Katrin's Schandalige Andijviesalade
Als je niet van andijvie houdt, moet je deze zeker proberen! En liefhebbers, jullie willen nooit meer anders.
Ingrediënten 2 personen
200 gr. andijvie, gewassen en gesneden * 2 kruimige aardappels, geschild en in kleine stukken gesneden * 1 rode appel (Elstar bijv.), gewassen en in blokjes gesneden * kwart van een grote rode ui, gesnipperd * sap van halve citroen * 1 a 2 tl suiker * flink wat versgemalen zwarte peper * 125 ml room * handje ongezouten, gebrande walnoten of pecannoten, verkruimeldVoorbereiding
Als de noten nog rauw zijn: Rooster de noten onder af en toe roeren op laag vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag tot ze knapperig zijn. * Sla de room lobbig, vermeng met citroensap, ui, suiker en peper en laat een kwartiertje intrekken. * Kook de aardappels gaar en kook ze even droog.
Bereidingswijze
Vermeng andijvie met appel. Prak aardappel door de room en schep room door de andijvie. Strooi de noten erover. Eet gelijk op nu er nog iets warms van de aardappel doorheen zit.