Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische
  4. Scandinavische recepten
Scandinavische recepten Meer Scandinavische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

We verruilen gewone wraps voor wraps van omelet met cottagecheese en zalm …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Onlangs was ik een paar dagen in Denemarken in verband met het jaarlijkse kerst shoppen. Toen ik me eens ging verdiepen in de culinaire hoogstandjes van dat land kwam ik erachter dat ze, behalve het heerlijke smørrebrød, ook veel wild op het menu hebben staan. Erg lekker natuurlijk in deze periode rond Kerstmis. Ook in Denemarken wordt er bij wild traditiegetrouw rode kool geserveerd en wel met bessengelei (jam)  want dat geeft de rode kool een zoete smaak en een mooie glans. Ik heb wat rondgesnuffeld in mijn kookboeken en daar kwam ik dit recept tegen. Lekker bij Scandinavische winter en wildgerechten, maar ook bij Hollandse hachee. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Deze scandinavische borrelhapjes zijn bij ons niet zo erg bekend, maar ze smaken super lekker en zijn makkelijk te bereiden !  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Het recept voor deze heerlijke appeltaart aten we bij onze buurvrouw op de verjaardag van nze buurman. We vonden de taart zo lekker dat ik gelijk het recept heb gevraagd. De buurvrouw had het recept van de taartuit een tijdschrift. Ik heb de taart vorige week gebakken voor de senioren in ons Seniorenheim St. Joseph in Stadtlohn tijdens mijn beurt voor de wekelijkse koffiemiddag. De taart vloog weg. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Een scandinavische variant van de Bouillabaisse. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

De frisse keuken van het hoge noorden met een Zuiderse twist? Het kan en dit gerechtje is er een prachtig voorbeeld van! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

December is een donkere maand, met name in de Scandinavische landen, en dat is waarom het vieren van het licht van groot belang is. 13 december is daarom een heilige dag in Noorse gezinnen, de dag voor het vieren van de traditie van St. Lucia, de patroonheilige van het licht. Deze dag wordt gevierd met het uitdelen van lussekatter, goudgele saffraanbroodjes.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Het recept was vooral in de jaren '70 en '80 zeer populair in de Scandinavische landen. Het is een erg gemakkelijk recept en je hebt er weinig omkijken naar. De aardappels worden erg lekker krokant van buiten en zijn toch zacht en gaar van binnen. De kruiden zorgen voor een heerlijke smaak. Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

U kunt deze salade 2 uur van tevoren bereiden. Laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Dit is een echte lente/zomersoep. De gerookte zalm en de Noorse garnalen zorgen voor het Scandinavische effect. Vergeet niet de dille toe te voegen want die geeft een hele specifieke smaak die het extra lekker maakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Gemarineerde haringen zijn typisch Scandinavische gerechten. Zij kunnen worden opgediend als borrelhapje op toast, in stukjes aan een prikkertje of als broodbeleg bij een traditionele Zweedse Smorgasbord.De recepten zijn voor :A) Zweedse gemarineerde haring in tomatensaus (links)B) Deense gemarineerde haring met yoghurt (2de van rechts)C) Zweedse gemarineerde haring met mosterdmayonaise (onderaan) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Heel geschikt voor wie niet zo erg van gehaktjus houdt! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

100 gr. gerookte zalmsnippers of gravadlax 2 eieren 1 bekertje zure room 125 ml. zout, peper 1 el. fijngehakte dille bladerdeeg …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Wil je wat lekkers of heb je gewoon trek in pizza, probeer dan deze eens. Je weet niet wat je proeft en hij is nog gezond ook. Super lekker als lichte maaltijd, brunch, maar koud ook een prima borrelhapje of snack. Makkelijk te maken en in een handomdraai klaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Een typisch Scandinavische koek. Het is makkelijk te maken, in een uurtje klaar (incl. baktijd!) en heerlijk bij een kop koffie of melk op een koude winterdag. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Een echte Scandinavische klassieker, gravlax van gemarineerde verse zalm met mosterd-dillesaus en puntjes geroosterd brood. Wachttijd ruim 48 uur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Deze Scandinavische vruchtensoep is in feite een puree van rozenbottels, die als zoet nagerecht geserveerd kan worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch
Populaire Scandinavische kookboeken:
Top