1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Bbq Salade

Bbq salade recepten (516)

Alles wissen
Bbq salade

Bbq salade

Een frisse salade voor bij de barbecue is altijd een goed idee. Serveer gewoon een paar blaadjes kropsla. Of grill eens Little gems  op de bbq. Maar er is nog veel meer inspiratie voor een salade bij de bbq. In Nederland zetten we vaak een traditionele aardappelsalade op de buitentafel. Of een smakelijke pastasalade, coleslaw of friszoetzure salade van wortel en rozijnen. Op deze pagina vind je volop inspiratie voor salades voor bij de barbecue.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

*witte-koolsalade

Na lang experimenteren, en de gouden tip van een Duitse kok, eindelijk de juiste lekkere wittekool salade!!!!(voor bij de BBQ)

INGREDIENTEN

*1 witte kool *zout *azijn ongeveer 5a6 eetl *zonnebloemolie ongeveer 1a2 eetl *1 ui *Franse mosterd naar smaak(ik doe ongeveer 1 eetl) *suiker (ongeveer 2-3 eetl *gem peper

Voorbereiding

1 Snij of schaaf de kool in dunne reepjes, en doe dit in een plastic schaal of vergiet. Besrooi met zout, en kneed met beide handen de kool net zo lang tot hij zacht en iets doorzichtig word. 2Doe de kool in een vergiet en spoel het zout met koud water er af en laat de kool even uitlekken. 3Snipper de ui fijn of snijd in halve dunne ringen .

Bereidingswijze

1/ Maak van azijn, olie en mosterd en suiker een dressing.2/ Doe de kool hier bij en meng de dressing goed door de kool.3/ roer de ui er door en doe de peper er bij. Roer dit alles goed door elkaar, en proef even ,is het te zuur, dan wat suiker erbij, en te zoet, dan wat azijn erbij. Zet dit nog even in de koelkast zodat de smaak goed in de kool kan trekken.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Pastasalade

Heeeeeeeele lekkere salade, die ik geproeft heb in de supermarkt en gelijk gemaakt, voor bij een BBQ.

INGREDIENTEN

*300 gr. pasta naar keuze(b.v.schelpjes)*200 gr. tonijn uit blik(of zalm)* 1/2 komkommer in blokjes *3 tomaten in blokjes *1 flinke ui gesnipperd *1 theelepel dille, vers of uit diepvries *groene en zwarte olijven, aantal naar keuze * 1 bosje kleine rucola blaadjes. Dressing: 3 eetlepels mayonaise * 3 eetlepels yoghurt * 1 eetlepel vloeibare honing * 1 of 2 teentjes knoflook vers uit de pers *zout/peper *1 eetlepel olijfolie.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  •  
  •  0-10 min.

Gemarineerde zalmfilets op de bbq!

Zalm is een lekkere, gezonde en verantwoorde keuze. Ook op de barbecue is deze vissoort prima te bereiden! Met dit eenvoudige barbecue recept maak je in no-time een heerlijk gemarineerde zalmfilet klaar! Lekker met een simpele salade en een heerlijk stokbroodje met kruidenboter!

INGREDIENTEN

4 el honing sojasaus, 1 ui 1 tl knoflookpoeder, 2 sinaasappels 1 tl gemberpoeder, zalmfilet,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2011
  •  
  •  30-60 min.

Koude Pastasalade

Deze heerlijke salade doet het uitstekend bij de BBQ. Maar ook als onderdeel bij een buffet.

INGREDIENTEN

250 gr Macaroni,Of andere penne, 300 gr kipfilet, 3 el olijfolie, 5 el rode pesto, 1 el citroensap, 1 knoflookteentje uit de knijper, 250 gr. cherry tomaatjes in vieren gesneden, 4 lente uitjes fijngesneden, 2 el basilicum, 100 gr geraspte pittige kaas.,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker BBQ salade met macaroni

Lekker en makelijk recept dat gebruikt kan worden als maaltijd salade of voor bij de BBQ of gewoon tijdens een verjaardag met stokbrood en kruidenboter

INGREDIENTEN

Krul macaroni 500 gram, Bosui of salade ui, Saus zie foto, Rucola sla zakje van 75 gram, cashew noten zakje van ongeveer 250 gram, Gerookte kip ongeveer 400 gram, Zout en Peper, Manderijn uit blik 1 blikje

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2012
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekkere BBQ aardappelsalade

Gisteren BBQ gemaakt met deze salade .Iedereen was er zo enthousiast over dat ik het jullie niet wilt onthouden . Ik was vergeten foto`s te maken maar die komen er nog wel, bij de volgende BBQ.

