1. Home
  2. Recepten
  3. Satestokjes

Satestokjes recepten (1.020) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

BBQ - Duivelslekkere Griekse Kipspiesen

Hou je van BBQ-en en hou je van de Griekse Keuken???? Dan moet je deze spiesen echt eens gaan proberen. De knoflook en oregano die in de marinade zitten geven je het gevoel alsof je op een warm Grieks eiland in de Middellandse Zee zit.

INGREDIENTEN

1,5 kg kipfilet Voor de marinade: 1,5 - 2 dl olijfolie of zonnebloemolie 5 knoflookteentjes, geperst 2 el oregano 1 tl dille 2 tl citroensap 1 tl paprikapoeder 1 rood pepertje, zeer fijngehakt (incl. zaadjes) 1 rode ui, zeer fijgehakt

Bereidingswijze

Alle ingredienten voor de marinade goed mengen De kipfilet in lange repen knippen (ik gebruik altijd een vleesschaar, want dat vind ik veel sneller gaan dan snijden) De repen kipfilet zizaggend op de sateprikkers doen (op deze manier voorkom je dat er rauwe kipfilet tussen de stukjes in zit zonder dat deze extra lang hoeft te grillen) Als alle kipfilet op de stokjes zit kunnen deze lekker gemarineerd worden Zet de schaal in de koelkast en laat het zeker 8 uur marineren (dit kan je dus heel goed een avond ervoor doen) Af en toe de stokjes omkeren zodat alle kipfilet goed gemarineerd wordt Op de BBQ grillen en klaar zijn die overheerlijke spiesen

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tapas ~ Gemarineerde Kipspiesjes

Heerlijke spiesjes voor bij een tapasbuffet, maar ook erg lekker op de BBQ!

INGREDIENTEN

, 400 gram kipfilet, 4 knoflooktenen, 40 ml droge sherry, 40 ml water, 1 el olijfolie, 1/2 el mild paprika poeder, 1/2 el pikant paprikapoeder, zout, 2 lente-uitjes, 20 gram vloeibare boter,

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2004
  • Spaans
  •  10-20 min.

gemarineerde champignonspies

Heerlijk op de BBQ. De gewone witte champignons lenen zich uitstekend voor dit gerecht en worden zo echte smaakbommen!

INGREDIENTEN

* 1 bakje kleine tot middelgrote champignons (grote champignons zijn vaak moeilijk gaar te krijgen), * 1 verse spaanse peper, * 2 teentjes knoflook, * enkele takjes verse tijm en rozemarijn, * verse bieslook, * olie die tegen verhitten kan (olijfolie is lekker maar niet alle olieen kunnen tegen hoge temperaturen!), * evt gedroogde kruiden als paprika of cayennepeper.

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2005
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Souvlaki

Grieks vlees op spiesjes, zoals gegeten op de boot naar Zakinthos .. erg snel als de voorbereiding gedaan is. (koud ook prima te eten trouwens)

INGREDIENTEN

500 gram varkensvlees (hamlappen of iets dergelijks), 1 zakje Gyroskruiden (kan ook thijm, oregano, klein beetje rozemarijn nemen), zout, olijfolie, (gedroogde) thijm, sate-stokjes

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rundvleesrolletjes aan spiesjes met kaas en kruiden

Echt een prachtige amuse/ borrelhap om voor de dag te komen. Echt ook leuk om te maken.

INGREDIENTEN

125 gr ricotta, 1 el peterselie, 1 el basilicum of bieslook fijngesneden., 1 el kleingesneden lente-ui, 2 tl citroensap, Peper, 6-8 plakjes rundrookvlees, 8-12 satéstokjes, 6 lente-uitjes, in korte stukjes, 24 rode of gele kerstomaatjes, Gemengde sla,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2009
  • Frans
  •  20-30 min.

PAPA'S SPEKSPIES

Deze spiesjes kom ik altijd tekort als we een BBQ hebben.

INGREDIENTEN

1 stuk mager buikspek van ca. 500 gram - 10 eetlepels ketjap manis - 2 theelepels sambal oelek - 50 gram basterdsuiker - 4 eetlepels rietsuikerstroop - 4 eetlepels honing -5 tenen knoflook - 1 theelepel gemberpoeder - 1 theelepel tabascosaus - 1 theelepel pili pilipoeder - 1 ui - zwarte peper uit de molen

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2003
  •  
  •  20-30 min.

