1. Home
  2. Recepten
  3. Sappen
  4. Bessensap

Bessensap recepten (390)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Bessensap

Vroeger was bessensap zeer geconentreerd, het moest altijd met een gelijke hoeveelheid water verdund worden.

INGREDIENTEN

3 dl bessensap, 3 dl water, pijpkaneel, 20 gram aardappelmeel, 75 gram suiker.

Voorbereiding

Presenteer bessensap bij droge rijst, bij griesmeelpudding, met beschuiten, met schuimpjes, of met turfjes, (dit zijn in boter gebakken reepjes brood die als turven opgestapeld worden.

Bereidingswijze

Laat het bessensap met het water en een stukje pijpkaneel 30 minuten trekken. Bind het met aangemeng aardappelmeel tot een dunne saus. Voeg suiker naar smaak toe.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

bessensap

INGREDIENTEN

Vruchtensap

  •  
  •  
  • Geplaatst op31-01-2004
  •  
  •  

Umer met bessensap

Een zuivelcoupe

INGREDIENTEN

? dl. rode bessensap, 1? eetlepel honing, 1 theelepel aardappelmeel, 250 g. umer

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Griesmeelpudding Met Bessensap

INGREDIENTEN

8 dl melk, 2 dl slagroom, 1/2 vanillestokje, opengesneden, 75 g fijne tafelsuiker, 100 g amandelgriesmeel, voor de saus:, 2 1/2 dl bessensap, 50 g suiker,

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-03-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Griesmeelpudding met bessensap

INGREDIENTEN

1 citroen, 1 l volle melk, zout, 85 g griesmeel, 125 g suiker, 1/2 kaneelstokje, 1 flesje rode bessensap (Betuwe), 1 afgestreken el aardappelzetmeel,

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-07-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Giesmeelpudding Met Bessensap

Heerlijk ouderwetse smaken

INGREDIENTEN

8 dl melk, 2 dl slagroom, 1/2 vanillestokje, open gesneden, 75 gr fijne tafelsuiker, 100 gr amandelgriesmeel, Voor de saus:, 2 1/2 dl bessensap, 50 gr suiker, Extra nodig:, 6 glazen of kommetjes.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-12-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
Populaire sappen recepten

griesmeelpudding met bessensap

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , 1citroen, 1 liter volle melk, zout, 85 gram griesmeel, 125 gram suiker, 1/2 kaneelstokje, 1 flesje rode bessensap, 1 afgestreken eetlepel aardappelzetmeel, 1 puddingvorm inhoud ongeveer 1liter

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Griesmeelpudding Met Bessensap

Een klassiek nagerecht

INGREDIENTEN

2 koppen melk, 1/2 kop volkoren tarwegries, 1 kop bessensap, 2 eetl. honing, 1 ei, 1/2 kop rozijnen, stukje citroenschil, zout en kaneel

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Appeltaart met bessensap

INGREDIENTEN

Deeg: 500 g bloem - 250 g basterdsuiker - 1 ei, Vulling: 6 goudreinetten, in schijfjes - rozijnen, Bessensapsaus: 1 dl water - 2? dl bessensap - stukje pijpkaneel - 2 el maizena - 100 g suiker, Overige: springvorm ? 26 cm - boter om in te vetten - paneermeel - losgeklopt ei om te bestrijken

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

appeltaart met bessensap

Een verrassend frisse taart

INGREDIENTEN

Voor de bessensapsaus:, 2,5 dl Bessensap;stukje pijpkaneel;2el maizena;100 g suiker., , voor het deeg:, 500 g zelfrijzend bakmeel;250 g boter;250 g witte basterdsuiker;2 eieren, , voor de vulling:, 5 goudreinetten;25 g rozijnen,geweld

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-04-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Griesmeelpudding met bessensap

INGREDIENTEN

300 minuten wachttijd, , 1 citroen, ? 1 l volle melk, ? zout, ? 85 g griesmeel (pak a 500 g), ? 125 g suiker, ? 1/2 kaneelstokje, ? 1 flesje rodebessensap (250 ml), ? 1 eetlepel aardappelzetmeel,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste bessensap recepten

Rijstpudding met Bessensap

[goed voor de lijn]

INGREDIENTEN

2dl. melk-snufje kaneel- 80gr. goed gaargekookte rijst-1theel- vanille-zoetstof, naar smaak.Saus 150gr.150gr. rode bessen-1theel maizena.

  • Slanke keuken Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  0-10 min.

warme bessensap

INGREDIENTEN

Vruchtensap

  •  
  •  
  • Geplaatst op30-08-2003
  •  
  •  

Beschuit met bessensap en vanilleijs

Recept uit de oude doos

INGREDIENTEN

12 beschuiten,3 dl bessensap,3 dl water 80 gram suiker 15 gram sago 1 stukje pijpkaneel

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

zwarte bessensap shake

Heerlijk fris voor warme dagen.

