1. Home
  2. Recepten
  3. Sappen

Sappen recepten (590)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Mals gehaktbrood met romige prei vulling

Heel erg lekker deze romige, herfstige, smaken verstopt binnen in een gehaktbrood. De bovenlaag is krokant door de gebakken uitjes. Deze staat garant voor een hemelse smul orgie aan tafel want alles gaat op Eet dit op een donkere koude dag samen met gebakken aardappels.

INGREDIENTEN

1 kilo gemengd gehakt 3 dikke stengels prei 200 gr kruidige roomkaas 25 gr boter 2 teentjes knoflook 1 ui 150 ml melk 8 el paneermeel Vers gemalen peper Zeezout 2 tl paprikapoeder 1 ei 1 el dyon mosterd 100 gr gebakken uitjes

Bereidingswijze

Ui snipperen, knoflook persen, prei in kleine ringen snijden, wassen en uit laten lekken. Boter in de pan en prei ringen 5 minuten roerbakken tot ze glazig zijn. Roomkaas toevoegen, op smaak brengen met peper en zout en laat nog 5 minuten koken totdat alles gaar en romig is. Paneermeel mengen met melk en laten opzwellen. Gehakt nemen, ui, knoflook, ei, mosterd, paprika, paneermeelmengsel, peper en zout erbij en goed door elkaar kneden zodat er een mooie massa ontstaat. Laat die even terugkoelen totdat hij stevig wordt. Nu plastic vershoudfolie nemen van de rol en een flink stuk 50 x 50 cm op het aanrecht leggen. Gehakt erop en gelijkmatig verdelen totdat je een vlak hebt van ongeveer 35 x 35 cm. Koele preimengsel in het midden van het gehaktdeeg leggen. Pak het uiteinde van de folie met beide handen beet en rol het naar je toe. Er is nu een rol ontstaan met in het midden het romige preimengsel. Gehakt aan de randen GOED samendrukken !! Bestrooi met gebakken uitjes. Ovenschaaltje nemen, goed invetten met boter, hete lucht oven voorverwarmen op 150 graden en in 1 uur mooi gaar, knapperig en bruin bakken. Schaal uit de oven nemen, afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten. Dan blijft het gehakt mals en de sappen verdelen zich door het vlees zodat het niet droog smaakt. In plakken snijden en serveren. Leuk en vreselijk herfstig lekker KOOKTIP: Wil je mediterraan, maak dan eenzelfde vulling van gekleurde paprika`s en een kleine courgette.

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2013
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een varkenshaas vol verrassingen

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven."

INGREDIENTEN

Varkenshaas (1 voor 2 personen), VOOR VULLING:, ongekruid varkensgehakt, zout, peper, gedroogde oregano, tijm (weinig), knoflook, fijn, zongedroogde tomaten uit olie, fijn, zwarte olijven, fijn, kleine blokjes mozzarella, balsamicoazijn, ontbijtspek of bacon, aluminiumfolie, 3 e olijfolie, 1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen., 2. Snijd varkenshaas open in lengte, maar niet helemaal door., 3. Vouw varkenshaas goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over varkenshaas., 4. Vouw goed dicht en verpak erna varkenshaas in spek/bacon., 5. Nu verpak jij de haas in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen), 6. Haal varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie. (anders dan bij kip, mag varkenshaas tegen de roze aan zitten het moet in ieder geval niet droog gebakken zijn), 7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de saus maken.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn versie van boerenkool stamppot met rookworst, heerlijk!

Ik liep vorige week door de Albert Heijn hier en zag tot mijn verbazing een hele stelling staan met zakken vers gesneden boerenkool net van het land. Nou als er iets "eenvoudigs" is wat ik heerlijk vind dan is dat het wel, dus heb het gelijk gekocht! Het is hier flink koud dus gelijk proberen. Ik maak het echter niet op z`n Hollandse boerenfluitjes, maar veel en heel veel lekkerder! In de loop der tijden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en zal hem nu hier delen. Je kan het uitproberen en na één keer proeven maak je het nooit meer anders. Dit is een goed gevulde, hele smeuige, stamppot met een diep warme smaak, dus. Hele najaar en winter lekker van genieten.

