1. Home
  2. Recepten
  3. Salades

Salades recepten (728) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kaaskrullen gevuld met salades

INGREDIENTEN

300 g versgeraspte Old Amsterdam, 1 el bloem, kummelzaadjes, 2 tl citroensap, 1 tl dijonmosterd, 4 el olijfolie, zout een peper, 75 g veldsla, 50 g fijngehakte, ongezouten pecannoten, 1/2 kropje raddichio, 1/2 granny smith-appel, 10 blauwe druiven

Voorbereiding

Gebruik een smallle deegroller, houtenstok of keukenrolhuls omwikkeld met aluminiumfolie. Schep 300 g versgeraspte Old Amsterdam en 1 el bloem door elkaar. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Schep hoopjes van 2 el kaas in de pan en spreid uit in cirkels van =/- 8 cm doorsnede. Houd voldoende tussenruimte. Bestrooi de kaas evt. met wat kummelzaadjes en bak de wafels 2-3 min. Neem ze van het vuur en laat zover afkoelen dat je ze met een spatel uit de pan kunt nemen. Leg de warme wafels direct over de deegroller of houten stok en laat ze zo afkoelen. Bak en vorm zo alle wafels. Je kunt de wafels 2-3 dagen bewaren in een luchtdichte doos op kamertemparatuur

Bereidingswijze

Roer 2 tl citroensap, 1 tl dijonmosterd en 4 el olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Meng voor de eerste salade 75 g veldsla (ontdaan van de worteltjes) met de helft van de dressing. Vul de wafels met de salade, bestrooi met 50 g fijngehakte, ongezouten pecannoten. Snijd voor de tweede salade 1/2 kropje raddichio in ragfijne reepjes. Snijd 1/2 granny smith-appel in dunne staafjes . Ontpit 10 blauwe druiven en snijd ze in smalle reepjes. Meng de raddichio met de appel en druiven en meng de rest van de dressing door. Vul de wafels met de salade en serveer direct

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2008
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dressings - 15 verschillende sauzen voor sla en salades

De zomer komt er nu echt aan ! Die vraagt om lekkere sla met een lekkere dressing. Hieronder 15 verschillende dressings met diverse aanwijzingen en ideetjes. Maak steeds wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in d koelkast. Is maximaal een week houdbaar.

INGREDIENTEN

Zie voor ingrediënten bij de bereidingswijze van de sla-sauzen

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-06-2015
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Slanke Salades

Pastasalades passen prima in een slank menu, omdat er geen (calorierijke)saus gebruikt hoeft te worden. Hieronder een aantal ideetjes voor slanke salades

INGREDIENTEN

Italiaanse pastasalade, Vermeng gekookte spaghetti, olijven, tomaten, mozzarella en (kant-en-klare) pesto., , Duitse pastasalade, Vermeng gekookte pastaschelpjes, salami, pijnboompitten, peterselie en (kant-en-, klare) knoflookdressing., , Franse pastasalade, Vermeng gekookte vlinderpasta met gerookte kipfilet, witte druiven, bleekselderij en, kant-en-klare) yoghurtdressing., , ,

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

lunchbroodjes met salades

Gevonden op internet (JOHMA)

INGREDIENTEN

Krabsalade, Een stokbroodje beleggen met een blaadje ijsbergsla., Besmeren met Krabsalade., Garneren met kleine stukjes komkommer en een toefje peterselie., , Eiersalade met bieslook, Een maanzaadbroodje bestrooien met hamsnippers., Besmeren met Eiersalade., Garneren met stukjes cherry tomaatjes., , Gerookte Kipsalade, Een getoast casinobroodje beleggen met lollo rosso slablaadjes., Besmeren met Gerookte Kipsalade., Garneren met een toefje peterselie., , Ham/Kaassalade, Strooi een kleine hoeveelheid kaas op een zijde van twee sneetjes volkorenbrood., Verwarm deze in de oven tot dat de kaas goed gesmolten is., Beleg het laagsgewijs met de Ham/Kaassalade, een blaadje sla, partjes tomaat en enkele schijfjes komkommer., , Ei/Baconsalade, Neem twee sneetjes casino en rooster deze goudbruin., Vervolgens laagsgewijs beleggen met de Ei/Baconsalade, partjes tomaat en schijfjes komkommer., Garneer het geheel met een stukje augurk en een zilveruitje.,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-1999
  •  
  •  0-10 min.

