Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Sardinas

Sardinas recepten (11) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Sardinas en escabeche (gemarineerde sardientjes)

Tapas, bron: Penelope Casas

INGREDIENTEN

900 - 1000 gram kleine sardientjes, schoongemaakt maar met de kop eraan, zout, bloem om te bestuiven, 3/4 kop olijfolie, 6 teentjes knoflook gepeld, 3/4 kop rode-wijnazijn, 3/4 kop droge witte wijn, 3/4 kop visbouillon, 2 blaadjes laurier, een snufje tijm, 6 peperkorrels, schijfjes citroen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  • Spaans
  •  > 120 min.

Sardinas fritas (gebakken sardines)

INGREDIENTEN

12 sardines, bloem, zout en versgemalen peper, partjes citroen om erbij te serveren, , Meng voor de marinade, 2 theelepels peterselie, fijn gehakt, 4 eetlepels citroensap, 1 teentje knoflook, uitgeperst, zout en versgemalen peper, 4 eetlepels olijfolie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sardinas al horno

Gevulde sardienen uit de oven

INGREDIENTEN

1 kilo verse sardienen, 1 teentje knoflook, klein bosje peterselie, 80 gram geraspte parmesaanse kaas, paneermeel, klein glaasje olijfolie, zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Sardinas al Horno

INGREDIENTEN

1 kg kleine sardines zonder kop en graten, peper en zout, 1 dl olijfolie, 3 tenen knoflook kleingehakt, 2 el gehakte peterselie, sap van 1 citroen, 1,25 dl witte wijn, 3 el paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Escabecia De Sardinas

INGREDIENTEN

Vis: bv. sardines, filets van zalmforel, kabeljauw ter grootte van de sardines (? 12 cm), of een andere kleine vissoort, zout en vers gemalen peper, bloem, 5 - 6 draadjes saffraan*), ? middelgrote ui, 3 teentjes 1 stukje (1/2 cm dik) verse gember, 1 dl witte wijnazijn, 2 dl olijfolie, 1 dl water 1 citroen, 1 laurierblad, 1 takje verse tijm, 2 takjes peterselie, olijfolie om in te bakken, Garnering: tomaat, ui, peterselie, olijven,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2001
  • Spaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Sardinas al horno

Sardines uit de oven, Spaanse tapa of als onderdeel van de maaltijd

INGREDIENTEN

24 sardines, 1 citroen, venkel, olie, water, zout, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.

Cazuela De Sardinas

INGREDIENTEN

Voor 6 personen:, 800 g verse sardientjes (van de markt), 4 rijpe tomaten, 3 uien, 3 groene paprika's, 1 glas witte wijn, paneermeel, zout, olijfolie, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sardinas a la mostaza

Sardines met mosterdsaus, lekker als tapa bij de sherry of als onderdeel van een maaltijd

INGREDIENTEN

1 kg sardines, schoongemaakt, zonder kop, zout, olie, paneermeel, 2 stengels prei (alleen het witte gedeelte), fijngesnipperde peterselie, 1 citroen, 2 eidooiers, 1 flinke eetlepel mosterd, 2 flinke eetlepels boter, slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Sardinas Al Horno

Sardienfilet uit de oven

INGREDIENTEN

15 schoongemaakte gefileerde sardienen, 1 grote ui, 1 grote rode paprika, 1 grote groene paprika, peper, zout, olijfolie, 1 citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Escabecia de sardinas

Knoflook is niet alleen een smaakmaker, maar het bevordert de lichamelijke weerstand en werkt bloedzuiverend. Zeggen ze in Spanje.

INGREDIENTEN

Vis: bv. sardines, filets van zalmforel, kabeljauw ter grootte van de sardines, (? 12 cm), of een andere kleine vissoort,, zout en vers gemalen peper, bloem, 5 - 6 draadjes saffraan*), ? middelgrote ui, 3 teentjes knoflook, 1 stukje (1/2 cm dik) verse gember, 1 dl witte wijnazijn, 2 dl olijfolie, 1 dl water, 1 citroen, 1 laurierblad en 1 takje verse tijm, 2 takjes peterselie, olijfolie om in te bakken,, Garnering:, tomaat, ui, peterselie, olijven,, *) Saffraan is een vrij kostbare specerij., Als alternatief kan wat gemalen geelwortel, , (kurkuma) worden gebruikt, dit vervangt, niet de smaak, wel de kleur.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2001
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Tapa : gefrituurde gemarineerde sardines

"Sardinas fritas en adobo". Mijn vriend houdt staande dat als verse sardines niet zo goedkoop waren, ze als een grote delicatesse zouden worden beschouwd. Deze heerlijke vis wordt inderdaad ondergewaardeerd en misschien krijgt hij nieuwe fans als hij wordt opgediend met dat beetje extra, zoals in dit recept : gemarineerd en daarna gefrituurd.

INGREDIENTEN

450 gr kleine sardines (10 a 12 cm lang), schoongemaakt, zonder kop, staart en vinnen - 1/2 kop water - 1/2 kop rode wijnazijn - 4 teentjes knoflook, gehakt - 2 tl oregano - 2 blaadjes laurier - zout en versgemalen zwarte peper - bloem om te bestuiven - olie om in te frituren - 2 eieren, losgeklopt met 2 tl water.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top