Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Salam Blad

Salam blad recepten (46) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Surinaamse nasi

Lekkere zoete nasi. Ingreienten zijn bij een toko te koop.

INGREDIENTEN

500 gr rijst., 250 gr kipfilet., 1 ui., 2 teentjes knoflook., 1 rode paprika., 1 prei., 2 daon salam bladjes., 2 stukjes laos van 1 cm., 2 eetlepels zoute ketjap., veel zoete ketjap., selderie., 2 eieren., margerine., 4 eetlepels olie., 2 maggiblokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2008
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Surinaamse Bami

Ik heb het recept van een oudere surinaamse dame gekregen. Alle ingredienten zijn bij de toko te koop.

INGREDIENTEN

500gr javaanse bami, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 4 schijfjes laos van 1 cm, 1 schijfje gember, 1 stukje kentjoer, 1 daon salam blad, 6 eetlepels zoet gekruide ketjap, een beetje suiker, olie, 1 maggiblokje, 2 teelepels zout, half vol kopje water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2008
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

nasi goreng

Heerlijke gebakken rijst.Javaanse recept. Meestal op feestjes gereserveert met kip en komkommerop zuur en sambel.En dunne ei er op.

INGREDIENTEN

Rijst lange korrels heel., 1 salam blad, 4 schijfjes laos,2 eetlepels suiker,1 soepblok,zwarte peper enzoete ketjap., fijn gesneden celderij.olie om te bakken.1ui fijn gesn. en 4 pitjes knoflook fijn gesn.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2002
  • Surinaams
  •  20-30 min.

sajor riport

Groente gerecht voor bij een rijsttafel

INGREDIENTEN

1 Kip daun salam blad (citroenblad) Halve witte kool 500 gr Slaboontjes 2 uien 1 teentje knoflook trassi 2 theel ketoembar 3 theel. djienten zout peper nootmuskaat en slaolie,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Ikan Boemboe Bali 2

Gebakken makreel of kabeljauw

INGREDIENTEN

3 tl kemiriepasta, 2 tl laospoeder, 2 gesnipperde ui, 2 tl ketoembar, 1 salam blad, 1 tl sambal oelek, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 verse schoongemaakte makreel, 1 tl knoflookpasta, zout, peper en nootmuskaat naar smaak,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-08-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Indische Hachee

Hachee maar dan anders

INGREDIENTEN

500 gram in stukken gesneden rundvlees, 1 kg uien, gepeld en in dunne ringen, 100 gram boter, 1 teentje knoflook, 1 salam blad (of laurier), 2 kruidnagelen, scheutje rode wijn, 4 eetlepels ketjap bentang manis, 1 theelepel sambal oelek (liefhebbers mogen er meer in doen), 1-2 eetlepels tomatenpuree, een scheutje azijn, 1 stukje gula djawa of 1 theelepel bruine suiker, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-02-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Sajoer Tahoe

ZIE INGEZONDEN ARTIKELEN COMBINATIE TIPS

INGREDIENTEN

1 BLOKJE TAHOE, 2 EL OLIE, 1 GROTE UI, 1 EL FIJNGEHAKTE PETERSELIE EN SELDERIE, 250 GR KIP OF KIP BOUILLON, 200 GR TEMPEH, KRUIDEN;, ZOUT FOELIE, 1 DAON SALAM (SOORT LAURIER BLAD),

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-08-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hete kip (echt lekker!)

INGREDIENTEN

- 2 stukjes laos (of gemberwortel), - 1/2 pak tamerinde met pit (toko), - 1 groot blad daoen salam (of e.v een laurierblaadje), - 1 mespuntje vet-sin, - 1 theelepeltje sambal oelek, - 1 schijf goelah djawa (toko), - 1/2 ui, - ketjapkipstukjes bv. borrelhapjes of kleine drumstickjes.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2008
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Daging Rendang, de oorspronkelijke versie

Dit is niets anders dan lekker pittig, botermals Indonesisch gestoofd rundvlees. Er circuleren tientallen recepten ook veelal met sambal, maar die vind ik minder. Toen kwam er een Elle-Eten (blad) met een heel artikel over dit gerecht. De strekking van het artikel was dat smaken uit de Indo-keuken beginnen bij de basis. Dus weg met die potten sambal en proeven. Maak dit stoofje zonder deksel in een grote wok. Echt super lekker en helemaal met deze kille, koude dagen.

