1. Home
  2. Recepten
  3. Sate Marinade

Sate marinade recepten (535)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

TE GEK BAMI SPECIAAL RECEPT

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven!

INGREDIENTEN

MARINADE: 4 eetlepels ketjap manis: 4 eetlepels tomaten ketchup; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 kleine gesnipperde ui; 2 teentjes knoflook (uitgeperst)). SATE SAUS: 4 grote lepels pindakaas; 1 kopje water; 2 eetlepels ketjap manis; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 eetlepel tomaten ketchup; 2 eetlepels bruine suiker of stroop; 1 scheutje azijn. VERDER: 750 gram kipfilet; 1 pak mie; 3 grote uien; 1 pak verse bamigroenten (250 gr.) ; 6 eetlepels (olijf)olie; 2 grote preien; 250 gr. champignons; 1 zakje gedroogde bami goreng groente; 1 pak kroepoek; 2 bananen

Voorbereiding

Snijd de kipfilet eerst in 16 wat grotere stukken(voor de sate) en de rest van de kip in dobbelsteentjes. Maak de marinade en roer de kipstukjes erdoor heen. Laat ongeveer een half uur de marinade goed in de kip trekken. dan bak je rustig de stukjes kip(eerst beginnen met de wat grotere stukken) en dan de rest van kip, in een koekenpan met een beetje olie erin.Lekker bruin bakken. Draai het gas uit en laat het rustig staan. Zet een grote pan heet water op en breng het water aan de kook. Pak een wok of een grote koekenpan, doe hierin 4 eetlepels olie en daarna de 3 grote gesnipperde uien. Bak ze lichtbruin. Snij de 2 grote preien in ringen. Even wassen en in een vergiet laten uitlekken. Roer ze daarna door de uien. Doe vervolgens de verse bamigroente, gesnipperde champignons en de gedroogde bami goring groente erbij en laat het niet al te gaar worden. Kook de mie 2 minuten korter dan op de verpakking is aangegeven. Roer de mie door de groente en de kip , behalve de grote stukken kip die houden we apart. Laat e.e.a rustig op een laag pitje staan. Maak de satésaus. Als de saus wat te dik is, wat heet water toevoegen en goed doorroeren tot de gewenst dikte bereikt is. Rijg dan de 16 grotere stukken aan 4 saté stokjes en verwarm ze nog even in de magnetron.

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2008
  • Chinees
  •  20-30 min.

sate marinade

Dit is volgens mij de ultieme sate marinade. De smaak is wel zo perfect zodat ik altijd weer op dit recept terugval. Gebruik hamlappen waar best een klein beetje vet aan mag zitten indien je gaat roosteren op houtskool.

INGREDIENTEN

2 uien, 2 tenen knoflook, 1 tl. ketoembar, 1 mespuntje laos, 1 tl. zout, 1 tl. djahe, 1 tl. tamarinde, 1 tl goela djawa(of bruine suiker), 2 el. margarine, 2 el ketjap (zoet), Deze hoeveelheid is voor 1 pond Hamlappen,

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-1999
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Sate` Marinade

INGREDIENTEN

Voor 500 gram vlees [varken of kip], 8 tot 10 eetlepels zoete ketjap, 1 volle theelepel ketoembar, 1 volle theelepel laos, 1 volle theelepel djahe`, 2 a 3 theelepels sambal, 1 scheut citroensap, 3 theelepels knoflookpoeder, of 5 teentjes, 1 eetlepel bruine basterd suiker

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-1999
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Sate (marinade)

Heerlijke sate! Het kost even maar dan heb je ook wat.....Eenvoudig te maken in grote hoeveelheden en makkelijk naar eigen smaak aan te passen.

