Saotosoep
Bewerkelijke,maar erg smakelijke surinaamse soep
Voor de bouillion:*1 soepkip*1 ui*3 tenen knoklook*2 schijfjes laoswortel(mag ook gemberwortel)*2 salamblaadjes*1 stengel sereh*10 hele peperkorrels*kippenbouillionblokjes naar smaak Voor de soep:*gare mihoen*gefruite uitjes*tauge*frites-sticks naturel*selderijgroen*hardgekookt ei
Doe alle ingredienten in een grote pan en giet er zoveel heet water op tot de kip onder staat.Breng aan de kook en schuim evt af.Laat de bouillion minstens een uur trekken,tot het vlees van de botten valt.Zeef de bouillion en haal het vlees van de botten en snijdt dit klein
Doe in elke soepkom wat kippevlees,mihoen,tauge,frites-sticks,plakjes ei en gefruite uitjes.Schenk hier de hete bouillion op en strooi er het selderijgroen overheen. Smakelijk!
- Surinaams
- > 120 min.
- Geplaatst op18-01-1999Surinaams> 120 min.
Saotosoep
Een heerlijke soep die je meerdere keren wilt eten.
1kippenborst,3schijfjes laos,2salamblaadjes, 1takje sereh,8stuks lontai(pimentkorrels), 1grote ui en 10teentjesknoflook,2soepblok, tauge,en soeoen,celderie,gebakken aardappeltjes, ketjapsambel.
- Indonesisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-06-2002Indonesisch30-60 min.
Saotosoep Toemin
Javaans-Surinaamse maaltijdsoep
Voor de bouilon: kip, bouilonblokjes, sereh (vers), daon salam (laurier), laos, peperkorrels, ui, selderij., Overige ingredienten:, rijst, gebakken uitjes, mihoen (rijst vermicelli), prei, gebakken aardappeltjes (kentang), tauge, peterselie, sambal.
- Surinaams
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-06-2002Surinaams60-120 min.
Saotosoep uit Suriname
Dit is een heelijke soep.
Garnituur, 200 g Surinaamse rijst, 4 eieren, 1 rode peper, 5 el zoute sojasaus, 1 takje bladselderij, 100 g taug200 g kleine frietchips, 4 el gebakken uitjes, Bouillon, 2 grote uien, 4 teentjes knoflook, 4 cm laos, 1 stengel citroengras, zonnebloemolie, 1 kg kippendijen met bot, 1 salamblad, 4 gevogeltebouillonblokjes, 3 l water, ,
- Surinaams Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-02-2014Surinaams Hoofdgerecht60-120 min.
Saoto Soep
Ik ben al een tijdje op zoek naar de juiste Saotosoep. Ik heb deze op een site gevonden en ben nu bezig bouillon te trekken. Het ruikt iig heerlijk. Hij is voor de volgende dag omdat ik dan geen tijd heb om uitgebreid te koken. Het enigste wat ik hoef te doen is dan de soep opwarmen en zorgen dat alle extra ingrediënten klaar staan om tafel.
Voor de bouillon:ca. 3 liter water, 600 gr soepkip (het liefst bouten), 4 cm laos (ik heb gember gebruikt omdat ik geen laos op Texel kon vinden), 4 teentjes knoflook (gepeld maar heel laten), 1 ui (schil verwijderen en vieren delen), 1 tak citroengras (sereh), 1 salamblaadje (ook dit kon ik niet op Texel krijgen en verving het door een laurierblad), 2 grote bouillonblokjes (2 kippenbouillonblokjes volstaat prima), evt. tuinkruidenbouillon (potje), 1 tl witte peper., , Garnituur:6 gekookte eieren, 300 gr taugé, 2 pakjes gebakken aardappelstokjes (minifrite chips is ook prima), 1 pakje soe-on (gebakken vermicelli-TOKO), gebakken uitjes (pakje), vlees van de gekookte (soep)kip, 1 takje soepselderij (bleekselderij-fijngesneden), 1 peper, 5 el zoute ketjap, garnaaltjes, bamboescheuten, lente-ui (in ringetjes gesneden) etc etc etc (je kan het zo gek maken als jij wilt)
- Surinaams
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-11-2008Surinaams60-120 min.
- Eigen recept
Soto ajamsoep eigen mix van allerlei recepten
Samen met mijn vriendin, saotosoep gegeten bij de surinamer. zalig! Mijn collega maakt vaak soto ajamsoep, dus nieuwsgierig en niet willen wachten op recept dus veel bekeken en mijn eigen soep gemaakt. oeps de 6 liter was zo op... de bottenbouillon zo'n 24 uur in de slowcooker.. ik kon voor ik weg moest nog net een foto maken..zoonlief zei..joh maak je het gewoon opnieuw en maak je dan een foto, pfff Nee dus...wilde de foto plaatsen in facebookgroep omdat er vraag naar was hihi Het was nog even peinzen omdat ik niet verwacht had dat het zo'n succes zou worden, dus niks op geschreven en halverwege wat aangepast op gevoel
Bouillon:, 5,5 liter water, 1,5-2 kilo drumsticks/kippenbouten of soepkip, 2 stukjes Laos in plakken, 1 stukje kurkuma, 2 grote Daun Salem bladeren (Indonesische laurier), 1 prei of het groene gedeelte en stuk van het witte gedeelte, 2 winterwortels, 1 tl pimentpoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 2 stengels sereh gekneusd, 2 honing kruidenbuiltjes voor kippenbouillon, ½ tl foelie of een paar stukjes foelie, 2 uien in stukken, bosje selderij, 3 takjes platte peterselie, 2 eetlepels lavas (maggiplant) of 2-3 takjes verse lavas, 2 tl knoflookpasta, 2 tl gemberpasta, 1 tl citroenpeper, 5 blaadjes daon djerek purut (citroenblad), 1 pakje maggi kippenbouillonpoeder en 3 dubbele maggi rundvleesblokjes, (dit is te vervangen als je geen pakjes wil gebruiken door ong. 70 gram zelfgemaakte kippenbouillonpoeder en 2 tl rundvleesbouillonpoeder),
- Internationaal Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-11-2018Internationaal Voorgerecht> 120 min.