1. Home
  2. Recepten
  3. Saus Argentijns

Saus argentijns recepten (61)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gegrild Argentijns rundvlees met chimichurrisaus

Heerlijk gegrild vlees in dunne plakjes met een bijzondere saus

INGREDIENTEN

-4 el rode wijnazijn -3 knoflookteentjes (gepeld en grof gesneden) -2 laurierblaadjes (versnipperd) -1/2 th lepel komijnpoeder -1/2 bosje bladpeterselie (enkel de blaadjes) -1 el gedroogde oregano -1/4 th lepel pili-pili vlokjes (verkruimeld) -4 el olijfolie *650 g Argentijns rundvlees -zout en peper

Voorbereiding

Saus: -meng azijn, look, laurier, komijn, zout en peper in de keukenrobot -voeg de peterselieblaadjes toe en hak bij tussenpozen fijn (de peterselie moet fijngehakt zijn, maar mag geen puree worden!!) -overgieten in een kom en de oregano, pilipili en 3 el olijfolie toevoegen *verwarm de grill

Bereidingswijze

-bestrijk het vlees met de rest van de olijfolie -grill aan de ene kant 3 min en aan de andere kant 2 min -snij het vlees in dunne sneden en kruiden met zout en peper

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2005
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Steak op z'n Argentijns

Een lekkere steak met een pittige saus , super lekker.

INGREDIENTEN

4 restaurantsteaks (beenhouwerij), 3 tomaten, 400 g slamix, 0.5 citroen, 1 bosje peterselie (vers), 1 plantje koriander, 5 takjes oregano (vers), 1 rood pepertje, 600 g krielaardappelen, 1 teentje knoflook, 1 koffiel. mosterd, 7 eetl. olijfolie, 1 eetl. rodewijnazijn, 1 koffiel. komijnzaadjes, zwarte peper (molen), zout

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2016
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Argentijns angusbeef bordelaise met stoomgroenten

Een lekker en makkelijk recept dat steeds op succes van Uw gasten zal mogen rekenen

INGREDIENTEN

- 2x300g Stoomgroenten, - 4 stukken Angusbeef, - Zeezout en peper, - 100g Gerookte bacon julienne, - 3 stuks sjalotten fijngehakt, - 1 blokje groentebouillon vetarm, - 1dl water, - 3dl rode wijn, - Boter, - 1dl Olijfolie, - 1 eetlepel Italiaanse kruiden, , , , , ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pasta Bolognese op z'n Argentijns. Aardig pittig!

Als je de 'gewone' Bolognesesaus bij de pasta een beetje tegen-gegeten bent, zou je deze eens kunnen proberen. De combinatie van gestoofd rundvlees met gehakt, de kruiden/specerijenmix in de tomatensaus.... Smullen!!!! ps: en dag 2 nog lekkerder!!!

INGREDIENTEN

1 flinke runderlap van ca 3 ons, 4 volle el Picadillo-kruidenmix (Jonnie Boer), 50 gr boter + 2 el olijfolie, 4 dl runderbouillon, van 1 blokje, 2,5 dl (Argentijnse) rode wijn, 2 rode uien, fijngesneden, 6 teentjes knoflook, gepers, 1 volle el Jalapenopeper-ringetjes (Casa Fiesta, afgespoeld), 1 blik tomatenblokjes op sap (400 gr), 250 gr rundergehakt, fijngesneden basilicum, pasta naar smaak (wij hadden er penne bij), , , ,  

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-06-2014
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

ossenhaas-puntjes pikant

Malse stukjes vlees (varkenshaas mag ook!) met een romige, maar pittige tomatensaus met krokante aardappeltjes

INGREDIENTEN

500 - 600 gram malse ossenhaas, biefstuk of, varkenshaas, 1 ui, 400 - 500 gram aardappel-, partjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 2 tenen, knoflook, 1 bekertje zure room, peper en zout, paprikapoeder (pikant), boter of olie,

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-1999
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Argentijnse BBQ Saus

Lekkere marinade voor de BBQ tweezijdig te gebruiken als marinade of als saus .

