1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Marokkaanse Salade

Marokkaanse salade recepten (78)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Marokkaanse salade

Een bordje heerlijke Marokkaanse kleine gerechtjes als voorgerecht bij een Tagine

INGREDIENTEN

- 1 augerbine - een doosje cherrytomaatjes - 2 groene paprika's - een bakje humus (AH koelvitrine) - olijfolie - 2 teentjes knoflook - 2 el paprikapoeder mild - 1 tl komijnpoeder - ingemaakte citroen - koriander en peterselie, fijngehakt - zout - 1 el geroosterde sesamzaadjes

Voorbereiding

De paprika's doormidden snijden en met de schil naar boven op een bakblik leggen onder de grill totdat ze zwartgeblakerd zijn. Af laten koelen in een afgesloten plastic zak. De schil kan nu makkelijk worden verwijderd. De paprika in repen snijden. De aubergines in 8 gelijke ronde plakken snijden, met zout bestrooien en laten uitlekken in een vergiet. Voorzichtig uitknijpen en insmeren met olijfolie. Grilpan verhitten en plakken augergine snel goudbruin en gaar roosteren. Uit laten lekken op keukenpapier. Cherrytomaatjes doormidden snijden en met de snijkant naar boven op een bakblik leggen. Bedruppelen met citroenolijfolie. Een uurtje in een oven een lage stand laten zacht en zoetig laten worden. Bestrooien met peper en zout.

Bereidingswijze

De geroosterde plakken aubergine dik besmeren met humus. De paprikarepen vermengen met de dressing van olijfolie, geperste knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, het vruchtvlees van een stukje ingemaakte citroen, een handje gehakte peterselie en een handje gehakte koriander.

  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Marokkaanse salade

Van "moesje 2"

INGREDIENTEN

200 g witte bonen, 1 fijngehakte ui, 2 vleestomaten in kleine stukjes gesneden, 50 g fijngestampte groene olijven zonder pit, zout, peper, 1 kaneelstokje, 1 el muntblaadjes, ? tl gemalen kruidnagel, 4 el olijfolie.,

  • Marokkaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2002
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Marokkaanse worteltjes salade

Typische Marokkaanse salde, heel verrassend,, en erg lekker. Je kunt m natuurlijk ook zo eten, bij de barbeque, of als lunch, no problem!

INGREDIENTEN

1 kg worteltjes, , , , Voor de dressing:, , , 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 3 eetl citroensap, 2 eetl olijfolie, 1/2 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel suiker, 1/4 theelepel zout, 1,5 eetl platte peterselie fijngehakt, 1,5 eetlepel koriander fijngehakt

  • Marokkaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2011
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Pittige Marokkaanse tomatensalade

Een heerlijke salade bij geroosterd vlees, pittige stoofpotten, en bij het heerlijke Marokkaans-kipstoofpotje van alidada en natuurlijk bij de falaffel.

INGREDIENTEN

4 rijpe tomaten - 2 uien - half bosje koriander - 1 eetl harissa pasta (Le Cap Bon bij Marokkaanse of Turkse supermarkt) - citroensap van een halve citroen -, 1 - 2 eetl olijfolie (naar smaak) - ( evt. zout en peper), (laatste keer nog 2 theel. vloeibare honing door de dressing gedaan)

  • Marokkaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Marokkaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kruidige Marokkaanse salade

Eet deze salade op kamertemperatuur,dan is hij het lekkerst.

INGREDIENTEN

1.5 eetl groene olijfolie, 2 courgettes in diagonale plakken van 1 cm, 2 middelgrote uien in parten gesneden, 4 grote gehakte tenen knoflook, 1 doormidden gebroken kaneelstokje, 1/4 envelopje saffraandraadjes, 4 flinke tomaten,in parten gesneden, 2 eetl fijngehakte platte peterselie, 2 eetl fijngehakte verse munt, 1 eetl vers citroensap, versgemalen zwarte peper, zout.

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2009
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

marokkaanse tomaten salade

Erg lekker, uit de allerhande september 2001 365 kcal p.p.

INGREDIENTEN

500 g trostomaten, ? groene paprika, 2 bosuitjes, ? zakje verse dille (a 11 g), 5 takjes peterselie, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode-wijnazijn, ca. 2/3 theelepel gemalen komijn (djinten), (zee)zout, (versgemalen) peper

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2001
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
Populaire salade recepten

Marokkaanse tomaten salade

Er gaat niets boven verse trostomaten

INGREDIENTEN

500 g trostomaten, 1/2 groene paprika, 2 bosuitjes, 1/2 zakje dille (a 11 g), 5 takjes peterselie, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, ca 2/3 theelepel gemalen komijn (djinten), zee zout en versgemalen peper

  • Marokkaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Marokkaanse gehakttaart

Heerlijke taart gemaakt van filodeeg gevuld met een overheerlijk mengsel van gehakt, paprika, rozijnen en kruiden...veel lekkere kruiden!! Mjam Mjam!!

