1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Carpaccio Salade

Carpaccio salade recepten (127)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

dressing voor de Carpaccio of voor een salade

Dit is DE dressing voor een salade of om je Carpaccio zo te laten smaken als in een restaurant.

INGREDIENTEN

- 4 eetl olijfolie - 1,5 eetl. fijne mosterd - 1 eetl. rode wijn azijn - 1,5 eetl. honing - 1 eetl. pesto

Voorbereiding

Zet alles binnen handbereik

Bereidingswijze

Doe de olijolie samen met het azijn in een kommetje en roer dit goed door elkaar. Vervolgens doe je de overige ingredienten erbij en roer je het geheel tot een glad sausje.

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Italiaans
  •  0-10 min.

carpaccio

Salade van carpaccio met rucola pesto

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 6 dunne(!) plakjes carpaccio van ossenhaas of runderlende per persoon, 50 gram pijnboompitten, 150 gram rucola sla, 50 gram pecorino kaas, , Vinaigrette:, 1,5 el balsamico azijn, 2 el sherry azijn, 6 el zonnebloemolie, 2 el notenolie, 1 kleine ragfijn gehakte knoflookteen, 1 tl Dijon mosterd, 1 tl honing, peper en zout, , Rucola Pesto:, 60 gram vers geraspte pecorino kaas, 25 gram pijnboompitten, 50 gram rucola sla, 1/2 teentje knoflook, 3 el olijfolie, 6 zongedroogde tomaten op olie, snufje zout, peper

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

carpaccio

Heerlijk voorgerecht of gemakkelijk zaterdaggerecht met een lekkere kop soep en stokbrood.

INGREDIENTEN

Dun gesneden Rauwe ossehaas, ( bij AH is rond de feestdagen kant en klaar gekruide carpaccio te koop) rauwkost naar smaak ( ik gebruik altijd koolsalade, wortelsalade en komkommersalade voorgesneden) olie (b.v knoflook of walnootolie), azijn, suiker, peper, pesto, mayonaise en kruidenmix ( Duyvis),parmenzaanse strooikaas en pijnboompitten.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Carpaccio

Dun gesneden Ossehaas met salade & mosterd-dressing

INGREDIENTEN

50 gr. Dun gesneden ossehaas (diepgevroren), verse sla, 1 dl. azijn, 3 dl. olie, zout & peper, mosterd, bieslook, parmezaanse kaas, pijnboom pitten (geroosterd).,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Carpaccio

Flinterdun gesneden ossehaas op een salade bedje

INGREDIENTEN

Ingredienten : 300 gr ossehaas,30 gr pijnboompitten,30 gr parmesaansekaas (stuk), ijsbergsla, eikebladsla, bieslook, ciabattabrood,boterballetjes., Ingredienten dressing: balsamico azijn, olijf-olie extra virgine, peper-zout, citroen schil, citroensap, bladselderij,1 theel. honing.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio

Carpaccio met gemarineerde courgettes

INGREDIENTEN

1 courgette, zout, peper, 6 el olijfolie, 3 gedroogde tomaten, 2 el kleine basilicumblaadjes, 1 reep citroenschil, 2 el citroensap, 100 gram gemengde sla, 250 gram ossehaas(carpaccio), 3 grote champignons, 4 el pijnboompitten.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
Populaire salade recepten
  • Eigen recept

Carpaccio salade

Koolhydraatarm

INGREDIENTEN

Veldsla, tomaat, komkommer, carpaccio, olijven op olie, noten, avocado, mozzerella.

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2018
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Carpaccio

Carpaccio is flinterdun gesneden rauw vlees. In dit recept is het vlees net iets dikker is gesneden. Het gerecht wordt daardoor wat rustieker en je kunt de kwaliteit van het vlees echt goed proeven. Schroei het vlees vaak ook even voordat ik het snijd, omdat je door het dunne korstje een verrukkelijk smaakcontrast krijgt. Deze carpaccio is heerlijk met een salade van gemarineerde bonen – je kunt er gewoon sperziebonen of een mengsel van verschillende bonen voor gebruiken. Je hebt voor dit gerecht geen enorme hoeveelheden vlees nodig, gewoon een paar plakken per persoon, waardoor je misschien een wat duurder stuk rundvlees van heel goede kwaliteit kunt kopen.