INGREDIENTEN

Zwarte bessensiroop(scheutje),1 dl.zwarte bessensap,1 bolletje vanilleijs,1 dl. melk,4 citroenmelisseblaadjes.

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Beschuit met bessensap en vanilleijs

Recept uit de oude doos

INGREDIENTEN

12 beschuiten, 3 dl bessensap, 3 dl water, 80 gram suiker, 15 gram sago, 1 stukje pijpkaneel, vanille ijs, ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

rode kool met bessensap

INGREDIENTEN

1 kg Rode kool; 1 geciseleerde ui; 2 geciseleerde appels; 60 gram boter; 40 gram rijst; 2 kruidnagels; 2 bladeren laurier;, zout; halve theelepel kaneel; 4 dl water; 2 dl. bessensap

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rode Kool In Bessensap

INGREDIENTEN

1 kleine rode kool(of1/2 grote), 3 el boter, 1 flesje(zoete)rode bessensap, klein scheutje azijn, een klein schepje suiker

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

amandel griesmeelpudding met bessensap saus

INGREDIENTEN

90 gr amandelen, , 80 gr griesmeel, , 150 gr suiker, , 8 dl volle melk, , 3 theelepels citroenrasp, , 1/8 liter slagroom, , 1 theelepel olie, , 1 sinaasappel, , 1 flesje rode bessen sap, , theelepel kaneel, , 1 1/2 eetlepel aardappelmeel

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zwarte bessenjam met cassislikeur en zwarte bessensap

Andere jaren maakte ik meestal cassislikeur van de bessen. Dit jaar wil ik toch eens proeven hoe zwarte bessenjam smaakt en van de rest bessensap gemaakt. En het is lekker (als je er van houdt natuurlijk). Ik maak al mijn jams altijd met geleisuiker2:1, dus de helft van het gewicht van het fruit aan suiker. De jam is dan mider zoet en je proeft het fruit beter.

INGREDIENTEN

Zwarte bessenjam met cassislikeur:, 500 gram zwarte bessen, geleisuiker 2:1, sap van 1/2 biologische citroen en wat citroenrasp, ½ dl cassislikeur, Zwarte bessensap, 500 gram zwarte bessen, 300 gram kristalsuiker, sap van 1 citroen,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2021
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Stoofperen

Stoofperen zijn een lekker bijgerecht bij onder andere wild. Het is vrij zoet van smaak en de textuur is zacht.

INGREDIENTEN

8 stoofperen (bijvoorbeeld Gieser Wildeman), 1 fles rode wijn, alternatief: bessensap, 1 eetlepel suiker, 1 kaneelpijpje, alternatief: kaneelpoeder

  • Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-10-2009
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpeertjes

Heerlijke stoofpeertjes als hoofdgerecht of als toetje...

INGREDIENTEN

1 kilo stoofpeertjes (Gieser Wildeman) - 4 eetlepels suiker - 1 kaneelstokje - 1 stukje citroenschil - 1 dl. rode wijn of bessensap

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stoofperen

Het heeft er lange tijd naar uitgezien dat rood gestoofde peertjes van onze menu's zouden verdwijnen. Het tegendeel is eerder waar want de stoofpeertjes zijn begonnen aan een glorieuze comeback. In de jaren '70 en '80 zag het er naar uit dat de roodkokende stoofperen voorgoed uit ons repertoire van typisch Nederlandse gerechten zouden verdwijnen. Niets is echter minder waar want de stoofperen beleven intussen een glorieuze comeback. En dat ondanks het feit dat in ons land een groot aantal oude stoofperenrassen is verdwenen en we eigenlijk geheel en al zijn aangewezen op onze eigen Gieser Wildeman en Saint Remy die ook vanuit het buitenland wordt aangevoerd. Stoofpeertjes worden niet alleen als nagerechten opgediend. Het zijn ook de traditionele begeleiders van verschillende gerechten met wild en rundvlees. Bron: Hans Belterman

INGREDIENTEN

1 1/4 - 1 1/2 kg stoofperen, , ca. 12 kruidnagelen, , 1 pijpje kaneel, , ca. 65 gram suiker, , 1 dl rode of zwarte bessensap (ongezoet), , 1 dl rode port (ruby), , 1 eetl. allesbinder, , 15 gram boter, ijskoud, ,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Rijstepap

Stap-voor-stap recept

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 1 liter volle melk, 200 gram dessertrijst (pak a 400 gram, Lassie), witte basterdsuiker of fijne kristalsuiker, naar keuze: donkere basterdsuiker - kaneel - rode bessensap (fles 250 ml, De Betuwe)

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Rode Kool

Het originele rodekool recept! Vries de helft in!