Bonte salades

INGREDIENTEN

- 3 tomaten, - 1 wortel, - 0,5 komkommer, - 2 appels, - 2 gekookte bieten, - 4 eetlepels mayonaise, - 4 eetlepels tomatenketchup, - 2 stronkjes witlof, - 0,5 zak pretzels (zoute strengels), - 0,5 pak soepstengels, , ,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke salades

INGREDIENTEN

Heerlijk in slaatjes, Stukjes kaas geven een salade net dat ietsje meer. Ze zorgen voor een hartige toets, een frisse smaak en een leuke afwerking. Handig in formaat én lekker zijn de kaaskubusjes van meikaas, Affligem, Floreffe of andere abdijkazen. U kan ook kiezen voor zuiderse kaassoorten: fetablokjes, minimozzarellabolletjes, kaasblokjes in oliemarinade, provolone- of parmezaanschilfers., , Enkele succesvolle combinaties:, - warme geitenkaas met gerookte spekblokjes, gemengde sla, kerstomaatjes en gebakken appelschijfjes (of stukjes aardbei, meloen, ...), - schijfjes mozzarella afgewisseld met schijfjes tomaat, vers basilicum, olijfolie en balsamicoazijn., - blokjes belegen kaas met een gemengd slaatje, druiven, noten, ..., Pastaslaatje met serranoham en biervinaigrette (4 personen), , , Kook 300 g pasta naar keuze gaar (kooktijd: zie verpakking). Spoel af onder koud water en laat afkoelen in een vergiet., Maak de biervinaigrette: warm 2 dl kriekbier op en roer er, 1 eetl. wijnazijn en 1 eetl. balsamicoazijn onder. Laat, 2 min. koken, neem van het vuur en roer er 2 dl notenolie onder., Verdeel de pasta over de borden. Verdeel 2 in stukjes gesneden tomaten, 1/2 komkommer in blokjes gesneden en 1 versnipperde rode ui over de pasta. Versier met bolletjes minimozzarella (Galbani Santa Lucia, 150 g) en met 200 g in reepjes gesneden serranoham. Besprenkel met de biervinaigrette., , Variant: vervang de mozzarella en de biervinaigrette door kaasblokjes in oliemarinade (Tradition Provençale), beschikbaar in 2 varianten: met kruiden of met reepjes gedroogde tomaten., Kaasschotel in vakantiesfeer, ′s Avonds wegdromen op het terras met een glaasje wijn en een kaasschotel... U waant zich met een originele en zomerse kaasplateau zó in het zuiden., Serveer zo′n 6 à 8 verschillende kazen en reken ± 250 g per persoon. Haal ze 1/2 à 1 u voor het opdienen uit hun verpakking en laat ze op kamertemperatuur komen. Zo zijn ze perfect op smaak en komt hun aroma het best tot zijn recht., Zorg voor zowel zachte als harde kazen, met een romige en een pittige smaak, kaas met kruiden, enz., zodat u kan genieten van smaakafwisselingen., , , Een lekkere mix:, , - Manchego, een Spaanse kaas uit Castilla la Mancha, gemaakt uit 100 % schapenmelk. Het is een harde kaas met een unieke smaak, in Spanje wordt hij gespot in de tapasbar., - Provolone, een Italiaanse halfharde kaas, gemaakt van volle koemelk. Stevige kaas met een milde tot pittige smaak., - Grimbergen Bleu, een Belgische blauwgeaderde kaas met witschimmelkorst. Hij is lekker zacht en smeuïg van smaak., - Kaasbrochettes: rijg afwisselend geitenkaasbolletjes met zongedroogde tomaten en olie (Capra), verse basilicumblaadjes, kerstomaatjes en bolletjes minimozzarella (Galbani Santa Lucia) op een brochettestokje., - Papillon Brebille, smeerbare schapenkaas met de smaak van verse kaas: fijn, zacht en smeltend in de mond., - le Roulé, de heerlijk smeerbare kaas met look en fijne kruiden, is deze zomer beschikbaar in een verpakking met 6 individuele porties. Lekker met stokbrood!, , Uw zomerse kaasschotel is helemaal af met lekker stokbrood en notenbrood erbij, vers fruit (aardbeien, vijgen, druiven bv.), nootjes, radijsjes en een groen slaatje., Warm even lekker, , Mozzarella en geitenkaas doen het prima in aperohapjes en salades, maar ook in warme bereidingen waar u hen niet meteen zou verwachten. Proef bv. deze heerlijke puree met geitenkaas:, , Geitenkaas-bieslookpuree (4 personen), , Kook 500 g aardappelen gaar, giet af, laat even drogen op het vuur en pureer. Meng met 120 g geitenkaas met bieslook (versmarkt), wat extra versgesnipperd bieslook, een snuifje nootmuskaat, peper en zout. Is de puree te droog, leng dan aan met een beetje melk., , , , Lunchhapjes met kaas, , Zomerse kaas verwerkt u bij uitstek in een lunchsalade, broodje of andere middagmaaltijd., , Sandwich met kalkoen en komkommerkaas (voor 1 sandwich), , Besmeer een sneetje roggebrood met 1 eetl. Philadelphia Summer (met feta en komkommer). Leg er 2 of 3 sneetjes kalkoenfilet op. Bedek met een nieuw sneetje roggebrood, dat u opnieuw besmeert met 1 eetl. kaas. Leg er deze keer enkele blaadjes rucola op. Eindig met een 3de sneetje brood en snij de hele boterham in 2 driehoeken., , ,

