta olijfolie, 2 t verse oregano, fijn, 2 takjes platte peterselie, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, zout, witte peper,  , VOOR SALADE, 10 zwarte olijven, 1 grote tomaat, zonder zaden in blokjes, 1 rode ui, in dunne halve ringen, 1 halve kleine watermeloen, in groter blokjes, zachte Franse schapenkaas, in blokjes,  

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-08-2014
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Groene Pesto Met Schapenkaas

Een heel erg lekker pesto-recept, voor door de pasta of als smaakmaker in een verse tomatensoep.

INGREDIENTEN

Maak 40 gram basilicumblaadjes, 2 gepelde knoflookteentjes, 40 gr. pijnboompitten, 60 gr. grof geraspte parmezaanse kaas, 40 gr. grof geraspte pecorino romano (italiaanse schapenkaas) en 3 eetlepels goede olijfolie fijn in een foodprocessor (of gebruik een staafmixer), Voeg terwijl de machine draait nog 5-6 eetlepels olijfolie toe., Schakel de machine uit zodra u een vrij dikke homogene saus hebt verkregen., , Op smaak brengen met zout en peper

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Gemarineerde Griekse schapenkaas

INGREDIENTEN

750 gr feta - 50 gr walnoten - 4 teentjes knoflook - 1 liter olijfolie - 2 takjes tijm - 2 takjes rozemarijn - 2 takjes lavendel - 3 blaadjes salie - 2 blaadjes laurier - 10 zwarte peperkorrels - Zout.

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Grieks
  •  0-10 min.

Gemarineerde Griekse schapenkaas

INGREDIENTEN

750 gr. feta, 50 gr. walnoot, 4 teentjes knoflook, 1 l. olijfolie, 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes lavendel, 3 blaadjes salie, 2 blaadjes laurier, 10 stuks peperkorrels, zwarte, Zout,

  • Grieks Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-05-2003
  • Grieks Voorgerecht
  •  > 120 min.

Gemarineerde Griekse schapenkaas

INGREDIENTEN

750 gram feta -, 50 gram walnoot -, 4 teentjes knoflook -, 1 liter olijfolie -, 2 takjes tijm -, 2 takjes rozemarijn -, 2 takjes lavendel -, 3 blaadjes salie -, 2 blaadjes laurier -, 10 stuks zwarte peperkorrels -, zout,

  • Grieks Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Grieks Voorgerecht
  •  10-20 min.

Sperziebonen Met Tomaat En Schapenkaas

INGREDIENTEN

2 rode uien, 1 eetlepel olijfolie, 350 gram diepvries sperziebonen, 1 blik gepelde tomaten, 150 gram Hollandse schapekaas, zout, peper, 2 eetlepels gesnipperde peterselie,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

tomatensla met verse schapenkaas en munt

Heerlijk fris en zo klaar.

INGREDIENTEN

6 smaaktomaten (Tasty Tom); 2 lente-uitjes; 8 blaadjes verse munt (heb zelf meer gebruikt); 100 g fetakaas (neem de echte van schapenmelk, deze is echt veel lekkerder); olijfolie; citroensap; zout

  • Turks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2007
  • Turks
  •  0-10 min.

Sperziebonen Met Tomaat en Schapenkaas

Vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

2 rode uien, 1 eetlepel olijfolie, 350 gr diepvries sperziebonen, 1 blik gepelde tomaten, 150 gr Hollandse schapekaas, zout en peper

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

tagliatelle met boter en schapenkaas

Heerlijk, simpel en eerlijk pastagerecht met boter en pecorino. Staat binnen 10 minuten op tafel als u kant en klare pasta koopt, anders 1 uur.

INGREDIENTEN

400 g tagliatelle of andere pasta, 100 g pecorino, 75 g roomboter, versgemalen zwarte peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

mexicaanse salade met schapenkaas

INGREDIENTEN

-2 eetlepels maïskorrels, -2 eetlepels kidneybonen, -1 kleine (rode) ui, -1(kleine) krob romainesla, -2 tomaten, -1 eetlepel wittewijnazijn, -zout, -1 rode peper, -1 theelepel olie, -30 gram feta, -eventueel peterselie, ter garnering,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2008
  •  
  •  20-30 min.

Spaghettini met gehakt en schapenkaas

INGREDIENTEN

5 eetlepels olie, 1 fijngesneden ui, 2 geperst teentje knoflook, 150 gr gesneden soepgroente, 500 gr half om half gehakt, 1 pak gezeefde tomaten (5 dl), 1 mespunt suiker, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 blaadje laurier, 5 dl runderbouillon (tablet), zout, cayennepeper, 3 eetlepels room, 500 gr spaghettini, 100 gr verbrokkelde feta

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paprika?s gevuld met schapenkaas

Lekker voorgerecht. Ook geschikt voor vegetariers370 kcal per persoon.

INGREDIENTEN

6 rode paprika?s (van elk 80-100 gram).Voor de kaasvulling:250 gram fetakaas, 80 ml. melk, 1 eierdooier, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, wat versgemalen peper, wat zout.Voor de kappertjesvinaigrette:30 gram kappertjes in pekel, 5 eetlepels olijfolie (extra vierge), 2 eetlepels wijnazijn, 1 eetlepel citroensap, 30 gram fijngehakte witte ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 theelepel tijmblaadjes, wat versgemalen zwarte peper, wat zout.Verder:olie voor de vorm, wat olijfolie om te besprenkelen, enkele blaadjes sla naar keuze (bijvoorbeeld lolorosso of ijsbergsla, net wat jij lekker/leuk vindt).

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

lasagne van kabeljauw met venkel en Texelse schapenkaas

Een klassieke en erg lekkere combinatie, deze vis met venkel en pittige kaas, met een lekkere groene salade heb je een heerlijk hoofdgerecht. In dit recept gebruik ik Texelse schapenkaas. Texel telt veel schapen en heeft dus ook veel schapenkaas. De bereiding en rijping zijn identiek aan die van Goudse kaas. Vanaf 6 weken is de dan nog erg jonge schapenkaas al te koop, maar er is ook belegen en oude. Texelse schapen grazen op ziltige weiden, sommige ervaren proevers menen dat zilte in de kaas te bespeuren.

INGREDIENTEN

1 pak groene lasagnevellen, zout, peper, 2 venkelknollen in dikke plakken, 2 zakjes witte saus (voor 5 dl), 5 dl melk, 200 g pittige schapenkaas, geraspt, 4 losgeklopte eidooiers, 3 grote vleestomaten, ontveld, in plakken, 2 tl dragon, gedroogd, 600 g kabeljauwfilet in kleine blokjes, sap van 1 citroen.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tomaten gevuld met schapenkaas, champignons en kruiden

Leuk als voorgerechtje

INGREDIENTEN

100 gr schapenkaas 150 gr slagroom 100 gr champignons 2 el gesnipperde bieslook 2 grote vleestomaten1 el gehakte peterseliesnufje cayennepeper 1 uipeper en zouttakje basilicum om te garneren. beetje citroensap 1 el boter snufje nootmuskaat

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Sperziebonen met schapenkaas, rode uien en kruiden

Kan als hoofdgerecht maar ook als bijgerecht

INGREDIENTEN

400 gram sperziebonen 2 rode uien 1 el olijfolie 1 blik gepelde tomaten 200 gram Hollandse schapenkaas zout en peper 2 el gesnipperde peterselie.

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste schapenkaas recepten
Populaire kaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top