INGREDIENTEN

3.5 kg hamlappen; 3 uien; 1 fles ketjapmarinade (bv. Konimex); Ketoembar; Djintan; Sate Boemboe; Koenjit; Trasi oedeng (mestpuntje); Sambal (2 fikse eetlepels); Honing (1 fikse eetlepel),

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-05-2007
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

sate marinade

Peters saté op zijn Javaans, heerlijk!   Koop een kilo varkensfricandeau en een kilo speklappen, laat ze in de slagerij alvast in stukken snijden. Mooie dobbelstenen niet te groot! Peperen en zouten. Bestrooien met ketoembar, met ve-tsin, twee eetlepels bruine suiker erbij, boemboe saté,kerrie djawan, en eventueel(hangt van jullie smaak af) een beetje ail-look poeder(knoflookpoeder) de kruiden gebruik ik allen van conimex.   Leg het vlees minimaal 12 uur in de marinade: Marinade: Let wel, alles moet onderstaan, en gedurende de twaalf uren of langer, regelmatig omscheppen. Ketjap/olie/geplette knoflooktenen 5 stuks/een heel klein aan stukjes gesneden rood pepertje, zonder pitjes. Een paar schijven citroen of lemoen./ik gebruik het liefste lemoen.     Leg ruim van te voren grote houten saté pennen in het water, zodat deze tijdens het roosteren niet verbranden.   Rijg na het marineren, het vlees, om en om aan de pennen, plusminus 6 stukjes. Bak ze eerst allemaal voor op het houtskool vuur van de barbecue, en bak ze daarna af, een man/vrouw moet dit zeer zorgvuldig doen,(koud zijn ze ook lekker) opdienen met rijst,( pandan rijst) en een zelfgemaakte saté saus.   Saté saus Potje calve pindakaas, in pannetje doen op een zacht vuurtje, aanvullen met twee eetlepels bruine suiker, ketjap enkele lepels!, peper, lepeltje of twee sambal bij! Verdunnen met kokosmelk, goed blijven roeren, zelf de gewenste dikte bepalen. Extra schaaltje hartigheid!! Ui,fijn snipperen,Turkse pepertjes ,groene fijn snipperen,klein teentje knoflook (fijnsnipperen heel fijn ) ook 12 uren in de ketjap laten marineren, en voor de liefhebbers !Smullen maar,   Je kunt er ook nog bij serveren salade, stokbrood met heerlijke Provençaalse kruidenboter.   Selamat Makan, spreek uit slamat makan.  (P)eter.  

INGREDIENTEN

  fricandeau speklappen peper zout ketoembar ve-tsin bruine suiker boemboe sate kerrie djawan ail poeder knoflooktenen rood pepertje lemoen houten sate pennen., ,  

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Sate marinade

Lekkere marinade om bv sate te maken

INGREDIENTEN

85 cc zoete sojasaus2 eetlepels limoen of citroensap2 eetlepels wodka of cognac1 eetlepel plantaardige olie2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)2 theelepels gemalen komijn (djinten), 4 theelepels fijngehakte knoflook4 theelepels fijngeraspte gember2 theelepels geraspte limoenschil1 theelepel zout 750 gr fricandeau eventueel 250 cc pindasaus

  • Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Perfecte saté

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-)

INGREDIENTEN

- 1 kilo kipfilet (liefst pootfilet, vraag het de (Biologische) slager, anders borstfilet ) of anders kalkoenfilet, - 250 gram ui, - Sambal Badjak (extra heet) of Brandal (geen Oelek!), - Honing of flinke eetlepel suiker, - 2 tenen knoflook, - 1 citroen, - 1 kop Ketjap (de zoete zoals Manis), , LET OP!:, , Gebruik voor de Sambal en Ketjap GEEN Conimex! Ik gebruik voor de Sambal het merk Koningsvogel en voor de Ketjap de witte plastic flessen uit de Toko of de beter gesorteerde supermarkt. Eigen merken van de Toko zijn vaak ook heel OK.

