1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Mexicaanse Salade

Mexicaanse salade recepten (219)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Mexicaanse aardappeltortilla

Een variant op de bekende spaanse aardappeltortilla. Met tacosaus, olijven en kaas erop oogt het als een pizza. Makkelijk te maken en erg lekker.

INGREDIENTEN

250 g aardappelen (3 middelgrote, 5 kleine) 1-2 uien 4 e.l. olijfolie zout, liefst kruidenzout (Herbamare) versgemalen zwarte peper 5 eieren ½ bosje bieslook (of wat basilicum of peterselie) tacosaus, ongeveer een half potje zwarte olijven zonder pit in plakjes gesneden (facultatief) ons jong belegen kaas, in dunne plakjes of stukjes (facultatief)

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in dunne plakjes en droog ze af met keukenpapier. Verhit de olie in de koekenpan en leg de aardappelschijfjes hierin. Bak op middelmatig vuur. Snijd de ui(en) in dunne plakjes en voeg ze aan de aardappelschijfjes toe. Bestrooi met zout en peper. Zet het vuur iets lager. Bak de aardappelschijfjes in totaal 10 minuten, terwijl je ze af en toe keert en naar een ander deel van de pan schuift (boven de vlam gaat het vaak wat harder dan aan de rand). Klop ondertussen de eieren Verdeel de schijfjes aardappel en ringen ui gelijk over de pan en schenk het eiermengsel hier heel gelijkmatig over, terwijl je de pan zachtjes heen en weer beweegt. Zorg dat het ei vrijwel overal onder komt. Laat de eieren op de laagste stand ca. 10 minuten stollen. Was ondertussen de bieslook (of evt. andere kruid), dep het droog en snijd het in kleine stukjes. Dit is ook een prima moment om de olijven en de kaas te snijden en een eenvoudige salade klaar te maken. Verdeel achtereenvolgens over de tortilla: tacosaus, kaas, en olijfringetjes. Dek evt af met een grote deksel of een andere pan om de kaas te laten smelten. Bestrooi het gerecht met de bieslook. Snijd de tortilla voorzichtig in 4 stukken en leg het op (evt. voorverwarmde) borden. Magere Variant Dit is al niet een heel calorierijk gerecht (u eet maar 1/4e), maar om het nog slanker te maken kunt u de kaas en olijven weglaten (ca. 260 kcal)

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

mexicaanse salade

Wilde bij mijn Enchilada een lekkere frisse salade maken ging dus even kijken op internet vond deze dressing die erg geslaagd was bij de ingredienten die ik zelf bijeen gezocht had voor mijn Mexicaanse salade

INGREDIENTEN

* 300 gram zwarte kleine schildpadboontjes, * Klein blijke  maiis, * ijsbergsla een  gemixt zakje kant en klaar, * half zakje rucala sla, * 10 cherry tomaatjes, , voor de dressing :, , 4 el olijfolie, 4 el rode wijnazijn, 2 el limoensap, 1 el citroensap, 1-2 el suiker, 1 tn knoflook, geperst, 1 el gehakte koriander, 1/2 el gemalen komijn (Djinten ), zout en peper, 1 scheut hot pepper sauce (bv Tabasco), 1/2 tl chilipoeder

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2014
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Mexicaanse salade

Kruidige Mexicaanse salade

INGREDIENTEN

1 blik maiskorrels, 1 blik rode nierbonen (kidneybonen), 1 ui, 1 groene paprika, 175 g chorizo-worst, 4 el mayonaise, 2 el tacosaus, 1/2 tl (milde) chilipoeder, 1 el fijngehakte rode paprika (of 1/2 rood pepertje)

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

mexicaanse salade

Heerlijk frisse salade met salsasaus

INGREDIENTEN

, 1 ijsbergsla, 1 rode ui, 1 rode peper, 1 klein blikje mais, 1/2 gele paprika, 2 tomaten, 1/2 komkommer, zakje taco-chips, pittige salsasaus,

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse salade

Heeerlijke fris pittige salade om eindeloos mee te variëren

INGREDIENTEN

2 avocado, 1 komkommer, limoen, peper, zout, 1 zoete appel, 2 pepers, chilisaus

  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2010
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse salade

Deze salade serveerde ik bij Mexicaanse kip in chocoladesaus. Een uitstekende combi maar deze lekkere salade past bij tal van gerechten.

