1. Home
  2. Recepten
  3. Saucijzenbroodje

Saucijzenbroodje recepten (36)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Saucijzenbroodje

Zelfgemaakt natuurlijk het lekkerst!

INGREDIENTEN

500g rundergehakt, handje paneermeel, 1 ei (losgeklopt), 3 el chilisaus, gehaktkruiden naar smaak (even proeven), knoflookpoeder, scheutje zoete ketjap, pakje bladerdeeg (10 velletjes), 3 el fijngeknipte peterselie

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175C. Velletjes bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht leggen om te ontdooien.

Bereidingswijze

Gehakt mengen met paneermeel, chilisaus, kruiden, knoflookpoeder, ketjap, peterselie en de HELFT van het ei. Gehakt in 10 gelijke rolletjes verdelen (worstvorm) en op ieder velletje bladerdeeg een rolletje leggen. Bladerdeeg dubbelvouwen zodat je een rechthoek krijgt. Kanten met een vork induwen. De broodjes bestrijken met de rest van het ei. In de oven schuiven en in ca 20 min. gaar laten worden. Let op de kleur. Als ze te bruin worden afdekken met alufolie. Je kunt ze ook invriezen en later afbakken!

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2005
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

saucijzenbroodje

Van dochter, Geertje. Het is heel lekker!

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, gehakt, zout, nootmuskaatpoeder, paprikapoeder, vleespoeder., Eigeel

  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.

Saucijzenbroodje

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

200 gram gezeefde bloem, mespunt zout, peper, 125 gram koude boter, 2 druppels azijn, 400 gram rundergehakt, nootmuskaat, 1 sjalot zeer fijn gesnipperd, paar takjes basilicum, 1 ei losgeklopt, 1 beschuit,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

Vegetarisch saucijzenbroodje

Een saucijzenbroodje met vegetarisch gehakt -> een vegetarisch saucijzenbroodje. Het idee is eigenlijk hetzelfde als een vlees saucijzenbroodje maar dan met vegetarisch gehakt. Gerechtjes als deze heeft mijn vriendin het liefst zo simpel mogelijk, mocht je zelf toch net wat meer bijzonder willen maken is dit gerecht makkelijk uit te breiden door 1 of 2 extra ingrediënten toe te voegen, dit kan bijvoorbeeld ui of champignon zijn of een groente, maar net wat je lekker vindt.

INGREDIENTEN

4 bladerdeeg plakjes (diepvries), 150 gr vegetarisch gehakt, 1 ei, ½ tl sambal (optioneel)

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2013
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Italiaans saucijzenbroodje.

INGREDIENTEN

? 200 g varkensgehakt, ? 1 ei (losgeklopt), ? 1 eetlepel sesamzaad, ? 1 sjalotje (fijngesnipperd), ? 1 eetlepel pesto, ? 4 plakjes bladerdeeg, ? snufje peper (versgemalen), ? snufje zout, ? 1/2 eetlepel boter

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Saucijzenbroodje van prei

Ik vond dit recept in het Hallo magazine van Jumbo. Een superlekker alternatief voor een 'gewoon' saucijzenbroodje. Ideaal voor vegetariërs. 

INGREDIENTEN

4 stukken prei (ca. 14 cm), 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 1 el mosterd, 1 ei, losgeklopt, 2 tl karweizaad, of 1,5 tl komijnzaad

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2020
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vega saucijzenbroodje

INGREDIENTEN

2 bakjes Maza Falafel, 13 bladerdeeg plakjes, 1 bakje Maza Balkan

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  •  
  •  10-20 min.

Gekruid saucijzenbroodje met sesam

Gekruid saucijzenbroodje met sesambron:www.c1000.nl

INGREDIENTEN

4 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries), ontdooid, versgemalen peper, zout, 1/2 tl cajunkruiden, 4 verse worsten, 1 ei, losgeklopt, 3 el sesamzaad,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Saucijzenbroodje Gevuld Met Zalm

Vrij makkelijk te maken warm voorgerecht,geserveerd met kreeftensaus. Warme voorgerechten worden na de soep geserveerd.

INGREDIENTEN

-4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries,-2 moten verse zalm,-4 plakjes gerookte zalm,-1 takje dille,-smaakstoffen,-1 ei,-2 eetlepels paneermeel., Voor de saus;, -1 blikje kreeftensoep[Unox of Cambell's],-2 dl.room.Eventueel wat zalmeitjes

  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2001
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.

saucijzenbroodje glutenvrij sojavrij melkvrij

Met voedselallergieën mis je soms lekkere dingen. Dit saucijzenbroodje is glutenvrij sojavrij en melkvrij. 

