Haringsalade met garnalen
Als je gek bent op haring en garnalen, is dit recept zeker het proberen waard.
Ingrediënten 2 personen
3 gefileerde haringen100 gr. Hollandse garnalen2 tomaten1/2 groene paprika, 2 aardappels2 eetl. mayonaise2 eetl. yoghurt1 eetl. gehakte bieslook (vers of, uit diepvries)krop krulslapeperzoutVoorbereiding
Kook de aardappels en laat ze afkoelen.Snijd ze in kleine stukjes.Kruis de tomaten in en dompel ze 10 tellen in kokend water.Haal het vel van de tomaat eraf en de pitjes eruit.Snijd de tomaten in kleine stukjes.Was de paprika, snijd de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in kleine stukjes.
Bereidingswijze
Maak van de mayonaise en de yoghurt een saus en breng dit op smaak met peper en zout.Roer de bieslook, tomaat, aardappel en paprika door de saus.Laat het mengsel minimaal 1/2 uur in de koelkast staan.Snijd vlak voor het serveren de haring in kleine stukjes. Meng de garnalen en haring door de salade.