INGREDIENTEN

Voor de salade:, 1 avocado in plakjes, 1/2 mango in blokjes, 6-8 Tasty Tom tomaatjes, in partjes, 1/2 bakje verse koriander, grof gehakt, 1 paprika in stukjes, 1 Spaanse peper in ringetjes (ik liet de zaadjes erin), , Voor de dressing:, sap van 1/2 limoen, scheut goede olijfolie, versgemalen peper en zout,

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2017
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
Populaire salade recepten

Mexicaanse salade

INGREDIENTEN

6 el olie, 3 el citroensap, 1 tl pittige mosterd, zout, peper, 1 teen knoflook, 1 blik rode kidneybonen (400 g), uitgelekt, 1 blik Mexicaanse mais (300 g), uitgelekt, 4 tomaten, in plakjes, 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden, 1 paprika, in stukjes, 150 g chorizo, in stukjes, 2 rijpe avocado's, 2 el fijngesneden koriander, 1 zakje gemengde ijsbergsla, 125 ml zure room, 1-2 el melk, 1 zakje tortillachips naturel (75 g),

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mexicaanse salade

Met een paar kant en klare blikjes en wat verse groente staat deze variant in een oogwenk op tafel

INGREDIENTEN

6 el. olie, 3 el. citroensap, 1 tl. pittige mosterd, zout, peper, 1 teen knoflook, 1 blik rode kidneybonen (400 gram), uitgelekt, 1 blik Mexicaanse mais (300 gram), uitgelekt, 4 tomaten, in plakjes, 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden, 1 paprika, in stukjes, 150 gram chorizo, in stukjes, 2 rijpe avocado's, 2 el. fijngesneden koriander, 1 zakje gemengde ijsberglsa, 125 ml. zure room, 1-2 el. melk, 1 zakje tortillachips naturel

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

mexicaanse salade

Dat zo simpel zo lekker kan zijn, ik zou dit het liefst 5 dagen per week eten!

INGREDIENTEN

-2 rode uien, -1 rode paprika, -1 gele paprika (of groen), -1 courgette (en/of aubergine), -balsamico azijn, -1 bakje/plak (zachte romige) geitenkaas, -peper/zout, -2 tomaten, -olijfolie, -tortilla's, -2 kipfiletjes

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2005
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Mexicaanse Salade

Salade van kip en paprika

INGREDIENTEN

- 450 gr gare kip in reepjes, - 1,2 dl mayonaise, - 1,2 yoghurt, - 1 tl chilipoeder, - 1 tl paprikapoeder, - mespunt cayennepeper, - 1 theelepel tomatenpuree, - 1 tl uienpuree, - 1 groene paprika in reepjes, - 1 rode paprika in reepjes, - 175 gr mais, - 175 gr gekookte rijst,

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-1998
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Mexicaanse Salade

INGREDIENTEN

Krop ijsbergsla, blik kidneybonen, 1 avocado, 1 blik mais, citroensap Voor de dressing: mexican seasoning mix, (olijf)olie, azijn, yoghurt of mayonaise en honing

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste mexicaanse salade recepten

Mexicaanse salade

Een maaltijdsalade, die in laagjes wordt opgebouwd in een glazen schaal, dat toont mooi. (recept van vriendin)

INGREDIENTEN

? blik kidneybeans, 4 niet te grote(3) avocado's, 250 mg zure room (2 bekertjes), 125 mg mayonaise, ? of 1 pakje tacokruiden, 3 tomaten in kleine stukjes, klein potje zwarte olijven, paar uitjes (lenteuitjes of andere), 2 kopjes geraspte kaas.

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2002
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

mexicaanse salade

Een heerlijke frisse salade voor BBQ, gourmet of verjaardag

INGREDIENTEN

1,5 kg aardappelen, 1 blik kidneybonen, 1 blik wortelen & doperwten, klein blikje mais, pond gehakt, klein potje zilveruitjes, 4 dikke augurken, 2 dikke uien, 4 eieren, bakje vleessalade, 1 plak boterhamworst, tabasco, emmer mayonaise, fles chili-saus, peper, zout.

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2002
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Mexicaanse Salade

Lekkere maaltijdsalade

INGREDIENTEN

200 gram kipfilet* tacokruiden (potje)* 2 eetlepels boter* 1 rode ui* 3 vleestomaten* 1 rijpe avocado* 1 eetlepel citroensap* 200 gram sperziebonen ( blik of pot)* 1 blikje maiskorrels* En voor de dressing: 1 teentje knoflook* 3/4 dl olie* 3 eetlepels azijn* 2 eetlepels tomatenketchup* mespunt komijn* mespunt cayennepeper.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mexicaanse Salade

Supersimpel en superlekker.

