Lekker 12 uurtje vis
helaas bij ons in de stad nergens meer te bestellen , de gewone variant wel.voor een lunch gerecht is het teveel werk om alles zelf te maken , daarom de simpele versie wat neerkomt op de qualiteit van de ingredienten , een zo hoog mogelijk kreeft gehalte voor de soep , en grijze garnalen in de kroket , etiketten lezen dus of een visboer die er geen roze garnalen of rivier kreeft in stopt..het li …
Ingrediënten 4 personen
kreeftensoep shot", 500 ml. kreeftensoep uit blik,zak pot whatever ( visboer ) , 2 el. cognac , 2 tl madeira , snuf cayenne peper , 4 grote gamba,s , gekookt , gepeld staartje er nog aan voor de leuk , 4 tl creme fraiche, , garnalen kroketten:: , 4 garnalen kroketten , het liefst dus met grijze/hollandse garnalen , probeer pure daphne te krijgen ( diepvries ) niet goedkoop , maar super spul , hebben ze ook in het rond en klein, neem er dan 2 pp en zelfs in oven variant , maar alleen in hele grote supers , de kwekkeboom bevat roze garnalen maar wel bijna overal te krijgen., 3 el. belgische mayo, 1 el. creme fraiche, 1 el citroen sap uit flesje, bosje krul peterselie, , bolletje krabsalade :, 200 gr. krab , vers of uit blik ,, 3 eetlepels mayonaise, 1/2 limoen het sap, 1/2 theelepel paprikapoeder, snuf vers gemalen zwarte peper en zout, 1 kleine theelepel mosterd, snuf chilipoeder, snufje uienpoeder, snufje knoflookpoeder, 2 el. wortel reepjes uit pot, , gerookte rode zalm :, 300 gr. rode zalm, 3 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 el. mosterd, 1el. vloeibare honing, 2 eetlepels citroensap , 1 dessertlepel gedroogde oregano, 2 el, kappertjes, , voor erbij :, per persoon 2/3 sneden dik geroosterd brood ( zelf snijden ) , mini plukje salade met bv pijnboom pitjes en wat mais, dressing van de zalm kan prima erdoor , maak dan wat extra maken , , , ,