INGREDIENTEN

260 gram plantaardige bakboter (ik gebruik wajang, let op als je niet tegen soja-lecithine kan, dan moet je andere gebruiken), Glutenfree Pizza & Pastry multimix van Orgran (375 gram), 2 Eieren, 175 ml koud water (zet het in de koelkast!), halve theelepel azijn, 1,5 eetlepel maizena, 40 gram half om half gehakt, een scheut plantaardige melk, nootmuskaat, peper, zout, paprikapoeder, uipoeder

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2018
  • Europees
  •  30-60 min.

Gekruid saucijzenbroodje met sesam

INGREDIENTEN

4 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries), ontdooid *, versgemalen peper * zout *, 1/2 theel cajunkruiden *, 4 verse worsten *, 1 ei, losgeklopt *, 3 el sesamzaad

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Nieuwste saucijzenbroodje recepten
  • Eigen recept

Pittig bladerdeeg broodje (vega saucijzenbroodje)

Een heerlijke vegetarische variant op het saucijzenbroodje.

INGREDIENTEN

2 bakjes Maza Falafel Hot `n Spicy, 13 bladerdeeg plakjes, 1 bakje Maza Balkan

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2013
  •  
  •  20-30 min.

Bladerdeegbroodjes gevuld met shoarmavlees

ALS JE DIT MAAKT VOOR JE GASTEN VRAGEN ZE VAST HET RECEPT.

INGREDIENTEN

, , , , , , , 2 bosuitjes, 1 rode paprika, 2 eieren, 1 pakje diepvries, bladerdeeg (10 stuks, van 10 x 10 cm), 250 g shoarmavlees, 2 eetl. zonnebloemolie, , , ,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige saucijzenbroodjes met indische kruidenmix

Lekkere pittige en kruidige saucijzenbroodjes met magere tartaar en o.a. knoflook, ketjap manis, gebakken uitjes, sambal, gember, komijn, koriander, paprikapoeder en nootmuskaat. Je kunt ze net zo scherp maken als je zelf wilt! Wel goed je handen wassen na het mengen van het vlees (of wat ik doe, plastic handschoenen aantrekken). Door het 2 keer bestrijken met losgeklopt ei worden ze veel mooier bruin dan wanneer je dat maar 1 keer doet.

INGREDIENTEN

1 pakje roomboterbladerdeeg van 10 plakjes, 400 gram rundertartaar, 3 eieren, 4 eetlepels gebakken uitjes (Conimex of toko), 4 eetlepels paneermeel OF fijne havermout, 2 teentjes knoflook (of 2 theelepels fijngeperste knoflook uit een potje), 2 à 3 theelepels sambal oelek, 2 eetlepels ketjap manis, 1,5 afgestreken theelepel zout, 1 afgestreken theelepel djahe (gember), 1 afgestreken theelepel djinten (komijn), 1 afgestreken theelepel ketumbar (koriander), 1 afgestreken theelepel zoete paprikapoeder, ½ afgestreken theelepel nootmuskaat

  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-04-2011
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Super leuke opgerolde saucijzenbroodjes (snack)

De smaak is hetzelfde als het alom bekende saucijzenbroodje, alleen de presentatie is veel leuker. Daarnaast kun je met de gehaktvulling eindeloos experimenteren. Je kan het gehakt super pittig maken of lekker kruidig, Grieks gehakt, Mexicaans, of Aziatisch. Het is allemaal lekker. Dit zijn leuke snacks op bijvoorbeeld je verjaardag of bij de borrel met je vrienden!

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg (diepvries), 500 gr gehakt, 2 eieren, 1 el sambal oelek, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, 1 t nootmuskaat, 1 witte boterham geweekt in melk

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2014
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bladerdeeghapje(s) Mexicaanse saucijzenbroodjes

Heerlijk pittig saucijzenbroodje wat doet denken aan Mexico. Leuke snack of borrelhapje. Ik kreeg een poosje geleden de ingeving oftewel het idee en zal hem op smul met jullie delen.

INGREDIENTEN

15 plakjes bladerdeeg (diepvries), 2 ½ dl melk, 3 sneetjes witbrood zonder korst, 1 ei, 500 gr HOH gehakt, 1 pakje Honig chili con carne mix

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2012
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Seitanbroodjes, vegetarische saucijzenbroodjes

Smaakt zoals het klassieke seitanbroodje (vegetarisch saucijzenbroodje) dat je in de natuurwinkel koopt. Maar dan veel lekkerder!

