- Eigen recept
Sauerbraten
Duits suddervlees in wijn-azijnsaus
3 ml rode wijn, 15 nl rodewijnazijn, 2 laurierblaadjes, 1 ui, in stukken, 1 winterpeen geschrapt en in stukken, 750 gram runderribvlees, 20 gr boter, 50 gr. kruidkoek, 2 el druivensiroop ( evt appelstroop), 1 appel geschild en in stukjes, azijn, zout en peper.
Breng de wijn met de azijn, laurier, kruidnagels, ui en winterpeen aan de kook en laat 10 minuten koken.Laat vervolgens afkoelen. Doe het vlees in een schaal en schenk de marinade erover. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat dit een nacht in de koelkast marineren. Je kunt het vlees laten marineren tot je het de dag erop gaat bereiden.
Dep het vlees droog met keukenpapier en bewaar de marinade. Verhit de boter in een braadpan, bak het vlees bruin in 5 minuten. Keer halverwege, voeg de marinade toe en laat op een zeer laag vuur 1,5 uur of langer garen. Neem het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie.Zeef de marinade en laat op hoog vuur in ca.5 minuten tot de helft inkoken. Voeg de kruidkoek, de druivensiroop, en de appel toe. Laar de saus op laag vuur 15 minuten binden. Breng op smaak met peper, zout en azijn. Schenk dit over het vlees.
- Duits Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-08-2009Duits Hoofdgerecht> 120 min.
Sauerbraten
Gestoofde runderlappen uit de snelkookpan
1,3 kg. runderlappen1 1/2 kop witte wijn azijn1 grote ui in ringen1 1/2 kop water1 teentje knoflook1 laurierblad7 peperkorrels3 kruidnagels1 el. suiker1 tl. zout1/2 citroen in plakjes1 el. plantaardige olie6 gemberkoekjes verkruimeld
- Duits Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-11-2002Duits Hoofdgerecht30-60 min.
Sauerbraten
Gemarineerde biefstuk op Duitse wijze.
5 dl. water, 150 gram boter, 2 laurierbladen, 25 gram bloem, 5 dl. wijnazijn, bekertje zure room (sour cream), voor de marinade:, peper, zout, enkele takjes peterselie, 1 ui, gesnipperd, 3 kruidnagels, 1 kilo braadstuk,
- Duits Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-10-2004Duits Hoofdgerecht60-120 min.
Sauerbraten
Gerecht on je fingers bij op te eten. Klassiek duits gerecht.
1k rundvlees, 30g verse spek, 1/5l azijn, 1/5l rode wijn, water, zoepgroenten, zout, peper uit de molen, olijfolie, een klijn bakje zure room, 1 1/2 eetlepel bloem.
- Duits Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-10-1999Duits Hoofdgerecht60-120 min.
Sauerbraten
Rijnlands rundvlees
3 uien, halve winterpeen, 1 zakje marinade kruiden(Silvo), 1 1/2 dl citroensap, halve theelepel zout, 2 1/2dl franse rode wijn, 750g rundvlees van de borst(dik stuk,aan 1 stuk), 50g boter, 3 plakken ontbijtkoek, 50g rozijnen, 125ml slagroom
- Duits Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-05-2001Duits Hoofdgerecht> 120 min.
Sauerbraten
Rijnlands rundvlees.
3 uien, ? winterpeen, 1 zakje marinade kruiden [Silvo], 1? dl citroensap, ? theelepel zout, 2? dl rode huiswijn, 750 g rundvlees van de borst [aan een stuk], 50 g boter, 3 plakken ontbijtkoek, 50 g rozijnen, 125 ml slagroom,
- Duits Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-04-2001Duits Hoofdgerecht10-20 min.
Sauerbraten
Gemarineerd gebraden rundvlees uit het Rijnland.
, * 750 gram rundvlees ( schouder ), * 1 bosje peterselie en selderij, * 4 peperkorrel, 2 laurierbladeren, 4 jeneverbessen, 3 kruidnagelen, * 2 kopje water, * 1 kopje azijn, * 50 gram boter, * 1 stukje zwoerd, * 1/2 theelepel zout en peper, * 1/2 kopje rozijnen, * 2 afgestreken eetlepels bloem, * 1 kopje zure room, * 3 eetlepels rode wijn,
- Duits Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-04-2002Duits Bijgerecht> 120 min.
Sauerbraten
In karnemelk gemarineerd rundvlees uit de romertopf.