Kofta

Geroosterd gehakt (kofta) met yoghurtsaus.

INGREDIENTEN

500 g lams- of rundergehakt, 1 ui, 1 eetlepel djinten (gemalen komijn), ? eetlepel ketoembar (gemalen koriander), 3 eetlepels fijngehakte peterselie, Zout, versgemalen peper, Olijfolie, paprikapoeder, 3 lente-uitjes, 2 dl yoghurt, 1 eetlepel fijngehakte verse munt, ,

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Toffee appels

`Toffie Appels´, is typische snoepgoed uit Zuid Afrika, maar toffee appels word eigenlijk in alle Engelstalige landen gemaakt. Wat deze snoepgoed vooral heel lekker maakt, is de frisse smaak en structuur van de appel t.o.v. de kraak zoete smaak en structuur van de toffee eromheen. Wij aten het altijd bij kerk bazaars en op hete dagen. Lekker zoet/fris en ook nog gezond.

INGREDIENTEN

6 rode appels, 6 satéstokjes, 600 gram suiker (wit of kandij), 375 ml water, halve citroen (of een halve tl wijnsteenzuur), 1 tl rode voeding kleurstof

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2010
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Aardappel-waaier (heerlijk bijgerecht)

Dit recept is zeker al twintig jaar oud, het is uit de verzamelrecepten map van mijn dochter en favoriet bij ons allemaal! Het is eenvoudig en heel lekker! Variaties zijn er vele. Ik heb ze dit keer eens met ontbijtspek gevuld en er vandaag (27.11.2011) eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Het oorspronkelijke recept is het basisrecept maar je kunt er bvb ook iets anders tussen doen bvb reepjes knoflook en natuurlijk verse kruiden zoals rozemarijn of tijm. Je kunt er kaas plakjes en versgemalen zwarte peper over strooien enz. enz.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Barbecue pikante garnalenspiesjes

Lekkere garnalenspiesjes voor op de BBQ. Pikant door de chilisaus en de knoflook...Deze spiesjes waren vorige week op een BBQ-feestje favoriet bij de liefhebbers!

INGREDIENTEN

, 750 gram gepelde en voorgekookte garnalen, 6 el chilisaus hot, 6 el citroensap, 3 knoflookteentjes, 1 el olijfolie,

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Teppanyaki Mixed Grill

Geen gourmet, geen steengrill, geen grillplaat, maar zo'n gladde bakplaat voor op tafel heb je hiervoor nodig. Maar op de grillplaat zal het ook prima smaken!!!

INGREDIENTEN

, 200 biefstuk, 200 flinke kalkoenbiefstuk, 200 gram zalmfilet, 8 gamba's, 8 shii-takepaddestoelen, gehalveerd, 100 ml teriyaki marinade (flesje 250 ml), 2 el mayonaise, 1-2 tl wasabipasta, 1 teentje knoflook, in plakjes, 1 bosuitje, in schuine ringen, sesamzaadjes,

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Japans
  •  20-30 min.

Kip Yakitori

INGREDIENTEN

6 kippendijen, ontbeend, met vel, bosje lente-uitjes, zevenkruidenpoeder,, Voor de Yakitorisaus:,, 1 1/2 dl sojasaus, 90 gram suiker, 2 eetlepels sake of droge sherry, 1 eetlepel bloem

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gemarineerde grote garnalen van de grill

Natuurlijk kan je deze spiesen ook op de barbecue doen.

INGREDIENTEN

250 gram garnalen 6 el olijfolie 2 el. witte wijnazijn verse peterselie verse bieslook 2 teentjes knoflook sap van een halve citroen peper en zout satestokjes

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Spiesjes met eendenborst

Lekkere amuse voor bijvoorbeeld bij het kerstdiner

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, 5 eetlepels olijfolie extra vierge, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels balsamicoazijn, peper, 3 bosuitjes, 6 satéstokjes, 3 eetlepels, sinaasappelmarmelade

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-2010
  •  
  •  0-10 min.