INGREDIENTEN

1 avocado in stukjes, 2 ontvelde tomaten in stukjes, 6 fijngesneden lente-uitjes, het sap van een halve citroen, 2 eetlepels olijfolie, 1/2 fijngesneden chilipepertje, 1 eetlepel fijngehakte koriander, snufje zout.

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Mexicaanse Salade

INGREDIENTEN

1 rode paprika - 1 groene paprika - 3 tomaten - 300 gr maiskorrels - 1 sinaasappel - 3 el gare rijst.

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-1999
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

mexicaanse salade

Mooie salade vol kleur, voor warme zomerdagen.

INGREDIENTEN

1 zak slamelange, 1 zak veldsla, 1 zoete puntpaprika, 1 bakje minimais, 2 lente uitjes, 75 gr. cashewnoten, 13 kerstomaatjes, slafris.

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse salade

Lekkere salade met een mexicaans tintje

INGREDIENTEN

150 gram ijsbergsla, 2 bosuitjes, 1 avocado, 1 rode paprika, 1 klein blikje kidneybonen, 1 klein blikje mais, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel zure room, oregano, scheutje olijfolie, peper en zout

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2016
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Mexicaanse salade

Aparte salade die iets meer werk is.

INGREDIENTEN

425 g rode boontjes uit blik, 4 el. maisolie, 4 mais tortilla?s, 100 g. schoongemaakte sla, 4 plakjes gekookte ham, in reepjes, 100 g. kaas, in reepjes, 150 ml. maisolie, 5 el. wijnazijn, 1 tl. zout, ? tl. bruine suiker, ? tl. paprikapoeder, ? tl. gedroogde mosterd, ? tl. peper, enkele druppels tabasco, zwarte olijven, rode en groene paprika, kerstomaatjes

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Mexicaanse salade

Heerlijke salade

INGREDIENTEN

2 zoete aardappelen, 1 suikermaiskolf, voorgekookt, 100 g tacochips, 50 g geraspte oude kaas, 25 g pecannoten, grof gesneden, 125 g trostomaten, 0,5 rode peper, 0,5 limoen, 10 g koriander, 100 g kidneybonen, uitgelekt, 20 g rucola, 75 g crème fraîche, 2 el chilisaus, zout, peper, olijfolie

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2018
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

mexicaanse salade

INGREDIENTEN

1 klein blikje ananas1/2 komkommer1 blikje rode kidneybonen1 rode paprika1 blikje mais1/2 dl sla-fris naturel van calve

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Mexicaanse salade

Met limoen-jalapenovinaigrette

INGREDIENTEN

60 ml limoensap, halve tl Jalapenopeper, fijngehakt (merk Casa Fiesta bij AH), 80 ml extra vergine olijfolie, zout, 2 rijpe avocado's, 1 krop rode of gewone sla gewassen en in stukken gescheurd,

  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-1999
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse salade

Sdfsdfsdfs

INGREDIENTEN

Blikje zwarte bonen, blikje mais, takje koriander, 1 EL honing, 3 EL olie, 3 EL limoen (1/2 persen), 3-4 radijsjes heel dun snijden, 5-10 cherry tomaatjes, 100-150gr feta kaas, 1 rode peper

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2020
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Mexicaanse salade

Salade's van groenten

INGREDIENTEN

1 klein blik palmharten, 1 blik maiskorrels, 1 rode paprika, 1 komkommer, 100 gram roze garnalen, 6 eetlepels olie, 3 eetlepels azijn.

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Mexicaanse salade

INGREDIENTEN

2 appels in blokjes gesneden, 1 kg aardappelen in de schil gekookt, 2 sinaasappelen in blokjes gesneden, 1 kleine knolselderij in blokjes gesneden, ? ananas in blokjes gesneden, , voor de saus: 3 eetl. citroensap, 1-2 eetl. sinaasappelsap, snufje chilipoeder, zout en peper, 5-6 eetl. olie, beetje gemberpoeder

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Mexicaanse salade

Voor 1 persoon: van "moesje2"

INGREDIENTEN

1 wortel, handvol sojascheuten, 100 gr suikermais, 50 gr kidneybonen, 1/4 rode paprika, gemengde sla, 1 schijfje ananas, enkele kerstomaatjes, , Saus:, , 2 eetl. pikante tacosaus, 1 eetl olijfolie,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2002
  •  
  •  0-10 min.

