Coquilles met vanillesaus en kaviaar
Dit is hemels!!! FRANS MENU: Coquilles met vanillesaus en kaviaar Lamsrack met bonensalade Warme fruitsalade
Ingrediënten 6 personen
250 g aspergetips, (zee)zout, 1 vanillestokje, 1 dl visfond (pot a 380 ml), 1 bekertje slagroom (125 ml), zwarte peper, 3 verse coquilles per persoon, 2 eetlepels olie, 1 potje zwarte imitatiekaviaar (viskuit)Voorbereiding
Plakje van onderkant aspergetips af snijden. Aspergetips in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken. Overdoen in vergiet, goed afspoelen met koud water en laten uitlekken. Vanillestokje in lengte opensnijden, met mespunt merg eruit schrapen. Vanillestokje en merg met fond en slagroom in steelpan doen. Saus tot helft inkoken, op smaak brengen met (versgemalen) zout en peper. Laten afkoelen. Aspergetips en saus tot gebruik afgedekt op koele plek bewaren.
Bereidingswijze
Vanillestokje uit saus nemen. Saus zachtjes opnieuw verwarmen. Coquilles droogdeppen en licht bestrijken met olie. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten tot gloeiend heet. Coquilles aan elke kant ca. 1 minuut grillen en bestrooien met (versgemalen) zout en peper.