INGREDIENTEN

2 zakken gesneden boerenkool van 300 gr, 8 grote iets kruimige aardappels of 9 10 kleintjes, 3 grote uien (gesnipperd), 250 gr gerookte spekreepjes of blokjes, Flink wat olijfolie, 1 el zongedroogde tomaatjes, 1 bouillonblokje rund, Zeezout, 2 keurslager rookworsten of VERSE Veluwse rookworsten bij AH of 2 HEMA worsten

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

Een heerlijke pittig romige curry van mals rundvlees barstensvol smaken. Leuk om in de vakantie nog te maken. Niet te moeilijk éénpansgerecht, het duurt even het stoven, maar dan heb je ook wat.

INGREDIENTEN

½ kilo sucadelappen of runderriblappen in blokjes gesneden, 3 teentjes knoflook (fijngeperst), Half bakje champignons in plakjes gesneden, 2 grote uien in ringen gesneden, 3 el olijfolie, 2 tl gemberpoeder of 2 cm verse gember (fijngeperst), 2 el sojasaus, 2 el garam masala, 1 tl chilipoeder, 1 tl komijn, 1 tl kurkuma, Sap van 1 limoen, 100 ml kokosmelk (blikje), 200 ml vleesbouillon, Snufje zwarte peper uit je molen, Zeezout, Handje gesnipperde verse koriander blaadjes.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Eton mess

Persoonlijke noot `Er bestaat geen variatie op deze pudding waar ik niet van houd en ik moet er in mijn tijd toch heel wat gemaakt hebben. In deze versie wordt vers gebotteld granaatappelsap gebruikt, dat de aardbeien ertoe aanzet hun zomers geurende sappen los te laten. Als je deze Eton mess buiten het aardbeienseizoen wilt maken, dan heb je de kans om zelf geperst granaatappelsap te gebruiken en in dat geval kun je wat zaden op deze voluptueuze berg meringue, zacht fruit en room strooien. Als je meringues over hebt, doe er dan twee op elkaar met roomijs ertussen. Wikkel ze in plasticfolie en leg ze in de vriezer, dan is één graai voldoende om je verlangen te bevredigen als je door snoeplust overmand wordt. Meringues hoef je nooit te laten ontdooien voor gebruik, want zelfs in de diepvries bevriezen ze niet echt.` - Nigella Lawson

INGREDIENTEN

* 500 g aardbeien, in grogrofgehakt, * 2 theelepels suiker of vanillesuiker, * 2 theelepels granaatappelsap, * 500 ml slagroom, * 4 kant-en-klaar gekochte meringues

  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
Andere recepten met sappen
Populaire dranken recepten

Boontjes op Griekse wijze

Boontjes, een zomers gewas, kun je met een paar ingredi?nten omtoveren tot een ware hoofdmaaltijd. Dit Griekse gerecht is vegetarisch en laat alle ingredienten tot hun recht komen.

INGREDIENTEN

- bosje peterselie, - 250 gram champignons, - olijfolie, , - 0.5 kilo aardappelen, , - 1 eetlepel zeezout kristallen, - 0.5 eetlepel gemalen zwarte peper, - 3 rijpe tomaten, , - 0.5 kilo boontjes, , - 2 grote uien, - 3 teentjes knoflook

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ciabatta met biefstuk American style

Een lekkere afwisseling op een broodje biefstuk.

INGREDIENTEN

2 biefstukjes (biologisch), Ciabatta (bijvoorkeur met tomaat of olijf), Potje geroosterde paprika (goede kwaliteit), Rucola, Mayonaise (gewoon uit een potje), Zout, Peper

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2012
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

Runderstoofvlees blijft lekker, maar deze is wel verschrikkelijk lekker ! Ik had hem stiekem al eens gemaakt want wilde hem eerst zèlf proeven en door ontwikkelen tot wat lekkers. Daar het qua smaak een enorm succes was deel ik hem nu met een ieder. De schaal was dus gewoon leeg, op, zo lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij een rijsttafel, nasi, bami, witte rijst, mihoen, zoetzure of pittige groente en ook lekker bij een gekookt krieltje met een tintje of neem zelf wat je lekker lijkt. Dit gaat ook uitstekend in de slowcooker voor de mensen die deze hebben. Probeer maar, ik hoor het wel hoe het was.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen sucade of runderlappen, 4 teentjes knoflook (geperst), 3 uien (gesnipperd), 1 klein rood pepertje (fijn zonder zaad), ½ el citroensap, 100-150 ml warme kippenbouillon, 2 t djinten, 1 t laos, 1 ½ t djahé, 1 t piment, 1 t kurkuma, 2 el ketjap, 1 el sherry, 1 el zoete soja, ½ el hoisin, 1 t sereh, 1 t ketoembar (of verse koriander), Klein snufje zeezout, 3 el (wok)olie

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk pittige gekaramelliseerde Indonesische kip schotel

Een werkelijk heerlijk Indonesische kipschotel, lekker pittig met veel smaak. Krijgt niemand spijt van !

