Courgettesalade
Zomers, simpel en snel.
Ingrediƫnten 2 personen
- 4 kleine Turkse (lichtgroene) courgettes of anders 2 gewone, - 1 sjalot, - 1 eetlepel citroensap of witte wijnazijn, - 2 eetlepels goede olijfolie, - olie om grillpan heel licht in te vetten, - 2 takjes verse tijm, - 1 eetlepel gehakte bladpeterselie, - 1 teen knoflook uit de knijper, - zeezout en peper uit de molen.Voorbereiding
Snij de courgettes overlangs in dunne lange plakken
Bereidingswijze
Verhit de heel licht met olie ingewreven grillpan en leg de plakken courgette er in. Gril de plakken aan beide kanten gaar (er komen van die leuke grilstreepjes op) maar niet donkerbruin. Haal de plakken uit de pan en snijd ze in tweeen of in drieen en leg de stukken in een schaal. Hak het sjalotje fijn en vermeng deze met de courgettestukjes. Klop in een kommetje het citroensap of de witte wijnazijn met de olie tot een lobbige massa. Voeg de knoflook, zout, peper, peterselie en tijm toe. Giet de dressing over de courgettes en zet de schaal minstens een uur in de koelkast weg.