1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavisch

Scandinavisch recepten (1.296)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

makkelijke kaneelbroodjes

Andere naam: Cinnamon rolls

INGREDIENTEN

Voor de broodjes: 1 pak witbroodmix melk boter 150 gr pecannoten (of walnoten, amandelen) 2 eetlepels kaneel 200 gr bruine suiker Voor het glazuur: 150 gr gezeefd poedersuiker 3 eetlepels appelsap Voor de garnering: 12 pecannoten (of andere noten)

Voorbereiding

Kneed voor de cinnamon-rolls volgens de aanwijzingen op de verpakking een gistdeeg van het witbroodmix met melk boter en laat het deeg rijzen. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in en klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand. Hak de pecannoten fijn en vermeng het met de kaneel en de bruine suiker.

Bereidingswijze

Kneed het deeg door en rol het uit tot een lap van ? 45 x 25 cm. Bestrijk het deeg met gesmolten boter en beleg het met het notenmengsel. Rol de lap vanaf de lange kant op en snijd de deegrol in 12 gelijke stukken. Schik de deegrolletjes rechtop in de vorm, dek ze met een vochtige doek af en laat ze een half uur rijzen. Bak de rolletjes bij 200?C in 30 minuten goudbruin. Roer intussen glazuur van de gezeefd poedersuiker en het appelsap.

  • Scandinavisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  • Scandinavisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Scandinavisch kruidenboter

DEZE KRUIDENBOTER IS VOORAL LEKKER BIJ een  GEGRILDE ZALMMOOT.   of op het stokbrood /toast met gerookte zalm/gegrilde zalm. Makkelijk bij een buffet waar u hoge ogen mee gaat scoren.  

INGREDIENTEN

175 GRAM ZACHTE ROOMBOTER2 HARDGEKOOKTE EIDOOIERS1 EETLEPEL MACCHA  (GROENE THEE POEDER)3 EL WHISKY2 VOLLE THEELEPELS JONNIE BOER LEMON PEPPER1 THL  FIJNE ZEEZOUTKRISTALLEN

  • Scandinavisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-08-2014
  • Scandinavisch
  •  > 120 min.

Scandinavisch roggebrood

INGREDIENTEN

Initatiekaviaar, royal mail -, zout -, zalmeitjes, royal mail -, peper -, 3 1/4 ml. creme fraiche -, 1/4 pakje mini-roggebrood, rond of vierkant, , , ,

  • Scandinavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.

Palingtartaar, Scandinavisch

Een visvoorgerecht, wat snel en van te voren bereid kan worden.

INGREDIENTEN

200 gram gerookte palingfilet; 1 uitje; 1 kleine appel; 2 grote augurken; 1 bekertje creme fraiche (125 ml); 2 el. fijngehakte dille; 1 el. citroensap; zout; peper; 75 gram veldsla

  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Scandinavisch menu

Vissoep-Smorgasbrod-Rodgrod met flode

INGREDIENTEN

Zie onder

  • Scandinavisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2003
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk Scandinavisch vispannetje

Mmmm. Heerlijk vispannetje (eenpansgerecht) met van alles erin, erop en eraan. Makkelijk en snel te maken en een volledige en zeer gezonde maaltijd. Probeer zelf maar, als visliefhebber, hoe lekker dit is. Op vrijdag haal ik altijd verse vis en meteen dezelfde avond in de pan ermee. Dit gerecht is bovendien slank en snel klaar.

INGREDIENTEN

250 gr roodbaars filet, 250 gr zalm filet (vers), 2 sjalotjes, 1 grote vleestomaat, 1 paprika, 125 gr (half bakje) champignons, 2 teentjes knoflook, 2 el vers geperst citroensap, 600 ml groentebouillon, 1 bakje creme fraiche (150 ml), Olijfolie, Zwarte peper, zeezout, paprikapoeder, nootmuskaat, 2-3 el vers gesnipperde peterselie

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2014
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kladdkaka (smeuige chocoladetaart)

Een smeuige, heerlijke en zeer simpele chocoladetaart.

INGREDIENTEN

200 gr. blok donker chocolade, 100 gr. roomboter, 2 dl suiker, 4 eieren, 1 theel. bakpoeder, 2,5 dl. bloem.

  • Scandinavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.

Hasselbacks Potatis (Zweedse Hasselback aardappelen

Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Het recept was vooral in de jaren '70 en '80 zeer populair in de Scandinavische landen. Het is een erg gemakkelijk recept en je hebt er weinig omkijken naar. De aardappels worden erg lekker krokant van buiten en zijn toch zacht en gaar van binnen. De kruiden zorgen voor een heerlijke smaak. Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

12 middelgrote vastkokende aardappelen, 1 theelepel knoflookpasta (of 2 teentjes geperst), zout en peper naar smaak, 25 gram kruidenboter, 25 gram boter, 50 gr. geraspte parmezaanse kaas

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2014
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Noorse kaneelbroodjes

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 600 gr bloem, 100 gr suiker, 1/2 tl zout, 21 gr gist, 3 zakjes, 100 gr boter, 400 ml melk, 2 eieren, voor de vulling:, 150 gr zachte boter, 150 gr suiker, 1 1/2 tl kaneel, 1 ei los geklopt, ,

  • Scandinavisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2011
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.

Zweedse Sandwichtaart

Meestal probeer ik eerst een recept uit voordat ik het op internet zet. Deze keer gaat me dat niet lukken. Toch lijkt me dit zo`n heerlijk recept dat ik het toch met jullie wil delen. Ik hoor graag jullie reacties.

INGREDIENTEN

Broodmix, , In het originele recept staat dat je haringmousse nodig hebt. Bij mijn weten heb je dat hier niet. Ik weet wel dat er zalmpate bestaat (AH). Maar misschien is een gerookte makreel salade ook wel erg lekker. Wanneer iemand een ander idee heeft dan hoor ik het graag., , Plakjes komkommer, Gerookte zalm, Mosterd dressing, IJsbergsla, Roomkaas met zure room, Gekookte eieren, Platte Peterselie, Radijsjes

  • Scandinavisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-03-2012
  • Scandinavisch
  •  60-120 min.

Zweedse kaneel (bullar) broodjes

We gaan regelmatig naar Zweden daar dit gemaakt .Het is echt superlekker.

INGREDIENTEN

Ongeveer 50 gram verse gist, 2 1/2 dl melk, 150 gram roomboter, 50 gram suiker, halve theelepel zout, theelepel kardemonpoeder, 500 gram bloem, , voor de vulling:, 50 gram boter, 100 gram basterdsuiker, eetlepel kaneel, , voor de afwerking:, een losgeklopt ei, witte kandijsuikerkorreltjes, ongeveer dertig papieren cakevormpjes,

  • Scandinavisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2012
  • Scandinavisch
  •  60-120 min.
Nieuwste scandinavisch recepten

De Beste Zweedse Gehaktballetjes

De Beste Zweedse Gehaktballetjes worden gesmoord een rijke en romige jus. De balletjes zijn zo heerlijke op smaak gebracht dat ze echte de BESTE zijn die je ooit hebt geproefd.

INGREDIENTEN

* 1 pond rundergehakt, * 40 gr panko, * 1 eetlpl peterselie, fijngehakt, * 1 theelpl gedroogde oregano, * 60 gr fijngesneden uien, * ½ theelpl knoflookpoeder, * ⅛ theelpl peper, * ½ theelpl zout, * 1 ei, * 1 eetlpl olijfolie, * 5 eetlpls boter, * 3 eetlpl bloem, * 500 ml runderbouillon, * 250 ml slagroom, * 1 eetlpl Worcestershire sauce, * 1 theelpl Dijon mosterd, * Zout en peper naar smaak

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2016
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gehaktballetjes uit Zweden in roomsaus .....maar niet van......

Ooit wel eens op vakantie in Scandinavië geweest? Daar hebben ze heerlijke gehaktballetjes. Ook bekend door het hele bekende woonwarenhuis. Maar deze balletjes zijn een beetje anders dan die van dat grote warenhuis. Wij vinden deze balletjes nog veel lekkerder! Ik heb ooit ergens een dergelijk recept gelezen en naar eigen idee aangepast.