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2010
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Sate marinade

INGREDIENTEN

2 el zonnebloemolie (of nog mooier: arachide-olie=pinda-olie), 2 el ketjap, 1 ui fijn gesneden, 2 teentjes knoflook, 2 tl ketoembar (gemalen korianderkorrels), 2 tl laos, 1 tl djintan (gemalen komijn), 1 tl sambal of een halve lombok (rode peper), 1/2 citroen uitgeperst, zout, peper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2004
  •  
  •  0-10 min.

sate marinade

INGREDIENTEN

1 kilo varkensvlees, 0,5 theelepel suiker, 0,5 theelepel sambal oelek, 0,5 theelepel ketoembar, 0,5 theelepel djintan, 0,5 theelepel djahe, 2 eetlepels kerriepoeder, knoflook naar smaak, 1 ui, 5 eetlepels ketjap,

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Sate marinade

Een heerlijke marinade voor kipfilet of varkenshaasje.  Meng: zoete soja saus, flink wat gehakte knoflook, vleeskruiden, gembersiroop, citroensap, uienpoeder en ketchup goed door elkaar in een bakje (redelijke hoeveelheid, aangepast op de hoeveelheid vlees), Meng het vlees er goed doorheen, zodat het helemaal 'onder'  staat en er goed in kan trekken. Laat het vlees het liefst een aantal uur of een dag rusten voordat je het aanrijgt, bakt of grillt. Hmmm genieten maar!

INGREDIENTEN

Kipfilet of varkenshaas stukjes, soja saus, gehakte knoflook, uienpoeder, ketchup, citroensap, gembersiroop, rode vleeskruiden, eventueel prikkertjes

  • Chinees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Chinees
  •  0-10 min.

Sate marinade

INGREDIENTEN

4 kipfilets of 500 gram varkensvlees, 2 sjalotjes of 1 ui 2 teentjes knoflook, 2 el boter, 2 el ketjap, satestokjes, 1 tl ketoembar, 1/2 tl laos, 1 tl zout, 2 tl sambal, 1 tl gemberpoeder, 1 tl assem of azijn, 1 tl goela djawa of bruine suiker.

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2005
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
Nieuwste sate marinade recepten

sate marinade

INGREDIENTEN

Ui,knoflook,ketjap,zonnebloemolie,citroensap,suiker,ketoembar,djahe,laos,sambal,zout en peper

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-1998
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Sate marinade

Voor een kilo varkensvlees

INGREDIENTEN

2 el zonnebloemolie --, 2 el ketjap --, 1 ui fijn gesneden --, 2 tenen knoflook --, 2 tl ketoembar (gemalen korianderkorrels) --, 2 tl laos --, 1 tl djintan (gemalen komijn) --, 1 tl sambal of een halve lombok (rode peper) --, 1/2 citroen uitgeperst --, zout --, peper,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  •  
  •  0-10 min.

Sate marinade

Maakt de brochetten extra lekker

INGREDIENTEN

, 1 dl mosterd - 1 dl (vloeibare) honing - scheutje olijfolie - peper - zout, , , ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2001
  •  
  •  0-10 min.

Sate marinade

Voor een kilo varkensvlees; Van : "M.2"

INGREDIENTEN

2 el zonnebloemolie (of nog mooier: arachide-olie=pinda-olie), 2 el ketjap, 1 ui fijn gesneden, 2 teentjes knoflook, 2 tl ketoembar (gemalen korianderkorrels), 2 tl laos, 1 tl djintan (gemalen komijn), 1 tl sambal of een halve lombok (rode peper), 1/2 citroen uitgeperst, zout, peper,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2003
  •  
  •  20-30 min.

marinade sate

In een kommetje: teentje knoflook persen,scheut olijfolie of zonnebloemolie, boemboe-sate kruiden, scheut ketjap,(eventueel voor de pittige eters sambal erbij), kipfilet knippen en alles lekker husselen. lekker in laten trekken.

INGREDIENTEN

Knoflook, olijf of zonnebloemolie, ketjap, sambal, kipfilet.