INGREDIENTEN

-10 plakjes roomboter bladerdeeg, -1 kleine pot seitan (250 gram, uitgelekt), -1 ui, -olijfolie, -3 boterhammen (volkoren), korstjes er af gesneden, -1 theelepel gehaktkruiden, -maggi, -tabasco, -nootmuskaat (vers geraspt), -peper, zout, knoflookpoeder, -1 ei, losgeklopt, -3 eetlepels sesamzaad

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2009
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Brabants Worstenbrood

Een typisch Brabants worstenbroodje. Persoonlijk vind ik dit lekkerder dan een saucijzenbroodje. Mijn recepten kan je ook vinden op http://hetetenisklaar.wordpress.com

INGREDIENTEN

1 pak witbroodmix (500 gram), 500 gram gehakt (h.o.h), bloem, 1 ei, paneermeel, peper, zout, beetje nootmuskaat, maggi-aroma

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Champignon-ham-broodje van bladerdeeg...mmmm

Geen saucijzenbroodje, geen kaasbroodje, maar deze keer een champignon-ham-broodje. Knapperig bladerdeeg met een heerlijke vulling van champignons, ham, lente-uitjes en peterselie. Gebonden door een eidooier. Het was een super lekker "broodje". Lekker als tussendoortje, borrelhapje (je kunt ze ook halveren!) of als lunchhapje.

INGREDIENTEN

4 plakjes (roomboter)-bladerdeeg, 200 gram champignons, plm. 50 gram goede gekookte achterham, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 2 dunne lente-uitjes, 1 eetlepel zonnebloemolie, peper, zout, paar druppels tabasco, 2 los geklopte eidooiers, 1 flinke eetlepel gehakte peterselie

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Saucijzenbroodjes

Het saucijzenbroodje, erg geliefd in ons kikkerlandje. En wat is nou lekkerder als je hem helemaal vers zelf maakt. Het recept voor deze heerlijke broodjes is bedacht door onze eigen Smult redactie.  Het recept staat ook in het herfstnummer van Smult. Dit nummer staat boordevol herfstkost klassiekers met een nieuwe twits. Dat is nog eens even smullen. 

INGREDIENTEN

400 g half-om-half gehakt, 100 g plakjes bacon in kleine stukjes, 1 citroen geraspte schil, 1/2 bosje tijm blad fijngesneden, versgemalen nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en zout, 10 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg ontdooit, 1 ei losgeklopt.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2017
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bladerdeegbroodjes gevuld met shoarmavlees

INGREDIENTEN

2 bosuitjes -, 1 rode paprika -, 2 eieren -, 1 pakje diepvries bladerdeeg, 10 stuks, van 10 x 10 cm -, 250 gram shoarmavlees -, 2 eetlepels zonnebloemolie, ,

  • Joods
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2003
  • Joods
  •  30-60 min.

Saucijzenbroodjes met uienchutney

Dit recept heb ik uit het boek Bakken met Paul Hollywood. Het eerste saucijzenbroodje wat ik ooit heb gegeten kwam van de bakker, maar met dit recept wordt een saucijzenbroodje nog lekkerder.

INGREDIENTEN

Voor het bladerdeeg, 225 gram tarwebloem, 1/2 theelepel zout, 200 gram koude boter, in klontjes, sap van 1/2 citroen, 180 - 200 ml koud water, , Voor de vulling, 450 gram gehakt, 1 eetlepel verse tijmblaadjes, zeezout en versgemalen zwarte peper, 60 gram uienchutney, , Om te bestrijken, 1 ei, licht geklopt

  • Wereld
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2015
  • Wereld
  •  > 120 min.

Saucijzen broodjes

Na enig gevogel met kruiden en vochtigheidsgraad van de gehaktrol is dit het zeer geslaagde resultaat van mijn saucijzenbroodjes experimenten.

INGREDIENTEN

250 gram half-om-half gehakt, 50 gram witbrood, 1,25 dl melk, 2 eieren, 2 el gefruite uitjes, 1 el ketjap, 1 tl zout, 2 tl witte peper, 1 tl koriander, 0,5 tl gember, 1 tl nootmuskaat, 10 plakjes bladerdeeg.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Vleespasteitjes

Je eigen saucijzenbroodje

INGREDIENTEN

1 pakje diepvries bladerdeeg, 250 gr rundergehakt, ? zakje gehaktkruiden naar keuze, 1 ei voor gehakt, 1 ei om deeg te bestrijken, 1 el melk, 1 el boter of 1 el olie om te bakken,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2001
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Eenvoudige Saucijzenbroodjes

Een heel eenvoudig recept voor het maken van saucijzenbroodjes!