INGREDIENTEN

Een mooie vette scharrelkip van 1.5 kilo gesneden in 8 stukken, 2 el verse gember (ragfijn), 2 el sojsaus, 1 kopje honing, 8 !! knoflookteentjes (ragfijn), Beetje zout naar smaak

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk malse Boeuf Stroganoff met Penne

Boeuf Stroganoff is een runderschotel die oorspronkelijk uit het oostblok komt, daar in het najaar en in de winter veel gegeten wordt, maar hier steeds meer aan populariteit wint. Er zijn zelfs restaurants waar je het krijgen kunt. Het zijn knapperige reepjes mager rundvlees in een heerlijk romige saus en smaakt ietswat pittig. Je word er in elk geval lekker snel warm van en het is voedzaam. Belangrijk is wel om goed vlees te nemen want het vlees mag niet taai smaken, dus neem geen runderlappen vanwege de lange garingstijd. Probeer maar eens en ik hoor het wel weer hoe het was.

INGREDIENTEN

400 gr Penne (of andere pasta), 750 gr malse biefstuk (filet mignon) of ossenhaas, 2 uien, 250 gr champignons (bakje), 3 4 el bloem, 6 el boter, Scheutje olijfolie, ½ kop krachtige zeer geconcentreerde runderbouillon, 3 t Dijon mosterd of Franse mosterd, 1 flinke kop zure room, 1 bosje peterselie, Beetje dragon, Zeezout, Zwarte peper uit de molen

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste sappen recepten
  • Eigen recept

Mediterraanse, krokante, hele kip, ovenschotel

Wij hadden nog een hele kip en deze kip moest op. Daarnaast lagen er nog lekkere groente in de koelkast en die moesten ook op. Dit is een prima recept om ook de koelkast eventjes op te ruimen. Kip bereiden in de oven met deze groente en verse kruiden en je hebt een geweldige, zeer smaakvolle, mediterrane dis ! Hoe je die kip lekker mals en krokant kunt bereiden lees je hieronder. Dit is een bijzonder verrassende schotel vol smaak. Van belang is wel om een vette scharrelkip te nemen van goede kwaliteit, dus geen magere kiloknaller uit de super. Dit kan men het hele jaar door bereiden en eten want is zowel lekker in de hete zomer, maar ook in het natte najaar en de koude winter.

INGREDIENTEN

1 hele scharrelkip van 1,2 1 ½ kilo, 2 uien in kwartjes, 4 flinke wortels (blokjes), 2 stengels bleekselderij (stukjes), ½ venkelknol (stukjes), 4 teentjes knoflook (in stukjes), 1 citroen (in 4 partjes), 1 el tijm, 1 el rosemarijn, 1 el oregano, ½ bosje peterselie (fijn), Zeezout, Zwarte peper uit de molen, Olijfolie, 2 el gesmolten boter

  • Mediterraan
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-11-2012
  • Mediterraan
  •  60-120 min.

Varkenshaasje Met Mosterd-roomsaus En Oesterzwammen

Lekker vlees om samen van te genieten

INGREDIENTEN

Mooi varkenshaasje, verse oesterzwammen, 1 potje sour cream, Pittige mosterd (geen zaadjesmosterd)

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Provencaalse Runderstoofpot

Deze heerlijke fruitige schotel vormt een ideaal wintergerecht,maar ook op minder koude dagen heel erg lekker. We hebben er deze week nog van gesmuld.

INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 115g magere spekblokjes, 1kg doorregen runderlappen, in blokjes van 4cm, 1 grote ui, gesnipperd, 2 (of meer) winterwortels, in plakjes, 2 rijpe tomaten ontveld,fijngehakt, 2tl tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt, 2,5 dl fruitige rode wijn, 1,5 dl runderbouillon, 1 bouquet garni (laurierblad,peterselie en tijm), 1 kleine ui, met daarin 2 kruidnagels geprikt (of een thee-ei), geraspte schil en sap van een 1/2 biologische sinaasappel, 1 el fijngehakte verse peterselie, zout en versgemalen zwarte peper,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

Het is nog volop winter dus heb nog een lekker stoofje gemaakt. Ik heb nog heel mooi rundvlees en moest worden gebruikt. Dit stoofje is anders dan alle andere, maar beslist niet minder lekker, integendeel ! Al die kruiden, de hele melange bij elkaar, indien je weet wat ze in de Provence gebruiken, geeft het vlees juist een heerlijke smaak mee. Bovendien ziet het er leuk en kleurrijk uit op het bord want als je lekker eet dan willen alle zintuigen wat, je ogen dus ook. Smakelijk !