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-05-2003
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

marinade sate

In een kommetje: teentje knoflook persen,scheut olijfolie of zonnebloemolie, boemboe-sate kruiden, scheut ketjap,(eventueel voor de pittige eters sambal erbij), kipfilet knippen en alles lekker husselen. lekker in laten trekken.

INGREDIENTEN

Knoflook, olijf of zonnebloemolie, ketjap, sambal, kipfilet.

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Marinade sate

Vroeger kocht ik kant en klare marinades. Vanavond ga ik eens met dit recept het proberen.   

INGREDIENTEN

500 gram vlees bijv: kip filet, 1 Teentje knoflook, 1/2 Tl peper, 3 El Ketjap, 1 El honing, 1 El Citroensap of azijn, 1 Tl Koriander poeder, 1 Tl paprika poeder, 1 Tl Komijn poeder,

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2020
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Echte Indonesische saté marinade, smultopper!

Ik ben nog altijd geïnspireerd door saté, maar dan wel de beste en de lekkerste. Dit is een echte authentieke Indonesische marinade. Deze hemelse marinade kun je voormaken en bewaren en is geschikt om saté ajam en babi mee te maken (kip en varkensvlees). Geen ingewikkelde halve toko in huis, geen gedoe en binnen 10 minuten klaar. Met dit eenvoudige recept krijg je een hemels sateetje dat je nooit meer vergeet. Geweldig nu de zomer zich aandient!

INGREDIENTEN

250 ml ketjap manis, 1 rode peper, zaad verwijderd, gesnipperd, 2 limoenen, sap, 3 sjalotten, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 cm verse gember, geraspt, Zeezout, Vleugje bruine basterdsuiker, 1 el arachideolie, Eventueel wat water,

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

sate van tante frida * * * * * * * *

Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder.

INGREDIENTEN

4 gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 theelepels zout, (2 gepelde kimiries), 3 eetlepels hete slaolie, 1 eetlepel citroen of azijn, 1 eetlepel ketjap manis, 2 theelepels koeloe djawo, 2 dl santen (=kokos), 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel laos, 1/2 theelepel koenjit, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 eetlepel ketoembar (soort kerry), 1/2 eetlepel djinten, 2 serre bladeren, 2 djeroek poeroet bladeren,

  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Spicy wrapfest

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer!

INGREDIENTEN

- 4 grote wraps (kan je zelf maken, maar de feestgangers staan te wachten, dus nee), - 200g Biologische kip (bij je thuis hangen de slingers, dus gun die lieve kip ook gewoon een normaal leven), - Sambal brandal djawa (heerlijke sambal met citroen), - Een rode ui, - Een bosje verse(!) koriander, - Een zakje saté marinade voor de kip (kan je natuurlijk ook zelf maken, maar je hoort de onrust op de feestvloer al en je bent geen uitslover), - Voor de saté marinade nog wat ketjap en wokolie

  • Thais
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2011
  • Thais
  •  10-20 min.

Sate

Heerlijk vleesgerecht voor bij de rijsttafel, maar ook lekker bij patat.

INGREDIENTEN

- 500 gr vlees (kipfilet of varkenshaas), - sate prikkers, - surinaamse of sate marinade (toko)

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-1998
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Satè

INGREDIENTEN

500 gr. varkensvlees, 1 zakje Satè marinade, 1 zakje pinda satèsaus, satèstokjes.

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2009
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sate

Erg lekkere sate marinade

INGREDIENTEN

Conimex Sate marinde,olie,ketjap manis,teentje knoflook,honing,mango chutney naar smaak

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2012
  •  
  •  10-20 min.

Sate

Stukjes vlees in een heerlijke marinade

INGREDIENTEN

500 gr hamlappen, 4 etl ketjap, 1 a 1 1/2 tl sambal, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl ketoembar, 1/2 tl djahe, 1/2 tl djintan, 1/2 tl laos, 1/2 tl serehpoeder, 1/2 tl koenjit, 1 tl bruine basterdsuiker, 3 etl olie, sate stokjes.