INGREDIENTEN

500 gram (runder) gehakt, 1 ei, 3 eetlepels paneermeel, zout, peper, 3 eetlepels fijngehakte dille (liefst verse, maar gedroogde dille kan ook heel goed), 1 flinke ui, 20 gram boter, 1 afgestreken eetlepel bloem, 200 ml vleesbouillon van tablet, 200 ml zure room

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2015
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zoetzure komkommersalade met dille (paar dagen houdbaar)

Heerlijke komkommersalade. Het recept is afkomstig uit een kookboek van Tessa Kiros. Smaakt heerlijk bij gravedlax of gerookte zalm. Was een onderdeel van ons feestbuffet van september 2009.

INGREDIENTEN

1 komkommer, 2 eetlepels fijn gehakte dille, 100 ml witte wijnazijn, 2 volle eetlepels basterdsuiker, 1 theelepel zout,

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2009
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zweedse rabarbertaart

 

INGREDIENTEN

Crumble, 1 1/3 kop gewone bloem, 1 3/4 kopje havermout, ½ kopje witte suiker, ½ kopje bruine suiker, 2 eetlepels bakpoeder, 200 gram boter, , Vulling, 4-5 medium / large rabarberstelen, 1/3 kopje witte suiker, 2-4 tbs stroop, 3 eetlepels boter

  • Scandinavisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2015
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.

Zweedse Stamppot

Het is weer eens iets anders dan knackebrod

INGREDIENTEN

250 g Gerookte zalm 1/4 liter yoghurt 1 kg aardappels verse dille zakje gesneden andijvie (je kent ze wel) eieren (4 stuks) rode paprika,

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2000
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

zweedse gehaktballetjes

(van IKEA)

INGREDIENTEN

40 gram boter, 1 ui fijngesnipperd, 1 gekookte aardappel, 250 gram gehakt (naar keuze), 1 el paneermeel, 1 klein ei, 1/8 l. slagroom, 2 el peterselie fijngehakt, peper en zout

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zweeds pannetje

INGREDIENTEN

, 500 gram varkenshaas, 3-4 eetlepels olie, 2 grote uien, 1 blokje groentebouillon, 2 theelepels vleesjus, 250 gram wortels, 500 gram aardappels, zout, peper, wat peterselie,

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2008
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bananencake met walnoten en chocola

Uit een noors kookboek,lekker voor bij de koffie of thee.

INGREDIENTEN

100gr pure chocola,grof gehakt.100gr walnoten,grof gehakt.250gr bloem.2 bananen.250gr roomboter.2 tl bakpoeder.250gr suiker.4 eieren.

  • Scandinavisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2005
  • Scandinavisch
  •  60-120 min.

Zweedse gehaktballen

Swedish meatballs!

INGREDIENTEN

Gehaktballen:, , 2 EL boter, 1 grote gele ui (gepeld en fijn gesneden), 1 dl melk, 4-5 sneetjes brood (zonder korst en fijn gesneden), 2 eieren, 0,5 kg varkens gehakt, 1,5 kg pond rundergehakt, 2 TL zout, 1 TL nootmuskaat, 1 TL kardemom, 2 TL zwarte peper, , Saus, , 6 EL boter, 1 dl bloem, 1 liter runder boullion, 1,5 tot 2 dl zure creme, Zout, 2 EL gesneden peterselie, 2 - 4 EL lingon / cranberry jam, ,

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-11-2015
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Nieuwjaarsontbijtbuffet

