- Eigen recept
TE GEK BAMI SPECIAAL RECEPT
Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven!
MARINADE: 4 eetlepels ketjap manis: 4 eetlepels tomaten ketchup; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 kleine gesnipperde ui; 2 teentjes knoflook (uitgeperst)). SATE SAUS: 4 grote lepels pindakaas; 1 kopje water; 2 eetlepels ketjap manis; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 eetlepel tomaten ketchup; 2 eetlepels bruine suiker of stroop; 1 scheutje azijn. VERDER: 750 gram kipfilet; 1 pak mie; 3 grote uien; 1 pak verse bamigroenten (250 gr.) ; 6 eetlepels (olijf)olie; 2 grote preien; 250 gr. champignons; 1 zakje gedroogde bami goreng groente; 1 pak kroepoek; 2 bananen
Snijd de kipfilet eerst in 16 wat grotere stukken(voor de sate) en de rest van de kip in dobbelsteentjes. Maak de marinade en roer de kipstukjes erdoor heen. Laat ongeveer een half uur de marinade goed in de kip trekken. dan bak je rustig de stukjes kip(eerst beginnen met de wat grotere stukken) en dan de rest van kip, in een koekenpan met een beetje olie erin.Lekker bruin bakken. Draai het gas uit en laat het rustig staan. Zet een grote pan heet water op en breng het water aan de kook. Pak een wok of een grote koekenpan, doe hierin 4 eetlepels olie en daarna de 3 grote gesnipperde uien. Bak ze lichtbruin. Snij de 2 grote preien in ringen. Even wassen en in een vergiet laten uitlekken. Roer ze daarna door de uien. Doe vervolgens de verse bamigroente, gesnipperde champignons en de gedroogde bami goring groente erbij en laat het niet al te gaar worden. Kook de mie 2 minuten korter dan op de verpakking is aangegeven. Roer de mie door de groente en de kip , behalve de grote stukken kip die houden we apart. Laat e.e.a rustig op een laag pitje staan. Maak de satésaus. Als de saus wat te dik is, wat heet water toevoegen en goed doorroeren tot de gewenst dikte bereikt is. Rijg dan de 16 grotere stukken aan 4 saté stokjes en verwarm ze nog even in de magnetron.
- Chinees
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-09-2008Chinees20-30 min.
Brownies - de lekkerste-
Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen.
350 g pure chocola (60-70% cacao), 250 g ongezouten roomboter, 3 grote eieren, 250 g donkere muscovado suiker of donkerbruine basterd, 50 g bloem* (+30 zie aantekening bij serveertips), 1 flinke theelepel bakpoeder* (ik schrijf flink want een Engelse theelepel is groter dan de Nederlandse = 5 ml), Snufje zout, Soms voeg ik ½ tl vanille-extract toe, heb je dat niet dan neem je wat vanille essence.
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-01-2005Engels30-60 min.
Perfecte saté
Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-)
- 1 kilo kipfilet (liefst pootfilet, vraag het de (Biologische) slager, anders borstfilet ) of anders kalkoenfilet, - 250 gram ui, - Sambal Badjak (extra heet) of Brandal (geen Oelek!), - Honing of flinke eetlepel suiker, - 2 tenen knoflook, - 1 citroen, - 1 kop Ketjap (de zoete zoals Manis), , LET OP!:, , Gebruik voor de Sambal en Ketjap GEEN Conimex! Ik gebruik voor de Sambal het merk Koningsvogel en voor de Ketjap de witte plastic flessen uit de Toko of de beter gesorteerde supermarkt. Eigen merken van de Toko zijn vaak ook heel OK.
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-02-2010Internationaal10-20 min.
sate marinade
Dit is volgens mij de ultieme sate marinade. De smaak is wel zo perfect zodat ik altijd weer op dit recept terugval. Gebruik hamlappen waar best een klein beetje vet aan mag zitten indien je gaat roosteren op houtskool.
2 uien, 2 tenen knoflook, 1 tl. ketoembar, 1 mespuntje laos, 1 tl. zout, 1 tl. djahe, 1 tl. tamarinde, 1 tl goela djawa(of bruine suiker), 2 el. margarine, 2 el ketjap (zoet), Deze hoeveelheid is voor 1 pond Hamlappen,
- Indonesisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-04-1999Indonesisch0-10 min.
sate van tante frida * * * * * * * *
Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder.
4 gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 theelepels zout, (2 gepelde kimiries), 3 eetlepels hete slaolie, 1 eetlepel citroen of azijn, 1 eetlepel ketjap manis, 2 theelepels koeloe djawo, 2 dl santen (=kokos), 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel laos, 1/2 theelepel koenjit, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 eetlepel ketoembar (soort kerry), 1/2 eetlepel djinten, 2 serre bladeren, 2 djeroek poeroet bladeren,
- Indonesisch
- > 120 min.