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-2011
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Crudite salades

INGREDIENTEN

Allerlei groenten

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2003
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Crudite salades

INGREDIENTEN

200 gram wortelreepjes - sap van 2 sinaasappels - 1/2 bosje muntblaadjes ** 200 gram witte kool - 100 gram rozijnen - 1 eetlepel grove mosterd - zout en peper - 1 eetlepel azijn - 4 eetlepels olijfolie extra vierge ** 200 gram haricots verts - 1 ui - 1/2 eetlepel kummelzaadjes - zout en peper - 1 eetlepel azijn - 4 eetlepels olijfolie extra vierge ** 200 gram pandan of basmatirijst - 2 perziken - 1/2 banaan - sap van 1 citroen - 1 kopje water - scheutje yoghurtdressing ** 4 tomaten - 100 gram zachte geitenkaas - 1 sjalotje - 50 gram zwarte olijven zout en peper - 2 eetlepels olijfolie ** 1 koolrabi - radijsreepjes - bieslook - sap van 1/2 citroen - 4 eetlepels olijfolie extra vierge - zout en peper ** 2 rode bieten - 1 nieuwe haring - sap van 1/2 citroen - 2 eetlepels creme fraiche - zout en peper

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

de enige echte falafel!

Deze falafel aten we in Jenin, bij Al Umbashi, een van de beste falafelplekken in town. Knapperig vanbuiten, smeuïg en kruidig vanbinnen. Geserveerd met zijdezachte hummus, pittige tahinasaus, frisse salades en zoutzure pepers en komkommers. Erbij versgebakken kmaj, ofwel pitabroodjes. Super-fastfood!` - Nadia Zerouali & Merijn Tol

INGREDIENTEN

1 kg kikkererwten, , 2 uien, gesnipperd, 5 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 bosje peterselie, grof gehakt (een groot bosje!), 1 bosje koriander, grof gehakt, 1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden, 3 eetlepels kurkuma, 3 eetlepels komijnpoeder, 2 eetlepels korianderzaad, 1½ theelepel bakpoeder, , olie om te frituren,

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2011
  • Arabisch
  •  20-30 min.

sladressing voor alle salades

Dit heb ik van mijn mams geleerd en is absoluut onovertreffelijk!

INGREDIENTEN

Yoghurt, scheutje olijfolie, tamari, citroensap, mosterd, suiker, bieslook en halvanaise

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  •  
  •  0-10 min.

Drie zomerse salades

Salade 1 op basis van wortelen, Salade 2 op basis van bietjes en Salade 3 op basis van komkommer en radijs.

INGREDIENTEN

Salade 1: , 250 gram wortelen , handje rozijnen , Honing mosterd dressing, Salade 2: , 250 g zomerbietjes , handje pijnboompitten , Honing appel vinaigrette (knorr), Salade 3 , 1 komkommer , een bosje radijs , Sweet Dille dressing (knorr)

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  •  
  •  0-10 min.