INGREDIENTEN

6-7 teentjes knoflook, fijngehakt, 1/2 kopje peterselie, gehakt, 1/2 kopje oregano, gehakt, 1/4 kopje cayennepeper, 2 dl kokend water, 1/2 kopje witte azijn, 1/2 kopje olijfolie, zout en peper naar sm

  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2009
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Chimichurri saus

Saus (of marinade) voor bij gegrild vlees (biefstuk)

INGREDIENTEN

1 dL olijfolie extra vierge, 2 el rode wijnazijn, verse oregano, verse peterselie, 3 tenen verse knoflook, 1 ui, 1 rode paparika, rode peper, zwarte peper uit een molen, chilivlokken uit een molen, paprikapoeder, zout

  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2013
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Barbecue saus

Ieder stukje vlees zal er om smeken...

INGREDIENTEN

7 teentjes knoflook, fijngehakt, 1/2 kopje gehakte peterselie, 1/2 kopje gehakte oregano, 1/4 kopje cayennepeper, 2 dl. kokend water, 1/2 kopje witte azijn, 1/2 kopje olijfolie, zout, peper

  • Argentijns
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2002
  • Argentijns
  •  0-10 min.

chimichurie saus

INGREDIENTEN

1/2 tas peterselie, 1 tl gedroogde oregano, 1/2 tl cayennepeper, gem. zwarte peper, zout, 1/4 tas limoensap, 1knoflook teentje (geperst), 125 ml olijfolie.

  • Argentijns
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2005
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Zure Saus

Uit Argentinie; bij gebraden of gegrilleerd vlees. van "moesje2"

INGREDIENTEN

1 schoongemaakte en fijngehakte ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper, 3 ontvelde en fijngehakte tomaten, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 dl olijf- of zonnebloemolie, 4 eetlepels azijn, zout, peper,

  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Argentijnse barbeque saus

Te gebruiken als marinade voor het grillen of als het vlees klaar is als sausje.

INGREDIENTEN

Ingredienten;, 6-7 teentjes knoflook, fijngehakt*, 1/2 kopje peterselie, gehakt*, 1/2 kopje oregano, gehakt*, 1/4 kopje cayennepeper*, 2 dl kokend water*, 1/2 kopje witte azijn*, 1/2 kopje olijfolie*, zout en peper naar smaak*

  • Argentijns
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2002
  • Argentijns
  •  0-10 min.
Nieuwste saus argentijns recepten

Argentijnse BBQ Saus

Te gebruiken als marinade voor het grillen of als het vlees klaar is als sausje.

INGREDIENTEN

-6 à 7 teentjes knoflook, fijngehakt, -1/2 kopje peterselie, gehakt, -1/2 kopje oregano, gehakt, -1/4 kopje cayennepeper, -2 dl kokend water, -1/2 kopje witte azijn, -1/2 kopje olijfolie, -zout en peper naar smaak, , , ,

  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Argentijns
  •  10-20 min.

gestoofde vis met tomaten saus.

Heellekkere vis schotel die je met rijst moet eten.

INGREDIENTEN

1kg visdilet kabeljauw,1/2 pond tomaten,1grote ui,1soepblok,zwarte peper,1ei,meel.wat soyasaus.

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

argentijnse zure saus

INGREDIENTEN

1 schoongemaakte en fijngehakte ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper, 3 ontvelde en fijngehakte tomaten, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 dl olijf- of zonnebloemolie, 4 eetlepels azijn, zout, peper

  • Argentijns
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Argentijnse barbeque Saus

INGREDIENTEN

6-7 teentjes knoflook, fijngehakt, 1/2 kopje peterselie, gehakt, 1/2 kopje oregano, gehakt, 1/4 kopje cayennepeper, 2 dl kokend water, 1/2 kopje witte azijn, 1/2 kopje olijfolie, zout en peper naar smaak

  • Argentijns
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Argentijnse bbq saus.