INGREDIENTEN

• zeezout en zwarte peper uit de molen, • 250 g sperziebonen of gemengde bonen, topjes verwijderd maar de kontjes eraan, • 1 stuk ossenhaas van 500 g, • een paar takjes verse tijm, • olijfolie, , Voor de marinade, • 2 kleine sjalotten of een ½ kleine rode ui, gepeld en heel fijn gehakt, • een hand verse zachte tuinkruiden (kervel, peterselie, gele selderijblaadjes, dragon), alleen de blaadjes, gehakt, • 1 theelepel dijonmosterd, • 1½ theelepel wittewijnazijn, • extra vierge olijfolie,

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

carpaccio

Malse plakjes magere ossenhaas op een frisgroene salade van rucola, bestrooid met versgeraspte parmazaanse kaas

INGREDIENTEN

3-5 el olijfolie 1 tl balsamico-azijn zout peper 50 gr rucola, veldsla of waterkers. 200-250 gr ossenhaas gesneden in dunne plakjes. stukje parmazaanse kaas 50-75 ge dun geschaafd.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-11-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Salade Van Carpaccio

Lekker pittig met korianderpesto

INGREDIENTEN

1 ansjovisfilet, 1 tl. kappertjes, 1 el. pijnboompitten, 5 takjes peterselie, ? zakje verse koriander, 2 el. olie,1 el. balsamicoazijn, zout, versgemalen peper, 1 plakjes overjarige kaas, ? zakje veldsla, 150 gram carpaccio

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Carpaccio Salade

Een heerlijke frisse, makkelijk te maken salade. Lekker bij de maaltijd of met een stokbroodje met kruidenboter en een frisse witte wijn.

INGREDIENTEN

Ingrediten voor 2 a 3 personen:, 1 zak gemengde sla met rucola1 pakje carpaccio1 eetlepel zongedroogde tomaatjes6 cherry tomaatjeshandjevol pijnboompitjesvoor de dressing:, 4 eetlepels olijfolie1 eetlepel rode wijn azijn1 eetlepel fijne mosterd1,5 eetlepel honing1 eetlepel groene pesto

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2014
  •  
  •  10-20 min.
Nieuwste carpaccio salade recepten
  • Eigen recept

Carpaccio salade

Een eenvoudig te maken klassieker, deze versie wordt geserveerd met -hoe kan het ook anders- truffeldressing. Zelf maak ik de carpaccio bij voorkeur met rosbief (de carpaccio uit de supermarkt vind ik niet aanbevelenswaardig). Dit is een lekker lunchgerecht of licht hoofdgerecht als je snel maar toch lekker wilt eten. Het gerecht carpaccio werd al in 1950 bedacht in Venetië en wordt nu nog altijd geserveerd in de bar waar het gerecht werd bedacht: Harry's Bar. Alleen mag je er nu zo'n € 100 voor neertellen.

INGREDIENTEN

75 gram gemengde sla met o.a. rucola, truffeldressing, 100 gram rosbief, wat vers geraspte Parmezaanse kaas, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten 

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2014
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Carpaccio salade

http://www.miboco.nl/recipes/carpaccio.html In de winkel zie je het wel eens liggen bij het vleeswaar: carpaccio. Met een grote boog omheen lopen en een mooie ribeye of entrecote halen. Heel dun snijden gaat prima met een koksmes en dan heb je de basis voor deze hele mooie salade.  

INGREDIENTEN

Salade, 1 ribeye of entrecote, 200 gr gemengde (rucola)sla, 100 gr snoeptomaatjes, 1 bk semi gedroogde tomaatjes, 1 komkommer, 1 rode ui, 1 pt kappertjes, 100 gr pijnboompitjes, verse basilicum, parmezaanse kaas, peper en zout, , Dressing, 1 el mayonaise, 2 el griekse yoghurt, 1 tn knoflook, worcester sauce, citroen, parmezaanse kaas, peper en zout

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2019
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Carpaccio en salade

INGREDIENTEN

1 mooie runderfilet van 300 gr-zonder vetrandjes, 1/2 citroen, extra vierge olijfolie, zeezout en zwarte peper uit de molen, 2 babycourgettes-als het even kan met bloem, 1/2 stengel bleekselderij-de gele blaadjes apart, een paar blaadjes radicchio of witlof-gesnipperd, een hand rucola, een paar takjes verse munt-alleen de blaadjes-grofgehakt, desgewenst 1/2 verse rode Spaanse peper-fijngehakt, Parmezaanse kaas-voor erbij.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio Salade

Weer eens wat anders met de jacobsschelpen en mozzarella.