INGREDIENTEN

6 rode Spaanse pepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt, 3 cm verse gemberwortel, geschild, grof gehakt, 6 sjalotjes, in dunne ringen, 2 blikjes kokosmelk à 400 ml, 1 kg sukadevlees, in blokjes van 2 x 2 cm, 4 salam blaadjes (Indonesisch laurierblad) (evt te vervangen door djeruk poeroet, limoenblad), 1 gespleten steel sereh (citroengras), 2 cm verse laoswortel, grof gehakt, 4 knoflookteentjes, fijngehakt, 2 tl koenjit (geelwortelpoeder, kurkuma), 3 tl zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Nasi koening

Gele feestrijst

INGREDIENTEN

300 gr. langkorrelrijst, gewassen en uitgelekt5 dl. kokosmelk1,5 dl. kippenbouillon1 salam blad1 pandanblad2 eetl. asemwater2 cm. laos, in de lengte in vieren gesneden1 eetl. zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Goelai Telor

Gestoofde eieren

INGREDIENTEN

4 dl dunne santen, 8 eieren, 4 tl citroensap, 3 tl Javaanse suiker, 2 salam blad, 1 tl djahe, 1 gesnipperde ui, 1 tl knoflookpasta, 1 tl laospoeder, 1 tl sambal oelek, 1 el peterselie, ? tl kurkumapoeder

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-08-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kaber Kebertu

Gevulde omelet met gekruid rundergehakt

INGREDIENTEN

200 gr rundergehakt, 1 ? dl santen, 5 tl kemeriepasta, 3 eieren, 2 salam blad, 2 el olie, 1 cm verse kurkuma, 1 tl knoflookpasta, 1 schijf verse gember, 1 tl sambal oelek, 1 tl ketoembar, 1 gesnipperde ui, 1 spriet sereh

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kip Kerry

Lekker pittig

INGREDIENTEN

1 kg kipfilet, 2 uien, 6 teentjes knoflook, 1 plakje of 0.5 tl laos, 1 plakje of 0.5 tl djahe, 1 spriet of 1 tl sereh, 1 daon salam of 1 laurierblad, 0.5 tl trassi, 1 vleesbouillon tablet, 0.5 el ketumbar, 1 el kerrie, 2 madame janet (pepers) of 2 tl sambal oelek, een scheut sojasaus en 2 el olie. Eventueel een geraspte appel., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Sambal Badjak

Lekker en pittig

INGREDIENTEN

10 lomboks (spaanse pepers), 5 uien, 1 blokje trassi (garn. pasta), 1 spriet sereh (citr. gras), 1 blaadje djiripurut (citr. blad), 2 blaadjes salam, 2 schijfjes Laos, Suiker, Assem, en Zout naar smaak.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Petjelsaus

Saus voor groentegerechten

INGREDIENTEN

0,5 pot pindakaas, 2 tl sambal oelek, 2 el olie, 1 gesnipperde ui, 1 tl trassipoeder, 1 salam blad, 1 tl kentjoerpoeder, 1 el ketjap manis, ? el bruine basterdsuiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2000
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Daging Smoor

Indonesisch rundvleesgerecht.9Liefst 1 of 2 dagen van tevoren maken zodat de smaak er goed door kan trekken.

INGREDIENTEN

600 gr. rundvles met een klein vetrandje; 3 eetl. fijngehgakte ui; 2 teentjes knoflook uit de knijper; stukje fangehakte verse gember; 1 theel. zout; = theel. vers gemalen zwarte peper; = theel. nootmuskaat; snufje Laospoeder; 1 eetl. ketjap Manis; 2 fijngehakte lomboks; of 2 theel. sambal oelek; 1 blad daoen salam; 1 ` 2 bl. djeroek poeroet; 1 stengel sereh; 1 eetl. arachide-olie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Sambal Goreng Kentang Kering

INGREDIENTEN

*Aardappelen 500 gram, *Uien 2 stuk, *Knoflook 1 beentje, *Olie 2 eetleepels, *Salam 1 blad, *Laos 2 theelepels, *Bruine basterdsuiker 4 eetlepels, *zout 1 theelepel, *Asem 20 gram, *ketjap 1 eetlepel, *Trassie stukje

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sawi selera

Chinese kool met garnalen.

