Macaroni en Kaas Gebak
Er zijn vele soorten macaroni en kaas recepten, maar deze vind ik het lekkerst. Gemaakt op basis van witte saus met room en iets gegeurd met tomaten... mmm om van te smullen. Het recept is vegetarisch, maar kan ook goed als bijgerecht bij vlees gerechten geserveerd worden.
Ingrediënten 4 personen
300 g gare elleboog macaroni (al dente), 1 ui, fijn, 250 g witte champignons, gehalveerd (grote champignons in kwarten), 50 ml boter (3+1/2 e), 50 ml bloem (3+1/2 e), 500 ml melk, 250 ml slagroom of kookroom, 75 ml tomatenpuree (5 e), 3-4 eieren, geklutst, 2 t mosterdpoeder, 1/4 t geraspt nootmuskaat, zout, zwarte peper, 6 e peterselie, fijn, 500 ml geraspte cheddar of Goudse belegen kaas,Bereidingswijze
1. Fruit uien aan in boter tot zacht. 2. Voeg champignons erbij en bak champignons tot vocht vrijkomen. 3. Voeg tomatenpuree toe en ontzuur in 3 min. 4. Voeg de bloem toe en maak in +/- 3 min. gaar. 5. Voeg de melk erbij en breng aan kook en kook saus zachtjes voor 5 min. 6. Voeg de helft van de kaas, de room, mosterdpoeder, zout, peper en helft van peterselie toe en meng tot kaas is gesmolten. 7. Neem een paar eetlepels van de saus en meng dit door de eieren. 8. Meng de eimengsel door kaassaus en roer goed door en haal van vuur. (de saus mag nu niet meer koken) 9. Meng de kaassaus door macaroni. 10. Verdeel macaroni met kaassaus over een ingevette ovenschaal. 11. Meng overige peterselie met kaas en verdeel dit over kaassaus. 12. Bak bij 180*C tot kaas mooi van kleur en gesmolten zijn en de saus goed ingedikt.