Gegrilde sardines
1 kilo sardines 2 rode pepers 4 tenen knoflook 2 limoenen olijfolie zeezout
Spoel de sardines af en laat ze uitlekken. Snijd de rode pepers en de knoflook fijn. Snijd de limoenen in partjes. Meng de olijfolie, pepers, knoflook en zeezout door elkaar en giet het mengsel over de sardines en laat dit minimaal 15 minuten marineren. Gril de sardines samen met de partjes limoen ongeveer 5 minuten op de BBQ of grillpan. Knip de limoenpartjes voor het serveren uit boven de sardines (er komt door het grillen nu meer sap uit de limoen dat ook nog minder zuur is).
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-07-201120-30 min.
Geroosterde Sardines
20 kleine verse sardines, schoongemaakt, grof zeezout, olijfolie.
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-01-2001Amerikaans Hoofdgerecht60-120 min.
tapas sardines
Tapas
12 sardines, 50 gram bloem, marinade:, :2 tl gehakte peterselie, :4 el citroensap, :1/2 tl knoflook, :4 el olijfolie, saus:, out zwarte peper, :1 grote vlees tomaat ontveld, :kleine groene paprika, :25 gram gehakte ui (zeer fijn gehakt, :mayonaise)
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-03-2000Spaans20-30 min.
marokkaanse sardines
Visgerecht uit Marokko
1? kilo verse sardines*5 takjes koriander*2 tenen knoflook*? tl zwarte peper*3 tl paprikapoeder*1? tl zout*200 gr. smida=fijne tarwebloem*10 eetl.zonnebloemolie
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-06-2001Marokkaans Hoofdgerecht10-20 min.
Gebakken sardines
12 verse sardines - 100 gram bloem - 1 ei - 2 eetlepels water - citroen
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-01-2005Nederlands Bijgerecht10-20 min.
bretonse sardines
Veel en lekker
500 gr.verse sardines, 4 tenen knoflook, peper, 2 eetlepels olijfolie, 1 citroen, zout.
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-04-200010-20 min.
Sardines Espagnol
Zomerse visschotel
3 pond sardines, 3 grote uien, 2 teentjes knoflook, 3 grote vleestomaten, 3 citroenen, viskruiden (Castel dell'Ovo, smaakmaker voor vis),olijfolie, 4 eetlepels gehakte peterselie.
- Spaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-01-1999Spaans Hoofdgerecht60-120 min.
Beignets van sardines
Eenvoudig en zo klaar, voor 4 personen
24 verse sardines, niet te groot, 100 gr bloem, 1 ei, 1 dl zonnebloemolie, frituurolie, zeezout,
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-09-2002Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Terrine met sardines
1 kg sardines, 750 g vastkokende aardappels, 8 blaadjes laurier, 4 el olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-05-1999Hoofdgerecht60-120 min.
Gefrituurde sardines
Mediterrane smaak, fingerfood......
800 gr. verse sardines2 citroenenbloem2 eierenzwarte, olijven zonder pitschijfjes citroen, zoutwitte peperolie, om in te bakken
- Mediterraan
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-06-2002Mediterraan30-60 min.
Sardines met citroen
Lekker met vers brood en een frisse salade
500gr schoongemaakte verse sardines, 2dl zonnebloemolie, zout, peper, geraspte schil van 1 citroen, 1 1/2 dl citroensap, citroenschijfjes.
- Joegoslavisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-04-2006Joegoslavisch Hoofdgerecht20-30 min.
pasta met sardines
Prutje van sardines (uit blik) en hollandse garnalen met pasta naar keuze
Scheutje olijfolie, 2 tenen Knoflook, 2 grote uien, blikje sardines, pakje (grijze)garnalen, visbouillonblokje en water, peper, zout en evt. peterselie, eventueel kappertjes
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-02-2008Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Gegrileerde Sardines
750 gram verse sardines, 5 eetlepels olie, 1/2 theelepel rozemarijnpoeder,peper uit de molen, zout, 1 gepelde tpmaat,1 citroen, plukjes peterselie.
- Portugees
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2000Portugees20-30 min.
brochietta met sardines
Hartig voorgerecht, maar ook (koud) lekker bij de borrel.
1 foccaciabrood of 1 turks brood, blikje sardines, olijfolie, boter,eetlepel kappertjes, verse basilicum, verse peterselie, parmezaanse kaas.
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-06-2000Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Sardines Met Sinaasappel
8 sardines, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel sinaasappelsap, enkel druppels tabasco, 1 sinaasappel, enkel blaadjes sla,
- Portugees
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-01-2000Portugees10-20 min.
- Eigen recept
tapanade met sardines
Heerlijke tapanade voor bij de borrel of bij een buffet.
2 blikjes sardines, 100 gr groene olijven ( zonder pit, maar lijkt me van zelf sprekend), 2 eetlepels kappertjes, 1 eetlepel citroensap of limoensap en/of mierikswortelsaus, 2-3 eetlepels olijfolie, 0,5 theelepel gehakte basilicum, vers gemalen peper
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-09-2008Internationaal10-20 min.