INGREDIENTEN

1 rode kool (ruim 1 kilo), of 800 gr. gesneden rode kool, 200 gr. suiker, 60 gr. boter, 1 flinke ui, 1 appel, 1 groot laurier-blad, 2 kruidnagels, 1 dl. rode bessensap, 1,5 dl. water, 30 gr. rijst, 1 dl. azijn, zout, peper, 1 theel. gemalen kaneel.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Stoofpeertjes

Op twee verschillende manieren klaargemaakt De beste peertjes hiervoor zijn Giezer Wildeman-peertjes. Deze kleuren het mooist. van "moesje2"

INGREDIENTEN

1 kg stoofperen, 50 gram suiker (eventuele gele basterdsuiker), water tot de peertjes net onder staan, 2 kleine stukjes pijpkaneel, 2 stukjes citroenschil (scheutje geconcentreerde citroen mag ook), 1 dl rode wijn of bessensap, , Of gebruik:, 1 kg stoofperen, 100 gram suiker, 2 dl water (voor snelkookpan), 1 kaneelstokje en 2 kruidnageltjes, 1 dl rode bessensap of een restje rode wijn,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Roze koeken

Hét recept voor van die heerlijke Roze Koeken.

INGREDIENTEN

200 gram roomboter plus extra om in te vetten (kamertemperatuur), 200 gram suiker, 4 eieren, 220 gram bloem, 160 gram poedersuiker, 1.5 el bessensap,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Wie kent ze niet?ROZE koeken,hmmmm, maar nu bakken we zel

Ik geloof dat iedereen deze koeken echt te gek vindt. Dus we gaan ze gewoon lekker zelf bakken. Een kind kan de was doen!!!

INGREDIENTEN

, , 200 gram roomboter plus extra om in te vetten (kamertemperatuur), 200 gram suiker, 4 eieren, 220 gram bloem, 160 gram poedersuiker, 1.5 el bessensap,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kersen-cheesecake

Heerlijke cheesecake met een topping van zoete kersen.

INGREDIENTEN

125 g cruesli, 125 g maria-biscuits, 125 g zachte boter, 400 g zachte verse roomkaas, 3 eieren, 125 ml crème fraîche, 150 g suiker, sap en rasp van 1 citroen (liefst bio), 600 g kersen, gewassen, steeltjes eraf, 4 blaadjes gelatine, 200 ml rode bessensap, 2 zakjes vanillesuiker,

  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2010
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Haagse bluf

Het culinaire repertoire in Nederland kent slechts heel weinig originele nagerechten. Haagse bluf is er een voorbeeld van. De traditie wil dat bij Haagse bluf droge Maria-biscuitjes worden gegeven.

INGREDIENTEN

1 eiwit, 1 dl rode bessensap, 50 gram suiker.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Stoofperen

Vandaag stoofpeertjes gemaakt. Het rook me toch lekker in huis. Ze waren door de bessensap mooi rood geworden.

INGREDIENTEN

1 1/4 kg stoofperen, ca. 3 dl water, ca. 50 gr suiker, stukje pijpkaneel of citroenschil, evt. 1/2 dl bessensap, aardappelmeel (ik gebruik liever allesbinder)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Haagse Bluf

INGREDIENTEN

4 eiwitten, 75 g. suiker, 2 dl. rode bessensap

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

haagse bluf

INGREDIENTEN

2 stuks eiwit,2 dl bessensap,100 gr suiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Haagse bluf

Haagse bluf blijft een heerlijk nagerecht! Snel, makkelijk en lekker!

INGREDIENTEN

3 dl bessensap, 3 eiwitten, 60 g suiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Haagse Bluf

Heerlijk eenvoudig deze lekkernij

INGREDIENTEN

-3 dl bessensap, -3 eiwitten, -75 g suiker, -slagroom, -wafeltjes

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Oma'S Griesmeelpudding Met Bessensaus

Dit is echt de lekkerste griesmeelpudding die er bestaat!!

INGREDIENTEN

Voor de pudding, 1 ltr melk, 1/4 ltr room, 1/4 ltr slagroom, 2 eieren, 100 gr griesmeel, 90 gr suiker, iets zout, klein stukje boter, , voor de saus, 1 fl bessensap, 1 fl water, 1 kaneelstokje, 2 tl maizena, schil van 1 citroen

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Haagse Bluf

INGREDIENTEN

3 dl bessensap, 3 eiwitten, 75 g suiker, zout, 4 biscuitjes

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Haagse bluf

INGREDIENTEN

200 gram kristalsuiker, - 2 dl bessensap, - 2 eiwitten, - lange vingers.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Bloemkool Met Bessensapsaus

VOORAL DE KIDS VINDEN DIT ERG LEKKER

INGREDIENTEN

1 bloemkool,zout,suiker,2 dl bessensap,20 gr aardappelmeel,pijpkaneel.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

haagse bluf

Een snel te maken zoetzuur toetje met veel lucht

INGREDIENTEN

1 eiwit, kopje suiker, kopje bessensap

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste bessensap recepten
Populaire sappen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top