Salades; maaltijdsalade kip

Een heerlijke gevulde maaltijdsalade voor elk moment. Deze salade is als maaltijdsalade geschikt voor +/- 2 personen, maar als bijgerecht voor 4 tot 6 personen.

INGREDIENTEN

Maaltijdsalade kip, Ingrediten voor 2 personen , 500 gr. kipfilet, pittige kipkruiden, 200 gr. ijsbergsla, 100 gr. cashewnoten, 3 tomaten, 1 komkommer, 1 bol mozzarella, 1 blok feta, 1 geraspte wortel, 1 eetl. honing, 1 eetl. suiker, 2 eetl. mayonaise, 2 eetl. yoghurt, 2 snufjes Italiaanse kruiden, , ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

salades uit losser copycat

Simpelweg omdat ik ze k & k , vlak , matig en nogal smaakloos vindt . lekker zelf aan het knutselen geweest , en ok een bakje kopen is sneller en waarschijnlijk goedkoper , maar smaak wil ook wat.

INGREDIENTEN

Gevuld eitje salade :, 8 gekookte eieren ( 11 minuten gekookt ), 3 el. mayonnaise, 3 el. crème fraiche, 1 el. Kerry masala, 2 ansjovis fillets uitgelekt en droog gedept fijn gehakt, 1 el. tomatenpuree, 1 tl. worcestersaus, 2 tl. kurkuma, 1 maggi blokje verkruimeld, 1 tl. mosterd, , Geitenkaas Amandel-vijgsalade:, 100 gr. zachte geitenkaas, 2 dunne plakken oude harde geitenkaas in blokjes van 2 bij 2 mm, 8 mandarijn partjes uit blik ( ja doe nou maar gewoon ) gehakt, 1 kleine el. sap uit het blikje, 2 el. ricotta, 3 el. mascarpone, 1 el. gezouten gerookte amandelen gehakt, 6 vijgen k & k ( eat natural ) julliene gesneden, , kip jopie saus salade:, 200 gr. gebraden kiprollade van de vers afdeling in plakken iets dikker gesneden, dus niet gerookte kip van de vlees afdeling, in blokjes gesneden, 1 Stengel bleek selderij gesnipperd, 1 1/2e eetlepel gebakken uitjes, 2 tl mosterd, 2 tl. kurkuma, 1 tl tomaten puree, jopiesaus:, 4 el. belgische mayo, 3 el. curry ketchup, 1 tl Kerrie poeder, 1 tl. cayenne peper, 1 tl. zwarte peper, 1 tl gerookt paprika poeder mild, 1 ui super fijn gesnipperd, , ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2018
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dressing voor enkele salades

INGREDIENTEN

Zie bereidingen

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2008
  •  
  •  0-10 min.

dressing voor salades enz

Pittige dressing voor salade of garnalencocktail

INGREDIENTEN

Olijfolie extra vierge, chilisaus, citroensap, ketjap manis, fijn gesneden rood pepertje, honingmosterd (dijon kan ook) en wat zoetstof

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  •  
  •  0-10 min.

Boterham makreel en salades

INGREDIENTEN

* 4 Boterhammen, * 1 Gerookte makreel, Salade 1:, * 2 Tomaten, * Wat slablaadjes, * Groene kruiden (peterselie, tijm, dille) * Beetje olie, citroensap, zout, peper, Salade 2:, * 1 Wortel, * 1 Klein appeltje, * 2 Augurkjes, * 1 of 2 eetlepels majonaise, ,

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2004
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

dressings voor bij salades

INGREDIENTEN

Voor bij garnalen, mayo,kappertjes,augurkjes,beetje gesneden selderij en eventueel knoflookzout., voor bij rosbief :Mayo, kruidenkaas, voor bij aardappels:cajunkruiden en mayo, voor bij kip: Mosterd/honing

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2012
  •  
  •  0-10 min.

Torentje salades van maatjes,boontjes,appel,tomaat enbiesloo

Ideaal kan bangebroek klaargemaakt worden.

INGREDIENTEN

4-6 maatjes,100 gram zeer fijne haricots verts,1 zachtzure appel,bieslook,enkele blaadjes Romeinse of icebergsla,2 eetlepels mayonaise,olijfolie,sherryazijn,2 rijpe gepelde vleestomaten,peper en zout.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2014
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

De 10 lekkerste simpele dressings

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijke frisse dressing voor allerlei salades

De honing-mosterdsaus is een bekende en geliefde saus. Hij is niet alleen smaakvol maar ook nog super gezond.