Toast met sardines
Uit: 1000 Calorieenboek - Bonnie Buurke
1 sneetje brood, 1 plak kaas, stukje ui, 1 tomaat, 3 sardines, 1/2 gekookte ei
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-01-20020-10 min.
broodje sardines
Makkelijk en lekker, voor de snelle trek. Geschikt voor thuis of tijdens de vakantie.
Stokbrood (gewone boterham gaat ook prima), - blikje sardines - boter - mayanaise - zout - peper.
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-07-2000Goedkoop en snel0-10 min.
Sardines d'Albergo
Een heel simpel borrelhapje voor op een toastje bij een biertje of glaasje wijn.
Sardines in olie uit blik (2 blikjes), toastjes, een een rode of witte ui, zout, cayennepeper en ketjap benteng manis.
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-06-2002Goedkoop en snel10-20 min.
aardappelterrine met sardines
Aardappelen met vis is een lekkere combinatie, helemaal perfect samen met laurier. Dat proef je op en top in deze prachtige terrine, die is opgebouwd uit laagjes aardappel en laagjes sardines.
1 kg sardines, 750 g vastkokende aardappelen, geschild, 8 blaadjes laurier, 4 el olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper.
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-10-2000Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Gevulde sardines
6 boterhammen, witte, -8 sardines, verse, -50 gr. kaas, Parmezaanse, -1 el. kappertjes, -2 el. peterselie, verse, gehakte, -5 el. olijfolie, -2 teentjes knoflook, -Zout, -Peperkorrel, zwarte, gemalen,
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-09-2002Italiaans Voorgerecht30-60 min.
pizza met sardines
Lekkere pizza, waar naast sardines ook eieren bij gebruikt worden.
1 pak instant pizza met tomatensaus, boter, 2 uien, 2 blikjes sardines, 12 zwarte olijven, 4 eieren, zout, peper, 50 g. geraspte oude kaas, bloem, oregano
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-02-2001Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Gehaktballetjes van sardines
Een heerlijke snack voor tijdens een feesie.
- 1 sjalotje, - 600 gr schoongemaakte verse sardines, - 2 witte boterhammen, - 1 ei, - 2 eetlepels gehakte bladpeterselie, - 2 theelepels zout, - 2 theelepels peper, - ? theelepel komijnpoeder, - 1 dl olijfolie classico, - pikante cocktailsaus, ,
- > 120 min.
- Geplaatst op22-08-2005> 120 min.
Voorgerechtje met sardines
1 of 2 blikjes sardines * 1 harde gekookt ei * 100 gram geraspte wortel * blaadje sla * olie * azijn * basilicum * peper * zout * suiker * 1/2 teentje knoflook * 1/2 ui * toost * boter.
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-09-2003Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Sardines met tomatensaus
TOMATENSAUS:1 el olijfolie2 teentjes knoflook, geperst2 el tomatenpuree1 blikje(ca. 440 g)gepelde tomaten, fijngemaakt4 el witte wijn1/4 kopje gehakt basilicum(vers)VIS:500 g kleine, verse sardines60 g bloem1/2 tl gemalen peper0,8 dl olijfolieschijfjes citroen om te serveren
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-06-2002Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
Salade met sardines
Van de cursus: 'De geneugten van de Wateren' bij de Culinaire Academie. Heerlijk, feestelijk en makkelijk voorgerecht
Roma tomaten (3), Harico verts (100 gr), courgette (1), Sardines (2 filets pp), 2 el olijfolie, 1 el aceto balsamico, oregano, basilicum, citroen,
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-11-2001Italiaans Voorgerecht10-20 min.
gemarineerde sardines
Een heerlijk voorgerecht, voor warme zomerdagen ,maar kan ook in andere jaargetijden worden gegeten
8 mooie verse sardines, niet te klein. zout peper 6 el olijfolie, 3 takjes tijm.2 el fijngesneden platte peterselie, 1 grote sjalot in dunne ringen,1 kleine wortel in dunne plakjes 2 lente-uitjes in mooie schuine ringen 2 el witte wijnazijn 1 el balsamico-azijn.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-11-2002Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Sardines met kruiden
2 sjalotten - 1/2 el rozemarijn - 3 el Provencaalse kruiden, - 1/2 el tijm - 100 ml wijnazijn - 250 gr gepelde tomaten, - 24 kleine sardines,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-06-2005Hoofdgerecht10-20 min.
Gebakken sardines
TAPA
12 sardines (ong. 10 cm lang), 50 g bloem, gemengd met zout en peper, Voor de marinade:, 2 tl gehakte peterselie, 4 el citroensap, 1 teen knoflook, uitgeperst, zout en zwarte peper, 4 el olijfolie, Voor de saus:, zout en zwarte peper, 1 grote vleestomaat, ontveld en fijngesneden, 1 kleine groene paprika, zaadjes verwijderd en gesneden, 25 g gehakte ui, mayonaise om te binden
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-04-2000Spaans30-60 min.