- Geplaatst op19-04-1999Indonesisch> 120 min.
VARKENTJES IN DE MODDER TAART
Ik kwam deze via facebook tegen en vond het er zo leuk uitzien dat ik hem toch maar even overgenomen heb.
- een biscuit van 20 cm (zelf bakken en sommige taartwinkels verkopen ze ook gewoon), - 2 x grote reep melk chocola van 200 gr (mag gewoon Jumbo, AH merk zijn), - bekertje (250 ml) slagroom, - vulling voor de taart naar keuze (bijv. een laagje jam/vlaaifruit en een laag banketbakkersroom, slagroom of botercreme., - 3 x een five-pack KitKat, - 1 pakje (250 gr) lichtroze marsepein
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-02-2013Nederlands60-120 min.
- Eigen recept
Spicy wrapfest
Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer!
- 4 grote wraps (kan je zelf maken, maar de feestgangers staan te wachten, dus nee), - 200g Biologische kip (bij je thuis hangen de slingers, dus gun die lieve kip ook gewoon een normaal leven), - Sambal brandal djawa (heerlijke sambal met citroen), - Een rode ui, - Een bosje verse(!) koriander, - Een zakje saté marinade voor de kip (kan je natuurlijk ook zelf maken, maar je hoort de onrust op de feestvloer al en je bent geen uitslover), - Voor de saté marinade nog wat ketjap en wokolie
- Thais
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-06-2011Thais10-20 min.
Sate
Heerlijk vleesgerecht voor bij de rijsttafel, maar ook lekker bij patat.
- 500 gr vlees (kipfilet of varkenshaas), - sate prikkers, - surinaamse of sate marinade (toko)
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-12-1998Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Sate
Erg lekkere sate marinade
Conimex Sate marinde,olie,ketjap manis,teentje knoflook,honing,mango chutney naar smaak
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-04-201210-20 min.
Sate
De lekkerste sate die moet je gegeten hebben!!
500 grVarkenvlees bv Frikando,varkenshaas of speklappen 1 eetlepel Ketoembar,1 theelepel laos,zout,peper,ketjap,1 zeer fijn gemaakte ui,3 geperste tenen knoflook
- Indonesisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-06-2001Indonesisch20-30 min.
Sate
Dit recept heb ik gekregen van een indonesische man.
1kg kipfilet, 2 pakken indonesische droge sate-pindasaus, 1 doosje boemboe sate, 1 citroen, ketjap, 6 teentjes knoflook, suiker, plakrijst (lonton), 2 maggie kruidenbouillon
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-03-2001Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
Satè
500 gr. varkensvlees, 1 zakje Satè marinade, 1 zakje pinda satèsaus, satèstokjes.
- Indonesisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-04-2009Indonesisch Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
sate
Zelfgemaakte sate met een saus naar keuze
1kg varkenshaas of kipfilets., boemboe sate van conimex 3 theelepels., 1 theelepel sambal. een scheut ketjap manis., 2 eetlepels olijfolie
- Indonesisch Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-06-2009Indonesisch Bijgerecht> 120 min.
Sate
Stukjes vlees in een heerlijke marinade
500 gr hamlappen, 4 etl ketjap, 1 a 1 1/2 tl sambal, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl ketoembar, 1/2 tl djahe, 1/2 tl djintan, 1/2 tl laos, 1/2 tl serehpoeder, 1/2 tl koenjit, 1 tl bruine basterdsuiker, 3 etl olie, sate stokjes.
- Indonesisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-09-2000Indonesisch30-60 min.
sate
Marinade voor sate. Al weer een recept van mijn fameuze kokki Hamidah
* een halve kilo varkenhaas, * 1 eetlepel koriander (ketumbar), * 3 rode pepers(cabe merah), * 3 rode sjalotjes, * 3 grote tenen knoflook, * een pinklengte laos, * 1/2 plak gula djawa (javaanse suiker), * 2 limoenen, * ketjap manis, * sate stokjes
- Indonesisch Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-11-2003Indonesisch Bijgerecht> 120 min.
Saté
1 Portie (zonder saus) Kcal: 592 Vet: 25.6 V.vet: 6.8 Eiwit: 73.8 Koolhy: 16.8 Vezels: 0.0 Zout: 4.44
1250 gr. Varkensfricandeau aan stuk, 2 zakjes Saté marinademix (Conimex), 6 eetl. Wokolie, 2 eetl. Ketjap, 2 eetl. Water, 1 bak Satésaus
- Europees Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-05-2020Europees Bijgerecht20-30 min.