INGREDIENTEN

1 kg. sawi putih (chinese kool)1 ons roze garnalen1 flinke ui, 3 tenen knoflook1 eetl. sambal oelek6 kemiri's3 tomaten, 1 blad salam1 theel. laos2 dl. bouillonzout3 eetl., plantaardige olie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

kippenpootjes Indonesisch

Niet te pittig gerecht uit de Indonische keuken....met die mooie kruiden.

INGREDIENTEN

, Kippenpootjes, evt., kippenbouten, Santen(blok of vloeibaar), 5 Djeruk poeroet blaadjes, knoflook, 3 uien / 2 grote, trassie, serehstengel, 2 schijfjes Laos, 2 schijfjes verse gember, 3 blaadjes vers daun salam blad, 15 kemirienoten, verse rode peper, 4 eieren,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lemper

INGREDIENTEN

300 gram kleefrijst (ketan); 1 blad pandan; 1 dl. santen; 1 dl. lauw water; 1 theelepel suiker; 1 theelepel zout;, Voor de vulling: 150 gram kipfilet; ? kleine ui; 1 teen knoflook; 1 mespunt koenjitpoeder; 1 theelepel ketoembar; ? bouillontablet; 1 blaadje salam; 1 stukje sereh; 1 theelepel suiker; 2 eetlepels olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip met Besengeh kruiden

Heerlijk geel kipgerecht

INGREDIENTEN

1 kip van 1,2 tot 1,5 kg, A: 2 tl. ketumbar(koriander), 1 tl. jinten(komijn), 100gr uien, 3 lomboks(groene pepers), 3 tenen knoflook, 2 tl. kunyit(geelwortel), 1 tl. terassi, 1 tl. laos, 6 kemiries, 3 eetl. olijfolie., B: 1 blad salam (of in plaats hiervan laurier ), 2 sprieten sereh(citroengras), 1 blad jeruk purut(of 1 tl.sap van citroen-lemon), 30 gram asam(tamarinde), 2 tl. Gula Jawa ( of in plaats hiervan bruine suiker), 3 dl. santan (klappermelk), 1/2 liter bouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boemboe Opor

INGREDIENTEN

5 fijngeraspte kemirienoten, 4 tl knoflookpasta, 2,5 tl laospoeder, 2 tl ketoembar, 2 rode lomboks, 2 cm santenblok, 1 gesnipperde ui, 1 salam blad, 1 fijngemaakte serehstengel, 1 tl komijn, 1 tl trassipoeder, ? el suiker, ? tl citroenrasp, zout naar smaak,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ajam smoor

INGREDIENTEN

600 gr kipfilet, 250 gr tomaten, 1 dl ketjap (manis), 2 geperste teentjes knoflook, 1 witte ui, 1 blad salam, 1 stukje gember van 5 cm, geraspt, 1 rode lombok, 2 bouillontabletten (kip), olie, 500 gr soepkip

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Singgang ayam gestoofde kip

INGREDIENTEN

Voor de kruidenpasta:, * 5 sjalotjes grof gesneden, * 3 teentjes knoflook grof gesneden, * 1 schijfje 3cm gemberwortel geschild fijngesneden, * 1 schijfje 5cm geelwortel geschild fijngesneden, * 1 schijfje 5cm laos geschild fijngesneden, * naar smaak zout, voor het gerecht:, * 1 kip ongeveer 1kg, * 1 stengel sereh, * 1 blad kunyit (geelwortel), * 3 blaadje salam (laurier), * 3 blaadje jeruk (limoen), * 5 dl santen van 1 kokosnoot, * 5 dl water,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

garnalen nasiegoreng

Indonesische rijst-tafel gerecht.