INGREDIENTEN

500 gram Lamsgehakt, 1 grote ui, 2 knoflookteentjes, 1 theelepel kaneel, mespuntje gemalen kruidnagel, 2 theelepels gemalen komijn (djintan), 1 theelepel kerrie, 1 klein blikje tomatenpuree, 50 gram rozijnen, 2 rode paprika's, 3 eetlepels gesnipperde koriander, 5 eetlepels gesnipperde peterselie, zout, vers gemalen peper, 50 gram boter, 12 velletje fillodeeg, ontdooid

  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Marokkaanse komkommersalade

Frisse salade lekker bij een tajine met kip

INGREDIENTEN

Komkommersalade, 3 stevige kleine komkommers, 2 tomaten, 1 rode ui, 2 el peterselie, 2 el munt, 3 el Marokkaanse azijn of witte wijnazijn

  • Marokkaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2020
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Marokkaanse tajine

Stoofpot Het bereiden van een heerlijke stoofpot is van alle tijden en doet men in alle windrichtingen. Ooit gehoord van een Marokkaanse stoofpot? Wij niet, maar hij bestaat wel! De Marokkaanse tajine!

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, , 8 drumsticks, , 1 kaneelstokje, , 3 grote vleestomaten, in blokjes gesneden, , 450 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of tablet), , 125 gram geweekte pruimen, , 2 eetlepels vloeibare honing, , 3 cm verse gember (schillen en fijnraspen), , 100 gram gele rozijnen, , saffraan, gestampt en opgelost in 1 eetlepel heet water, , zout en peper, , 2 eetlepels sesamzaadjes, in droge koekenpan geroosterd, om te garneren

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Marokkaanse tomatensalade

Lekker frisse salade

INGREDIENTEN

500 g trostomaten, ? groene paprika, 2 bosuitjes, ? zakje verse dille (a 11 g), 5 takjes peterselie, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode-wijnazijn, ca. 2/3 theelepel gemalen komijn (djinten), (zee)zout, (versgemalen) peper

  • Marokkaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Marokkaans
  •  10-20 min.
Nieuwste marokkaanse salade recepten

Marokkaanse citroenkip

Citroenen in zout (het recept staat hieronder) geven kip een heerlijk aroma. Laat de citroenen heel of snijd ze door de saus. Meestal worden er groene olijven bij gegeven.

INGREDIENTEN

1 flinke kip, 2 eetlepels olie, 1 geraspte of zeer fijngehakte ui, ? theelepel saffraan of 1 theelepel kurkuma, ? theelepel gember, ? theelepel kaneel, zout en peper, flinke bos fijngehakte korianderblaadjes, flinke bos fijngehakte peterselie, 1-2 gehakte citroenen In zout,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Marokkaanse bietensalade

Zeer eenvoudig Marokkaans recept waarbij een salade van rode bieten is aangemaakt met citroen dressing en kruiden. Een video-instructie vind je op http://www.kokenmetdorus.nl/rcpt_bietensalade.php Kijk voor meer salade recepten op http://www.kokenmetdorus.nl/boek_salades.php Meer Marokkaanse recepten vind je op http://www.kokenmetdorus.nl/boek_marokkaans.php

INGREDIENTEN

500 gram gekookte rode bieten, Handje vol gesneden peterselie, liefst platte peterselie (dit is ongeveer 2 eetlepels), Gebruik eventueel tuinkers in plaats van peterselie., , Voor de dressing:, - 5 eetlepels citroendressing (meng 1 eetlepel citroensap met 4 eetlepels olijfolie), - 1 theelepel gemalen komijn (djinten in de Indische keuken), - 1 theelepel paprikapoeder, - Peper en zout naar smaak

  • Marokkaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2013
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Marokkaanse tonijnsalade

Marokkaanse tonijnsalde

INGREDIENTEN

2 gepelde tomaten (onderdompelen in kokend water en het velletje er af halen), in kleine stukjes gesneden, 3 middelgrote, vastkokende aardappelen, geschild en gekookt in water met wat zout; in blokjes gesneden, 1 blikje tonijn in olie, uitgelekt en in stukjes, een beetje fijngehakte platte peterselie, een vinaigrette, gemaakt van olijfolie, azijn, zout en peper, zwarte olijven.,

  • Marokkaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2012
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Marokkaanse tonijnsalade

INGREDIENTEN

, , 900 gr tonijn in moten, , olijfolie, , DE SALADE:, , 450 gr sperziebonen, , 450 gr favabonen, , 1 krop bindsla, , 450 gr kerstomaatjes(gehalveerd), , 2 lp verse koriander, , 3 hardgekookte eieren, , 3 lp olijfolie, , 2-3 theelp citroensap, , 1 teentje knoflook, , 2 zwarte olijven zonder pit, , MARINADE:, , 1 ui, , 2 teentjes knoflook, , 1/2 bosje verse peterselie, , 1/2 bosje verse koriander, , 2 theelp paprikapoeder, , 3 lp loijfolie, , 2 lp wittewijnazin, , 1 lp citroensap,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-07-2005
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Marokkaanse Spaghetti

Lekker met Marokkaanse kip en Salade.

INGREDIENTEN

1 pak pasta-1 ui-5 tenen knoflook-2 groene paprikas-1 rode paprika-1 bosje koriander-scheutje plantaardige olie-2 tl komijn-peper-zout

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2006
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Marokkaanse spinaziesalade

Een 'zomerse salade' die uitstekend past bij b.v. geroosterd lamsvlees of kebab.

INGREDIENTEN

1 kilo verse spinazie, 1 klein bosje peterselie, 1 klein bosje koriander, 3 teentjes knoflook, 100 cc olijfolie, 2 afgestreken theelepels paprikapoeder, 2 afgestreken theelepels gemalen komijn(djinten), 1-2 theelepels zout, ? grote- of 1 kleine citroen, 10-15 zwarte olijven, evt. enkele partjes geconfijte citroen.

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Marokkaanse baquettes

Lekker lunchgerecht

INGREDIENTEN

3 eetl. sambal oelek, 1 teen knoflook, 1 eetl. tomatenpuree, 1/2 theel. komijn, 1/2 theel. karwijzaadjes 1 eetl. fijn gesneden koriander, 1/2 eetl. fijngesneden munt, 500 gr. ovenfrites, 8 merguez worstjes, 3 eetl. olijfolie, 2 baquettes, enkele blaadjes sla

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Marokkaanse rijstsalade

Afrikaanse salade

INGREDIENTEN

125 g rijst, 50 g noten, 3 jonge uien, 1/2 komkommer, 10 blauwe druiven, 2 granaatappels, 1 mandarijntje, 150 erwten, sap van 2 sinaasappelen, 1 mespuntje harissa, 1 tl kurkuma, witte peper, zout, 1/2 tl gemalen gember, 3 el olie, 250 g roze garnalen, , ,

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

marokkaanse wortelsalade

Zoete, pikante en kleurige salade uit het Midden-Oosten

INGREDIENTEN

500 gram worteltjes geschild en net gaar gekookt, 2 eetl. plantaardige olie, 2 tenen gehakte knoflook, 1 theelepel zout, flinke theelepel komijn (gemalen), halve theelepel cayenne-of rode pepervlokken or rode pepersaus, 2 tot 3 eetlepels gehakte verse peterselie,3 tot 4 eetlepels citroensap, 1 theelepel suiker, peterselie om te garneren.

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Marokkaanse sinaasappel/wortelsalade

Lekkere frisse salade van geraspte worteltjes vermengd met sinaasappelsap; een heerlijke combinatie.....

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , 4 wortelen;, 3 uitgeperste sappige sinaasappels;, 1 eetlepel oranjebloesemwater;, 1/2 dessertlepel kaneelpoeder;, 1 eetlepel suiker (naar eigen smaak, je, kunt het ook weglaten).,

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2013
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Marokkaanse salade van aardappel, wortel en abrikoos

Een heerlijk bijgerecht van aardappel, wortel en gedroogde abrikoos!

INGREDIENTEN

- 5 aardappelen, - 4 wortelen, - circa 100 gram gedroogde abrikoos (elke gedroogde abrikoos in vieren gesneden), - 1 grote teen knoflook, - 1 el fijngesneden peterselie, - 1 volle tl fijngesneden koriander, - 1 el azijn, - 2 el arachideolie (olijfolie is ook prima), - 1 tl zout, - 1 volle tl peper

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2009
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kip marokkaanse

INGREDIENTEN

Kipfilet, bruine suiker, ketjap, tomatenketchup, azijn, water

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Marokkaanse sinaasappel-radijzensalade

Pikante salade.