INGREDIENTEN

, 3 middelgrote eieren, 150 gram volle yoghurt, 2-3 eetlepels dion mosterd, 1 eetl. honing, 100 ml. volle melk, 2 eetlepels witte balsamico azijn, zout en peper, suiker, bakje tuinkers,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Yoghurtsaus Voor Biefstuk Gerecht, Salades En Dipsauzen

INGREDIENTEN

1 eetl. room., 1 koffiel.citroensap., enkele druppels vloeibare zoetstof., zout en peper naar smaak., 100 gr magere yogurt.,

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kiptajine met abrikozen en blanke rozijnen

Een kiptajine om van te smullen.......gemakkelijk te maken en ook weer met die typisch Marokkaanse combinatie van hartig met zoet......

INGREDIENTEN

hele kip in stukken of 4 kippenbouten;, 15 gedroogde abrikozen;, 100 gram grote blanke rozijnen;, 1 grote of 2 kleine uien;, 2 eetlepels honing;, 1/2 bosje platte peterselie;, 1/2-1 koffielepel kaneelpoeder;, 2 kaneelpijpjes;, 1/2-1 koffielepel gemberpoeder;, 1/2-1 koffielepel kurkuma;, 1 flinke mespunt saffraanpoeder;, zout en peper naar smaak;, (olijf-)olie;, water.,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

3 wel lekkere salades voor op brood

2 halen 1 betalen , vaak genoeg zijn die bakjes in de aanbieding en altijd trap ik erin, plus na 1 broodje denk ik, mwahh, gevolg , 2 weken later uitgedroogd in de koelkast. dat kon anders .  

INGREDIENTEN

Kip ketjap sate salade, 4 kipdij filets, 1 sterke liter kippenbouillon ( 1,5 blokje op de liter ), 1 sjalot, 3 tl knoflookpasta, 1 eetlepel madame jeanet sambal ( faja lobi of sweetmofo ), 2 eetlepels ketjap, 1 el. ketjap marinade ( das wat anders ), 4 el. pindakaas met noot, 2 theelepels basterdsuiker, volle melk, 3 tl gemberpasta, olijfolie, gefrituurde uitjes, 2 el. atjar ketimoen uitgelekt gesnipperd, , pittige oude kaas salade, 100 gr geraspte oude kaas naar keuze ( zaanlander 3 jaar oud, moet je zelf raspen, want niet k&k te koop ), 50 gram pittig belegen in een plak van 0,5 cm, 1 sjalotje, heel fijn gesnipperd, 8 kleine zure augurkjes gesnipperd, 1 el kleine amsterdamse uitjes gesnipperd, 3 el mayonaise, 2 el crème fraiche, 2 el ricotta, 1 el Sriracha, , vitello tonato salade, , 200 gr. kalfsfricandeau iets dikker gesneden ( geen stuk, maar plakken ), peper, 1 blikje tonijn op olie, naturel, 4 el. belgische mayonaise, 2 el. mascarpone, 2 el. droge sherry, 4 ansjovisfilets met kappertjes, 5 groene olijven met piment, rasp van halve citroen, sap van een half

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2017
  • Europees
  •  30-60 min.

Yoghurtsaus voor biefstuk gerecht, salades en dipsauzen

INGREDIENTEN

1 eetl. room, 1 koffiel.citroensap, enkele druppels vloeibare zoetstof, zout en peper naar smaak, 100 gr magere yogurt.