Vis tikka

Een echt heerlijk Indiase visgerecht. Kan ook op BBQ

INGREDIENTEN

MARINADE:, 250 ml yoghurt, halve ui, fijn, 2 cm geraspt gemberwortel, 4 teentjes knoflook, fijn, 1 t korianderpoeder, 2 e citroensap, 1+1/2 e marsala(of kerriepoeder), 1 t chilipoeder, 2 e tomatenpuree, 1 t zout, , VOOR SATÉ:, 500 g kabeljauw uit diepvries, ontdooid en in 3 cm blokjes gesneden, 2 uien, in 3x3 cm stukken gesneden, 1 groene paprika in blokjes van 3x3 cm gesneden(of groen, geel en rode paprika gemengd), satéstokjes

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2007
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Rijsttafel Voor Twee Personen

INGREDIENTEN

Nassi poetih: 200 g rijst, snufje zout., Gado Gado : 250 g groenten van het seizoen( komkommer, tauge, sperziebonen, bleelselderij, bloemkool of broccoli witte kool.)1 hard gekookt ei, 1 a 2 eetl. gebakken uitjes kant en klaar, 1 dl. gado gado of sate saus, ketjap manis, sambal, kroepoek., Pisang goreng: 2 niet helemaal rijpr bananen. Voor het beslag; 50 g zelfrijzend bakmeel, 1/2 dl melk, 2 eetl. losgeklopt ei, 1 dl. olie, 1 eetl. bruine suiker., Boem-boe bali varkensvlees: 250 g mager varkensvlees, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 eetl. olie, 2 a 3 theel. sambal, 1 theel laos, 1 theel. djahe, zout, 1 theel. citroensap, 1 a 2eetl. ketjap manis., Sate-ajam: ca. 300g kipfilet. Voor de marinade; 1 eetl. ketjap manis, 1 chalot, 1 teentje knoflook, 1 mespuntje djahe, 1 mespuntje djawa, 1 eetl. olie, sate-stokjes.

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Bifteki spiesjes (variatie op kebab)

Ik ben gek op gekruid gehakt en wel omdat je er zoveel mee kunt doen. Regelmatig maak ik mijn Bifteki ballen want die zijn heerlijk in de zomer. Bifteki is niets anders dan Grieks gekruid gehakt. Na een beetje spelen met het mengsel kwam ik qua smaak bij deze versie. Echt lekker pittig en dat spreekt veel mensen wel aan. Je kan ze bakken in de oven, je kan ze grillen binnen, maar ook buiten bereiden op de barbecue. Maak er een kebabje van, rijg ze op voorgeweekte houten of metalen spiesjes en lekker, lekker, lekker. Laat ze na roosteren even uitlekken op een stuk keukenpapier. Deze misstaan ook niet op een buffet of als partysnack.

INGREDIENTEN

500 gr gehakt HOH, 1 el tomatenpuree, 1 rode ui (gesnipperd), 1 teentje knoflook (geperst), 2 el paneermeel, 1 ei, 2 tl oregano, 1 ½ tl zeezout, Zwarte peper uit de molen, ½ tl djinten, ½ tl piment, ¼ tl cayennepeper, 1 ½ tl paprikapoeder (zoet)

  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2013
  • Fusion
  •  10-20 min.

BBQ - Italiaanse Duivelse Kipspiesen

Alweer van die heerlijke pikante spiesen voor op de BBQ.

INGREDIENTEN

, 4 kipfilets van ca. 175 gram, in blokjes van 2,5 cm, 1,25 dl olijfolie, fijn geraspte schil en sap van 1 citroen, 2 teentjes knoflook, fijn gesneden, 2 tl fijngesneden gedroogde rode chilipepertjes, Peper en zout, takjes verse peterselie als garnering,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Kabouters Vruchtenlolly's

INGREDIENTEN

Het sap van 1 sinaasappel, 250 gram suiker, 12 satestokjes,

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2002
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Kipsate met flair uit Midden Oosten

Lekkere borrelhap die die je met knoflook mayonaise eten.