INGREDIENTEN

200g ossenhaas, veldsla, rucola, olijfolie, balsamicoazijn, zout, peper, basilicum, kervel. 8 jacobsschelpen, 1 dikke plak mozzarellakaas(liefst M. di bufala)

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Italiaanse salade met carpaccio

Als u uit eten gaat, hoopt u dan ook altijd dat ze carpaccio serveren? Sinds kort kunt u er ook thuis van genieten. Vanaf nu is erin de meeste supermarkten voorverpakte carpaccio verkrijgbaar, van het huismerk of van Scheemda. Ze zijn verpakt per 2 porties van 50 gram en de plakjes zijn makkelijk gescheiden door een cellofaantje.

INGREDIENTEN

60 gr rucola of rockettesla, 2 bosuitjes,, kappertjes, olijfolie, citroensap,, peper uit de molen,, 1 zakje pijnboompitjes, 2 pakjes carpaccio,, stukje Parmezaanse of overjarige kaas,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

****CARPACCIO MET SALADE VAN WITLOF,RUCOLA EN GRANAATAPPELPITJES****

MEER KERSTDINNER~~

INGREDIENTEN

=1/2 Granaatappel., =4 plakjes Carpaccio met Pijnboompitten, Kaas en, Balsamico-Azijn (a 100 gram,pure ambacht), =Sap en rasp van halve Sinaasappel, °1 fijn struikje Witlof, °20 gram Rucola.

  • Europees Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2015
  • Europees Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Courgetti salade met carpaccio

Een heerlijke originele frisse salade voor bij de lunch of als diner.

INGREDIENTEN

- 1 courgette, - 2 plakjes carpaccio, - bosje basilicum, - 1 knoflookteentje, - 2 eetlepels olijfolie extra vierge, - 50 gram parmezaanse kaas, - 50 gram pijnboompitten, - 100 gram cherrytomaatjes

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.

Salade van carpaccio met korianderpesto

INGREDIENTEN

1 ansjovisfilet (uit blikje), 1 tl. kappertjes, 1 el. pijnboompitten, 5 takjes peterselie, 1/2 zakje verse koriander, 2 el. olijfolie, 1 el. balsamicoazijn, zout (versgemalen) peper, 1 plakje overjarige kaas, 1/2 zakje veldsla, 150 gr. carpaccio

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Salade van raapstelen & carpaccio

INGREDIENTEN

Rundercarpaccio, Raapstelen, Pijnboompitten, Old Amsterdam, Ui, Zout & peper, Olijfolie

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2009
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Carpaccio di rapa rossa - carpaccio van rode bietjes en geitenkaas

Dit voorgerecht c.q. salade heb ik gemaakt voor mijn leesclubvriendinnen. Eén van hen eet vegetarisch en wij doen daar allemaal graag aan mee. Dit gerecht viel wel bijzonder in de smaak. De combinatie van de dunne plakjes bietjes met de combinatie van de romige en harde geitenkaas,  rucola en walnoten is bijzonder lekkere combinatie. Echt een aanrader.

INGREDIENTEN

350 gram bietjes voorgekookt en geschild, 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels extra vergine olijfolie, 1 theelepel honing, zout en versgemalen peper naar smaak, 50 gram geroosterde walnoten (gehakt), 3 eetlepels gehakte peterselie, 60 gram zachte geitenkaas (Bettine blanc), 60 gram belegen harde geitenkaas (geraspt), 100 gram rucola

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Italiaanse Carpaccio Salade

Vandaag stond deze heerlijke Italiaanse Carpacciosalade op het lunch menu. We zijn met de camper onderweg en in die kleine keuken met een minimum aan " huishoudelijke gereedschappen " kommetjes , schaaltjes, en andere "noodzakelijke " dingetjes, is het me alsnog gelukt dit lekkers te voorschijn te toveren. We hebben er in ieder geval van  genoten. En genoeg energie gekregen om de geplande fietstocht te kunnen voltooien.  https://www.projectgezond.nl/

INGREDIENTEN

120 gr fusili, 100 gr rundercarpaccio, 30 gr zongedroogde tomaat drooggedept en in kleine stukjes gesneden, 50 gr rucola, 20 gr kappertjes, 30 gr Parmezaanse kaas snipppers, 30 gr pijnboompitjes geroosterd, 1/2 rode ui gehalveerd en in dunne reepjes gesneden, 2 el extra vergine olijfolie, 1 el witte wijn azijn, 1 tl honing, Zwarte peper uit de molen,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2019
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Koolrabi als salade bij carpaccio

Heerlijk fris tussengerecht voorbij carpaccio van lams/rundvlees of verse tonijn/zalm

INGREDIENTEN

1/2 koolrabi, 1/2 bakje grotchampignons, wat ijsbergsla, 1/4 rode ui en 2 teentje knoflook, boter, zout en peper, 2 eetl. gehakte peterselie, 1 eetl. truffelolie, 2 eetl. basilicum (liefst vers), stukje parmenzaanse kaas, handjevol walnoten, 2 theel.geraspte schil van een grapefruit

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2009
  •  
  •  10-20 min.

