Broccolisalade met warme vinaigrette
In twintig minuten heb je weer eens een ander gerecht dan de gewone gekookte broccoli op tafel staan.
Ingrediënten 4 personen
6 el oijfolie; 125 g magere spekreepjes (als je naar de AH gaat, neem dan de spekreepjes Provenciaals); 600 g broccoli; 3 bosuitjees; 2 el citroensapVoorbereiding
Snijd de broccoli in roosjes.
Bereidingswijze
Verhit in een koekenpan 1/2 el olie en bak de spekreepjes 5 minuten uit. Intussen in ruim kokend water met zout broccoliroosjes in 3-4 minuten beetgaar koken. Broccoli in vergiet onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken. In schaal broccoliroosjes en spekjes mengen. Bosuitjes in smalle ringetjes snijden. In steelpan rest van olie met citroensap met garde al kloppend zachtjes verwarmen. Bosuitjees toevoegen en kort meeverwarmen. Vinaigrette op smaak brengen met zout en peper en warm over broccoli en spekjes schenken.