INGREDIENTEN

6 teentjes knoflook fijngehakt, 1/2 kopje peterselie, gehakt, 1/2 kopje oregano gehakt, 1/4 kopje cayennepeper, 2 dl. kokend water, 1/2 kopje witte azijn, 1/2 kopje olijfolie, zout en peper naar smaak.

  • Argentijns
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Argentijnse barbeque saus

Bijgerecht; Te gebruiken als marinade voor het grillen of als het vlees klaar is als sausje.

INGREDIENTEN

6-7 teentjes knoflook, fijngehakt, 1/2 kopje peterselie, gehakt, 1/2 kopje oregano, gehakt, 1/4 kopje cayennepeper, 2 dl kokend water, 1/2 kopje witte azijn, 1/2 kopje olijfolie, zout en peper naar smaak

  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Pittige gestoofde kip Chimichurry, lekker!!!

Heerlijke pittige kip uit Argentinie, die eerst gemarineerd word en later in de marinade gestoofd. Superzachte kip in een heerlijke pittige saus.. Smullen!! Dit kan ook met biefstuk, dan alleen de biefstuk in de (grill)pan bakken, de Chimichurry erover gieten en dan direct serveren.

INGREDIENTEN

VOOR DE CHIMICHURRY:, 2 rode uien (fijngesnipperd), 4 teentjes knoflook (fijngesnipperd), 2 flinke tomaten (in kleine blokjes), 2 groene Spaanse pepers (gesnipperd), 6 el peterselie (heel fijngesneden), 2,5 dl olijfolie, 1 dl witte wijnazijn, 1 el zout, 1 el zwarte peper, , 4 kipfilets (schoongemaakt en in reepjes), 2 el olijfolie

  • Argentijns
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-08-2013
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Chimichurri

Deze originele Argentijnse kruidensaus smaakt super bij gegrild vlees.

INGREDIENTEN

-4 knoflooktenen (fijngehakt), -1 th lepel versgemalen zwarte peper, -1/2 th lepel chilivlokken, -1 th lepel paprikapoeder, -2 th lepels oreganoblaadjes (fijngehakt), -een handvol peterselieblaadjes en takjes (fijngehakt), -1 dl olijfolie, -5 el rodewijnazijn, -zout naar eigen smaak

  • Argentijns
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Argentijns
  •  0-10 min.

argentijnse ossenhaas

Argentijnse ossehaas met rode pepersaus en gepofte aardappelen.

INGREDIENTEN

, 2 ons Argentijnse ossenhaas, 1 grote zoete aardappel, bekertje zure room, 1 teen knoflook, 1 ui, 1 paprika, 2 grote tomaten, 2 rode pepers, zout

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pollo d'Argentina, Zuid-Amerikaans Smullen!

Yep, weer een kipgerecht. Sorry, maar we eten het zelf ook heel vaak...... Maar ter geruststelling, ook dit kun je met runds- of varkensvlees maken, gewoon de bereidingstijd aanpassen. Dit recept heb ik van een vriend, Ashley, die bij Gaucho's gewerkt heeft, en waar deze schotel heel vaak verkocht werd. Terecht, want het is gewoon heel erg lekker!