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Sate

Nu de zomer er weer aan zit te komen, hier mijn eigen recept voor sate op de barbecue.

INGREDIENTEN

Ik geef hier de ingredienten voor 400 gram varkensfilet. Pas de hoeveelheden aan aan de hoeveelheid vlees.,, Voor de marinade, 8 el ketjap (Ketjap A), 2 el azijn, 1 tl zout, 4 tenen knoflook(mag ook meer), 2 tl suiker, 2 flinke mespunten ketoembar, 2 kleine mespunten djinten, 1 heel fijngesnede ui, Eventueel kun je nog wat djahe en/of sambal hieraan toevoegen.

  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

sate

Marinade voor sate. Al weer een recept van mijn fameuze kokki Hamidah

INGREDIENTEN

* een halve kilo varkenhaas, * 1 eetlepel koriander (ketumbar), * 3 rode pepers(cabe merah), * 3 rode sjalotjes, * 3 grote tenen knoflook, * een pinklengte laos, * 1/2 plak gula djawa (javaanse suiker), * 2 limoenen, * ketjap manis, * sate stokjes

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Saté

1 Portie (zonder saus) Kcal: 592 Vet: 25.6 V.vet: 6.8 Eiwit: 73.8 Koolhy: 16.8 Vezels: 0.0 Zout: 4.44

INGREDIENTEN

1250 gr. Varkensfricandeau aan stuk, 2 zakjes Saté marinademix (Conimex), 6 eetl. Wokolie, 2 eetl. Ketjap, 2 eetl. Water, 1 bak Satésaus

  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2020
  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Marinade voor Sate.

Lekker.

INGREDIENTEN

* 1 theel.Koenjit, * 2 koffiel.Laos, * 2 koffiel.Ketoembar, * 2 koffiel.Dhahe, * 1 theel.Peper, * 2 fijn gesnipperde uien, * 1 bolletje geperste knoflook, * 1 klein flesje ketjap (zoet), , (Voor 1 a 2 killo vlees).,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2003
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Marinade voor sate vlees

Geweldige marinade voor vlees om daarna te bbq

INGREDIENTEN

1 kopje barbeque saus., 1 kopje soja saus., 1 kopje azijn., 1 schepje zout, 4 grote uien, 5 teentjes fijn gehakte knoflook., 3 theelepels sambal badjak

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

marinade voor sate vlees

Lekkere marinade voor indische sate. Je kan varkensvlees of rundvlees of kip gebruiken.

INGREDIENTEN

Pond vlees aan een stuk{rosbief of varkensfricandeau of kipfilet}, zout, peper, koriander, komijn 1 theelepel of naar smaak, ketjap manis 4 eetlepels, zonnebloemolie 2 eetlepels, bruine suiker 2 eetlepels, knoflook 2 of 3 tenen uitgeperst

  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-04-2014
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

sate

Een heerlijk (pittig) gerecht en vlugger klaar dan je denkt

INGREDIENTEN

750 gram kipfilet of hamlappen in blokjes gesneden (ong.1 1/2 cm), 150 ml. chinese zoete ketjap (dik en stroperig) (merk eventueel driepoot), 3 teentjes knoflook kleingesneden, 1 middelgrote ui in 8 verdeeld, 1 theelepel djahe (gember) of een vers stukje van 2 cm., 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel djintan, sap van 1/2 limoen, zout, 2 eetl. zonnenbloemolie, eventueel 1 theelepel sambal pas op met kinderen

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Sate

Pittige indische sate Zeer goed in porties in te vriezen.