INGREDIENTEN

1pnd rijst (pandan) 50 gr gedroogde garnalen (toko)2 gr uien en 5 pitjes knoflook,6eetl vissaus, 1eetl bruine suiker, zoete ketjap, wat witte peper,4 eieren.1 eetl kenchor gemalen (toko)olie om te koken.laos en salam blad.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2012
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

rendang

Klassiek rundvlees gerecht

INGREDIENTEN

500 gr runderlap in stukken, 3 sjalotten, 2 tn knoflook, 1 1/2 tl zout, 2 cm verse gember, 1 tl kunjit, 3 rode pepers (ontpit), 1 cm verse laos, 1 klein blikje santen, 1 salam blad, 1 serehstengel, 1 blad daun kunjit, 3 el olie

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Pittige indische rundvleesstoofpot

Pittige indische rundvleesstoofpot

INGREDIENTEN

750 gram riblappen, 750 gram uien, zout, peper, 3 kruidnagelen, 1 laurierblad (of 1 blad daon salam ), 2 rode Spaanse pepers, 1/2 dl ketjap manis, 4 teentjes knoflook, 3 eetlepels olie, 1 theelepel ketoembar ( koriander ), 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker, 1 eetlepel bloem, 1 vleesbouillontablet

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-02-2014
  •  
  •  

Pesan Be Pasih

Gegrilde rode poon in bananenblad

INGREDIENTEN

500 gram rode poon filet, 150 gram base genep (zie recept onder), 25 gram rode lombok, 25 gram palmsuiker, (gula aren), 2 eetlepels tamarinde (asam), 5 eetlepels olie, 5 gram kemangiblad (Indonesische basilicum), 75 gram sereh, 75 gram tomaat, 50 gram daon salam, bananenbladeren, afmeting per blad 20 cm x 20 cm. Base genep: 150 gram sjalotjes, 100 gram knoflook, 70 gram verse gember (jahe), 50 gram kencur, 5 gram kunyit, 30 gram kemiri, 15 gram groene lombok, 10 gram terasi, 10 gram ketumbar, 5 gram zwarte peperkorrels, 315 ml olie, daon salam, 1 eetlepel zout.,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-04-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Koud gemarineerd en geroosterd varkensvlees

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 750 varkenswangetjes, 250 gr varkenstong, 250 gr varkenshart, 250 gr lever, 500 ml water, 250 ml ananassap, 1 theel peper, sate stokjes, 1 ei, , Marinade:, 2 uien, 4 rawits, 4 eetl azijn, 4 eetl limoensap, 4 eetl ananassap, 2 cm gember, 2 teentjes knoflook, 1 theel peper, 1 salam blad, 1 theel zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2012
  • Filippijns
  •  60-120 min.

Sambal Goreng Telor

Sambal met gekookte eieren

INGREDIENTEN

4 eieren, 1 ui, 1 tn knoflook, 1tl trassi, 1tl ketumbar, 1tl djinten, 1 tl zout, 2 spaanse rode pepers (zonder zaadlijsten), 2 djeruk purut blaadjes, 1 salam blad, 1 serehstengel,1 schijfje laos (van 2 cm), 2 el olie, 4 el water.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Soto Ayam biasa

Heerlijke Soto die ik van mijn Indonesische buurvrouw kreeg omdat ik bronchitis had.Biasa staat voorzoiets als, gewoon,zoals t wordt gemaakt. sindsdien maak ik het altijd op deze manier en heb het laatst voor mijn  buurvrouw gemaakt In Indonesia is dit dus een medicijn maar ik vind t ook gewoon een heerlijke soep.

INGREDIENTEN

1 kip of kipstukken, 5 sjalotjes, 5 tenen knoflook, 1 tl garam (zout), 2 tl ketoembarzaadjes, 2 kleine rode lombok rawit (kleine rode pepertjes, 1/2 el gula djawa, 1/2 vingerlengte jahe'', 1 schijfje kunjit (geelwortel) maar ik doe 2 tl poeder, 1 groot blad daun salam of 2 kleine, 1 of 2 el bimoli (kokosolie), 1 verse stengel sereh, 1,5 L water, 1 kleine ui, 1tl witte peperbolletjes, , 400 gr witte rijst, takjes selderij

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2016
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Sate boemboe van rundvlees

Sate met veel kruiden, die zonder saus gegeten hoort te worden.