INGREDIENTEN

800 g kipfilet-in sate stukjes grote gesneden, 1 volle t middel grof zeezout, 1 e paprika, 1 t gedroogde oregano, 2 e geroosterde sesamzaadjes, 1 t gemalen komijn, 1 t gemalen koriander, 1 t suiker, 1 t knoflookpoeder, 1/2 t cayennepeper, 1 egedroogde tijm, 2 egedroogde peterselie, 2 e olijfolie, satestokjes

  • Arabisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-04-2014
  • Arabisch
  •  > 120 min.

spiesjes met champignons

Het kijkt aleen al zo leuk

INGREDIENTEN

- 500 gr kleine champignons, - 2 eieren, - zout, peper, - 150 gr paneermeel, - 1 el paprikapoeder, - 1 el kerriepoeder, - 1 el vers fijngehakte kruiden, - frituurolie, - satestokjes (hout) minimaal 1 nacht in koud water zetten,

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Yakitori teriyaki

Japans gemarineerde, supermalse ossenhaas aan spies

INGREDIENTEN

400 g. ossenhaas, 8 shi-take paddestoelen, 150 ml. mirin Japanse kookwijn, 150 ml. kikkoman sojasaus, 150 ml. Sake rijstwijn, 1 ui, 1 winterwortel, 100 g. peultjes, 2 tenen knoflook

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2010
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Souvlaki met Pita

Snacken op z'n Grieks.

INGREDIENTEN

300g mager varkensvlees - 8 grote pitabroodjes - 8 satestokjes - 2 uien - 2 stevige tomaten - peterselie - oregano - zout - zwarte peper - cayennepeper - margarine

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-1999
  • Grieks
  •  20-30 min.

Aardbeien-marshmellowspiesjes

INGREDIENTEN

500 gr aardbeien -, 1 zak marshmellows -, satestokjes,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-05-2003
  •  
  •  0-10 min.

Aardbeien-marshmellowspiesjes

INGREDIENTEN

500 gr aardbeien, , 1 zak marshmellows, , satestokjes

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Indonesische nasi goreng met saté ajam van kipdijfilet

Echt gewoon weer eens hele erge zin in Indonesisch eten en heb dus deze versie bedacht en gemaakt. Echt super lekker en makkelijk en vrij snel te maken. Houd wel rekening met marineertijd van kip en met het feit dat je gekookte rijst eerst moet afkoelen alvorens nasi te gaan wokken. Dat komt de geweldige smaak alleen ten goede. Echte Indonesische saté is gegrild, de bijbehorende nasi goreng is gewokt. Deze is iets pittiger dan van de afhaal Chinees, maar veel lekkerder en kippendij is veel malser en dus lekkerder dan kipfilet. Houd je van authentiek Indonesisch eten, dan moet je dit simpele combi gerecht echt eens proeven. Ruim voldoende voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

INGREDIENTEN

Voor Indonesische saté Ajam:, , 500 gr kippendij of kipfilet, 200 ml ketjap manis, 1 rode lombok peper, 2 limoenen, 3 teentjes knoflook, 2 sjalotjes, 50 ml gembersiroop, Snufje zeezout, Snufje korianderpoeder, , Voor pittige authentieke Indonesische nasi goreng:, , 400 gr jasmijn- of basmatirijst, 2 flinke stengels prei, 3 eieren, 100 gr gerookte bacon, 60 gr varkensfricandeau, 60 gr ham, 2 teentjes knoflook, 1 grote ui, 1 rood pepertje, Vleugje komijnpoeder, Vleugje korianderpoeder, 1 tl gemberpoeder, Mespuntje Ve-Tsjin, Zeezout, 1 el zonnebloem- of arachideolie,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2015
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hawaii Spiesjes

INGREDIENTEN

1 kilo mager varkensvlees, 1 verse ananas, grillkruiden, satestokjes

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2000
  •  
  •  10-20 min.

Kerrie -Krielspiesje

Lekker, en even wat anders dan alleen maar vlees op de barbeque

INGREDIENTEN

400 g geschrapte krielaardappeltjes, 2 eetl. olie, 1/2 theel. kerrie poeder, peper, 8 satestokjes

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-1999
  •  
  •  10-20 min.

Ananas-kaas prikkers

INGREDIENTEN

1 kleine rijpe ananas, 600 gr. kaas, 30 satéstokjes

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-11-2010
  •  
  •  0-10 min.