Scandinavisch

INGREDIENTEN

1. Flute met half versgeperst grapefruitsap, half droge bruisende champagne of champenoise., 2. Soepballetjes van rundergehakt met peterselie, fijngehakte rode paprika, wat citroenrasp, snuf cayennepeper, zout en peper, paneermeel en ei in heldere ossenstaartsoep (2 blikjes, gezeefd en aangevuld met 1 pot runderfond)., 3. Giet een marinade van 1/2 dl sherry en 2 eetlepels wijnazijn over 6 haringen in stukjes. Meng met 1/2 gesnipperde paprika, 100 gr gesnipperde sjalot, zout, 4 eetlepels dille, een bekertje creme fraiche, 3 eetlepels slagroom en een snuf cayennepeper. Serveer er zuurdesembrood bij., 4. Meng van 12 halve hardgekookte eieren de dooiers met 100 gr luchtig geklopte boter, 75 gr zalm uit blik, 1 theelepel tomatenpuree, wat zout en peper. Spuit de eiholten vol., 5. Doe een bakje wortel-selleriesalade, 2 (met schil) gesnipperde appels, 50 gr geroosterd amandelschaafsel, 150 gr gerookte zalmsnippers, 2 eetlepels zure room en 1 eetlepel mierikswortelpuree in ijsslabladeren., 6. Bak flensjes van flensjesbeslag voor 12 flensjes met een pakje gemengde kruiden (diepvries), 100 gr fijngesneden ham en fijngehakt sjalotje. Bestrijk elk tweede flensje met roomkaas en leg ze op elkaar., 7. Maak een cake van 125 gr boter, 200 gr suiker, 3 eieren, 175 gr gezeefde bloem, 1 theelepel citroenrasp, 2 theelepels gemalen kardemom, 100 gr rozijnen, 50 gr geconfijte sinaasappelschil en 2 dl zure room. Bak de cake Bij 175?C 50 minuten., 8. Klop 2 dl slagroom stijf, meng die met een geklopt mengsel van 4 dl yoghurt en 2 pakjes yoghurtbavarois 'citroen'. Schep dit in hoge glazen, laat het stijf worden en schep er een gelei over van een zakje taartgeleipoeder en 1 blik vossebessen op vocht.,

  • Scandinavisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Noorse appeltaart

Een appeltaart is nooit verkeerd, maar de Noren houden niet van de Goudrenetten kennen gebruik ik een mix van 3 soorten appels (het resultaat van het uitproberen met eerst alleen rode appels, alleen gele appels en alleen groene appels, die gewoon geen succes waren!).

INGREDIENTEN

1 groene appel, 2 rode appels en 2 gele appels, geschild en in plakjes gesneden, 1 theelepel kaneel, 4 eetlepels suiker, 3 eieren, 200 gram suiker, 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten, 200 gram bloem vermengd met 2 theelepels bakpoeder (in Noorwegen kennen we geen zelfrijzend bakmeel), 60 ml melk

  • Scandinavisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2015
  • Scandinavisch
  •  60-120 min.

Hasselbacks-aardappelen

Typisch Zweeds gerecht voor een speciale gelegenheid. Serveer de aardappelen met een lekker stukje vlees of vis en vergeet de groenten niet

INGREDIENTEN

4-6 grote stevige aardappelen, 2 eetlepels boter of margarine, 1/2 theelepel zout, 2 eetlepels geraspte kaas

  • Scandinavisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2015
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.

Pasjonsfruktterte

Dit is een recept van de Noorse winnares van Hele Norge baker (de Noorse Heel Holland Bakt). Het is een passievruchttaart (pasjonsfruktterte), die zo goed in de smaak viel bij de juryleden, dat zij allemaal graag haar recept wilden hebben!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 175 gram bloem, 25 gram poedersuiker, 100 gram koude ongezouten roomboter in blokjes, 1 eidooier, 1,5 eetl water, , Voor de vulling:, 6 eieren, 2,5 dl slagroom, 150 gram suiker, 200 gram verse passievruchtsap (ca. 9-11 passievruchten), 2 eetl citroensap

  • Scandinavisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2016
  • Scandinavisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Fruitshake

Scandinavisch sportontbijt.

INGREDIENTEN

Pureer 4 aardbeien met blikje bramen op lichte siroop, 1/2 in plakjes gesneden banaan en 1 dl aardbeien-kersendrank. Schenk in gekoeld glas - bestrooi met reepjes munt.

  • Scandinavisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Scandinavisch
  •  0-10 min.

Mona's slagroomtaart.

Deze taart maakte de noorse Mona altijd voor iedere verjaardag. Ik ben haar al jaren dankbaar voor het recept, waarmee je eindeloos kunt varieren.