SATE
Sate zoals mijn moeder dat maakt gegarandeerd een succes, heel eenvoudig.Je kunt het maken als hoofdgerecht met stokbrood,of als bijgerecht.
Ca 750gr kipfilet;2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 tl sambal,5 el ketjap,1/2 blikje tomatenpuree,2eetl.pindakaas,2el suiker,scheutje azijn.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-01-2001Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
sate
Een heerlijk (pittig) gerecht en vlugger klaar dan je denkt
750 gram kipfilet of hamlappen in blokjes gesneden (ong.1 1/2 cm), 150 ml. chinese zoete ketjap (dik en stroperig) (merk eventueel driepoot), 3 teentjes knoflook kleingesneden, 1 middelgrote ui in 8 verdeeld, 1 theelepel djahe (gember) of een vers stukje van 2 cm., 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel djintan, sap van 1/2 limoen, zout, 2 eetl. zonnenbloemolie, eventueel 1 theelepel sambal pas op met kinderen
- Indonesisch Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-02-2001Indonesisch Bijgerecht60-120 min.
Sate
Nu de zomer er weer aan zit te komen, hier mijn eigen recept voor sate op de barbecue.
Ik geef hier de ingredienten voor 400 gram varkensfilet. Pas de hoeveelheden aan aan de hoeveelheid vlees.,, Voor de marinade, 8 el ketjap (Ketjap A), 2 el azijn, 1 tl zout, 4 tenen knoflook(mag ook meer), 2 tl suiker, 2 flinke mespunten ketoembar, 2 kleine mespunten djinten, 1 heel fijngesnede ui, Eventueel kun je nog wat djahe en/of sambal hieraan toevoegen.
- Indonesisch
- > 120 min.
- Geplaatst op08-04-2000Indonesisch> 120 min.
Sate
Simpele marinade, en zeker heel lekker. Bereid deze met de speciale ABC-ketjap
500 gram kipfilet, 4 el. ABC-ketjap ( hoeveelheid naar smaak), 1 tl kerriepoeder (hoeveelheid naar smaak), 2 tenen knoflook (hoeveelheid naar smaak)
- Surinaams Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-03-2000Surinaams Hoofdgerecht60-120 min.
Sate
- 4 ons kipfilet in blokjes, - een flinke scheut ketjap, - een scheut olijf- of zonnebloemolie, - 3 teentjes knoflook, - 2 tl sambal, - een gesnipperd uitje,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-11-1998Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Sate
Kippen sate
1 kilo kippenfilet, 1/2 fles ketjap manis zoet, knoflook poeder, boemboe se sate, sambal
- Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-09-2000Bijgerecht> 120 min.
- Eigen recept
sate
Lekker
Halve kilo kip of anders varkensfilet, zakje met chineesegroente, 2 satekruiden van verstegen, bekertje creme fraice, laos kruiden, grote scheut nr 1 ketjap, 500ml water, maizena
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-05-2011Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
sate
Een eigen recept
Kipfillet-sambal-knoflook -potje boemboesesate, gesnipperde ui-olie om in te bakken-pinda kaas-soja saus zoet- melk, sate pennen
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-06-2000Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
Sate
Recept voor de meest malse sate van de barbeque
Een mooi stuk varkensfilet,twee tenen knoflook, 1 dl ketjap.
- Chinees
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-11-1998Chinees0-10 min.
sate
Sate van mijn schoonmoeder
1,5 kilo procureurslappen (schouderkarbonaadjes zonder bot), ketjap manis (kaki tiga of A), zout, peper, gemberpoeder, citroensap, knoflook
- Indonesisch Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op16-10-2000Indonesisch Bijgerecht> 120 min.
Sate
Lekker op de barbeque
500 gr. varkenslapjes, 2 dl. ketjap manis, 1 dl. water, 1 tl. knoflook, 1 tl. sambal, 1 tl. djahe, 1 ui
- > 120 min.
- Geplaatst op30-06-2003> 120 min.
Sate
Sate pittige uiensaus
1/2 kommetje kejap manis (zoete), 2 tot 4 rode pepers, 2 uien, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, snufje festjien, scheutje citroensap.
- Indonesisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-01-2001Indonesisch0-10 min.
sate
Heerlijk eigen sate
1 kg kipfilet,sap van een citroen,knoflook,basterdsuiker,ketjap manis,satekruiden,water,olie en rode paprika,banaan of ananas naar keuze
- Chinees Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-12-2003Chinees Bijgerecht60-120 min.
Sate
Sate voor op de barbeque. Goed gekruid en erg mals
1 kilo hamlappen in blokjes, 1 soepkom ketjap manis, 2 eetlepels sambal, 4 tenen knoflook uit de knijper, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel koenjit, 1 theelepel djahe
- > 120 min.
- Geplaatst op18-07-1999> 120 min.
