1. Home
  2. Recepten
  3. Schaal Schelpdier

Schaal schelpdier recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Sushi

Alles over Sushi

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2009
  • Japans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Japanse soep met eidraadjes en peultjes

Een heldere soep wordt bijna als een schilderijtje gecomponeerd: een stukje vis, perfect van vorm en kleur, een toefje groen voor het contrast en een fraai gekruld stukje schil van een citrusvrucht. Al deze ingredienten drijven in een kom glinsterend heldere soep. Traditioneel worden deze soepen net als bloemstukjes gecomponeerd uit drie basis elementen. Het belangrijkste ingredient, de 'gastheer', is een kort gekookt stukje vis, een schaal of schelpdier, of een stukje kip. Dit ingredient staat voor het jaargetijde. Het aanvullende ingredient, de 'gast', kan bestaan uit een groene groente, enkele paddestoelen of wat zeewier. Tenslotte zorgt gembersap, een klein kruidig blad of een reepje citroenschil voor een geurige garnering. Heldere soepen met hun pure smaak moeten altijd van de allerbeste en verste dashi worden gemaakt

INGREDIENTEN

125 gr peultjes, 8,5 dl dashi, 1/2 theelepel lichte sojasaus, zout, 2 eieren, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Tamago To Kinusaya No Suimono

(Soep met eidraadjes en peultjes)

INGREDIENTEN

125 gr peultjes, 8,5 dl dashi, 1/2 theelepel lichte sojasaus, zout, 2 eieren,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Japans
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top