600 g rundvlees (staartstuk), zout, olie, 1 laurierblad, stukje spekzwoerd, 1/2 ui, 1 wortel, stukje knolselderij, 1/4 l bouillon, maizena, Voor de marinade:, karnemelk, 1 laurierblad, 4 kruidnagels, 8 peperkorrels, citroenschilletje, 1 ui, bosje soepgroenten
- Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-10-1999Bijgerecht> 120 min.
Sauerbraten
600 g runderstooflappen, enkele takjes peterselie, enkele takjes selderij, zout en peper, 2 uien, mespunt mosterd, enkele jeneverbessen, 150 ml rode wijnazijn, 550 ml vleesbouillon, 40 g boter, 50 g doorregen spekblokjes, 50 g rozijnen, 50 ml creme fraiche, allesbinder,
- Duits Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-12-2000Duits Hoofdgerecht0-10 min.
Sauerbraten
Een hoogtepunt uit de Duitse keuken(origineel recept); na 3 dagen marineren, kan het stoven beginnen; echt heel bijzonder en eenvoudig
-1 kg mager rundsvlees (in 1 stuk), VOOR DE MARINADE:, -1/4 l rode wijn, -1/8 l rode wijnazijn, -1/4 l water, -1 ui (in ringen), -1 laurierblad,3 kruidnagels en 5 peperkorrels, VERDER:, -zout, peper, -100 g vet spek (in blokjes), -2 uien (fijngehakt), -soepgroente (grof gesneden), -1/8 l warme vleesbouillon, DE SAUS:, -1/8 l room, -25 g bloem, -zout en versgemalen zwarte peper
- Duits Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-02-2003Duits Hoofdgerecht60-120 min.
Sauerbraten
Favoriet in duitsland
1 kilo runderstaartstuk, 2 dl.wijnazijn, 4 dl.water, 1 grote ui, 1/2 winterwortel, 3 takjes peterselie, 3 takjes selderij, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 10 witte peperkorrels, 2 el rozijnen, 2 el bloem, 1 dl. zure room
- Duits Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-02-2000Duits Hoofdgerecht> 120 min.
Sauerbraten
Dit klassiek Duits suddervlees marineren we 1 dag van te voor ,lekker met rösti en spitskool. Overheerlijk gerecht !
300 ml rode wijn, 150 ml rode-wijnazijn, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1 ui (in stukken), 1 winterpeen ((250 g), geschrapt en in stukken), 750 g sukadelapjes, 20 g boter, 50 g kruidkoek (verkruimeld), 2 eetlepels appelstroop, 1 appel (geschild en in stukjes), azijn
- Duits Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-02-2018Duits Hoofdgerecht30-60 min.
Sauerbraten
1 kg. runderstaarstuk, 2 dl. wijnazijn, 4 dl. water, 1 grote ui, 1/2 winterwortel, 3 takjes peterselie, 3 takjes selderij, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 10 witte gebroken peperkorrels, 2 el. rozijnen, 2 el. bloem, 1 dl. zure room
- Duits
- > 120 min.
- Geplaatst op14-08-2009Duits> 120 min.
Sauerbraten
Dit heerlijke recept heb ik gekregen van een vriend die in Bremerhaven woont.
1 heel groot stuk draadjesvlees, 3 uien, 2 grote penen, 1 laurierblad, 1 citroen, 1 appel, 5 hele peperkorrels, 3 takjes verse peterselie, speculaaskruiden, rozijnen, balsamico azijn
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-12-201260-120 min.