Salade van carpaccio met rucola

Een tongstrelend voorgerecht

INGREDIENTEN

Gezouten kappertjes, stukje overjarige oude kaas of parmezaanse kaas, 1/2 zakje waterkers, groene olijfolie, balsamico azijn, honing, 1 zakje rucola (30 g) 2 eetlepels pijnboompitten, 250 g rosbief of flinterdun gesneden runderrookvlees

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Carpaccio van aardappelchips en pittige salade

Een origineel zomergerecht dat op geen barbecue mag ontbreken.

INGREDIENTEN

450 gr voorgekookte krieltjes, 2 gesneden sjalotjes, 1 theelepel zeezout, 1 grote bundel veldsla, 1 grote bundel raketsla, 200 gr fetakaas, in blokjes, Witte wijnazijn, Olijfolie

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Carpaccio van tonijn met een salade van rettich

...

INGREDIENTEN

1. Mayonaise 60 gram, 2. Crème Fraiche 80 gram, 3. Citroensap 10 gram, 4. Wasabi 10 gram, 5. Zout 2 gram, 6. Rettich 300 gram, 7. Wortels 50 gram, 8. Courgette 50 gram, 9. Kappertjes 30 gram, 10. Bieslook 20 gram, 11. Verse Tonijnfilet 400 gram, 12. Sla-mix 100 gram, 13. Soja saus 12 gram, 14. Olijfolie 25 gram,

  • Vis Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2016
  • Vis Voorgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio van tonijn met krokante salade

INGREDIENTEN

300 g tonijnmedaillons, -120 g salade-assortiment, -0.5 dl sinaasappelsap, -2 cl wijnazijn (wit), -4 cl arachideolie, -peper, -zout, -1 citroen, -5 cl olijfolie (extra vierge), -peper, -zout,

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Carpaccio van tonijn met krokante salade

INGREDIENTEN

300 g tonijnmedaillons, 120 g salade-assortiment, 0.5 dl sinaasappelsap, 2 cl wijnazijn (wit), 4 cl arachideolie, peper, zout, 1 citroen, 5 cl olijfolie (extra vierge), peper, zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-07-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  > 120 min.

Carpaccio van tonijn met krokante salade

INGREDIENTEN

300 g tonijnmedaillons, 120 g salade-assortiment, 0.5 dl sinaasappelsap, 2 cl wijnazijn (wit), 4 cl arachideolie, peper, zout, 1 citroen, 5 cl olijfolie (extra vierge), peper, zout, ,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-05-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Carpaccio van ossenhaas met appel salade

INGREDIENTEN

300gr Ossenhaas, 1 Appel (Elstar of Braeburn), 100gr paté, 100gr schwarzwalderham, Koekkruiden, Huishoudfolie, 6el pijnboompitjes, Stukje parmezaan, Olijfolie, Mosterd, Witte balsamico azijn, Peper, Zout, Mayonaise, Peterselie, Jong bladsla (biet en rucola)

  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-04-2009
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Carpaccio van tonijn met krokante salade

INGREDIENTEN

300 g tonijnmedaillons, 120 g salade-assortiment, 0.5 dl sinaasappelsap, 2 cl wijnazijn (wit), 4 cl arachideolie, peper, zout, 1 citroen, 5 cl olijfolie (extra vierge), peper, zout

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2001
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Rengel`s Carpaccio

INGREDIENTEN

100 gr. Carpaccio, 75 gr. rucolamelange, Cardin Caesardressing, 50 gr. grana padano kaas, 3 el pijnboompitten, 12 semi-zongedroogde tomaatjes, 2 el truffelmayonaise

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

****CARPACCIO MET PAASSALADE****

Koele plakjes carpaccio zijn makkelijker te hanteren, maar de smaak komt beter tot zijn recht bij kamertemperatuur. Leg de carpaccio daarom rechtstreeks vanuit de koelkast mooi op een bord. Laat het op kamer- temperatuur komen en maak het dan verder af!