INGREDIENTEN

800 gr vastkokende aardappelen, 125 ml crème fraiche, 3 el Zaanse mayonaise, 3 augurkensticks, 1 oranje paprika, 3 eieren, 1 tomaat, 1potje Mexicaanse groeten mix (bonduelle), 2 el van het augurkenvocht, Peper Zout,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Populaire salade recepten

BBQ salade O,zo lekker

INGREDIENTEN

1 potje seldery (uitgelekt), 5 hard gekookte eieren ( in plakjes), 3 dikke plakken ham ( in blokjes), 1 blikje crispy mais (uitgelekt), 6 ananasschijven in stukjes, 2 appels in stukjes, 1 grote pot yoghurt mayonaise, 1 grote prei ( in heel dunne plakjes gesneden), ,

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2010
  • Duits
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Appel/komkommersalade - uit te breiden tot maaltijdsalade

Simpele, frisse, zoetzure salade met eindeloos veel mogelijkheden tot varieren. Heerlijk als zomersalade bij gebakken aardappelen of BBQ. Uit te breiden tot heerlijke maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

1 zoetzure appel, 1/3 komkommer (grote), 1 eetlepel walnoot- of olijfolie, 2 eetlepels azijn, 4-6 theelepeltjes suiker, zout, peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bulgersalade (BBQ)

Heerlijke andere salade voor bij de barbeque.

INGREDIENTEN

Bulger (Turkse winkel, groene pak), Bouillonblokje kip of groente, 1 teentje knoflook geperst, 2 bosjes peterselie, 1 klein bosje koriander, 1 blikje tomatenpuree, , Vulling (vegetarisch):, 2 rode uien, 6 harde tomaten, 1 rode paprika, 1 blikje mais, zwarte olijven, , Variatie mogelijkheden:, - blikje tonijn, - kip blokjes, - gerookte kip, - Turkse worst

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Frisse BBQ salade (mijn insalata di pomodori)

Lekker fris bijgerecht bij de BBQ of bij pasta zoals ik hem altijd maak.

INGREDIENTEN

750 gr mooie vleestomaten, ½ komkommer, 2 rode uien (middel), 2 bolletjes Mozarella, Handje vers gesneden platte peterselie, Handje vers gesneden Basilicum, Half handje verse Oreganoblaadjes, Sap van één uitgeperste limoen (geen citroen), 100 gram groene olijven in knoflook fijngesneden, Hele mooie olijfolie extra vierge, 1 el Balsamico azijn, Zout en zwarte peper (naar smaak toevoegen)

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2012
  •  
  •  10-20 min.

BBQ ' coleslaw '

Amerikaanse BBQ salade 

INGREDIENTEN

200 gr witte kool, 200 gr wortelen, 2 stengels lente-ui, 5 el mayonaise, 2 el witte wijnazijn, 2 el suiker, 2 el citroensap, peper - zout

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2021
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
Nieuwste bbq salade recepten

Barramundi bbq

Barramundi is een vissoort die voorkomt in de rustige stromende rivieren en de zogenaamde "creeks"in het noorden van Australie.Bij de betere visboer kun je deze vis verkrijgen.

INGREDIENTEN

4 hele schoongemaakte barramunies, 1 limoen, 1,5 kopje gekookte rijst, 1 stengel selderij, 1 ui, handvol verse ananasstukjes, tl.salie, 1 el.fijngehakte peterselie, 100 gr.boter, 2 tl.citroensap, peper,zout,

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Australisch
  •  30-60 min.

Zeewolf van de BBQ met een romige salade van courgettelinten.

Heerlijk recept voor op de BBQ met de romige salade van cougette.