INGREDIENTEN

800 gr mooie doorregen runderlappen, 4 uien (in halve ringen), 1 groene paprika (blokjes), 1 rode paprika (blokjes), 3 teentjes knoflook (geperst), 200 gr champignons (heel), 1 stengel bleekselderij (halve blokjes), ½ rood pepertje (fijn, zonder zaad), Zeezout, 1 t Zwarte peper, 1 t piment, 2 t Rozemarijn, 2 t Oregano, 1 t Tijm, 1 t dragon, 2 t Basilicum, 2 el platte peterselie (gesnipperd), 1 laurierblad, 2 el tomatenpuree, 1 el ketjap, 150 ml runderbouillon (warm), ¾ el witte wijn azijn, 2 el boter, 3 el olijfolie

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Hongaarse runder goulash met een twist

Omdat het wel herfst leek en het ook snel weer kouder gaat worden hadden we zin in wat stevigs. Ik heb dit vroeger, toen ik nog voer, ook elke week op zee gemaakt. Als de bemanning dan koud van het dek kwam na de visvangst opgeruimd te hebben stond er in elk geval een heerlijke maaltijd op tafel waar je snel weer warm van werd. Lekker dus als het straks weer wat kouder wordt. Voor mensen die een slowcooker hebben is dit een prachtig gerecht. Dit slanke gerecht zit ook bomvol vitamine en is dus gezond !

INGREDIENTEN

750 gr sucadelappen, 750 gr uien (in ringen), 2 rode paprika (in blokjes), ½ gele paprika (in blokjes), ½ groene paprika (in blokjes), 150 gr champignons (in plakjes), 2 teentjes knoflook (fijn), 1 el peterselie (gesnipperd), 1 tl kummel (karweizaad), 1 tl paprikapoeder, 4 el tomatenpuree, 1 ½ ltr runderbouillon (blokjes), Olijfolie, Room (scheutje), Zeezout, Zwarte peper uit de molen, Tabasco (paar druppels) voor meer pit (hoeft niet)

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-09-2012
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke lamsrack met een krokante kruidenkorst

We wilden iets proberen en wel om te proeven of we dit op één van de feestdagen op tafel kunnen zetten. Nou dat bleek dus te kunnen want we hebben gesmuld en heb ook nog een leuk bijgerecht gevonden. Past helemaal bij het seizoen, herfst, winter en kan prima op tafel met de feestdagen of gewoon om jezelf eens een keertje goed te verwennen. Zo lekker heb je, denk ik, nog nooit lamsrack gegeten. Probeer maar eens en hoor het dan heel graag. Dit duurt ook geen uren, maar staat in nog geen 40 minuten dampend op de tafel. Eet smakelijk.

INGREDIENTEN

1 mooie lamsrack, Franse mosterd, 1 el rozemarijn (fijn), 1 el bieslook (fijn), 1 el platte peterselie (fijn), ½ el munt (fijn), Olijfolie, Broodkruim, 1 citroen (sap en de schil), Boter

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Creme Au Beurre

Smakelijke versiering op (zelfgebakken) taarten.

INGREDIENTEN

125 gr boter, 1,5 kop gezeefde poedersuiker, evt sappen en/of kleurstoffen toevoegen.,

  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Gebraden kippendijen met zoetzure uien

De dijen van een kip zijn heerlijk zacht en sappig. Laat deze traktatie, aangevuld met zoetzure uien, daarom niet aan je voorbijgaan. Weer eens wat anders na al die zware winterkost. Een gemakkelijk recept en met een uurtje klaar!