INGREDIENTEN

500 gr. mager, mals rundvlees (biefstuk, rosbief)2 eetl. ketjap, manis2 eetl. asemvocht1 fijngehakte middelgrote ui2 teentjes, knoflook1/2 theel. laos1 1/2 theel. sambal oelek1/2 theel., trassi2 eetl. arachide-olie1 1/2 kop kokosmelk1 daoen (blad), salam1 spriet sereh2 theel. goeloe djawa of bruine suiker

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Soto Ajam

Indische Soep van Groenten en Kippevlees

INGREDIENTEN

1 pond kip(Borststuk); 1pond (Kip) Soepvlees; 2 liter water; 5plakjes Laos(± 1 cm dik); 1 salam blad; 1spriet sereh; 5 koprrels Piment; 1 Tomaat; 2 kippebouillonblokjes; 3 teentjes Knoflook; 1 gesnipperde Ui; 1 pakje Gropesi(200gr); ¼pond Kool; ½tl zwarte of witte Peper; ¼tl Ve-tsin; 3 Aardappelen; 6 gekookte eieren; Soe-on; Zout; Olie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Boeuf Bourguignon, machtig Bourgondisch genieten.

Een hele volle en bourgondische Boeuf Bourgignon. Vaak gegeten in Frankrijk en heb na een x-tal recepten te hebben bestudeerd er mijn eigen draai aangegeven eat geresulteed is in een hele smaakvolle én klassieke Boeuf Bourguignon. Ik doe er lekker een hoopTijm in, een mix van paddenstoelen (Gele Oesterzwam, Kanstanje champignon, Shiitake, Beukenzwam) te verkrijgen bij de Lidl. Ool een lekkere volle wijn, een Bourgonge is best prijzig dus kun je ook kiezen voor een andere wijn. Een Cabernet Sauvignon is krachtig en heel geschikt. Een Merlot is soepel vol en lekker zoet fruitig en die combi stond mij wel aan, dus een Merlot-Cabernet Sauvignon. 3 Euro nog wat bij de Lidl. De wijn is in deze de achilles hiel van het recept dus gooi er niet zo maar wat in. De keuze voor Daun Salam blad is simpel, deze heeft een wat citroenachtige smaak. Maar gewone Laurier mag ook. Het is even een half uurtje werk en daarna mag je op je luie gat gaan zitten wachten tot de boel gaar is, en ondertussen al genieten van de geur die vrijkomt in je huis. Echt heerlijk dit. Als je echt gek wilt doen gooi dan ook nog wat gechopte truffel in de pan. Oh en nog iets komt geen boter aan te pas, gebruik een lekkere olijfolie van eerste persing.

INGREDIENTEN

800-1000 gr runderstoofvlees, 6 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 500ml rode wijn (Bourgogne of een fruitige stevige Merlot-Cabernet Sauvignon), 250 gr. spekreepjes, pot 200 ml runderfond, blikje 140 gr. tomatenpuree, 200 gr. gemixte paddestoelen, 6-8 takjes tijm, bosje peterselie, 2 blaadjes Daun Salam blad (of normale Laurier), lekkere olijfolie van eerste persing, zout, zwarte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-11-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

sajur laksa

Indonesische kippensoep. Een authentiek Indonesisch recept

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui (bij voorkeur rode ui), 2 a 3 stukken laos (geschild) van ca 1 cm dik, 2 stukken gember geschild, 3 tenen knoflook, kunir (geelwortel) als je poeder gebruikt dan 1 a 2 theelepels, 1 blad daun salam, 1 stuk sereh, kemiri, heet eenvoudigst is de pasta uit een potje ? 1 flinke theelepel, 2 rode pepers, als je het niet te heet wilt dan de zaadjes verwijderen, 2 theelepels ketumbar, 2 theelepels djinten, 1 liter water, 1 a 2 kippenbouten, 1 ons tauge, 2 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 200 ml santen (uit blik), een handvol laksa (rijst vermicelli) sommige mensen vinden dit niet lekker. Je kan het achterwege laten zonder de smaak te veranderen., olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Boeuf Bourguignon Bourgondisch Genieten!

