Witlofsalade met gebakken spekjes en gebakken appeltjes
Er lagen nog 2 struikjes witlof in de groentela en een klein beetje veldsla. Verder wat spekjes en een appel. Ik heb de spekjes gebakken in wat zonnebloemolie. De appelblokjes en de sjalotsnippers even meegebakken. Afgeblust met azijn en zoetzuur gemaakt door er wat suiker aan toe te voegen.Afgekoeld over de witlof met veldsla gegoten. Heerlijk !
Ingrediënten 2 personen
2 struikjes witlof in smalle reepjes, handje veldsla (optioneel), 75 gram kleine spekblokjes, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 kleine appel in blokjes, 1 sjalotje (gesnipperd), 2 eetlepels witte natuurazijn, 3 theelepels suikerof meer naar smaakBereidingswijze
Meng de reepjes witlof met de veldsla,Verhit de olie in de koekenpan en bak de spekjes hierin knapperig en bruin. Bak de sjalotsnippers en de appelblokjes even mee.Blus af met de azijn. Laat even inkoken. Maak op smaak met de suiker.Laat afkoelen en giet dit over de witlof.