INGREDIENTEN

Voor de bodem: 4 eieren, 2 dl suiker, 1 dl aardappelmeel, 1 dl bloem, 2 tl bakpoeder., Voor de vulling: 3/4 l slagroom. 2 doosjes aardbeien (of aardbeien uitblik 2x). 2-3 bananen. 1/2 dl water met 2 el suiker vermengd

  • Scandinavisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.

Zweeds Landbroodje

Met rosbief. Scandinavisch sportontbijt

INGREDIENTEN

Verdeel over 1 opengesneden zweeds landbroodje 2 blaadjes rode sla, 4 plakjes rosbief en 2 el selleriesalade.

  • Scandinavisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Scandinavisch
  •  0-10 min.

Hasselback aardappelen met specerijen

Aardappelen uit de oven met specerijen. Nauurlijk is het simpel uit te breiden naar meer personen. Schil wat meer aardappelen. Het is aan te bevelen niet hele grootte aardappelen te nemen.

INGREDIENTEN

12 vastkokende middel kleine aardappelen,geschild, 4 eetl. gesmolten boter of bakproduct, mespunt korianderpoeder, mespunt komijnpoeder, mespunt paprikapoeder, mespunt kerriepoeder, zout en versgemalen peper

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-2010
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Zweedse appeltaart super lekker en super gemakkelijk te maken

Het bijzondere aan deze Zweedse appeltaart is dat de boter en de melk aan de kook gebracht moet worden en heet door de losgeklopte eieren etc. gemengd wordt. Het recept van deze Zweedse appeltaart kwam ik steeds weer tegen en iedere keer dacht ik "die moet ik maken". De taart is erg lekker en eenvoudig te maken. Het kan niet mis gaan. Je kunt de appeltaart in een rechthoekige vorm bakken (32x39 cm: 24 personen) of in een springvorm van 26 tot 28 cm doorsnede (14 tot 16 personen). NB Op 13 december 2017 deze taart weer gebakken in een springvorm van 24 cm. Hiervoor 2/3 deel van de ingrediënten gebruikt, nameijk: 3 eieren - 190 gram + 60 gram suiker - 95 gram roomboter - 1 dl melk en 225 gram bloem. Vog verder het recept zoals beschreven. De taart viel erg in de smaak. Twee vriendinnen wilden gelijk het recept. .

INGREDIENTEN

Boter en bloem voor de vorm, 1 kg zachzure appels (plm. 6 à 7 stuks), 2 eetlepels citroensap, 4 eieren (M), 250 gram + 75 gram suiker, mespunt zout, 125 gram boter, 1/8 ltr melk, 300 gram zelfrijzend bakmeel, kaneel naar smaak, 75 gram gehakte of geschaafde amandelen, eventueel nog poedersuiker om te bestrooien

  • Scandinavisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2016
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.

Gravlaxsaus, zweedse mosterd-dillesaus

INGREDIENTEN

2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels lekkere azijn, 1 eetlepel witte basterdsuiker, zout, peper, 1 1/2 dl olie, flink wat verse dille

  • Scandinavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2012
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.

Skrei met krab

De Noorse winterkabeljauw staat in de meest befaamde restaurants van Europa tegenwoordig hoog op de kaart genoteerd. De kabeljauw die bij de Noorse Lofoten wordt gevangen is er alleen in het vroege voorjaar.

INGREDIENTEN

2 plakken (ca. 2 cm dik) gefileerde skrei (winterkabeljauw), elk ca. 125 gram, - 1 blikje krab (naturel), uitlekgewicht ca. 150 gram, - 1 tablet voor visbouillon, - 2 eetl. droge witte wijn, zoals Pinot blanc (Elzas), - 2 dl (kook)room, - 40 gram boter, ijskoud, - zout, - witte peper uit de molen, - enkele druppels limoen- of citroensap, - 1/2 eetl. fijngesneden bieslook, - 2 takjes verse dille,

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Karnemelkse Pap

Met room en suiker. Scandinavisch sportontbijt.

INGREDIENTEN

Verwarm 1/4 l gortepap(karnemelkse pap) al roerend op een laag vuur. Serveren met een toef creme fraiche en bruine suiker.

  • Scandinavisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Scandinavisch
  •  0-10 min.

Knäckebrood

Met ham en roomkaas. scandinavisch sportontbijt.

