Scallopine met asperges
Sacallopine met asperges en marsale uit de oven
4 dun gesneden kalfsschnitzels (varken kan ook), 1 pond asperges, 8 plakken fontina of jonge kaas, 4 eetlepels marsala. Twee eetlepels bloem.
Oven voorverwarmen op 200 graden
Schil de asperges en kook ze 15 minuten. Klop de schnitzels dun en bestrooi ze met zout. Wentel ze door de bloem en bak ze kort in boter of olie. Knip de alunminium folie in stukken die drie keer zo groot zijn als de schnitzels. Leg op ieder stuk folie een schnitzel, daarop asperges,en daarop de kaas. Giet een gedeelte van het vet waarin de schnitzels gebakken zijn weg als je veel gebruikt heb. Meng dan met de marsala en laat even indikken. Doe over iedere schnitzel een halve eetlepel van dit mengsel. Vouw de aluminium dicht zodat je pakketjes krijgt. Doe ze tien minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer de pakketjes zonder ze open te maken.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-04-2010Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Scallopine al limone
Kalfsoesters met citroensaus.
Kalfsoesters (4); Het sap en de rasp van 1 citroen, 1 citroen voor garnering; Witte wijn; bloem; olijfolie; boter; kappertjes.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-03-2008Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Scallopine al Limone
* 1 citroen, * 6 el olijfolie, * 4 kalfsschnitzels, * 25 g roomboter in blokjes, ? zakje verse basilicum fijngehakt,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-08-2004Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Chicken & mushroom Scallopine
Kip met champignons in pestosaus
4 kipfilets, 2 el bloem, 2 el olijfolie, 400 g champignons, 190 g tomatenpesto, 100 ml kokend water, peterselie
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-05-2003Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.