INGREDIENTEN

, 6 grote sinaasappels zonder pit, 4 grote rode radijzen (ca. 200 gr.), 1/2 rode ui in ringen, 180 gr nicoiseolijven ontpit, Voor de dressing:, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 1/2 tl milde paprikapoeder, 1/2 tl gemalen komijn, 2 el citroensap, 2 el olijfolie, 1/4 tl suiker, 2 el fijngehakte verse peterselie, 1 tl oranjebloesemwater, 1/2 tl gemalen kaneel

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Marokkaanse Aardappelomelet

Lekker naast salade en kip.

INGREDIENTEN

500 gram aardappels-2 grote uien-olijfolie-1 bol knoflook-5 eieren-1 flinke tl harissa-1/2 bos koriander-1/2 bos peterselie

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2006
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Marokkaanse wortelsalade

Een orginele salade die je lauw of koud kan serveren.

INGREDIENTEN

1 bos worteltjes, 3 gerimpelde zwarte olijven met pit, 3 teentjes knoflook, 1/2 eetlepel komijnzaadjes, Olijfolie, Peper, Zout, Citroensap

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2016
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Marokkaanse Wortelsalade

Heerlijk bij lamsvlees, karbonades, couscous en of turksbrood

INGREDIENTEN

500 gram wortelen, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels azijn, 2 eetlepels olie, ½ theelepel komijn, 1 theelepel paprikapoeder, 2 eetleples fijngeknipte peterselie, 1 eetlepel fijgeknipte koriander, Peper en zout

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2016
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Marokkaanse gehaktballetjes met couscous

Marokkaanse gehaktballetjes met een couscoussalade. Een gerecht waar je niet veel voor nodig hebt als je de kruiden in huis hebt. Het frisse van de couscoussalade gaat heel goed samen met de warme en rijke smaken van de saus en balletjes. Het staat bijna om de week op tafel, heerlijk!

INGREDIENTEN

Saus en balletjes:, 5 teentjes knoflook, geperst, 500 gram gehakt, 5 eetlepels paneermeel, 1 ei, 2 theelepels kaneelpoeder, 2 theelepels komijnpoeder, 2 theelepel korianderpoeder, snuf chilivlokken, 2 eetlepels olijfolie, 1 blik tomatenblokjes (400 gram), 1 eetlepel honing, Zout en peper naar smaak, , Couscoussalade:, 300 gram couscous, 1 bouillonblokje, citroensap, olijfolie, 2 lente uitjes, halve komkommer, , Extra:, Cherrytomaatjes, Feta

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2018
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pikante Marokkaanse wortelsalade

Een smakelijke en pikante Marokkaanse wortelsalade..

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , 5 wortelen;, 2 tenen knoflook;, een paar takjes verse koriander;, 1 scheut olijfolie;, 1/2 koffielepel komijnpoeder;, 1/2 koffielepel paprikapoeder;, 1 koffielepel harissa;, zout naar smaak.

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2013
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Kefta (Marokkaanse gehaktballetjes)

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt;, 1 zeer fijn gesnipperde ui;, twee eetlepels gemengde verse fijngehakte kruiden (platte peterselie en verse koriander);, 1/2 koffielepel gemberpoeder;, 1 koffielepel paprikapoeder;, 1/2 koffielepel kurkumapoeder;, 1 koffielepel zout;, 1/2 koffielepel witte gemalen peper;, 1 koffielepel gemalen komijn;, 2 eetlepels olijfolie.,

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2009
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kip op Marokkaanse wijze

INGREDIENTEN

" Olijfolie, " Knoflook, " Koriander vers, " Peterselie vers, " Paar grote witte uien, " Blokje kippenbouillon, " Kip (in stukken of heel), " Kipkruiden uit Marokko (hier te koop in marokkaanse of turkse winkel), " Groene olijven zonder pit, " Stukje ingemaakte citroen

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fatima's Marokkaanse komkommersalade

Dit koele mengsel is een typisch Marokkaanse specialiteit; verfrissend en een welgekome variatie op de salades van bladgroenten

INGREDIENTEN

-1 a 1,5 grote komkommer, -3 eetlepels azijn, -1 uitgeperst teentje knoflook, -1 eetlepel sojasaus, -1 th lepel sesamolie

  • Marokkaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2003
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Versierde Marokkaanse Rijstsalade

INGREDIENTEN

400 gram rijst;, paar worteltjes;, doperwtjes (diepvries of uit een pot, uitgelekt);, 4 vastkokende aardappelen;, 2 groene paprika`s;, 3 eieren;, mayonaise;, 1 blikje tonijn naturel;, beetje (olijf-)olie;, zwarte peper en zout naar smaak.,

  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2012
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lamsvlees op Marokkaanse wijze

INGREDIENTEN

" Olijfolie, " Knoflook, " Drie gepelde tomaten, " Koriander vers, " Peterselie vers, " Paar grote witte uien, " Blokje runderbouillon, " Lamsvlees (schenkel en of koteletten), " Vleeskruiden uit Marokko, " Zwarte pruimen, " Suiker, " Sesamzaadjes

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Marokkaanse vleesballetjes met rijst.