INGREDIENTEN

Voor de marinade :, 4 eetlepels extra virgine olijfolie., 6 eetlepels dijonmosterd., 2 teentjes knoflook., 1 tl cayennepeper., Zout en peper uit de molen., , voor de salade:, 100 ml dunne yoghurt., 100 ml créme fraïche., 2 theelepels mosterd, 1 eetlepel extra virgine olijfolie, 1 eetlepel rodewijnazijn., 4 eetlepels dille fijngehakt., 2 eetlepels sjalotjes fijngehakt., 2 Courgettes, , en uiteraard mooie Zeewolffillets voor op de BBQ of de oven.

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2015
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

KERRIE PERZIKEN-PASTA SALADE VOOR BIJ BBQ

INGREDIENTEN

250 g schelpjes macaroni, gaar en in koud water afspoelen, 1 vol t zout, 25 ml olie, 1 blik perziken, uitgelekt en in blokjes gesneden, 75 ml stroop van perziken, 1 grote ui, fijn, 250 ml mayonaise, 75 ml vruchten chutney, 1 blik doperwten, 1 e kerriepoeder, 1+ 1/2 t geelwortel

  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-04-2010
  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Lekkere salade voor bij de BBQ

INGREDIENTEN

*3 rijpe tomaten in partjes, *1 gele en 1 rode paprika in reepjes, *1 rode ui in ringen, *½ komkommer in reepjes, *2 eetlepels uitgelekte kappertjes, *4 eetlepels basilicum blaadjes, *75 gram zwarte olijven, *4-5 eetlepels olijfolie, *1½ eetlepel balsamico azijn, *1 teentje knoflook geperst, *1-2 ansjovisfilet fijngesneden, *zout en peper, *eventueel 1 eetlepel reepjes citroenschil

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

KERRIE PERZIKKEN PASTA SALADE BIJ BBQ

KERRIE PERSKE-PASTA SLAAI

INGREDIENTEN

250 g Skulpnoedels -, 7 ml Sout -, 25 ml Kookolie -, 75 ml Perskestroop -, 1 Groot ui fyngekap -, 250 ml Mayonnaise -, 75 ml Vrugte blatjang(CHUTNEY) -, 1 Blik ertjies, -, 15 ml Matige kerrie poeier -, 10 ml Borrie(geelwortel) -, 1 Blik taaipit perskes (perzikken uit blik/aldi)gedreineer en klein gesny

  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-09-2004
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

BBQ Brochette Royal met salade van krieltjes en boontjes

Lekkere brochettes van de BBQ met een salade van krieltjes en boontjes. 

INGREDIENTEN

Voor de brochettes:, 1 lamsrumsteak (beenhouwerij), 1halve borstfilets van braadkip (beenhouwerij), 2chipolata's (beenhouwerij), 2 dikke plakken gezouten spek beenhouwerij, 4 champignons, 1 groene paprika, 1 rode ui, 4 zongedroogde tomaten, 4 el olijfolie, 1 tl Provençaalse kruiden, 1 tl kerriepoeder, , Voor het slaatje:, 800 g fijne prinsessenbonen, 50 g gemengde scheuten, 500 g minikrieltjes, 10 groene en zwarte olijven met kruiden, 3 el olijfolie, 2 el wittewijnazijn, peper en zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

BBQ Marinade voor al je BBq VLEES

INGREDIENTEN

Soyasaus, uien, knoflook, laos, kentjoer, madame chenet peper, suiker

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2009
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

VEELZIJDIGE BBQ HONEY-PEPPER marinade

Deze marinade doet z'n werk uitstekend op gevogelte of rund, maar ook op zalm en gamba's. kortom heel veelzijdig en zo smaakvol. En na een nachtje is het nog lekkerder. Geschikt voor de BBQ, maar ook om te grillen, bakken, wokken en altijd een succes.  

INGREDIENTEN

3 tl. Gerookte paprikapoeder, 2 el. Honing, 1 el. Ketchup (liefst zelfgemaakt), 1 tl. Lemon pepper van Jonnie Boer, paar takjes verse tijm, geritste blaadjes, 1 el. Soja saus, 2 tl. Tamarinde pasta,  

  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2014
  • Wereld
  •  0-10 min.

Zoetzure ribbetjes van de BBQ

Lekkere ribbetjes van de BBQ ; deze ribbetjes zijn letterlijk om duimen en vingers bij af te likken!