INGREDIENTEN

, 5 ons varkensgehakt, 1 ei, 10 vellen bladerdeeg,

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2012
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Aspergebroodjes

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, asperges, gehakte ham, geraspte kaas, losgeklopt ei, peterselie

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

pinwheels

Een soort saucijzenbroodje op z'n engels en erg lekker bij de afternoon tea.

INGREDIENTEN

250 gram gehakt(1/2 om1/2), 1/2 winterwortel, 2 sjarlotjes, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel kerrie, 1 theelepel rozemarijn, peper en zout, 4 plakjes bladerdeeg

  • Engels Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2002
  • Engels Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bladerdeegbroodjes gevuld met shoarmavlees

Heerlijk voor bij de borrel

INGREDIENTEN

2 bosuitjes, 1 rode paprika, 2 eieren, 1 pakje diepvries bladerdeeg, 250 gr. shoarmavlees, 2 eetl. zonnebloemolie

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Bladerdeegbroodjes gevuld met shoarmavlees

INGREDIENTEN

2 bosuitjes, 1 rode paprika, 2 eieren, 1 pakje diepvries, bladerdeeg (10 stuks, van 10 x 10 cm), 250 g shoarmavlees, 2 eetl. zonnebloemolie

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bladerdeegbroodjes gevuld met shoarmavlees

INGREDIENTEN

2 bosuitjes, 1 rode paprika, 2 eieren, 1 pakje diepvries, bladerdeeg (10 stuks, van 10 x 10 cm), 250 g shoarmavlees, 2 eetl. zonnebloemolie

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2004
  •  
  •  30-60 min.

Vegetarische hartige broodjes

Een lekker hartig broodje voor de vegetariers onder ons! (Of gewoon voor iedereen die dit lekker lijkt!)

INGREDIENTEN

- 1 pakje Qourn gehakt (vegetarisch), - 2 pakjes bladerdeeg (geen roomboterbladerdeeg), - 1 prei, - 1 ui, - 1 of 2 teentjes knoflook, - Italiaanse kruiden of pestokruiden (naar eigen smaak), - zout (naar eigen smaak), - peper (naar eigen smaak), - 1 ei, - een beetje olijfolie,

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Gehaktpakketjes Met Komijn

Een soort luxe saucijzenbroodje

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 300 gr. gehakt, season all kruiden, 3 el peterselie, 1 losgeklopt ei, 2 el paneermeel, 2 tl djintan, 4 plakjes kaas, ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Panini met verse geitenkaas en tomaat

Wist je dat een saucijzen- broodje 270 kcal bevat ? Het kost je een halfuur trap- lopen of een uur fietsen om dat te verbruiken.

INGREDIENTEN

=3 Trostomaatjes[ca.50 gram, per stuk], =1 Rode ui, = 4 Meergranen, petit pains., =80 gram zachte verse geiten-, kaas.[kuipje], =1 Eetl.verse of diepvries, Italiaanse kruiden., =Versgemalen zwarte peper., ,

  • Iraans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Iraans
  •  0-10 min.

Hartige flapjes

Flapjes gevuld met kalkoenfilet. Lekker gerecht!!!

INGREDIENTEN

250 g kalkoenfilet, 1 el kerriepoeder, 1 el olie, 1 dunne prei, 1 stevige appel, 2 el rozijnen, 6 plakjes (diepvries) roomboter bladerdeeg, 1 ei

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

bladerdeegbroodjes

Gevuld met shoarmavlees.

INGREDIENTEN

2 bosuitjes, 1 rode paprika, 2 eieren, 1 pakje diepvries bladerdeeg (10 stuks van 10 x 10 cm), 250 gr. shoarmavlees, 2 eetlepels zonnebloemolie.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2001
  •  
  •  30-60 min.

Mediterrane gehaktrol met tomaten-basilicumsaus

Deze gehaktrol kun je in één stuk maken, maar je kunt er ook kleinere porties van snijden en trakteren op werk, school of thuis! De mediterrane gehaktrol is een saucijzenbroodje anno 2019 met de broccoli, olijven en mager rundergehakt.

INGREDIENTEN

150 g broccoli in kleine roosjes, 75 g zwarte olijven zonder pit fijngesneden, 50 g zongedroogde tomaten fijngesneden, 4 el paneermeel, 2 teentjes knoflook geperst, 1 bakje basilicum (20 g) fijngesneden, 1 schaal mager rundergehakt (350 g), 1 ei losgeklopt, 1 rol vers flammkuchendeeg (260 g)*, 2 el pijnboompitten, 1 blik tomatenblokjes (400 g) goed uitgelekt

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2019
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
Nieuwste saucijzenbroodje recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top