- Eigen recept
Sauerbraten "suddervlees"
Sauerbraten, ook wel zoer vleis Is de jeugd nog bekend met typische streekgerechten in midden-Limburg en het Rijnland? Dat vroegen medewerkers van het Limburgs Museum in Venlo zich af en samen met het Amt fur rheinische Landeskunde in Bonn werd een enquête gehouden onder scholieren tussen 14 en 18 jaar in de omgeving Sittard-Geleen en die van Aken. De Limburgse jongeren weten nog relatief veel regionale zaken te noemen als vlaai, zuurvlees, asperges (veel geteeld in de streek) en konijn in `t zuur. Bij de Rijnlandse jongeren daarentegen worden streekgerechten als Mohrendurcheinander, Patsch mit Kaaf en Himmel und Aad maar mondjesmaat genoemd. Typisch Rijnlands, aldus het merendeel van de geënquêteerden in Duitsland, zijn friet, doner kebab en pizza. Tot dranken van de eigen regio rekenen de Limburgers bier (Gulpen, Brand, Alfa) en de Rijnlanders cola. Een merkwaardig resultaat, vinden de onderzoekers. Een zeer Rijnlands gerecht, en daar in de gutbürgerliche Küche nog steeds in ere gehouden, is de Sauerbraten, in Limburg bekend als zoer vleis. Eigenlijk, schrijft het groot Duits kookboek uit de serie Culinaria, is het vreemd dat alleen het zuur benadrukt wordt, want het gaat juist om een geraffineerde combinatie van zoet en zuur. Een goede Sauerbraten staat of valt bij het zuur aan het begin van de bereiding. Minimaal twee tot drie, liefst vier of vijf dagen moet het vlees in wijn en azijn marineren. Hierdoor lossen de collageenvezels op, waardoor het vlees malser wordt. Maar hoe malser het vlees, hoe beter de marinade wordt opgenomen . Bron --> http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article950051.ece/Sauerbraten,_ook_wel_zoer_vleis
* 300 ml rode wijn, * 150 ml rode-wijnazijn, * 2 laurierblaadjes, * 4 kruidnagels, * 1 ui, in stukken, * 1 winterpeen (250 g), geschrapt en in stukken, * 750 g sukadelapjes, * 20 g boter, * 50 g kruidkoek, verkruimeld, * 2 eetlepels appelstroop, * 1 appel, geschild en in stukjes, * azijn
- Duits Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-08-2009Duits Hoofdgerecht> 120 min.
Sauerbraten (Duitsland)
Gemarineerd rundvlees voor 4 personen
1 runderstuk van ca. 1,5 kg, 50 gr spekvet, zout, 1 theel gekneusede peperkorrels, jeneverbessen, 2 theel mosterd, laurierblad, theel tijm, 4 kruidnagelen, 1 ui, 1 wortel, 2 dl rode wijn, 1 eetl wijnazijn, 30 gr bloem, 2,5 dl zure room, ca. 2 dl bouillon, 30 gr boter,
- Duits Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-11-2003Duits Hoofdgerecht> 120 min.
Wurttemberger Sauerbraten
Voor de marinade: 1 ui in ringen, ? winterwortel in dunne plakjes, 3 takjes peterselie, 2 takjes selderij, 1 laurierblad, ? l rode wijn, ? l azijn, 3 kruidnagels, mespunt tijm, 1 kg rundvlees (startstuk), peper, zout, Verder: 4 plakjes rauwe ham, 250 g pitloze witte druiven, 3 plakjes ontbijtkoek, 80 g boter, 1 bekertje zure room, ,
- Duits Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-12-1999Duits Hoofdgerecht> 120 min.
Eendenborst sauerbraten ( zoet-zure saus)
Mijn lekkerste eendenborst-recept. Ook volgens onze gasten. Het is wat bewerkelijk, maar dan heb je ook wat. Een aanrader! Denk aan de marinadetijd van 24 uur
200 gr uien - 1 zakje soepgroenten - 20 gr verse gember - 1/2 sinaasappel - 5 eetl olie - 1 laurierblaadje - 3 jeneverbessen - 2 theelepels peperkorrels - 1 gedroogde rode peper - 7 dl rode wijn - 4 dl gevogeltefond - 1,4 dl balsamico-azijn- 600 gr tamme eendenborst - 30 gr rozijnen - zout, peper - 2 theel. suiker - 2-3 theel maizena of aardappelmeel
- Duits
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-02-2004Duits60-120 min.
Sauerbraten Uit Duitsland.
750 g. rundvlees(van platte bil)*1/4 l wijnazijn*1 ui, gepeld en in stukjes gesneden*1 wortel, geschild en in stukjes gesneden*1/4 seldeijknol, geschild en in stukjes gesneden*3 piment korrels, geplet*3 zwarte peper korrels,geplet* 1 kruidnagel*1 laurierblad*50 g. vers vetspek, in smalle reepjes gesneden*zout*zwarte peper uit de molen*50 g. boter*1/8 l. slagroom*2 el. rozijnen*1 plakje kruidkoek, verkruimeld
- Duits Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-09-1999Duits Hoofdgerecht> 120 min.
sauerbraten, ook wel zoer vleis
Een heerlijk recept
1 kg mager runderstoofvlees. 1/4 l rode wijn 1/4 l wijnazijn. 1/2 l water 2 laurierblaadjes 8 jeneverbessen. 4 pimentkorrels 1 tl peperkorrels. zout peper beetje suiker 60 gr boter of paar el olie. zakje soepgroenten 60 gr gekruimelde ontbijtkoek 1 el appelstroop. 1/8 l zure room 150 gr rozijnen 1 appel,geschild en in blokjes gesneden.
- Duits Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-12-2002Duits Hoofdgerecht> 120 min.