Mexicaanse salade

Snel klaar, met brood erbij prima als maaltijdsalade

INGREDIENTEN

3 el cajunkruiden, 1/2 krop ijsbergsla, 2 tomaten, 4 el atjar tjampoer, 200 ml crème fraîche, 400 gr varkensreepjes

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2015
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

MEXICAANSE SALADE

INGREDIENTEN

250 gr.rode kidneybonen,220 gr. maiskorrels, 4oo gr. biefstuk, 1 pakje wereldkruiden Mexico25 g.Silvo) 5 eetl.olijfolie 2 eetl. citroensap, 2 theelepels mosterd, 2 theelepels suiker, 1 zak krulsla(150 gr), 75 ge. totilla Chili Chips,(Santa Maria Tex Mex)

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2006
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mexicaanse Salade met salsadressing

Lekker afwisselende salade waarin de salsadressing een ware smaakmaker is!

INGREDIENTEN

, krop ijsbergsla, 1 rode ui, 1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika, minimaiskolfjes (ui blik), Voor de slasadressing:, 3 bosuitjes, 1 groen pepertje, stukje rode paprika, 1 rijpe mango, 4 takjes koriander, 2 el limoensap, 1 el honing, 4 el maisolie,

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2004
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Mexicaanse Fajitas met Paprika & Uien

Ik heb voor het eerst Fajitas (spreek uit: faagietaas) gegeten toen ik in Mexico was. Het was daar zooo lekker! En aan tafel kwam de kok de de laatste bereiding doen (alcohol erop en de fik erin!). Gewoon een heerlijke herinnering om aan terug te denken. En hoe kan je er beter aan terug denken dan door zelf fajitas te maken! Toch.. Dit lekkere recept komt uit het kookboek van Rudolph. Hij maakt in het recept gebruik van gewone uien. Ik heb liever rode uien. En de hoeveelheden heb ik aangepast voor 2 personen. LET OP: Neem de tijd voor het marineren!!!

INGREDIENTEN

, 400 gram biefstuk, 1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika, 1 rode ui, olijfolie, peper & zout, tortilla's (kant en klaar 4 stuks), 1 bekertje creme fraiche, Voor de Marinade:, 1 rode peper, 1 teentje knoflook, sap van 1/2 limoen, scheut tequila, 2 el olijfolie, 1 tl oregano, 1 tl komijnpoeder,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse salade met gebakken tilapia

Mexicaanse salade met gebakken tilapia Hoofdgerecht 4 personen

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , 1 krop kropsla of 1 kleine krop Romaanse sla, sap van 1 limoen, 6 eetlepels olie, 1 theelepel gedroogde oregano, Tabasco, 1 blik rode bonen (400 g), uitgelekt, 2 avocado`s, in blokjes, 6 kleine trostomaten, in stukjes, 15 g verse koriander, grof gehakt, 50 g tortillachips, 1 eiwit, losgeklopt, 250 g tilapiafilet, in repen van 2 cm

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2008
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mexicaanse vleesspies met avocado salade

Zomers op de BBQ en 'swinters in de oven

INGREDIENTEN

< - 2 el. zonnebloemolie - 1/2 tl. chili of paprika poeder - 1/2 tl knoflookpoeder - peper en zout - 300 gr. blokjes varkenshaas of fricandeau - 150 gr. grote champions - 4 sjalotjes - 4 laurierbladeren - >, < - voor de avocado salade; 1 tl. citroenrasp - 1 el. citroensap - 1 tl. bruine suiker - 2 el. olijfolie - 2 avocado's - 1 el. gehakte peterselie - >

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Mexicaanse schotel

Heerlijk Mexicaans eenpansgerecht, lekker Snel klaar en bovendien vegetarisch. Ook lekker voor doorgewinterde vleeseters! Inclusief salade en tortillachips.

INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 1 blik (ca. 300 gram) maiskorrels, 25 gram boter boter om schaal in te vetten, 1 theelepel chili- of paprikapoeder, halve theelepel gemalen komijn, 2 blikken (totaal 800 gram)rode bonen in chilisaus, zout/peper/sambal, 1 zak tortillachips, 150 gram geraspte Goudse kaas, halve krop ijsbergsla, 1 vleestomaat, 1 avocado, 1/8 liter zure room.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mexicaanse rode salade

Heerlijke zoetpittige salade, lekker tijdens een Mexicaans diner of als bijgerecht op een bbq

INGREDIENTEN

1 krop rode sla (kan ook prima met een groene slasoort natuurlijk, maar voor de kleur is rood mooier), 2 rode uien, 1 chili peper, , 1 granaatappel, 2 avocado`s, 3 sinaasappels, 1 grapefruit, 1 bos dille, , Dressing:, 1 limoen, 1 citroen, 1,5 eetlepel mosterd, Flinke scheut olie

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2011
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Mexicaanse salade met tortilla

Wij eten regelmatig tortillas. Vaak met een kipvulling, omdat mijn dochter (een moeilijke eter) dat tenminste lekker vindt. Maar de rest van het gezin houdt van afwisseling en deze variant hebben we toegevoegd aan onze favorieten! Heerlijk fris van smaak, met een pittige bite door de chorizo.

INGREDIENTEN

2 maiskolven, 400 gr kidney- of zwarte bonen uit blik, 1 avocado, 200 gr kerstomaatjes (of goede andere tomaten), 1 kleine rode ui, 1 tl komijnpoeder, geraspte schil + sap van 2 limoenen, 1 el rodewijnazijn, 60 ml olijfolie + extra voor het bakken, 4 kleine chorizoworstjes, 2 1/2 el gehakte koriander, zure room, 4 bladeren krulsla, tortillas of gorditas (kleine tortillas)

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2010
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Witlofschuitjes met mexicaanse salade

Onverwacht een eter erbij? Een speurtochtje door koelkast en bijkeuken leverde dit lekkere voorgerechtje op!

INGREDIENTEN

Een struikje witlof, een klein blikje maiskorrels, een gerookte kipfilet, een scheut gezeefde tomaten, aangelengd met, een flinke scheut tomatenketchup, chilipoeder, peper en zout, een lente-uitje in ringetjes, wat chilibonen, wat cajunkruiden, verse koriander, een kopje geraspte Gruyere, citroensap, 2 handjes veldsla, olijfolie

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2006
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mexicaanse paprika salade

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 oranje paprika, 1 gele paprika, ? komkommer, ? krop ijsbergsla, 2 sjalotjes, 150 gr mais, 200 gr kidneybonen, 4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels citroensap, 1 snufje chilipoeder, zout, versgemalen peper, 1 zak tortillachips

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2005
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

mexicaanse tortilla's met frisse salade

Lekker pittige wraps met simpele frisse salade

INGREDIENTEN

1 pak tortillabladen (6 of, 500 g half-om-half gehakt, 2 blikken kidneybonen, 1 blik tomatenblokjes, 1 grote ui, 1 groot blik mais, drie paprika's (geel, groen, rood), 2 lenteuitjes, 1 groot potje creme fraiche, paprikapoeder, peper, zout, chilipoeder, zakje geraspte kaas

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mexicaanse hot bonen salade

Makkelijke salade.

INGREDIENTEN

1 groot blik kidney bonen, 1 halve paprika, 2 augurken, 1 halve ui, 4 eetlepels ketchup, 1 theelepel sambal, 2 takjes verse peterselie.

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2000
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Wrap met Mexicaanse salade

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

3 el boerenyoghurt, 2 el mayohalf, 1 teentje knoflook, gepeld, peper, zout, 3 el koriander, geknipt (C1000 Vers), 100 g krulsla melange (C1000 Vers), 1 blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt, 1 rode ui, in dunne ringen, 150 g chorizo (vleeswaar, C1000 Vers), in reepjes, 1 avocado, in kleine blokjes, 1 rode paprika, in piepkleine stukjes, 8 wraptortilla?s,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mexicaanse kip salade

Een eenvoudige maar lekker recept, is kipsalade op smaak gebracht met limoen en koriander.

INGREDIENTEN

Sap van 1 / 2 limoen, 1 / 2 theelepel zout, 1 / 2 theelepel zwarte peper, 3 / 4 kop zure room, 1 gekookte gekruide kip, in plukken gescheurd, 1 / 2 kop verse of diepgevroren maïskorrels (ontdooide), 1 / 2 kopje rode paprika, in blokjes gesneden, 1 kleine rode ui, fijn gesneden, 1 / 4 kop verse koriander, fijngehakt, 4 stuks romaine sla, 4 kopjes tortilla chips

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2010
  •  
  •  10-20 min.
Nieuwste mexicaanse salade recepten
Populaire salade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top