1. Home
  2. Recepten
  3. Savooiekool

Savooiekool recepten (274) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Savooiekool

INGREDIENTEN

1/2 savooiekool, 20 gram boter, 1 snee gerookt spek, peper, bonekruid, salie.

Bereidingswijze

Laat de koolbladeren gaar koken. Giet ze af en duw het meeste vocht eruit. Hak ze fijn. Laat ze opstoven met in stukjes gesneden spek en kruiden.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerde savooiekool

INGREDIENTEN

1 savooiekool - 500 gram gehakt - 1 ui - 50 gram geraspte oude kaas - boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerde savooiekool

INGREDIENTEN

750 gr. savooiekool, 1 rode paprika, 200 gr. champignons, 35 gr. boter of margarine, 1 teen knoflook, 25 gr. bloem, 1/4 l. melk, 100 gr. kruidenroomkaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Savooiekool met cantharellen.

INGREDIENTEN

, 600 gram savooiekool, gewassen en in repen gesneden, 200 ml groentebouillon (e.v. uit een pot), 250 gram cantharellen,schoongemaakt, 1 ui, fijngesneden, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels boter, 1 eetlepel bloem, 125 gram creme fraiche, zout, peper, nootmuskaat, 100 gram plakken smeltkaas,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chinese savooiekool

INGREDIENTEN

400 g gesneden savooiekool, zout, ½ dl azijn, 3 el suiker, 1-2 tl sambal oelek

  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2006
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.

SAVOOIEKOOL MET ROSTI

Savooiekoolbladeren, gevuld met een mengsel van aardappel, zure appel, kaas en noten. Het kan ook als vegetarisch gerecht geserveerd worden.

INGREDIENTEN

1 kleine savooiekool van 500 g, panklaar en gewassen - 1/2 goudreinet appel - 125 ml creme friache - 2 eieren - 250 g diepvries rosti - zout - peper - 100 g komijnekaas, grof geraspt - 45 g walnoten, fijn

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2007
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Hongaarse savooiekool

Bijgerecht dat er zeker mag zijn, deze savooiekool bereiding !

INGREDIENTEN

-1 kg savooiekool, -1/2 liter water, -zout, -150 g doorregen spek (in blokjes), -2 kleine uien (gesnipperd), -1 eetlepel paprikapoeder, -2 th lepels kummelzaadjes, -1/8 l zure room

  • Hongaars Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2003
  • Hongaars Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gekookte savooiekool

INGREDIENTEN

1 savooiekool * zout * maizena * melk * boter * nootmuskaat.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Savooiekool met een sausje

INGREDIENTEN

1 savooiekool * peper * zout * boter * 1 ui * 3 dl bechamelsaus * 1 dl koffieroom.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Savooiekool met spek

INGREDIENTEN

1 kilo savooiekool * 200 gram vet spek * 1 ui * zout * paprikapoeder.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Savooiekool met bacon

Lekker en vullend

INGREDIENTEN

, 1 tl dijon mosterd, 4 teentje(s) knoflook, 18 gerookte bacon, 3 el olijfolie, 1100 gr. savooiekool, ,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2015
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde Savooiekool

Dit gerecht maak ik voor twee dagen

INGREDIENTEN

1 savooiekool * 2 teentjes knoflook * 250 g mascarpone * 250 g schapenkaas (feta) * 5 eetlepels room * klontje boter * 1/2 bosje peterselie * peper en zout * nootmuskaat *,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofde savooiekool

Een lekker groentegerecht

INGREDIENTEN

1 savooiekool-75 gr.boter-150 gr.bakboter-1 glas witte wijn-zout en versgemalen peper-1 volle theelepel venkelzaaadjes-2eetl.gehakte peterselie-3 eetl.creme fraiche.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Savooiekool met spek

INGREDIENTEN

500 gram savooiekool* zout* 50 gram vet ontbijtspek* 1 in ringen gesneden ui* paprikapoeder*.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

teriyakizalm met savooiekool

INGREDIENTEN

zout 500 g zalmtilet, 4 el teriyakisaus, »200 g langkorrellge rijst, ca. 800 g savooiekool, 1 ui, 2 el olie, 200 ml slagroom, 0,5 groentebouillonblokje, 1-2 tl sambal oelek, 1 -2 tl sambal oelek, sesamzaad om te bestrooien, evt. peterselie om te garneren

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2012
  • Fusion
  •  30-60 min.