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2003
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Licht/luchtige salades voor na de feestdagen

3 tips voor lekkere, makkelijke en lichte salades Salade met makreel en appel Salade tonnato style Pastasalade met zalm  

INGREDIENTEN

Salade met makreel en appel, Zakje sla naar keuze (persoonlijk vind ik veldsla hierbij het lekkerst), 200 gerookte makreelfilet in stukjes, 2-3 stengels bleekselderij in boogjes, 1 appel in schijfjes, 3 zoetzure augurken in blokjes, 2 el mayonaise of halvanaise, peper en zout, , Salade tonnato style, 1 blikje tonijn, 3 el mayonaise, 2-3 ansjovisfilets, 5-6 el droge witte wijn, zakje sla naar keuze, 12 plakjes fricandeau, 1 el kappertjes, peper en zout, stokbrood, , Pastasalade met zalm (4 personen), 300 gr penne, 500 gr broccoli in roosjes, 200 gr doperwtjes (diepvries), 250 gr kerstomaatjes gehalveerd, 200 gr gerookte zalmfilet in reepjes, 2 el mayonaise, 125 ml zure room, 3 el dille fijngehakt, zout en peper,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekkere salades voor op brood (tonijnsalade, eiersalade en p

Lekkere salades voor op brood! Tonijnsalade, eiersalade en peteselieboter. Vrij makkelijk te maken en heerlijk!

INGREDIENTEN

Tonijnsalade:,, 3 blikjes tonijn in olijfolie (of zonnebloem), 4 grote augurken, 1/4 komkommer (en/of eventueel courgette), 1/4 licht zoete appel, 8 zongedroogde tomaatjes met kappertjes met wat olie, 8 olijven, 1/2 ui, 1 paprika, 10 blaadjes rucola of balsamico italiaanse kruiden, 4 el mayo & yoghurt (totaal) yogonaise, 1 el chili saus en/of rode pepertjes en/of ketchup, , Eiersalade:, 5 eieren, 1/4 ui, 1 el ketchup, 1,5-2 el mayo, Peper, Zout, 1 tl Kerriepoeder, 1 tl Paprikapoeder, , Peterselieboter:, (Room)boter of margarine (waar je zelf het meest van houdt), Peterselie,, *Verhoudingen naar eigen inzicht; deze verhoudingen zijn een indicatie (ik schrijf zelf de verhoudingen bijna nooit op, maar doen het naar smaak/op gevoel). En op basis van het idee als een bijgerecht: dus op sneetjes stokbrood/focaccia o.i.d.

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2013
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

30 min menu spinazietaart 2 salades crumble vanille.ij

INGREDIENTEN

Voor de taart:, Zakje pijnboompitjes (65 gram), Oregano, 5 eieren, Nootmuskaat, 300 gram fetakaas, 50 gram harde cheddarkaas, Pak filodeeg, 2 zakken spinazie, 2 theel citroenrasp, Vel vetvrij(bakpapier) 1½ de grote van de pan., Olijfolie, Zoete cayennepeper, Paar klontjes boter, Voor het dessert:, 100 gr. hazelnoten, 100 gram donkere chocolade, 1 eetlepel koffiebonen, (vanille)roomijs, Voor de komkommersalade:, 1 komkommer, 10 zwarte olijven met pit, 2 eetl gehakte basilicum, 4 eetl olijfolie, Beetje citroensap, Lente-uitjes, 1 chilipeper, Paar grote blaadjes munt, Paar kleine blaadjes munt, Voorde tomaten salade :, Diverse soorten tomaten( kers, pruim groene pomodoritomaten enz), 1 teen knoflook, 4 eetl olijfolie, Handvol basilicum, 1½ eetl witte wijn azijn, Zout en peper

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2011
  • Grieks
  •  20-30 min.

30 minuten menu spinazietaart 2 salades en crumble vanille-i

INGREDIENTEN

Voor de taart:, Zakje pijnboompitjes (65 gram), Oregano, 5 eieren, Nootmuskaat, 300 gram fetakaas, 50 gram harde cheddarkaas, Pak filodeeg, 2 zakken spinazie, 2 theel citroenrasp, Vel vetvrij(bakpapier) 1½ de grote van de pan., Olijfolie, Zoet cayennepeper, Paar klontjes boter, Voor het dessert:, 100 gr. hazelnoten, 100 gram donkere chocolade, 1 eetlepel koffiebonen, (vanille)roomijs, Voor de komkommersalade:, 1 komkommer, 10 zwarte olijven met pit, 2 eetl gehakte basilicum, 4 eetl olijfolie, Beetje citroensap, Lente-uitjes, 1 chilipeper, Paar grote blaadjes munt, Paar kleine blaadjes munt, Voorde tomaten salade :, Diverse soorten tomaten( kers, pruim groene pomodoritomaten enz), 1 teen knoflook, 4 eetl olijfolie, Handvol basilicum, 1½ eetl witte wijn azijn, Zout en peper,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2011
  •  
  •  20-30 min.

