Lauwwarme Italiaanse groene aspergesalade met pijnboompitten
Zalige aspergesalade. Echt weer eens iets anders. Verrukkelijk bij lamsvlees, maar ook als voorgerecht erg lekker.
Ingrediënten 4 personen
1 kg groene asperges, 2 eetlepels pijnboompitten, 3 middelgrote tomaten (liefst struiktomaten), 1 ui, 1 bosje basilicum, zout, peper, suiker, 5 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels witte balsamicoazijn, 1 eetlepels geraspte Parmezaanse kaasVoorbereiding
Pijnboompitten roosteren in een droge koekenpan. Tomaten wassen, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. Basilicum wassen en in smalle reepjes snijden of scheuren. Paar blaadjes bewaren voor garnering. Asperges wassen. Onderste houten deel afsnijden. Asperges in licht gezouten water met 1 theelepel suiker in plm. 8 minuten beetgaar koken.
Bereidingswijze
Asperges uit de pan halen. Goed laten uitlekken. 5 eetlepels aspergenat bewaren voor de dressing. Dit vermengen met de olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout en wat suiker. Tomatenstukjes, uisnippers, pijnboompitten, basilicum en Parmezaanse kaas erdoor roeren. Asperges in een platte schaal leggen.. Dressing over de asperges gieten en met nog wat basilicum garneren.