INGREDIENTEN

2,5 kg varkenslappen of kipfilet, Marianade:, 1 fles marinade van Conimex (voor 2,5 kg vlees), 3-4 tenen knoflook (geperst), 1-2 rode pepers of 1 el sambal, 3 uien, 5 volle el bruine basterd suiker, flinke scheut ketjap, sap van 1/2 citroen,

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Sate

Buitengewoon Lekker (SBS6)

INGREDIENTEN

? 70 gram varkensvlees per satepen (mag ook kip, kalkoen of kalfsvlees zijn), , Ingredienten voor de marinade:, , 5 eetlepels kokosmelk, 1 theelepel fijngesneden verse koriander, 1 theelepel kerriepoeder, 1 uitgeperste knoflookteen,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-07-2001
  •  
  •  0-10 min.

Sate

Simpele marinade, en zeker heel lekker. Bereid deze met de speciale ABC-ketjap

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 4 el. ABC-ketjap ( hoeveelheid naar smaak), 1 tl kerriepoeder (hoeveelheid naar smaak), 2 tenen knoflook (hoeveelheid naar smaak)

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Marinade Voor Sate

Een heerlijke marinade voor barbecuevlees.

INGREDIENTEN

1 kopje ketjap manis, 1 tl laos, 1 el ketoembar, peper, knoflookpoeder

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-1999
  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Indische marinade voor sate

Dit is een heerlijke marinade voor kipsate op de BBQ.

INGREDIENTEN

2 el. sesamolie, 1/2 el. ketjap/sojasaus, 1/2 tl. gemberpoeder, 1 kleine rode ui, 1 1/2 tl. paprikapoeder, 1/2 tl. kerriepoeder, 2 el. sambal badjak, 2 el. bruine basterdsuiker, 1 snufje zout, 1 kg. kipfilet of drumsticks,

  • Indisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2015
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Marinade voor Saté

Van mijn moeder gekregen.

INGREDIENTEN

500 gr. Vlees (Kip, Varken), 1-2 EL Zonnebloem olie, 1-3 TL Ketoembar, 1/2-1 TL Djintan, 1 TL Trassi, 2-3 TL Djahé, 2 TL Knoflookpoeder, 2 TL Paprikapoeder, 50-100 ML Soyasaus

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2021
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

wil-jans marinade voor sate

INGREDIENTEN

Kip of kalkoenfilet, Sate marinade:, ketjap, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 2-3 eetlepels basterd-suiker (bruine), 2 theelepels sambal, 1-2 citroenen alleen het sap, 3 theelepels ketoembar, 2 theelepels djintan, 1 theelepel koenjit, ? theelepel vetsin, ? theelepel laos, ? theelepel djahe, 1 eetlepel gembersiroop,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2001
  •  
  •  20-30 min.

Saté

Dit recept heb ik al sinds mijn studententijd, toendertijd gekregen van een medestudent. Sindsdien veelvuldig gemaakt en ook het recept al vele malen 'moeten' achterlaten. :-) Vaak maak ik ook alleen de saus, bv. voor bij de BBQ.

INGREDIENTEN

800 gr vlees (Runder, varkens, kip, kies zelf maar), , Voor de marinade:, 1 kl ui, 1 el ketjap manis, 1/2 el ketoembar, 1/2 el laos, 1 teentje knoflook, (zwarte) peper, , Voor de saus:, 3 grote uien, 1 el ketjap manis, 1/2 el sereh, 1 el ketoembar, 1 el laos, 2 teentjes knoflook, 1/2 el djahé, zwarte peper, bouillon blokje, 1 lombok, 1 blokje trassi, 1 gr pot pindakaas (650 gr) (met of zonder nootjes), 1 gr blikje tomatenpuree, mespuntje suiker

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2015
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Marinade Kip Saté

Gevonden via internet; mijnreceptenboek.nl. Door Lindakuhhh. Nu toegevoegd zodat ik hem zelf niet kwijt raak

INGREDIENTEN

Olijfolie, ketjap manis, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, citroensap, 2 goede volle eetlepels bruine basterdsuiker,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2015
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste sate marinade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top