Cobb Salad
Het allerleukste aan deze salade is wel dat je de ingrediënten kunt herinneren aan dit toffe ezelsbruggetje:EggAvocadoTomatoChickenOnionBaconBlue Cheese
Ingrediënten 2 personen
Voor de vinaigrette:, 1 el rode wijn azijn, 3 el olijfolie, snufje zout, snufje suiker, snufje peper, ½ tl dijon mosterd, kleine teen knoflook, uitgeperst, voor de salade:, 150 gr sla mix van o.a. ijsbergsla en Romaine, 1 biologische kipfilet, Zout & peper, 6 plakjes ontbijtspek, 2 eieren, 2 tomaten, ½ rode ui, 1 avocado, 4 el roquefort, paar sprietjes bieslookBereidingswijze
Maak een vinaigrette door de rode wijn azijn te mengen met de olijfolie, het zout, de suiker, de peper, de mosterd en de uitgeperste knoflook.Schud de sla los in een grote kom en meng de vinaigrette erdoor.Verhit een grillpan op hoog vuur, breng de kipfilet op smaak met zout & peper en braad 'm zo'n 10 minuten om en om totdat ‘ie helemaal gaar is. Laat afkoelen en snijd in blokjes.Bak de ontbijtspek helemaal uit en laat afkoelen op keukenpapier.Kook de eieren tot ze hard zijn, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Leg ze even aan de kant tot ze helemaal afgekoeld zijn en verkruimel ze.Snijd de tomaten in kleine blokjes, verwijder de zaadjes.Verkruimel de uitgebakken plakjes spek tot stukjes van 1cm.Snijd de rode ui in dunne ringen.Snijd de avocado over de lengte in vier parten, haal ‘m uit elkaar, pel ‘m en verwijder de pit. Snijd de vier parten in dunne schijven.Breek de roquefort in blokjes.Meng nu alle ingrediënten voor de Cobb salade door de sla heen.