Savooiekool Met Scholfilet

INGREDIENTEN

750 gr. savooiekool fijngesneden, 50 gr. boter, 25 gr. bloem, 3 dl. visbouillon( tablet), zout, peper, 450 gr. aardappelpartjes, 500 gr. scholfilet, 75 gr. geraspte kaas, 2 el. fijngesneden peterselie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Savooiekool met kaassaus

INGREDIENTEN

500 gram savooiekool* zout* 1 eetlepel boter* 1 eetlepel bloem* 1 dl melk* peper* 2 eetlepels zeer fijn gemalen kaas*.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Patrijsfilet met savooiekool

Een eenvoudige patrijsfilet met een lekker sausje (een recept uit grootmoeders tijd) !

INGREDIENTEN

-4 dubbele patrijsfilets, -1/2 savooiekool, -250 g spekjes, -2 eetlepels eendenvet, -1 theelepel karwijzaadjes, -3 dl droge witte wijn, -30 g boter, -boter of olie, -peper en zout, , , , , ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Savooiekool met pepermunt

Herfst-Wintergerecht. Lekker met aardappelpuree en een gebakken kaasplak.

INGREDIENTEN

500 gram savooiekool of 400 gram gesneden kool , 1 kleine ui , 1 el kleingesneden pepermuntblad , 1 el boter of margarine , zout en peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Savooiekool gerecht

Een stevig landelijk gerecht

INGREDIENTEN

-500 g varkensnek zonder been (in blokjes laten snijden van 3 cm), -3 uien (in blokjes gesneden), -1 kg savooiekool, -500 g aardappelen, -40 g reuzel, -1/2 liter hete bouillon, -zout, zwarte peper, kummel en peterselie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmforelragout met savooiekool

Lekker kruidig en romig visgerecht.

INGREDIENTEN

* 600 g zalmforelfilets zonder huid,in repen van 3 cm, * versgemalen zwarte peper, * zout, Voor de saus:, * 2 fijngehakte sjalotten, * 1/2 bosje tijm, * 2 takjes dragon, * 8 zwarte peperkorrels, * 1 vers laurierblad, * 3 dl witte wijn, * 2 dl groentenbouillon, * 1 theel saffraandraadjes, * zout, * 2.5 dl slagroom, * 1 mespunt cayennepeper., Groente:, * 1 savooiekooltje van ca.400 g,stronk verwijderd,in smalle repen.

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2010
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

OOSTERSE SAVOOIEKOOL

Een lekkere groentenschotel uit de oven/

INGREDIENTEN

1 savooien kool Ca 600 gr dikke nerven wegsnijden en de bladen in brede repen snijden / 400 gr kipfilet in reepjes / 3 el olie / 50 gr rozijntjes even voorweken in wat water / 50 gr.amandelen klein hakken / 240 gr abrikozen uit blik / 2 kleine bananen / 1/4 l melk /3 el maizena / 1oo gr geraspte kaas / kerriepoeder / gember / zout en peper en nootmuskaat/

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Savooiekool met worcestersaus

Veel simpeler kun je kool niet klaarmaken, maar lekker hoor, bijv. bij stoofvlees.