INGREDIENTEN

4 kipfilets, schoongemaakt en in grove stukken, 50 ml olijfolie, 4 el gemengde gedroogde kruiden & specerijen:, * oregano, * basilicum, * tijm, * chilipoeder, * cayennepeper, * cacaopoeder (niet vergeten!!), 50 gr boter + 2 el olijfolie, 2 witte uien, in halve ringen, 2 tenen knoflook, in plakjes, 1 gedroogd chilipepertje (Silvo), 2 el tomatenpuree, 4 dl kippenbouillon, fijngesneden verse groene kruiden, liefst die je ook in de marinade hebt, ,  

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-05-2014
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gepofte Aardappel

INGREDIENTEN

4 grote aardappelen (bij voorkeur superbinten), 1/2 liter creme fraiche (lijkt veel, is zo op) 8 tenen knoflook, zout, peper, verse bieslook, kerrie

  • Argentijns Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-1999
  • Argentijns Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gegrilde steaks met chimichurri-saus

Voor een vijver-fiesta in Latijns-Amerikaanse sfeer. Chimichurri, een Argentijnse saus die wordt gebruikt bij vlees van de grill, is ook lekker bij gegrilde kip of vis, voor 12 personen.

INGREDIENTEN

Voor de saus:, 2,5 dl olijfolie, 1,25 dl rode wijnazijn, 1,25 dl versgeperst sinaasappel, geraspte schil van 1 sinaasappel, 150 gr gesnipperde ui, 1 eetl fijngehakte knoflook, 5 eetl fijngehakte peterselie, 1 eetl gedroogde oregano, 1 theel cayennepeper,

  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Pikante argentijnse vleessaus

3 Verschillende recepten.De Argentijn is een echte vleeseter.Gemiddeld eet een inwoner van Argentinie zo'n 120 kilo vlees per jaar.Dat vlees hoog op het verlanglijstje van de Argentijn staat, is niet helemaal onlogisch. De pampa's worden tenslotte door zo'n zestig miljoen stuks rundvee bevolkt en daarnaast zijn er ook nog enorme kuddes schapen. Lees verder bij het recept

INGREDIENTEN

Vervolg:, Vlees, wordt in Argentinie erg puur gegeten., Negentig procent van het vlees, dat wordt genuttigd komt van de barbecue of de grill., Het vlees wordt, gezouten en soms ook nog een beetje gekruid, maar daar blijft het bij., Bij het gegrillde vlees wordt altijd sla (met tomaten, ui, radijs en, plakjes gekookt ei) geserveerd., Een gezonde combinatie!, Natuurlijk, ontbreekt de chimichurri niet., Dat is een typisch Argentijnse, saus van pittige kruiden, die altijd bij het vlees wordt geserveerd., Er zijn tal van manieren op deze chimichurri klaar te maken., Ieder, huishouden, iedere kok en ieder restaurant heeft z'n eigen wijze van, bereiding.

  • Argentijns
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-07-2002
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Argentijnse Chimmichurri

Een typisch Argentijnse saus

INGREDIENTEN

3 dl olijfolie, 3/4 dl rode wijnazijn, 2 grote uien, 1/5 rode Spaanse peper, 2 teentjes knoflook, een bosje peterselie, 2 theelepels gedroogde oregano, 2 laurierbladeren,versgemalen peper en zout

  • Argentijns
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Argentijns
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Steak a` la Bordelaise van corazon de cuadril

Argentijnse "Corazon de cuadril"! SUPERstukje vlees! In principe hetzelfde als een Franse "coeur de rumpsteak" maar veel smakelijker. Ik heb er hetvolgende receptje mee geprobeerd te maken en dat is goed gelukt:

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor 4 personen:, 4 corazon de cuadril van 200 gram, Versgemalen zwarte peper, 2-4 eetlepels zachte boter, Zout, , Voor de saus:, 1/2 Rode ui, 2 sjalotten, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 afgestreken eetlepel bloem, 1 glas rode wijn

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dulce de Leche

Argentijns recept van Melk jam. voor op brood, cake maar ook als zoete saus voor over ijs.

INGREDIENTEN

4 glazen melk, 2 glazen suiker, 1 mespunt bakpoede, snuifje kaneel,

  • Argentijns Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Argentijns Nagerecht
  •  60-120 min.

