1. Home
  2. Recepten
  3. Salsa Romesco

Salsa romesco recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Salsa romesco Rode pepersaus

Zowel warm als koud lekker bij vis schaal en schelpdieren of bij de BBQ

INGREDIENTEN

330g tomaten van een stevig soort, 1 grote rode paprika, 1 bol knoflook de teentjes los en ongepeld, 5 el olijfolie(of meer), 1 groot stuk witbrood, 75g witte amandelen, 150 ml rode wijnazijn, 2 tl gemalen chillivlokken, zeezout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.

Gambas cocidas con salsa romesco

Garnalen in romescosaus, spaanse tapa

INGREDIENTEN

325 gram middelgrote of grote garnalen, ongepeld, zo mogelijk met kop kookvocht, kookvocht: 6 koppen water, 1 kop visbouillon, 1 blaadje laurier, 1 schijfje citroen, 2 takjes peterselie, ? theelepel tijm, zout, 5 peperkorrels, 1 schijfje ui, Romescosaus: 1 grote rijpe tomaat, 5 teentjes knoflook, gepeld, 1 gedroogde rode paprika, ? gedroogde Spaanse peper of ? theelepel chilipeper, ? kop water, 3 eetlepels plus 1 theelepel rode wijnazijn, ? kop plus 1 eetlepel olijfolie, vloerboterham van een halve cm, 10 geblancheerde amandelen, zout en vers gemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans
  •  30-60 min.

Rode pepersaus

"Salsa romesco", romesco is typisch voor de provincie Tarragona, het is een dipsaus om te geven bij eenvoudig gegrilleerd, gebakken of gefrituurd zeebanket of tapas van zeebanket.

INGREDIENTEN

1 middelgrote zoete, gedroogde rode Spaanse peper of New-Mexico-peper, of 1 fijngehakte pimiento (zie mijn recept) plus 1 tl paprikapoeder - 5 geblancheerde amandelen - 5 hazelnoten - 1/8 tl zout - versgemalen peper - 4 teentjes knoflook, gepeld - stukje gedroogde rode chilipeper van 2,5 cm, van zaad ontdaan en verkruimeld - 2 el fijngehakte peterselie - 5 el olijfolie - 1 el azijn - 3 el warm water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Spaans
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top