INGREDIENTEN

4 riblappen (ca. 1,2 kg), 4 bloemige aardappelen, 1 rolletje kruidenboter, zeezout - peper, , voor de marinade:, 400 ml appelsiensap, 4 el ketchup, 2 el sojasaus, 4 el balsamicoazijn, 2 el Italiaanse kruiden, 2 teentjes look, geperst, 8 el olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spicy runderspies (bbq)

Energie 625 kcal- Eiwit 33 g- Vet 35 g- Koolhydraten 45 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

1 aubergine, in de lengte in plakken, 1 courgette, in de lengte in plakken, 4 el olijfolie, 1 tl gemalen komijn (djinten), 1 tl paprikapoeder, 1 tl hot currypoeder, 1 tl sambal, 300 g biefstuk (scharrel), in blokjes, 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, 2 el balsamicoazijn (flesje 250 ml), 1 bakje munt (15 g), de blaadjes in reepjes, 2 pakjes naanbrood knoflook en koriander (a 240 g),

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2011
  •  
  •  30-60 min.

Zeeduivel op de bbq

Lekker en makkelijk BBQ gerecht 

INGREDIENTEN

2 zeeduivels, enkele takjes verse tijm, enkele takjes rozemarijn, enkele blaadjes salie, 4 Tomaten, 0,5 courgette, 1 sjalotje, 2 el kappertjes, 1 teentje look, 150 gr ricotta, Peper €" grof zeezout, olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Menu BBQ Belle Helene.

Koken op de camping.

INGREDIENTEN

Voor de gepofte aardappelen per persoon;, 1-2 grote aardappels goed wassenper stuk in alu folie verpakken en in de as van de houtskool in ca. 40 min. gaar poffen

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  •  
  •  30-60 min.

Zalmrolletjes van de BBQ

=18pxOriginele en lekkere combinatie op de barbecue

INGREDIENTEN

3 zalmhaasjes, 6 plakjes ontbijtspek, 10 el mayonaise, 1/2 tl wasabi, 5 el magere yoghurt, 2 el bieslook (gehakt), 1,5 el koriander (gehakt), peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

koude pasta salade

Lekker als het zo warm is,makkelijk van te voren klaar te maken,ook lekker als onderdeel van een koud buffet of bij een bbq

INGREDIENTEN

Pak strikjes pasta,2 blikjes tonijn op oliebasis,1rode paprika,1rode ui,klein blikje mais,klein potje doperwten,2hard gekookte eieren,3augurken 2 eetlepels zilveruitjes,peper,mayonase en pesto

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2005
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

salade

Heerlijk voor bij de bbq!

INGREDIENTEN

Komkommer, ui, knoflook, tomaat, fetakaasblokjes, verse tijm, basilicum en zout en peper.

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  • Grieks
  •  0-10 min.

salade

Deze frisse salade is lekker bij een BBQ dit recept heb ik na een BBQ al vele keren doorgegeven aan vrienden is ook heel makkelijk te maken

INGREDIENTEN

1 komkommer, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 1 boje koriander (15 gram), 50 g suiker, 50 ml azijn, 50 ml water, peper en zout

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2014
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bbq: Spiezen met gehaktballetjes en rode puntparika

Een veilige en snelle manier van bbq-en is met deze voorgegaarde gehakballetjes gekruid met Ras el Hanout. Omdat de gehaktballetjes met het bbq-en nog meer een korte bereidingstijd hebben is het lekker om puntpaprika te gebruiken want de ze is heel snel klaar. Als je smorgens eventjes de gehaktballetjes bakt en de spiezen alvast maakt ben je savonds in een mum van tijd aan het bbq-en en aan het eten TIP: Maak tegelijkertijd een salade dan kan die ook nog een aantal uurtjes in de koelkast staan.