INGREDIENTEN

Roer 1 tl geraspte mierikswortel door 40 gr verse roomkaas met kruiden. Doe het mengsel over in spuitzak met klein kartelmondje. hak 4 zoetzure augurkjes fijn. Bestrijk 4 Finse Ronde dun met boter, beleg met plak achterham. Spuit er toefjes kaas op, garneer met augurk.

  • Scandinavisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Scandinavisch
  •  0-10 min.

haring zalm amuse

Een scandinavisch aandoend voorgerecht.

INGREDIENTEN

1 haring, 1 ons zalm in blokjes, 2 eetlepels Creme fraiche, 1 snufje verse Dille, 1 eetlepel witte wijn, 6 cherrytomaatjes, 2 eetlepels slagroom

  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pizzasnurrer

Pizzasnurrer (pizzabroodjes) zijn kinderfavoriet nummer 1 in Noorwegen! Ze zijn makkelijk te maken en je kunt ze ook nog eens invriezen! Heerlijk als lunch, snack na het sporten of gewoon tussendoor.Er zijn ontelbaar verschillende versies bekend, maar deze is bij ons favoriet. Het is een vegetarische versie, maar je kunt natuurlijk fijngesneden ham blokjes of gebraden geruld gehakt toevoegen.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 700 gram bloem, 300 gram volkorenbloem, 1 tl zout, 50 gram verse gist of 12 gram droge gist, 7 dl water, ca 20°C, , Voor de vulling, en hier kun je dus variëren:, pesto, 1 blik gehakte tomaten (ca. 4 dl), of kant en klare tomatensaus, 1 tl oregano (gedroogd), ¼ tl grof gemalen zout, 300 gram geraspte kaas, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 40 gram pijnboompitten

  • Scandinavisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2016
  • Scandinavisch
  •  60-120 min.

Scan­di­na­vi­sche sa­la­de met zalm

U kunt deze salade 2 uur van tevoren bereiden. Laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen vastkokend, 1 bakje dille (15 g), blaadjes fijngesneden, 1 zak Hollandse rauwkost, 4 grote augurken in plakjes, 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 2 tl mierikswortel, 2 pakjes gerookte zalmfilet (a 100 g),

  • Scandinavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2012
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.

Kottbullar - Zweedse Gehaktballetjes

INGREDIENTEN

1 eetlepel boter, 1 fijngehakte ui., 1 grote gekookte aardappel, fijngeprakt., 3 eetlepels broodkruim of paneermeel., 1 pond mager rundergehakt., 5 eetlepels slagroom., 1 ei., 1 eetlepel peterselie., 2 eetlepels boter., 2 eetlepels olie., 1 eetlepel bloem., 12 eetlepels dunne room of slagroom, , ,

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Finse pulla (zoet brood)

INGREDIENTEN

* 500 ml melk, * 125 ml warm water, * 1 zakje droge gist (of ongeveer 15 gr verse), * 200 gr rietsuiker, * 1 theel zout, * 1 theel kardemompoeder, * 4 eieren losgeklopt, * 1 kg bloem, * 125 mg gesmolten boter, * 1 ei losgeklopt, * 2 eetl rietsuiker

  • Scandinavisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-01-2011
  • Scandinavisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Russische zalmsalade

Een super salade voor als je van vis houdt.Ook lekker voor bij een BBQ en zo snel en simpel te maken .alvast eet smakelijk

INGREDIENTEN

25 gr Boter, 600 gr zalmfilet ( vers en of diepvries),3 el citroensap, 8 kleine eieren,125 ml zure room,5 el mayonaise,2 rode uien heel fijn gesnipperd, 3 el dille of zakje van 15 gr,1 komkommer.

  • Scandinavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2008
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.

kladdkaka (kleverige cake)

Lekker toetje met VOLLE chokoladesmaak en klaar in een oogwenk.

INGREDIENTEN

2 eieren, 3 dl witte (basterd)suiker, 1,5 tl vanillesuiker, snufje zout, 4 el (echte) cacao, 1,5 dl bloem, 100 gr gesmolten boter

  • Scandinavisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Scandinavisch Nagerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste scandinavisch recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top