Sate uit Cambodja

Sach Ko ang kreoung

INGREDIENTEN

, 500 gr mager rundvlees b,v, entrecote in dunne plakjes gesneden (vraag de slager er naar), 2 eetlepels arachide-olie, 1 stengel gekneusde citroengras (sereh), 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 bosuitje, fijngehakt, 1 eetlepel donkerbruine suiker (goela djawa), ? eetlepels vissaus, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel oestersaus, ? eetlepel limoensap, ? theelepel koenjitpoeder of 3 stukjes verse koenjit, 1 eetlepel geraspte santen (blok), 1/2 theelepel paprikapoeder, ? theelepel vers gemalen zwarte peper, fijngehakte verse Rode Spaanse pepers naar smaak,

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Sate Udang

Sate van garnalen

INGREDIENTEN

16 grote garnalen, 1 teentjes knoflook, zout, water, 8 satestokjes.

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

varkensspiesjes met citroengras

INGREDIENTEN

500 g hamlappen of varkenshaas, zoete chilisaus, ca 16 satestokjes, gehalveerd

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2010
  •  
  •  20-30 min.

Kipkebab voor de bbq

Onwijs lekker!

INGREDIENTEN

600gram kipfilet in blokjes, 4dl (turkse) yoghurt, 4 tenen knoflook, geperst, 2theel paprikapoeder, 2theel komijnzaad, 4 eetl citroensap, 2 eetl oregano, peper en zout en satestokjes

  • Turks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-08-2011
  • Turks
  •  > 120 min.

Sate Udang

Vis op een stokje

INGREDIENTEN

16 grote garnalen, 8 teentjes knoflook, zout, water, 8 satestokjes.

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2002
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Indonesische gambasate met pittige tomatensaus

INGREDIENTEN

12 gamba's (rauw) - 2 dl tomatenketchup - 2 eetlepels ketjap manis - 1/2 eetlepel citroensap - 1 a 2 theelepels sambal oelek - 2 satestokjes - zout - 2 eetlepels slaolie

  • Indonesisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2000
  • Indonesisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

yakitori met vlees

Japans grill-recept.

INGREDIENTEN

*1 dl. Japanse sojasaus, *2 eetl. jenever, *2 eetl. droge sherry, *1 eetl. suiker, *250 gr. biefstuk, *250 gr. ongepaneerde schnitzel, *1 bakje shii-take, *5 bosuitjes, *satestokjes, *peper en zout >

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittige kipspiesjes

INGREDIENTEN

* 1 teentje knoflook, geperst, * 1 theelepel sambal oelek, * 2 eetlepels sojasaus, * 1 eetlepel olie, * 150 g kipfilet, in lange dunne repen, * 1 eetlepel milde Indiase currypasta, * 100 g zilvervliesrijst, * 150 g kippenbouillon (van tablet), * 1 pak stoomgroenten broccoli-rode ui-paprika,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2011
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spiesjes met eendenborst

Warm amuse hapje met gemarineerde eendenborstfilet en sinaasappeldressing.

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, 5 eetlepels olijfolie extra vierge, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels balsamicoazijn, peper, 3 bosuitjes, 6 satéstokjes, 3 eetlepels sinaasappelmarmelade,

  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-04-2011
  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.

tapas

INGREDIENTEN

Kerstomaatjes, fetablokjes,zalm,tomatenpuree,creme fraiche, sjalotje, bieslook,zout, peper, ongevulde soesjes, kant en klare pannenkoekjes, gekruide tomatensaus, parmaham, mozzarella, basilicum, courgette, knoflook, olijfolie, italiaanse kruiden, baquette-deeglapjes danerolle), tomatenpesto, gele paprika, stokbrood,knoflookpuree, aardappels, halvanaise, citroensap, peterselie, groene olijven, chorizo, kerstomaat of pimentolijven, tonijn op olie, boterbonen, zwarte olijven zonder pit, ui, paprika,eieren,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.

kip sate

Gemarineerde kip sate.

INGREDIENTEN

4 kippeborsten,1 ui,1 theelepel sambal,3 teentjes knoflook,2,5 dl ketjap manis,3 dl olie,8 satestokjes.

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-06-1999
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Kebab van gehakt

Lekker "mager"Arabisch gerecht

INGREDIENTEN

8 satestokjes, ? citroen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 400 g rundergehakt, 1 ei, peper, (zee)zout, 4 tomaten, 1 rode paprika, 1 courgette, 4 eetlepels olijfolie traditioneel,

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2004
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste satestokjes recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top