INGREDIENTEN

500 gram (runder)gehakt, 1 ei, 2 el paneermeel, 2 el Ras en Hanout, 2 tenen knoflook  (uit de knijper), 2 rode punt paprikas

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2014
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Côte à l'os BBQ met chimichurri en salade van quinoa met kerstomaten

Een luxe BBQ gerecht  met een heerlijke saus en salade 

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen:, , 2 stuks côte à l'os van elk 700 g, 50 g rode quinoa, 50 g witte quinoa, 50 g linzen, 1 bakje rode kerstomaten, 1 bakje gele kerstomaten, 1 rode ui, 8 groene asperges, parmezaanplakjes, ruccola, basilicum, 1 teentje look, sushi-azijn, olijfolie, peper en zout, , Ingrediënten voor de chimichurri:, 1 bos platte peterselie, 1/2 bos koriander, 10 takjes oregano, 2 groene chilipepers, 3 teentjes look, 2 sjalotten, 1 limoen, 2 el sushi-azijn, 1 el xeresazijn, 2 dl olijfolie, peper en zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pulled Pork (Slow Cooker)

Heerlijk Amerikaans Slow Cooker recept voor op (hamburger)broodjes of met een frisse salade.

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, 5tenen knoflook, 240ml kippenbouillon, 25gr (donker)bruine bastardsuiker, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel chilipoeder, 2 theelepel paprikapoeder (niet de hete), 1 eetlepel zwarte peper (vers gemalen), 2,5 theelepel zout, (of meer indien nodig), 3/4 theelepel komijn (gemalen), 1/2 theelepel kaneel (gemalen), 1,5 kilo schouderkarbonade zonder bot, 1 flesje (ongeveer 0,5L) BBQ saus (van de Lidl is erg lekker)

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-05-2014
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Thaise komkommersalade bij de ((BBQ ))

Het BBQ- seizoen is nog ver te zoeken , maar dat het gaat komen is zeker en dan is deze Thaise komkommersalade met gemalen pinda's een lekker en licht pittig bijgerecht. Makkelijk en snel gemaakt en smakelijk bij zowel vis als bij vlees. Trouwens waarom zouden we op de BBQ wachten??????

INGREDIENTEN

3 komkommers, 1 rode ui gesnipperd, 1 rode peper in ringetjes, 15 gr verse koriander ( of peterselie) fijn gesneden., 3 el azijn, 1 el suiker, 2 el chilisaus, 1 el Thaise vissaus, zonnebloemolie, 2 teen knoflook in plakjes, 100 gr ongezouten pinda's

  • Thais Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2019
  • Thais Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gemarineerd lamsfilet vd BBQ met roseval-aspergesalade

INGREDIENTEN

4 grote lamskoteletten, racks of filet, 3 tenen knoflook, in stukken, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel verse rozemarijn, 1 kilo rosevalaardappelen, 1 kilo Hollandse asperges, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels crème fraiche, 2 eetlepels bieslook, peper en zout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Aardappelsalade met ham, ei, ui, appel en augurkjes

Een salade die zich overal goed mee laat combineren. Op dit moment past het natuurlijk fantastisch bij de bbq. Maak het al een paar uur van te voren zodat de smaken in de koelkast goed in kunnen trekken. Veel smaken zijn in deze aardappel salade aanwezig. De ham en het ei zijn lekker hartig en de augurk geeft het een zuurtje. De appel maakt het weer een beetje zoeter en door de ui krijgt het net een beetje meer pit. Ook de mosterd die ik hierin heb gebruikt geeft het nog net een beetje meer smaak. Ik heb hier krieltjes in de schil genomen maar je kunt natuurlijk ook gewone aardappelen gebruiken.   Tip: Gebruik voor de dressing Griekse yughurt want die is lekker dik en bevat veel minder vet.

INGREDIENTEN

1 kg krieltjes in de schil (of andere aardapppelen), 8 eieren, 150 gram ham in reepjes, half potje kleine augurkjes (100 gr), 1 rode ui, 1 appel (Elstar), bieslook om mee te garneren, , Voor de dressing:, , 150 gr Griekse yoghurt, 4 el halvanaise, 1 el mosterd (Amerikaanse mosterd met peppadew en bloemenhoning), peper en zout

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2014
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Rijst salade

Rijstsalade met paprika en perziken mmm héérlik!!! Lekker met pittige vlees soorten op bbq. Deze salade is een familie recept en dit was onmisbaar bij onze "braaivleis" vroeger thuis.