Rijstgerecht Rio

Een pilaf uit Rio (Argentinie)

INGREDIENTEN

2uien, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 groene paprika, peterseli, 250 gr tomaten, 4 eetlepels olijfolie, 250 gr rijst, 3/4 liter warme kippebouillon, zout, cayennepeper, 500 gr gekookte ham in 4 plakken, 4 schijven annanas, 2 bananen, 1 citroen, chilisaus,

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-1999
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Argentijnse Biefstuk

Origineel recept afkomstig uit Buenos Aires, een erg lekkere pittige biefstuk, die we serveren met rijst

INGREDIENTEN

- 4 biefstukken van elk 75-100 gram., - zout, - 2 eieren, - 50 gram bloem, - tabasco, - mespunt marjolein poeder, - teentje knoflook uit de knijper, - 10 eetlepels melk, - 8 eetlepels olie, - worcester saus, , , .

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2006
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Salsa criolla picante

Argentijns; Pittige saus op creoolse wijze ; Deze saus wordt vaak gebruikt voor pastagerechten of voor stoofschotels die in de oven worden bereid.

INGREDIENTEN

2 uien, 3 teentjes knoflook, 2 tomaten, 2 rode paprika's, 2? dl olie, 1 eetlepel gedroogde gemalen Spaanse peper, 1 eetlepel chilipoeder of cayennepeper, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel oregano, zout,

  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Argentijnse biefstuk "Chimichurri"

Argentijnen marineren hun biefstuk graag in deze saus. Hier wordt ie nog malser en lekker pittig door, probeer het maar eens!

INGREDIENTEN

1 zakje (platte) peterselie (fijngesneden), 2 teentjes knoflook (geperst), 1/2 el oregano (gedroogd), 1 el chilimix (uit een maalmolentje van bv Verstegen), 2 el rode wijnazijn, 6 el olijfolie, 4 (Argentijnse) biefstukken,

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2012
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Salsa rapida de tomates

Argentijns Tomatensalsa ; Deze saus wordt vaak gebruikt voor pastagerechten

INGREDIENTEN

3 rijpe tomaten, 2 uien, 1 theelepel verse tijmblaadjes, 1 1/2 dl rode of witte wijn, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 1/2 dl olijfolie of andere plantaardige olie, 1 theelepel zwarte peperkorrels, zout,

  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Argentijnse maisschotel van Anna

Lekker gerecht, dat ook heel goed vegetarisch gegeten kan worden!

INGREDIENTEN

*1 blik mais, *1 grote paprika, *100 gram boter voor de saus, *bloem voor de saus, *melk voor de saus, *2 grote fijngesneden uien, *4 gepelde tomaten of tomaten uit blik, *? 1 kg gehakt, *een chili peper/tabasco of worcestersaus, *50 gram in water geweekte rozijnen, *1 bakje champignons, *evt. 2 hardgekookte eieren

  • Argentijns
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2002
  • Argentijns
  •  20-30 min.

Boeuf a la Stroganoff

Hoezo bourgondisch ? Neem Argentijns of Braziliaans vlees, dit is betaalbaar en goed van kwaliteit.

INGREDIENTEN

1,2 kg middenmoot van de ossenhaas zonder spier, gelijkmatig van formaat, laat je niet afschepen met het puntje van de haas.,  1 grote ui, fijngehakt,  bakje champions, schoongeborsteld en in plakjes gesneden.,  ? rode paprika, ? groene paprika, ontpit schoongemaakt en klein gesneden.,  1 el paprikapoeder,  3 flinke tenen gehakte knoflook,  ? dl vodka,  ? ltr room,  1 el citroensap,  2 el tomatenpuree,  nootmuskaat,  peper,  zout,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

ARGENTIJNSE DEEGBALLETJES

Een recept met de oorspronkelijke naam Noquis con salsa de Mirta uit het boek Melting Pot.