INGREDIENTEN

, 1 savooiekool, ong. 1 dl worcestersaus, klont boter,

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-01-2011
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Savooiekool met paprika

INGREDIENTEN

, 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 500 gr schoongemaakte en in smalle reepjes gesneden savooie kool, 2 schoongemaakte en in reepjes gesneden groene paprika's, 1 ontvelde en in kleine stukjes gesneden tomaat, 1/2 blikje mais (200 gr), uitgelekt, zout en peper,

  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2002
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Stamppot van savooiekool met kerrie

Savooiekool is een echt winterproduct. We kennen de groene- en de gele savooiekool. Deze koolsoort is lekker en gezond, rijk aan de mineralen ijzer, calcium, fosfor, natrium en magnesium. Daarnaast bevat savooiekool veel vitamine C, eiwit en vezelstoffen.

INGREDIENTEN

1 1/2 kg. aardappelen, geschild600 gr. savooiekool, fijngesneden100 gr. creme, fraiche1 eetl. kerriepoederzoutwitte peper, gemalen

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stamppot van savooiekool en ananas

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 1 kg savooiekool of groene kool, 30 gram boter, 1 eetlepel kerrie, 1 blikje ananas, 200 gram ham, 2 deciliter melk, 100 gram geraspte kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gesmoorde savooiekool met gehakt

Gesmoorde savooiekool met gehakt Het kleine beetje gehakt geeft wat structuur aan het gerecht,zonder te overheersen;zo proef je de kool goed !

INGREDIENTEN

1 Savooiekool *, scheutje olijfolie *, 150 g runder- of lamsgehakt *, 1 afgestreken eetlepel komijnpoeder, *, , 2 eetlepels sojasaus *, scheutje witte wijn *, snufje cayenne of andere pittigs *, zout,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Savooiekool met kokosnoot en garnalen

Dat je van een Hollandse groene kool een exotische lekkernij kunt maken, bewijst dit recept wel.

INGREDIENTEN

1 kg. savooiekool1 teentje knoflook3 uien3 eetl. olie4 eetl. geraspte, kokos1 theel. kerrie100 gr. garnalen

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Groene kool of savooiekool met mosterdroomsaus

Groene kool of savooiekool (Wirsing) is hier in Duitsland een hele populaire groente. Je kunt deze kool dan ook altijd en overal kopen. In Nederland is dat wat moeilijker. In Nederlandse supermarkten zie je de kool bijna nooit. Hier in Duitsland wordt de kool bijna altijd met room gekookt. Dat is heerlijk. Ik heb daar een variatie op gemaakt met mosterd en wat extra kruiden. Net iets pittiger. Door de buitenste bladeren van de groenekool eerst te blancheren hou je de mooie groene kleur van de kool! In het recept staat dit beschreven. NB Het karwijzaad in het recept wordt tijdens het koken toegevoegd. Karwijzaad zorgt voor een goede spijsvertering en een goede darmwerking.

INGREDIENTEN

1 groene kool of savooiekool van plm. 750 - 1000 gram, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 middelgrote ui, 1/4 liter groentebouillon, 2 theelepels karwijzaad, 1 volle eetlepel mosterd (niet al te pittige mosterd gebruiken!) of meer naar smaak, 150 ml slagroom, 1/2 eetlepel maïzena, zout, zwarte peper, nootmuskaat naar smaak, paar druppels worcestersaus

  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2014
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.

Maaltijdsoep met pompoen, selderij en savooiekool

INGREDIENTEN

, 2 eetlepel olijfolie, 2 uien grof gesnipperd, 1 eetlepel kerriepoeder, 500 gram pompoen geschild, in blokken, knolselderij geschild, in blokken, 300 gram savooiekool in repen, 1 liter groente- of kruidenbouillon (van tablet), roggebrood, stroop, katenspek of ontbijtspek,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse gehaktstrudel met Appenzeller en savooiekool

.