INGREDIENTEN

375 g gaar rijst, 1 kleine rode en 1 klein groene paprika in heel klein blokjes gesneden, 2 perziken helften uit blik in blokjes, 1 e mayonaise, 65 ml azijn, 1 e suiker, 3/4 t zout, 1 ui fijn, 1 e mango chutney, 1 vol t kerrie poeder

  • Afrikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-12-2002
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

Salade van spekjes, walnoten, rucola, geitenkaas &perzik

Lekkere zomerse salade, die je omdat ie zo lekker is ook best op een koude dag kunt eten

INGREDIENTEN

Zakje rucola, 2 Perziken, 140g Spekjes, Ruime hand walnoten, 140g Geitenkaas

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse bonensalade met avocado. Lekker bij de bbq.

Deze heerlijke salade maakte ik afgelopen week bij de lunch toen Marjan, onze nicht die vegetarisch eet, bij ons logeerde. Zij is - net als wij - dol op peulvruchten. Ik had nog een rijpe avocado op de schaal. Dus zo ontstond deze heerlijke salade. Wij vonden het allemaal erg lekker.

INGREDIENTEN

1 blikje kidneybonen ( plm. 380 gr. uitlekgewicht) uitglekt en afgespoeld, 1 rode punt paprika, schoongemaakt, in reepjes gesneden, 1/2 rode Spaane peper, pitjes en zaadlijsten verwijder, in kleine stukjes, 1 kleine ui (gepeld en gesnipperd), 1 flink sjalotje (gepeld en in dunne ringetjes), 1 stengel bleekselderij (geschild, in smalle reepjes), 1 avocado (geschild, deels in stukjes, paar repen voor garneren), 2 eetlepels gehakte peterselie, 6 kerstomaatjes, wat sla bladeren, eventueel wat chili-mayonaise voor erbij (is niet noodzakelijk, maar wel lekker), Dressing:, 1 eetlepel citroensap, 1/2 eetlepel vloeibare honing, 1 teentje knoflook (gepeld, gesnipperd), 3 eetlepels olijfolie, 2 theelepels mosterd, wat vers gemalen zwarte peper,

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2015
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Pastasalade met spinazie

Een heerlijke salade! In de zomer het recept na een buurt- BBQ wegens succes aan iedereen moeten verspreiden.

INGREDIENTEN

- pasta (500 gr), - lente uitjes (ca. 6 stuks), - potje zongedroogde tomaatjes, - pijnboompitjes, - zak verse spinazie, - oregano, - honing-mosterd dressing, - parmezaanse kaas,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2007
  •  
  •  10-20 min.

Gevulde tomaten voor bij de BBQ

Deze lekkere tomaten kun je ook bij een buffet serveren.

INGREDIENTEN

1 sjalotje, het wit van 1 prei, 100 gram Friese nagelkaas, 100 gram rookworst, 1 appel, 3 augurken, 2 eetlepels halvanaise, sap van ? citroen, 1 theelepel suiker, zout &, peper, enkele mooie slablaadjes, 6 mooie uitgeholde tomaten

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Halve haantjes op de BBQ met een Abruzzi-salade

Italië op zijn 'best'  met een Abruzzi salade, overheerlijk ! De haantjes laten we op voorhand 1 nacht marineren, om optimale smaakbeleving te krijgen, alvorens ze de oven in gaan .......

INGREDIENTEN

2 flinke, jonge haantjes, 1/2 l olijfolie, 1 citroen, 1 potje Santa Maria Extra Fine Selection Japanese Wasabi & Sesame, 150 gr geweekte witte boontjes, 150 gr groene boontjes, 200 gr groene aspergepunten, 100 gr penne, 500 gr vastkokende aardappelen, balsamico, grof zout, 1 kleine kropsla, 100 gr kleine tomaatjes, 300 gr prosciutto, 150 gr oude pecorinokaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Bbq salade

Bbq salade

Een frisse salade voor bij de barbecue is altijd een goed idee. Serveer gewoon een paar blaadjes kropsla. Of grill eens Little gems  op de bbq. Maar er is nog veel meer inspiratie voor een salade bij de bbq. In Nederland zetten we vaak een traditionele aardappelsalade op de buitentafel. Of een smakelijke pastasalade, coleslaw of friszoetzure salade van wortel en rozijnen. Op deze pagina vind je volop inspiratie voor salades voor bij de barbecue.

Nieuwste bbq salade recepten
Populaire salade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top