INGREDIENTEN

500 g kippendijen zonder been, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 tl grof zeezout, 0.5 tl versgemalen zwarte peper, 1 zoete ui, gesnipperd, 250 ml droge witte wijn, 1 laurierblad, 1 kaneelstokje, 1 el honing, 2 el boter

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Toscaanse spaghetti met verse ingrediënten

We hadden gewoon zin in Italiaans want het is lekker met dit warme weer. Uit de losse pols kwam ik op het idee om lekkere spaghetti te maken met een Toscaans tintje. Geen pakje of zakjes, maar met verse ingrediënten. Je proeft het want het is gewoon veel smakelijker. Hij was zo lekker dat ik het graag deel. In de Toscaanse keuken staan drie ingrediënten centraal en dat zijn tomaten, olijfolie en Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

250 gr verse spaghetti, 250 gr gehakt, Italiaanse olijfolie, 1 rode paprika (in blokjes), 2 sjalotten (fijn), 2 teentjes knoflook (geperst), 400 gr tomatenblokjes, Basilicumblaadjes (uit de tuin), Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, 1 ½ tl paprikapoeder (pikant), 1 el Italiaanse kuiden, 1 tl majoraan, ½ tl cayennepeper, 1 tl gemberpoeder (optioneel), 150 gr vers geraspte Parmezaanse kaas

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Bom's andijvie wok

Een snel wokgerecht met een Surinaamse achtergrond, er hoort Surinaamse bladgroente in en Surinaams gezouten varkensvlees.Maar met andijvie en gewoon nassivlees of hamlappen in stukjes is het een lekker en snel fusiongerecht.(Bom was een vriend van mij die ik helaas nooit meer zie, hij kookte graag en goed, dit gerecht had hij weer van zijn moeder die nog in Suriname woonde)

INGREDIENTEN

Een krop andijvie, - 400gram mager varkensvlees, een kleine ui, verse spaanse peper of madam Jeanette peper in gesneden (of een schep goede sambal), 5 spice kruiden.zout.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittige kip in braadzak

Pittige kip uit de oven. Door de braadzak blijven alle sappen behouden en hoeft er geen extra vet toegevoegd te worden. Lekker licht!

INGREDIENTEN

6 kippenbouten, 14-16 aardappelen, 2 preien, 1 bos peen, 2 chili pepers, 1 doosje (15g) verse koriander, 6 takjes verse tijm, 1 bol knoflook, 6 theelepels paprikapoeder, ketjap, olijfolie, zout, peper

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-01-2010
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lamsbout met fijne dragonsaus

De marinade brengt kruidige aroma's en geeft het vlees een aparte smaaktoets mee (4 a 5 personen) Hoofdgerecht Voorbereiding (de dag voordien) Bereiding (10 min. + 35 a 45 min. in de oven)

INGREDIENTEN

- 1 kg lamsbout zonder been, - 1 dl vleesbouillon (1/4 blokje opgelost in 1 dl heet water), - 2 dl droge witte wijn, - 1,5 dl room, - 6 eetl. olijfolie, - het sap van 1/2 citroen, - 1 sjalot, - 2 teentjes knoflook, - kruiden:, , , 1 koffiel. tijm, , 2 blaadjes laurier, , 1 eetl. dragon, , 1/2 eetl. rozemarijn

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Heerlijke Shakes

Heerlijke shakes voor ontbijt en lunch i.p.v. brood boordevol vitaminen en mineralen in diverse smaken. Werkelijk verrukkelijk en makkelijk.

INGREDIENTEN

Een overheerlijke cellulaire poeder in de smaken aarbei, tropical fruit, vanille en chocolade gecombineerd met biogarde en alle sappen naar keus.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Panzanella

Italiaanse vegetarische broodsalade.

INGREDIENTEN

1 Foccasia brood, 1/2 kilo tomaten, 1 potje zwarte olijven (bio-olijven hebben meer bite), 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, balsamico-azijn, 15 blaadjes basilicum

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2013
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kruidige varkenshaas in wijn-balsamicosaus

Een wijn-balsamico sausje smaakt al hemels en helemaal in combinatie met mals vlees. De keus voor varkenshaas was dus makkelijk, maar met kipfilet werkt het ook. Pas op dat het niet droog wordt. Lekker Italiaans gekruid, verse, krokante, aardappelkroketten erbij en een groentegarnituur en de smaken spatten van je bord af.

INGREDIENTEN

1 kilo varkenshaas, Verse rozemarijn (ongeveer 25 cm), 4 el olijfolie, 8 el droge witte wijn, 4 el rode balsamico, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Really good hamburgers

Heerlijke Hamburger met eigen pittige smaak bedoeld als hoofdgerecht op de BBQ. Voor de echte vlees-eter

INGREDIENTEN

350 gram runderen-gehakt (biefstuk of beter), 150 gram varkens-gehakt, 100 gram bacon in plakjes, 50 ml tomaten-sap, 1 ei, Vers gemalen zwarte peper, Grof zout, Worcestershire-saus, Hamburger-broodjes, 1 ui, 1 grote rijpe tomaat, Bladen ijsbergsla en, 1 klontje echte boter, Naar keuze:, mayonaise/ketchup/mosterd en, 4 plakken kaas (cheddar of elke andere kaas naar keuze)

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2011
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spaanse Knoflook Gamba`s

Deze Gamba`s zijn geweldig en geserveerd als onderdeel van een tapas selectie. Serveer met knapperig brood om de sappen in op te nemen.

