Zuurkoolsalade
Bevat per eenpersoonsportie: energie 235 kCal, eiwit 7 gr, vet 21 gr, koolhydraten 4 gr
Ingrediënten 4 personen
1 theelepel honing, 3 eetlepels olijfolie , 1 theelepel paprikapoeder , 250 g gekookte wijnzuurkool (pak a 520 g), 6 gedroogde tomaten op olie, in reepjes, 100 g feta (kaas), verbrokkeld, 100 g zwarte olijven, in plakjes, 2 eetlepels peterselie, fijngesnedenBereidingswijze
Verhit de honing 10 seconden in de magnetron en klop er een dressing van met de olie en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Laat de zuurkool goed uitlekken. Schep de zuurkool om met de gedroogde tomaten, feta, olijven en de dressing. Garneer de zuurkoolsalade met peterselie. Lekker bij geroosterd vlees.