Rijstsalade met sardines
300 g witte rijst, 2 tabletten kruiden- of kippenbouillon, 150 g diepvriesdoperwten, 4 eieren, hardgekookt, 2 blikjes sardines op olie, 1 courgette, in miniblokjes, 1 bos peterselie, alleen het blad fijngehakt sap en rasp van 1/2 citroen, 4 eetl. extra vergine olijfolie, zout en versgemalen peper, ,
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-07-2010Internationaal20-30 min.
GEVULDE SARDINES
Sardines,gevuld met een kruidig mengsel en daarna krokant gebakken.
Dit heb je nodig:, 2 kilo sardines, 3 teentjes knoflook, 1 rode en 1 groene paprika, 2 spaanse pepers, 2 takjes peterselie (fijngehakt), 2 takjes koriander (fijngehakt), zout en zwarte peper naar smaak, 200 gram bloem, (olijf)olie,
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-03-2004Multi-cultureel Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Sardines escabeche
- 2 tot 3 verse sardines per persoon, - 2 tenen knoflook (vers), - 1 ui (zoet), - 3 kruidnagels, - mespunt kurkuma, - mespunt kaneel, - 2 laurier blaadjes, - 1 eetlepel herbes de Provence, - 3 takjes verse tijm, - 5 eetlepels witte balsamico azijn, - 5 eetlepels water, - peper, - zout, - olijfolie, - halve paprika (fijn gesneden), - kappertjes
- Spaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-08-2011Spaans Voorgerecht20-30 min.
Rijstsalade met sardines
Lekkere zomerse maaltijdsalade
2 blikjes sardines op olie, 300 rijst gekookt met 2 tabletten kruiden bouillon, 150 gram diepvriesdoperwten, 4 hardgekookte eieren, 1 courgette in miniblokjes, 1 bos peterselie fijngehakt, sap en rasp van een 1/2 citroen, 4 el extra vergine olijfolie, zout en peper
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-02-201120-30 min.
Provencaalse sardines
16 schoongemaakte sardines, sap van 1 citroen, 4 el olijfolie, 2 el rode wijnazijn, 3 takjes fijngesneden venkelgroen, Zout en peper.
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-02-2004Frans0-10 min.
Gegrilde Sardines
Een lekker en makkelijk recept wat ik mee kreeg van een franse kok uit St.Gilles Croix De Vie
8 Sardientjes, Zeezout, citroen.
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-09-2000Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Macaroni met sardines
500 g macaroni, 50 g boter, 1 ui, kleingesneden, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 250 g sardines uit blik, ontgraat en in stukjes, 4 el fijngehakte peterselie, 2 1/2 droge witte wijn, 4 el paneermeel, zout, peper,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-01-2002Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Gemarineerde sardines
Gemarineerde sardines met chilipepers, knoflook en laurier
8 verse sardines, bloem, 1 rood spaans pepertje, fijngesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, paprikapoeder, 2 laurierbladeren, 1 dl witte wijnazijn, 1 dl witte wijn, 1 dl water, peper en wat zout
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-03-2005Spaans20-30 min.
GEKRUIDE SARDINES
Verse sardines is verkrijgbaar van de vroege zomer tot de late herfst ik haalt het van de mark {moet naar zee ruiken en niet naar vis)
8 verse sardines(panklaar), 1 t zout, 4 tenen knoflook fijn gesnipperd, 2+1/2 e citroensap, 1/2 t kurkuma(geelwortel), 1 t chilipoeder, 3 volle e bloem, 4 e olie
- Indiaas Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-02-2004Indiaas Hoofdgerecht> 120 min.
Versierde sardines
Een recept uit 1939.
Zie bereidingswijze.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-10-2003Nederlands10-20 min.
Gemarineerde sardines
Eerst frituren, dan marineren!
1 kg kleinere tot middelgrote sardinesplantaardige olie om te, frituren, Marinade:3 uien1 tomaat5 eetl. olijfolie, 1 bosje gladde peterselie2 teentjes knoflook2 laurierblaadjes, 1 dl droge witte wijn2 eetl. wijnazijnzoutzwarte peper, 1 tl paprikapoeder
- Amerikaans
- > 120 min.
- Geplaatst op24-06-2002Amerikaans> 120 min.
Sardines met Tajine
Marokaanse sardines voor Wie het sober wil houden kan genoegen nemen met een bord gegrilleerde sardines en een slaatje, een goedkope en gezonde maaltijd.
1/2 kilo verse sardientjes, 5 takjes koriander of peterselie, 2 tenen knoflook 1/2 tl zwarte peper, 3 theelepels paprikapoeder, 1 1/2 theelepel zout, 200 gram smida, 10 eetlepels zonnebloemolie.,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-11-2002Marokkaans Hoofdgerecht0-10 min.
-
Sardines
van Universum2020 , 1 recepten, 0 volgers