INGREDIENTEN

4 eetlepels extra vergine olijfolie, 3 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 chilipepers, ontpit, gesneden, 1 eetlepel paprikapoeder, ½ ui, fijngesneden, 300g rauwe gamba`s, gepeld en de-geaderd

  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2011
  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gebraden Kerstkalkoen van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

* 1 bol knoflook, * 2 stengels bleekselderij, * 8 sjalotten, * 1 takje verse salie + enkele extra, * 12 plakjes pancetta, * 50 gr boter, * 1 flinke handvol broodkruim, * 1 handvol gedroogde abrikozen, * 300 gr varkens gehakt, * 1 snuf gemalen nootmuskaat, * 1 ei, * zout peper, * 12 kleine takjes verse rozemarijn + enkele extra, * 1 kalkoen 4-4.5 kg, * 2 wortelen, * 1 grote sinaasappel, * olijfolie voor het bedruipen, * bloem voor de jus, * kippen of groentenbouillon voor de jus

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2011
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Italiaanse porchetta van Yvette van Boven

Een prachtig (en goedkoop!) stuk vlees voor een feestje, en een feestje om te eten voor iedereen die van buikspek houdt. Dit is een recept uit het kookboek Home Made Winter van Yvette van Boven. Als u haar kookboeken niet kent, zou u die beslist eens moeten inkijken, wanneer u bij de boekhandel bent. Deze porchetta is alvast een voorproefje. Het is even werk.. maar de moeite waard. Houd er rekening mee dat om het vel echt mooi krokant te krijgen, u de vleesrol op het laatst steeds even moet draaien onder een hete gril. Engelsen smeren de huid van buikspek vaak in met wat baking soda; dan zou hij makkelijker knapperig worden.

INGREDIENTEN

Deze ingredienten vullen makkelijk 10 tot 12 mensen. Krijgt u meer eters op bezoek, dan bestelt u gewoon een hele varkensbuik en vergroot u alle andere hoeveelheden.), , *3 kg buikspek aan één stuk, met zwoerd., *50 gr. grof zeezout, *versgemalen peper, *1 klein bosje tijm, alleen de blaadjes, *1 klein bosje rozemarijn, de blaadjes, *1 wat groter bosje verse salie, de blaadjes, *2 eetl. venkelzaad, *8 tenen knoflook, fijngehakt, *100 gram pijnboompitten, *4 eetl. olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

pate; course country pate

Een super pate voor een super diner! Niet te al te makkelijk om te maken, maar helemaal TOP!!!!

INGREDIENTEN

350 gram kalfsvlees, 450 gram doorregen vette varkenslappen, 275 gram gerookte bacon, 225 gram varkenslever, 20 jeneverbessen, 20 zwarte peperkorrels, 1/4 theel.gemalen foelie, 4 teentjes knoflook, 1 theel.verse tijm, 120 ml droge witte wijn, 25 ml brandy, vers laurierblad om te garneren, 1 theel zout.

  • Engels Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Engels Voorgerecht
  •  > 120 min.

Gesmoorde Zwezerik

Dit gerecht is in 4 stappen omschreven

INGREDIENTEN

Smoren is voor zwezerik een voorbereidende kookfase; blancheren is hier dus niet nodig. De geweekte en, ontvliesde zwezeriken worden eerst zachtjes in boter gebakken om ze wat steviger te maken en iets van hun, sappen te doen afgeven. Daarna worden ze in wijn en andere smaakstoffen gestoofd. Hierna, en dat kan zelfs al, een dag tevoren gebeurd zijn, zijn ze klaar om met een begeleidende saus te worden opgediend. Zwezerik kan, met de saus worden opgediend in een rijstring of een risotto, in een vol-au-vent, een schelp van pasteideeg, op, een dienbord, of gegratineerd. Uitgelekte koude gesmoorde zwezerik is ook lekker in een salade.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-1999
  •  
  •  0-10 min.

Schelpdieren In Algarve-Stijl Uit Portugal (Ameijoas Na Cata

Das pas lekker!