Lekker met groente of een salade.

INGREDIENTEN

200 gr. rijst, ronde korrel500 gr. lams-of rundergehakt1 theel., gemalen kaneel1 theel. milde paprikapoeder1 theel. gemalen koriander, 150 gr. boter2 grote uien, fijngehakt1/2 theel. saffraan, gemalengemalen peper5 dl. heldere bouillon of water1/4 kop, verse, gladde peterselie, fijngehakt2 eetl. citroensap,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Marokkaanse witte bonenschotel met kip in rode saus

Je kunt natuurlijk in de supermarkt een pot witte bonen in tomatensaus kopen, maar is het nu niet veel lekkerder om dat zelf te maken maar dan op de Marokkaanse manier en met daarbij een paar lekkere kipdrumsticks?

INGREDIENTEN

2 kleine blikken (of potten) witte bonen (uit laten lekken in een vergiet en afspoelen);, 1 grote fijngehakte ui;, 3 tenen fijngehakte knoflook;, 1 1/2 eetlepel tomatenpuree;, 1 bosje verse koriander;, 3 kipdrumsticks;, 1 blaadje laurier;, zout, zwarte peper, paprikapoeder, korianderpoeder naar smaak;, (olijf-)olie.,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Marokkaanse couscoussalade, heerlijk bij de barbecue

Dit is een erg lekkere en frisse salade die ik vaak bij een barbecue maak. Als je het als hoofdgerecht maakt is het voor 4 personen.

INGREDIENTEN

1 pak Marokkaaanse spicy couscous met kruiden ( o.a. AH xxl heeft ze), 125-150 gr gedroogde abrikozen, 1 bosje munt en wat koriander, 100 gr verse) doperwten, 1 biologische citroen, 1 rode paprika, 3-4 gedroogde tomaatjes, 3 bosuitjes, 1/2 blikje kikkererwten, 80 gr cashewnoten en/of amandelen, olijfolie, evt. wat extra rozijntjes

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2015
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Couscous salade

INGREDIENTEN

500 gram couscous, - 6 dl water (of bouillon), - 2 tomaten, - 2 verse vijgen, - 3 bosuitjes, - 2 eetlepels verse munt, - 2 eetlepels verse koriander, - 100 gram feta (of Marokkaanse schapenkaas), - 75 gram rozijnen (geweekt), - scheutje citroensap, - 1 theelepel harissa, - 1 dl olijfolie,

  • Afrikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Afrikaans
  •  10-20 min.

Salade met spekjes

INGREDIENTEN

* 30 g boter of margarine, * 500 g speklappen aan een stuk,in flinke dobbelstenen, * 4 pimentbessen (turkse of marokkaanse winkel), * 1 laurierblad, * 3 takjes verse tijm, * zout, versgemalen peper, * 30 g gemengde sla, Voor de dressing:, * 4 el olijfolie, * 1,5 el witte-wijnazijn, * 1 tl dijonmosterd, * 2 el fijngesneden tuinkruiden (kervel,peterselie, bieslook)

  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-05-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Mediterraanse salade

Lekkere frisse knapperige salade de het goed doet bij fritto misto

INGREDIENTEN

Olijfolie met rode peperkorrels, balsamico-azijn, Italiaanse kruiden, gehakt, 1 teen knoflook, geperst, een el honing, 4 pommedores, zaadlijsten verwijderd en in kwarten gesneden, een kop knoflookolijven (Marokkanse marktkraam), een kop kapperappeltjes (Marokkaanse marktkraampjes), een bosje radijsjes, gewassen en in plakjes gesneden, een halve komkommer, in grove stukken gesneden

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2006
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.

mediterrane salade

Marokkaanse maaltijd salade, eenvoudig te maken.

INGREDIENTEN

150 g couscous, 2 teentjes knoflook, 1 tl pittige paprikapoeder, 1 eetl tomatenpuree, 2 eetl olijfolie, sap van 1 citroen, 4 bosuitjes, 1 bos verse peterselie, 2 gegrilde rode paprika`s (uit pot), 100 g walnoten, 60 g gewelde abrikozen, Voor de saus: 100 ml kwark, zout en peper, blaadjes verse munt en koriander, 1 theel gembersiroop

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste marokkaanse salade recepten
Populaire salade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top