Een hele volle en bourgondische Boeuf Bourgignon. Vaak gegeten in Frankrijk en heb na een x-tal recepten te hebben bestudeerd er mijn eigen draai aangegeven eat geresulteed is in een hele smaakvolle én klassieke Boeuf Bourguignon. Ik doe er lekker een hoopTijm in, een mix van paddenstoelen (Gele Oesterzwam, Kanstanje champignon, Shiitake, Beukenzwam) te verkrijgen bij de Lidl. Ool een lekkere volle wijn, een Bourgonge is best prijzig dus kun je ook kiezen voor een andere wijn. Een Cabernet Sauvignon is krachtig en heel geschikt. Een Merlot is soepel vol en lekker zoet fruitig en die combi stond mij wel aan, dus een Merlot-Cabernet Sauvignon. 3 Euro nog wat bij de Lidl. De wijn is in deze de achilles hiel van het recept dus gooi er niet zo maar wat in. De keuze voor Daun Salam blad is simpel, deze heeft een wat citroenachtige smaak. Maar gewone Laurier mag ook. Het is even een half uurtje werk en daarna mag je op je luie gat gaan zitten wachten tot de boel gaar is, en ondertussen al genieten van de geur die vrijkomt in je huis. Echt heerlijk dit. Als je echt gek wilt doen gooi dan ook nog wat gechopte truffel in de pan. Oh en nog iets komt geen boter aan te pas, gebruik een lekkere olijfolie van eerste persing.

INGREDIENTEN

800-1000 gr. runderstoofvlees, 6 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 500ml rode wijn (Bourgogne of een fruitige stevige Merlot-Cabernet Sauvignon), 200 gr gemixte paddestoelen, 250 gr spekreepjes, 6-8 takjes tijm, 2 blaadjes Daun Salam blad (of gewone Laurier), bosje peterselie, potje 200ml runderfond, blikje tomatenpuree 140gr., olijfolie, zout, zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-11-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Base be pasih

Kruidenpasta voor zeevruchten.

INGREDIENTEN

10 grote rode chilipepers, ontdaan van zaadjes en fijngehakt6 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt15 sjalotjes, gepeld en fijngehakt10 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt10 cm. verse geelwortel, geschild en fijngehakt, of 4 theel. koenjit1 middelgrote tomaat, ontveld en ontdaan van zaadjes1 eetl. ketoembar10 kemiries1 theel. trassi4 eetl. plantaardige olie3 eetl. asempulp2 salam blaadjes2 stengels sereh,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-09-2001
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

sambel goreng boontjes

Dit recept heb ik van mijn moeder die uit indonesia komt

INGREDIENTEN

1 zak diepvries spercieboontjes,2 grote uien, 3 teentjes knoflook,4 daon salam(zwart gedroogd blad koop je in de toko)2 stukjes laos (kan ook poeder)twee flinke theelepels sambal oelek,2 maggie blokjes en wat suiker ongeveer 1 eetlepel.. 1/2 blikje santen(kan ook een zakje santen van conimex dan doe je 2 volle eetlepels santen in een kopje en dan doe je heet water erbij) en olie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Koolbladeren gevuld met kipcurry

Deze romige kipcurry heb ik gebaseerd op de vulling van de lemper (indonesisch hapje). Door de spitskoolbladeren 2 minuten in kokend water onder te dompelen worden ze soepel en sterk en lenen zich uitstekend voor vullen.

INGREDIENTEN

4 kippendij filets, 2 uitjes, 4 teentjes knoflook, 4 tl gemalen komijn (djinten), 3 tl gemalen kurkuma (koenjit), 4 tl gemalen koriander (ketoembar), 5 tl gemalen kentjoer, 1,5 tl trassi, 1,5 tl gemalen citroengras (sereh), 1 tl gemalen gember (djahe), 6 gepofte kemirienoten, 3 daon salam (indonesische laurier blaadjes), 400 ml kokosmelk, 2 tl bruine suiker of 15 druppels vloeibare zoetstof, 1 spitskool

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top