INGREDIENTEN

Ameijoas in Algarve-stijl worden gekookt in een zgn. cataplana, een gewelfd gevormde, oorspronkelijk koperen snelkookpan., Als deze attractieve pan aan tafel geopend wordt, zijn de aroma's die vrijkomen van de gerookte ham, zeeverse schelpdieren, tomaten, paprika, piripiri en koriander, een verademing: de ware smaak van de Algarve. En de sappen worden verslonden met heerlijk brood, gemaakt van zuurdeeg., Het hele feestmaal wordt weggespoeld met een kruidige vinho verde als Quinta da Avelada, die u zo met grote teugen opdrinkt!, Tussen haakjes: de piripiripepers in dit recept zijn strikt naar eigen keuze. Deze kleine rode duiveltjes, naar Portugal gebracht vanuit de vroegere Portugese kolonie Angola en heel veel in de keuken van de Algarve gebruikt, zijn verschrikkelijk scherp (heet). Maar zij worden meestal met verstand gebruikt, meer om geur en smaak te geven, dan om je hoofd te laten ontploffen!!!, , Ingredienten, 1 1/2 kg schelpdieren (mosselen, kokkels en/ of venusschelpen), 3 eetlepels extra virgine olijfolie, 1 grote ui, gepeld en in ringen gesneden, 4 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes gesneden, 4 dikke plakken gerookte luchtgedroogde presunto (ham), in blokjes gesneden (eventueel te vervangen door bacon of andere gerookte ham), 1 chorizo, in dobbelsteentjes, ca. 1 1/4 dl droge witte wijn, 5 verse tomaten, 1 groene paprika, ontzaad en in reepjes gesneden, 1-2 piripiripepers (of naar eigen smaak- u bent gewaarschuwd!), ontzaad en in reepjes gesneden, handvol grofgehakte cilantro (koriander), zout en zwarte peper., ,

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gegrilde kippendijen met honing-balsamicoglazuur

Dit eenvoudige glazuur is een makkelijke en heerlijke manier om extra smaak aan de kip of wild, zoals eendenfilets.

INGREDIENTEN

-8 kippedijen (elk 180 g met vel en bot), -2 el olijfolie, - zout en versgemalen zwarte peper, -4 eetlepels honing, -2 eetlepels balsamico azijn, -1 el gehakte verse salie of 1,5 th lepel gedroogde salie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tapas: Moorse spiesjes (Pinchos Morunos)

Authentieke Moorse spiesjes heerlijk als onderdeel voor een tapas maar zelfs ook geschikt voor de bbq. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren maar liever nog een hele nacht zodat de sappen goed in het vlees kunnen trekken. Serveer er een mojo rojo (rode dipsaus) bij. 

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 12 spiesjes:, , 400 gram varkenshaas of fricandeau, , Voor de marinade:, , 1 cm verse gember, 1 sjalot, 1 kleine rode Spaanse peper, 1 dl olijfolie, 3 el droge sherry, 1 tl milde paprikapoeder, ½ tl gemalen komijn, ½ tl kaneel, 1 envelopje saffraan, ,

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  • Spaans
  •  10-20 min.

Ananastaart omgekeerd (Pineapple upsidedown cake)

Een gulle taart met ananas, waar de donkere caramel vanaf loopt, warm geserveerd met slagroom of ijs. Ziet er prachtig uit en je heerlijk geurende keuken alleen al doet het water in de mond lopen!

INGREDIENTEN

125 g bruine suiker, 60 g boter, 300 g verse ananas (de helft van een grote), 50 g walnoot, grofgehakt, Beslag:, 250 g bloem, 250 g suiker, 7 g bakpoeder (een half zakje), beetje zout, zakje vanillesuiker, 100 g gesmolten boter, 1 ei, 175 ml melk

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2013
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Ovenschotel Van Kip Met Vruchten

Fruitige kipschotel die lekker is bij rijst en bv. broccoli

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, 1 el citroensap, 2 tl sojasaus-chinese(zoute), 1/4 tl. zout, 1/4 tl gemalen gember of 2 dunne schijven verse gember., 1/8 tl peper(vers gemalen), 1 klein blikje perzikken (of 3 verse), 1 klein blikje peren (of 3 verse), fruit in blik op water, niet syroop

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kip met groenten uit de oven

Ideaal voor als je eters krijgt. Het gerecht staat in de oven en je kunt zelf bij de visite gaan zitten.