warme salade met biefstuk en gedroogde tomaten

Wie denkt dat salades alleen koud lekker zijn, moet deze eens proberen. snel een een heerlijk recept. per persoon:290 kcal

INGREDIENTEN

4 biefstukken (125 g elk), 8 gedroogde tomaten op olijfolie wat van de olie, 1 theel. grofgemalen zwarte peper, 200 g champignons, 4 eetl. balsamico azijn, 1 theel. Franse mosterd, 4 eetl. mayonaise, 4 eetl. tomatensap, 200 g gemengde salade,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tomaten in verrukkelijke vinaigrette.

Een heerlijk bijgerecht, ik heb dit een keer uitgeprobeerd en vond het zo lekker dat ik het op Smulweb heb geplaatst. De vinaigrette smaakt uiteraard ook heel goed bij andere salades. Ben je met meerdere personen? Verdubbel dan gewoon de hoeveelheid al naar gelang het aantal personen.

INGREDIENTEN

2 rijpe trostomaten., 1 zoete ui., 1 flinke teen knoflook, 40 ml balsamico azijn (Of witte balsamico dat "oogt"beter)., 40 ml olijfolie, 1 flinke theelepel gedroogde basilicum, 1 flinke theelepel gedroogde marjolein, 1/8 theelepel koriander zaadjes, 1/8 theelepel gedroogde munt, ½ Theelepel gedroogde oregano, 1 afgestreken el suiker, ¼ tl. zout, ½ Tl peper, Wat extra zout en peper indien gewenst. Als je verse kruiden hebt is het natuurlijk helemaal lekker! Gebruik dan de dubbele hoeveelheid bvb 1 tl gedroogd = 2 tl vers

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2008
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

De 10 lekkerste simpele dressings

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans.

INGREDIENTEN

, Vinaigrette met witte wijnazijn en honing, , 6 el olijfolie, 2 el witte wijnazijn, 1 tl honing, zout en peper, , , Citroenvinaigrette, , 2 el citroensap, 5 el olijfolie, zout en peper, , , Basilicumdressing met pijnboompitten, , 2 el balsamicoazijn, 5 el olijfolie, 1 flinke handvol verse basilicum, fijngehakt, 1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt, zout en peper, , , Vinaigrette met mosterd, , 6 el olijfolie, 2 el Dijon mosterd, 2 el rode of witte wijnazijn, zout en peper, , , Dressing van limoensap en koriander, , 2 el limoensap, 3 el verse koriander, fijngehakt, 125 ml olijfolie, 1 el witte wijnazijn, , , Yoghurtdressing, , 150 ml yoghurt, 2 el witte wijnazijn, 1 el verse munt, fijngehakt, 1 el verse peterselie, fijngehakt, versgemalen zwarte peper, , , Blauwe-kaasdressing, , 75 g blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort), 1 teentje knoflook, geperst, 225 ml zure room of dikke yoghurt, 1 el witte wijnazijn, 2 el verse peterselie, fijngehakt, versgemalen zwarte peper, , , Honing-mosterddressing, , 1 el grove mosterd, 1 el Dijon mosterd, 1 el heldere honing, 1 el citroensap of witte wijnazijn, 4 el olijfolie, zout en peper, , , Pestovinaigrette, , 2 á 3 el witte wijnazijn, 2 tl pesto, 75 ml olijfolie, zout en peper, , , Oosterse dressing, , 1 el mosterd, 1 el Japanse sojasaus, 1 el balsamicoazijn, 2 el olijfolie, 1 el sesamolie, zout en peper, ,

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2010
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Thousand Island Dressing

Thousand Island Dressing gebruik jij voor over salades, vis of een lekkere corned beef broodje. Ik vind dit eigenlijk een duizendpoot onder de dressings.

INGREDIENTEN

1 e witte wijnazijn, 2 t witte suiker, 1/2 kop mayonaise, 1 t Worcestersaus, 2 e tomatenketchup, 1 kleine augurk, in kleine blokjes, 1 t sjalotje, fijn, zout, witte peper, (er kan ook nog een hard gekookt ei in blokjes door afhangende waarvoor jij de dressing gebruikt, zoals bij salade)

  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-11-2011
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Kiptajine met zoete aardappelen, courgettes,rozijnen en aman

Een heerlijk tajinegerecht met weer die verrukkelijke mix van zoet en hartig......

