Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Saotosoep

Saotosoep recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Saotosoep

Bewerkelijke,maar erg smakelijke surinaamse soep

INGREDIENTEN

Voor de bouillion:*1 soepkip*1 ui*3 tenen knoklook*2 schijfjes laoswortel(mag ook gemberwortel)*2 salamblaadjes*1 stengel sereh*10 hele peperkorrels*kippenbouillionblokjes naar smaak, Voor de soep:*gare mihoen*gefruite uitjes*tauge*frites-sticks naturel*selderijgroen*hardgekookt ei,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Surinaams
  •  > 120 min.

Saotosoep

Een heerlijke soep die je meerdere keren wilt eten.

INGREDIENTEN

1kippenborst,3schijfjes laos,2salamblaadjes, 1takje sereh,8stuks lontai(pimentkorrels), 1grote ui en 10teentjesknoflook,2soepblok, tauge,en soeoen,celderie,gebakken aardappeltjes, ketjapsambel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2002
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Saotosoep Toemin

Javaans-Surinaamse maaltijdsoep

INGREDIENTEN

Voor de bouilon: kip, bouilonblokjes, sereh (vers), daon salam (laurier), laos, peperkorrels, ui, selderij., Overige ingredienten:, rijst, gebakken uitjes, mihoen (rijst vermicelli), prei, gebakken aardappeltjes (kentang), tauge, peterselie, sambal.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-06-2002
  • Surinaams
  •  60-120 min.

Saotosoep uit Suriname

Dit is een heelijke soep.

INGREDIENTEN

Garnituur, 200 g Surinaamse rijst, 4 eieren, 1 rode peper, 5 el zoute sojasaus, 1 takje bladselderij, 100 g taug200 g kleine frietchips, 4 el gebakken uitjes, Bouillon, 2 grote uien, 4 teentjes knoflook, 4 cm laos, 1 stengel citroengras, zonnebloemolie, 1 kg kippendijen met bot, 1 salamblad, 4 gevogeltebouillonblokjes, 3 l water, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2014
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Saoto Soep

Ik ben al een tijdje op zoek naar de juiste Saotosoep. Ik heb deze op een site gevonden en ben nu bezig bouillon te trekken. Het ruikt iig heerlijk. Hij is voor de volgende dag omdat ik dan geen tijd heb om uitgebreid te koken. Het enigste wat ik hoef te doen is dan de soep opwarmen en zorgen dat alle extra ingrediënten klaar staan om tafel.

INGREDIENTEN

Voor de bouillon:ca. 3 liter water, 600 gr soepkip (het liefst bouten), 4 cm laos (ik heb gember gebruikt omdat ik geen laos op Texel kon vinden), 4 teentjes knoflook (gepeld maar heel laten), 1 ui (schil verwijderen en vieren delen), 1 tak citroengras (sereh), 1 salamblaadje (ook dit kon ik niet op Texel krijgen en verving het door een laurierblad), 2 grote bouillonblokjes (2 kippenbouillonblokjes volstaat prima), evt. tuinkruidenbouillon (potje), 1 tl witte peper., , Garnituur:6 gekookte eieren, 300 gr taugé, 2 pakjes gebakken aardappelstokjes (minifrite chips is ook prima), 1 pakje soe-on (gebakken vermicelli-TOKO), gebakken uitjes (pakje), vlees van de gekookte (soep)kip, 1 takje soepselderij (bleekselderij-fijngesneden), 1 peper, 5 el zoute ketjap, garnaaltjes, bamboescheuten, lente-ui (in ringetjes gesneden) etc etc etc (je kan het zo gek maken als jij wilt)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2008
  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Soto ajamsoep eigen mix van allerlei recepten

Samen met mijn vriendin, saotosoep gegeten bij de surinamer. zalig! Mijn collega maakt vaak soto ajamsoep, dus nieuwsgierig en niet willen wachten op recept dus veel bekeken en mijn eigen soep gemaakt. oeps de 6 liter was zo op... de bouillon zo'n 24 uur in de slowcooker.. ik kon voor ik weg moest nog net een foto maken..zoonlief zei..joh maak je het gewoon opnieuw en maak je dan een foto, pfff Nee dus...wilde de foto plaatsen in facebookgroep omdat er vraag naar was hihi Het was nog even peinzen omdat ik niet verwacht had dat het zo'n succes zou worden, dus niks op geschreven en halverwege wat aangepast op gevoel

INGREDIENTEN

Bouillon:, 5,5 liter water, 1,5-2 kilo drumsticks/kippenbouten of soepkip, 2 stukjes Laos in plakken, 1 stukje kurkuma, 2 grote Salem bladeren, 1 prei of het groene gedeelte en stuk van het witte gedeelte, 2 winterwortels, 1 tl pimentpoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 2 stengels sereh gekneusd, 2 honing kruidenbuiltjes voor kippenbouillon, ½ tl foelie of een paar stukjes foelie, 2 uien in stukken, bosje selderij, 3 takjes platte peterselie2 eetlepels lavas (maggiplant), 2 tl knoflookpasta, 2 tl gemberpasta, 1 tl citroenpeper, 5 gedroogde blaadjes daon djerek purut, 1 pakje maggi kippenbouillonpoeder en 3 dubbele maggi rundvleesblokjes, (dit is te vervangen als je geen pakjes wil gebruiken door ong. 70 gram zelfgemaakte kippenbouillonpoeder en 2 tl rundvleesbouillonpoeder), ,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2018
  • Internationaal Voorgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top