INGREDIENTEN

- 4 kippenpoten;, - kipkruiden;, - 4 grote aardappelen( liefst nieuwe)gewassen en met schil in vieren gesneden;, - 2 grote rode ui in vieren gesneden;, - 4 tenen knoflook in vieren gesneden;, - verse groenten ( hiermee kun je varieren; champignons, tomaat, courgette);, - verse peper uit de molen en zeezout., - evt. wat verse rozemarijn, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kalkoen (Kerst Canada)

"Turkey with all the trimmings" is een traditioneel Kerst diner in Canada. Met grote gezelschappen wordt er vaak ook een groot stuk rundvlees geroosterd in de oven, maar voor het familie diner richt men zich op een (grote) kalkoen met cranberrie saus, en verschillende bijgerechten. Voor de vulling van de kalkoen wordt een broodvulling gebruikt welke er later apart bij gegeten wordt. De recepten voor deze vulling zijn meestal persoonlijke en/of familie recepten. Het recept dat ik hier geef is een richtlijn, waarbij de hoeveelheid ingredienten niet precies hoeven te zijn. Voeg toe naar eigen ervaring en gevoel.

INGREDIENTEN

Voor 8 personen rekenen we een kalkoen van ongeveer 5 kilo., Roomboter, ongev. een half pakje. ZEER zacht!, Kipkruiden of een eigen mengsel van specerijen., 1 1/2 a 2 litermaten (losjes)vol met de broodvulling, voor IN de kalkoen., Bouillon voor de gebonden jus., Ingredienten voor de broodvulling:, 1/2 tot 3/4 brood (mag oud zijn) in dobbelstenen gesneden., 1 fijngehakte ui, 1 steel bleekselderij, fijn gehakt, Champignons, klein gesneden, (Wal)noten, fijn gehakt, Ananas, rozijnen, Salie blaadjes (in dit recept een belangrijke smaakmaker), 250 ml kippenbouillon (van blokje), 50 gr. zachte (room)boter, Zout en peper, ,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-2008
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Botermalse Griekse lamsrack met honing, smullen!

Echt een Paastip want het is lente en lente betekent bij velen lammetjes en weer frisse smaken. Nou is lamsvlees geen goedkoop vlees dus zorg dat je het in één keer goed bereid. Op zich is dat geen probleem. Met dit recept geen probleem en met de warme kruidige saus een ware smaakexplosie. Deze bereiding leent zich ook, als het straks mooi weer is, voor de barbecue.

INGREDIENTEN

1 verse lamsrack van ongeveer 400 gram, 4 el olijfolie, ½ el citroensap, 1 el verse tijm, ½ el oregano, 2 tl majoraan, 4 teentjes knoflook, geperst, 2 tl honing, 1 tl rasp (zest) van citroen, ½ tl paprikapoeder, zoet, Jonnie Boer, Vers gemalen zwarte peper, Snufje zeezout, , Voor saus, , 1 el honing, Verse tijmblaadjes fijngehakt van 3 takjes, Flinke scheut droge witte wijn, 30 gr KOUDE roomboter, Flink vers gemalen zwarte-of 4 seizoenen peper, 200 ml warme (kalfs)bouillon

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ameijoas na cataplana

Schelpdieren in Algarve-stijl; worden gekookt in een zgn. cataplana, een gewelfd gevormde, oorspronkelijk koperen snelkookpan. Als deze attractieve pan aan tafel geopend wordt, zijn de aroma's die vrijkomen van de gerookte ham, zeeverse schelpdieren, tomaten, paprika, piripiri en koriander, een verademing: de ware smaak van de Algarve. En de sappen worden verslonden met heerlijk brood, gemaakt van zuurdeeg. Het hele feestmaal wordt weggespoeld met een kruidige vinho verde als Quinta da Avelada, die u zo met grote teugen opdrinkt!

INGREDIENTEN

1 1/2 kg. schelpdieren (mosselen, kokkels en/of venusschelpen)3 eetl. extra virgine, olijfolie1 grote ui, gepeld en in ringen gesneden4 teentjes knoflook, gepeld en in, plakjes gesneden4 dikke plakken gerookte, luchtgedroogde presunto (ham), in blokjes, gesneden (eventueel te vervangen door bacon of andere gerookte ham)1 chorizo, in, dobbelsteentjesca. 1 1/4 dl droge witte wijn5 verse tomaten1 groene paprika, ontzaad en in reepjes gesneden1-2 piripiripepers (of naar eigen smaak, je bent, gewaarschuwd!), ontzaad en in reepjes gesnedenhandvol grofgehakte, verse koriander, zoutzwarte peper

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste sappen recepten
Populaire dranken recepten
Andere recepten met sappen
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top