Sate
Deze marinade kan met kip, biefstuk, garnalen, varkenshaas of hamlappen etc.
Vlees naar keuze, Kleine ui, knoflook, zout, 1 eetlepel ketoembar, 1 eetlepel djinten, een klein beetje citroensap en een beetje ketjap manis.
- Indonesisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-05-2002Indonesisch0-10 min.
Sate
Heerlijke goed gemarineerde Sate van varkenshaas
700 gr. varkenshaas, 3 teentjes knoflook, 6 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel gemberpoeder (djahe), 1 theelepen gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel olie, 1 eetlepel citroensap.,
- Indonesisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-08-2003Indonesisch0-10 min.
sate
Zelf gemaakte sate saus
1 pot pindakaas, 1 theelepel sambal, 2 teentjes knoflook, 1theelepel bruine suiker, 1kleine ui (fijngesneden), een scheutje ketjap (manis), een scheutje citroen sap, zout, zwarte peper
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-05-20060-10 min.
Sate
Een vrij simpel te maken sate, lekker voor bij nasi of voor op de bbq
500 gr. hamlappen, 2 limoenen, ongeveer 1 dl. ketjap manis, 2 teentjes knoflook
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-07-2003Hoofdgerecht30-60 min.
Sate
Lekkere snelle sate altijd bij iedereen een sukses.
Kipfilet, ketjap, sambal, zakjes pindasaus
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-04-2000Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Sate
Pittige indische sate Zeer goed in porties in te vriezen.
2,5 kg varkenslappen of kipfilet, Marianade:, 1 fles marinade van Conimex (voor 2,5 kg vlees), 3-4 tenen knoflook (geperst), 1-2 rode pepers of 1 el sambal, 3 uien, 5 volle el bruine basterd suiker, flinke scheut ketjap, sap van 1/2 citroen,
- Indonesisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-11-2002Indonesisch20-30 min.
sate
1 kg vlees, het lekkerste met varkenshaas of kip., 1 Ui, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels bruine suiker, ketjap, bouillonblokje, peper en zout
- Indonesisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-03-2006Indonesisch0-10 min.
Sate
Buitengewoon Lekker (SBS6)
? 70 gram varkensvlees per satepen (mag ook kip, kalkoen of kalfsvlees zijn), , Ingredienten voor de marinade:, , 5 eetlepels kokosmelk, 1 theelepel fijngesneden verse koriander, 1 theelepel kerriepoeder, 1 uitgeperste knoflookteen,
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-07-20010-10 min.
sate..
Heerlijk gemarineerde sate..op zijn indisch natuurlijk
5 kilo schouder karbonaat,6 tenen knoflook,ketjap A..(kan je ook bij albert heijn halen hoor..) ketoembar en zout,peper
- Indonesisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-02-2002Indonesisch Bijgerecht20-30 min.
sate
Heerlijke sate naar eigen recept. Bij gebruik van cocktailprikkers ook lekker bij de borrel!
* varkenslappen of kipfilet, * olie, * ketjap, * soyasaus, * knoflook, * ui, * koenjit, * djinten, * ketoembar, * laos, * sereh, * oplosbare satesaus (uit de Toko)
- Indonesisch
- > 120 min.
- Geplaatst op14-06-2000Indonesisch> 120 min.
Sate
Sate (inclusief marinade) (voor de satesaus zie volgend recept)
Stel men heeft 1 kilogram vlees, dan voegt men qua hoeveelheden het volgende toe:, , ? 2 middelgrote uien (grof gesneden);, ? 1 eetlepel sambal brandal;, ? 2 eetlepels ketoembar;, ? 2 eetlepels olijfolie;, ? 3 tenen versgeperste knoflook;, ? zoveel ketjap manis dat het vlees net onder staat,
- Indonesisch Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-04-2001Indonesisch Bijgerecht0-10 min.
-
Sateboek
van ferry_flex , 12 recepten, 0 volgers
-
Kipsate
van raymond_van_der_Leek721 , 2 recepten, 0 volgers
-
Sateh
van blabbyhj , 1 recepten, 0 volgers
-
sate
van wuta , 1 recepten, 0 volgers
-
Sate
van fredbouwmeester , 1 recepten, 0 volgers
-
Indonesische sateh -marinade
van christineloman1963 , 1 recepten, 0 volgers
-
kipsate
van Sherida3 , 1 recepten, 0 volgers
-
Hete kip sate
van Benakite , 1 recepten, 0 volgers
-
Sate
van mareboe , 1 recepten, 1 volgers
-
Sate
van mobiel_1407862804 , 1 recepten, 3 volgers
-
de aziatische keuken lekker en veelzijdig
van Fressnapf , 169 recepten, 0 volgers