INGREDIENTEN

* 400 gram korstdeeg (of een pak bladerdeeg of filodeeg), * 1 savooiekool (of 2 stengels prei), * +/- 300 gram worstvlees (of gehakt), * +/- 100 gram Appenzeller, * 1 eidooier, * eventueel: peper en zout,

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2017
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pastei met varkensfilet en savooiekool

Lekker bijzonder

INGREDIENTEN

1 savooiekool, 500-600gr Varkensfilet, zout en peper, 4 plakken ontbijtspek, 3-4el olie, 2 uien, 6 plakjes bladerdeeg (ca270gr), 2el paneermeel, 1 ei, 100-150ml slagroom, 1/2 bouillonblokje, 1-2 el allesbinder

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Savooiekool Uit Zuid Amerika

Hoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

600 g geschaafde savooiekool, 50 g boter of margarine, 1 kruidnagel, 1 knoflookteentje, 1 ui, 200 g ham in dobbelsteentjes, 2 eetlepels kappertjes, zout, peper, 1 eetlepel tomaten puree, paneermeel, restjes witte wijn.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-1998
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Roergebakken savooiekool met appel en bosui

Lekker fris en kruidig.

INGREDIENTEN

400 gr. gesneden savooiekool, 1 groene appel (Granny Smith), 1/2 bosje bosuitjes, 25 gr. boter, 1 theel. kerrie, zout en versgemalen peper

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-1999
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Roergebakken Savooiekool Met Appel En Bosui

Lekker bijgerecht.

INGREDIENTEN

* 1 savooiekool * 2 groene appels (Granny Smith) * 1 eetlepel azijn of citroensap * 1 bosje bosuitjes of 1 kleine prei * 30 gr. boter of 2 eetlepels olie * 1 theelepel kerrie * zout en versgemalen peper,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Engelse hartige taart met savooiekool

Lekkere winterovenschotel die goed vult

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, zout en peper, 1 ei, 1 1/2 dl melk, 500 gr gesneden savooiekool, 1/2 tl kerrie poeder, 1 ui, 125 gr champignons, 400 gr gehakt, 1 kleinblikje erwtjes, 1 blik geconcentreerde champignonsoep, boter.

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Engels
  •  30-60 min.

Stoofschotel Van Lamsvlees Met Savooiekool

INGREDIENTEN

750 g in blokken gesneden lamsvlees, 2 schoongemaakte en kleingesneden uien, 750 g schoongemaakte en in reepjes gesneden savooiekool, 750 g geschilde en in blokjes gesneden aardappelen, 3 kruidnagels, 1 laurierblad, zout en peper,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Najaarspannetje Met Kip En Savooiekool

INGREDIENTEN

*1 kip van 1 kilo, *zout en peper, *boter, *200 gram blokjes mager ontbijtspek, *1 groene savooiekool in reepjes, *1 kleine rookworst in plakjes, *8 plakjes casselerrib van 50 gram, *1 deciliter droge witte wijn, *3 deciliter kalfsfond,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazanteborst in een jasje van savooiekool

Geurige savooiekoolbladeren beschermen het malse vlees van de fazanteborst en houden het sappig

INGREDIENTEN

-4 fazanteborsten (elk 150 g), -1 savooiekool (circa 1 kg), DE VULLING:, -800 g champignons, -2 sjalotjes, -20 g boter, -zout en witte peper uit de molen, -1 el gehakte peterselie, -1 el gehakte tijm, -2 eierdooiers, VERDER:, -12 plakjes doorregen spek (elk 10 g), -zout en witte peper, -4 goed geweekte varkensnetjes, -30 ml olie, -1/8 liter wildfond

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gesmoorde savooiekool met bacon

INGREDIENTEN

Zie voor- en bereidingswijze.

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Roergebakken savooiekool met wortel

INGREDIENTEN

200 gram winterwortel, 200 gram gesneden savooienkool, 1 stuks spaanse peper, 100 gram tauge, 2 eetl. olie, 1 eetl. sojasaus, 2 theel. honing,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste savooiekool recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top