INGREDIENTEN

3 of 4 kippenpoten;, 1 grote ui;, 3 zoete aardappelen;, 2 courgettes;, 1 handje rozijnen;, 1 handje witte amandelen;, 1 groentenbouillonblokje;, 1 koffielepel "ras el hanout" (mar.kruidenmengsel;marokkaanse winkel);, 1 koffielepel kurkuma;, zout en peper naar smaak;, olijfolie.

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pesto Pasta Salade

Een zomers recept. Mijn man en ik hebben vaak in de zomer niet zo`n zin in bourgondisch eten en samen verzinnen we dan lekkere salades, om licht maar ook gezond te kunnen dineren. (Salade kan natuurlijk ook zonder kip geserveerd worden, wij eten het ook vaak vegetarisch)

INGREDIENTEN

* 150 gr rucola melange, * 1 potje pesto, * 125 ml cremefraiche, * 300 gr pasta, * 2 st mozzarella, * 1 bakje cherry tomaten, * 1 st komkommer, * 250 gr kipfilet,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De 10 lekkerste simpele dressings

Deze makkelijke dressings vond ik op saladesenzo.nl

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Salade met tonijn, aardappel, bonen, tomaat en ui

Een lekkere zomerse salade, geïnspireerd op de traditionele salade Nicoise. De Boursin Cuisine light vormt de basis voor een frisse dressing

INGREDIENTEN

150 g aardappelen, 150 g sperziebonen, 2 trostomaten, 1 middelgrote ui, 3 eieren, 200 g tonijn(uit blik, uitgelekt), 2 tl mosterd, 1 el azijn, 2 el water, 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden light,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Haring-bietjessalade

Bietje met haring in een ander jasje en wel met zure room en kappertjes. Kappertjes kunt u ook weg laten. Maar frituren kunt u ze ook. Het worden dan knapperige bloemknopjes. ook heerlijk in andere salades.

INGREDIENTEN

4 flinke vastkokende aardappelen, geschild, gekookt en in kleine blokje gesneden, 2 flinke rode bieten, gekookt, geschild en in blokjes gesneden, 4 zure haringen, schoongemaakt, en in stukjes gesneden, 1 ui, fijn gesneden, 4 middelgrote augurken, in kleine blokjes, 1/2 goudrenet, in kleine stukjes gesneden, 1 eetlepel kappertjes, 1 bekertje zure room, 2 eetlepels wijnazijn, 2 eetlepels goede (niet zoete) mayonaise, versgemalen peper en wat zout

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2011
  • Nederlands
  •  60-120 min.

geulde kerstomaatjes

Gevulde kerstomaatjes met een heerlijke vulling, lekker bij de borrel.

INGREDIENTEN

Kerstomaatjes, diverse kant en klaar salades bijv. seleriesalade, vleessalade, ham-prei-salade.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2004
  •  
  •  0-10 min.

kippetje in het gras

INGREDIENTEN

Gerookte kip, gemengde salade's dillensaus

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

barbecue

Diverse barbecue recepten om heerlijk te smullen met ongeveer 30 personen

INGREDIENTEN

Voor op de barbecue: 30 hamburgers, 1 kg. gehakt, 2,5 kg. kipfilet, 1 kg. Grieksgekruide hamlappen, 20 koteletjes, 20 kipkluifjes, 1 Italiaanse worst (pepperoni, 1 blik kleine knakworstjes, 1 kg uien, 3 paprika's, 1 groot blik ananas, Voor de salades: 2 kroppen ijsbergsla, 2 grote blikken mais, 1 blik mandarijn, 2 blikjes tonijn, 1 kg. tomaten, 4 komkommers, 2 ons fetta, 500 g. pasta, 1 pot Grand Italia pastasaladesaus, 1 bos bosuitjes, yoghurt, knoflook, mayonaise, peper en zout, Diversen: 8 stokbroden, kruidenboter, diverse sauzen, marsh mellows, Niet vergeten: borden, bestek, servetten, tafelkleedjes, muziek, koffie(kannen), verlichting

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-02-2000
  •  
  •  > 120 min.
Nieuwste salades recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top