INGREDIENTEN

1½ kg aardappelen, 2 eieren, ½ kg zelfrijzend bakmeel, 1 soeplepel zout, , voor de saus, 2 grote uien, 6 grote en een paar kleine champignons, 6 tenen knoflook, ½ kopje olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten, 1 el oregano, 1 el basilicum, Italiaanse kruiden (gedroogd), zwarte peper,

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2007
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

? Entrecote met port en morieljes.

? Mooi hoofdgerecht. > Vraag de slager om Limousin (duur),of Argentijns vlees (schappelijk in prijs), dit zijn geen melkkoeien en leveren vlees van een goede malse kwaliteit. Dikbil koeien leveren ook een prima kwaliteit.

INGREDIENTEN

? 1 malse entrecote van 6 a 8 ons, 8 tot 10 cm dik, vetrand ingesneden., ? 60 gr gedroogde morieljes., ? boter, ? ? dl rode port, ? 2 dl demi-glace, ? 4 sjalotten, in tenen verdeeld., ? gemalen zwarte peper, zout.,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chimichurri

Kruidensaus

INGREDIENTEN

3 dl olijfolie, 3/4 dl rode wijnazijn, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 rode Spaanse peper, 1 bosje peterselie, 1 tl gedroogde oregano, 2 laurierbladeren, zout, versgemalen peper

  • Argentijns
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Procureur van de BBQ

Mooi groot stuk procureur lang laten garen, heerlijk mals

INGREDIENTEN

1 procureur van ongeveer 2 a 2,5 kilo, , Ik heb Steakhouse BBQ rug gebruikt van Santa Maria (Sligro) gemixt met olijfolie, voor de hoeveelheid laat ik aan je zelf over., Voor de saus:, 4 eetlepels azijn, 8 eetlepels hoisinsaus, 1 tl cayennepeper (of korean chili flakes), 1 theelepel 5 spices, 6 eetlepels rijstazijn, 6 eetlepels honing, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 3 deciliter water, zout

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-07-2021
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dulce de Leche

Argentijnse Zoete Melk Spread; Dit traditioneel Argentijnse Smeersel wordt op brood gesmeerd, maar ook gebruikt voor taarten, koekjes, als saus op ijs, op flensjes of als basis voor ijs.

INGREDIENTEN

400gr suiker, 1 liter melk, mespunt bakpoeder, snuifje kaneel,

  • Argentijns
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Côte à l'os met chimichurri-saus en aardappelpapillot

Overheerlijke BBQ topper uit Argentinië

INGREDIENTEN

1 côte à l'os, 4 aardappelen, in plakjes, peterselie, 4 el kruidenkaas, witte wijn, peper en zout, , Voor de saus:, , 1 sjalot, 3 el citroensap, 4 teentjes knoflook, 1 bosje bieslook, 3 el gehakte oregano, 2 el gehakte tijm, 1 chilipeper, 100 ml olijfolie, 3 el wittewijnazijn, 1 el mosterd, komijnpoeder, cayennepeper, peper en zout

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2019
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemarineerd Rundvlees met groenten

Met dit heerlijke rundvleesrecept moet je dag vantevoren beginnen omdat 't een nacht moet marineren.

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo rundvlees(indien mogelijk aan 1 stuk), Voor de marinade: 1 1/2 kop droge witte wijn / 6 el brandy/3 el olijf olie/3 el peterselie/verse witte peper/3 teentjes knoflook/1 ui/1 selderystengel fijn gehakt/1 winterwortel fijngehakt/1 laurierblad verkruimeld/rasp van 1 sinasappel/, Voor de rest van 't recept: 2 ons bacon in grote stukken/ 150 gr champignons/2 blikjes tomatenstukjes/runderbouillon/, Om een pasta te maken: blikje anjovis/2 teentjes knoflook(extra)/3 el olijf olie/3 el balsamico azijn/4 el peterselie(extra)

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-02-2007
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste saus argentijns recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top