Sate Kambing
Sate van Geit of lam (lam is mijn favoriet)
Ingrediënten 6 personen
1kg Vlees (in blokjes gesneden), 2 uien, 6 teentjes knoflook, 125ml ketjap manis, 2 eetl. ketumbar en djinten, , Voor de Saus, 125ml ketjap manis, 4 rawit's (kleine hete pepertjes), 50gr grofgemale pinda's, 1 fijn gesneden ui, 1 blaadje salam, 1 eetlepel ketumbar, zoutVoorbereiding
Wrijf de uien, knoflook fijn en doe de ketjap, djinten en ketumbar erbij. Voeg hier het vlees aantoe en laat dit 1 nacht marineren.
Bereidingswijze
Rijg de stukjes vlees aan een sate stokje en rooster dit op een houtskool vuurtje. De Saus: Doe de ketjap in een steelpan doe hier de pinda's en het blaadje salam. Zet dit op een klein vuurtje en doe de kruiden en ui erbij. Snij de rawit's fijn en doe deze bij de saus. laat dit nog even trekken en klaar