SAMBAL GORENG PREI MET TAHU
< 1 grote ui< 2 knoflookteentjes< 2 daon salam< 2 stukjes laos< 1 tl sambal oelek< 1 bouillonblokje< 3 tl suiker< 1 tomaat, gesneden< 1 pond dunne prei< 1 tahu< 1? kopje water< 1? kopje (cocos)melk
Snijd de tahu in plakken van ? 1? cm en snijd dan de plakken in driehoeken.Bak ze in hete olie om en om; niet te lang anders worden ze hard.Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Doe evt. nog wat olie in een pan erbij.Voeg de kleingesneden ui, de uitgeknepen knoflook, de salam, laos en de sambal toe.Bak het geheel ? 5 minuten.Snijd de prei in stukken van ? 5 cm en doe ze bij de gebakken ui, tesamen met het bouillonblokje en de suiker.Voeg de gesneden tomaat toe.Doe als de prei gaar is de tahu erbij.Vervolgens het water en de melk erbij.De deksel op de pan en op groot vuur ? 10 minuten tot het gaat schuimen.Dan nog ? 20 minuten zachtjes koken. Voeg naar smaak zout toe.
- Indonesisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-02-2004Indonesisch Bijgerecht10-20 min.
SAMBAL GORENG PAK-SOI
Groente Gerecht met Tahu Voor 4 a 6 Personen
? 1 tahu, ? 1 kg pak-soi, ? 1 rode paprika, ? 75 g uien, ? 2 knoflooktenen, ? 1 el sambal brandal, ? 3 daon djerukpurut, ? 1 blik santen van 165 ml, ? ? tl zout, naar smaak, ? 1 tl suiker, ? 300 cc water, ? 3 el olie
- Indonesisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-02-2004Indonesisch Bijgerecht10-20 min.
Sambal goreng boontjes
Een lekker indonesisch recept
*1 Bosje kouseband of 1 pond Prinsesseboontjes,**1 Groene Paprika,*1 Rode Paprika,*Gehalveerde Champions,*Bamboo-SHOOT,*1Grote ui,*3-4 Gebakken Tahu(Tafu),*1/4 Gebakken Tempe,*3 bouillonblokjes*zout,*1 thl.peper,*1thl.knoflook,*1 thl.sereh,*1 thl.laos,*1/4Brokje Goelah Djawah,*Scheut azijn,*Half kopje water,*Boter.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-10-1999Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.