INGREDIENTEN

2 Eieren., =4 pakjes Carpaccio (a 100 gram), =4 Cocktailtomaten., =1 Bakje Basilicum., =1 Zak Jonge Bladsla met Rucola (80 gram)

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2018
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Carpaccio van zalm met salade van aardappel en komkommer

INGREDIENTEN

600gr carpaccio van verse zalm, 600 gr vastkokende aardappelen (type Nicola), 1 kleine komkommer, 3 gekookte artisjokbodems (vers of in blik), 3 nieuwe uien, 2 el fijngehalkte peterselie, 1 el dille, 1 el gepelde zonnebloemzaadjes, 4 el mayonaise, 4 el yoghurt, 1 tl citroensap, 1 el fijne mosterd, fijn zout,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

carpaccio van tonijn

Carpaccio di tonno

INGREDIENTEN

2 verse!!!! tonijnfilets, totaal ca 450 gr. 4 eetl. extra vierge olijfolie, 1 eetl. balsamico azijn, 1 theel. basterdsuiker, 2 eetl. groene peperkorrels of kappertjes goed uitgelekt, zout, versgemalen peper, citroenpartjes en een groene salade als bijgerecht.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Carpaccio met rucola

Lekker licht voorgerecht, prima voor in de zomer! Als je hierna een basic pasta met een salade eet heb je gezond en snel gegeten!

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde friseesalade, 300 gr carpaccio of flinter dun gesneden ossenbaas, 2 eetlepels balsamicoazijn, 5 eetlepels olijfolie extra vergine, zout, versgemalen peper, 30 gr rucola, 50 gr grof geraspte Parmezaanskaas

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2004
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Carpaccio van zalm met salade van aardappel en komkommer

INGREDIENTEN

600 gr carpaccio van verse zalm * 600 gr vastkokende aardappelen (type Nicola) * 1 kleine komkommer * 3 gekookte artisjokbodems (vers of in blik) * 3 nieuwe uien * 2 el fijngehalkte peterselie * 1 el dille * 1 el gepelde zonnebloemzaadjes (facultatief) * 4 el mayonaise * 4 el yoghurt * 1 tl citroensap * 1 el fijne mosterd * fijn zout

  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Eendenborst met rode biet carpaccio

INGREDIENTEN

250 g eendenborstfilet, 40 g pijnboompitjes, 500 g rode bieten gekookt, 2 el balsamicoazijn, 1 tl pittige mosterd, 1 tl honing, 6 el olijfolie extra vierge, 1 zak veldsla,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Carpaccio van licht gerookte kipfilet met gedroogde ananas

Italiaans voorgerecht, carpaccio van licht gerookte kipfilet. een leuk ideetje voor de feestdagen. Gerookte kip koop je voorgesneden bij de slager of in de handel op de afdeling charcuterie; Voor 4 personen

INGREDIENTEN

200 g fijngesneden gerookt kipfilet;, 1 bosje rucola salade;, 2 tomaten;, 25 g pijnboompitten;, 1 ananas;, 6 eetlepels balsamicoazijn;, 9 eetlepels notenolie;, peper en zout,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Carpaccio met guacamole

Carpaccio is bij de slager en supermarkt flinterdun voorgesneden en per portie voorverpakt te koop. Maak het gerecht altijd pas op het laatste moment. Zet alle ingredienten klaar, maak de salade desnoods een uurtje van tevoren, maar schik de plakjes rundvlees pas op het laatste monent (en werk met schone handen) op het bord. Garneer eventueel met wat gehakte koriander. Maar wees hier spaarzaam mee. De dominante smaak kan heel snel het vlees gaan overheersen.

INGREDIENTEN

6 porties capaccio, , Voor de salade: ca. 12 kerstomaatjes, 2 lente-uitjes of enkele stengels, knoflookbieslook, 6 zwarte olijven, 1 grote rijpe avocado, citroensap, chilipoeder, gemalen ketoembar, zeezout, olijfolie (extra vegine)

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dressing voor carpaccio of voor een salade

Deze dressing is veelzijdig te gebruiken en kan makkelijk bewaard worden

INGREDIENTEN

1 eetlepel pesto, 4 eetlepels olijfolie, 1,5 eetlepel fijne mosterd, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1,5 eetlepel honing

  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-04-2021
  • Wereld
  •  0-10 min.
Nieuwste carpaccio salade recepten
Populaire salade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top