Boursinragout
Een snel en eenvoudig gerecht, wat heerlijk te combineren is met rijst (lekker licht) of pasta en een groene salade.
Benodigdheden: 300 gr. kip/kalkoenfilet of 300 gr. rundergehakt (om kleine balletjes van te draaien) bakboter/olie 1 blikje champignon creme soep (bijv. Unox) 1 pakje Boursin (met knoflook en kruiden) of slanke variatie: pakje halfvolle Paturain (Delinesse) (eventueel verse tuinkruiden toevoegen) Variaties: plakjes champignons meebakken of tauge op het laatst toevoegen.
Kipfilet in stukjes snijden of kleine gehaktballetjes draaien
Vlees bakken in boter/olie en laten garen. Blikje champignon creme soep toevoegen en zonder aan te lengen, door het vlees roeren tot gladde saus. Goed verhitten. Pakje Boursin in kleine brokjes verdelen over het geheel en zachtjes laten smelten.
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-01-2001Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Vlees
Rundvleesschotel met cacao uit de Cariben 6 personen. De Azteken kenden de verrukkingen van de cacao lang voor de komst van de Spanjaarden. Men serveerde vaak chocoladesaus bij hartige gerechten.
50 gr hele walnoten, 1 fijngehakte ui, 1 chilipeper, van zaadjes ontdaan en fijngehakt, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels rozijnen, 1 1/2 eetlepel cacaopoeder, 1/2 literblik tomaten, olie, 1 theelepel gemalen kaneel, 4 kruidnagels, 1 in plakjes gesneden wortel, 25 grof gehakte walnoten, 3 dl bouillon of water, 1 kg in blokjes gesneden magere runderlappen,
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2000Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Vlees
Hawaiaanse spaghettisaus
2 uien, 10 gr boter, 550 gr gehakt, zout, peper, knoflook, ketjap manis, 2 paprika's, 1 literblik ananasstukjes, 100 gr champignons, 2 tomaten, 2 bananen,
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2000Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Vlees
Chili con carne III (Mexico
2 eetlepels reuzel of olie, 2 kleingesneden uien, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 750 gr mager rundergehakt, 1 blik ontvelde tomaten ( 225 gr), 4 eetlepels tomatenpuree, 1 laurierblad, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gemalen komijn, 1 eetlepel chilipoeder, 1 mespuntje cayennepeper of enkele druppels Tabasco, 1/2 liter runderbouillon, zout, 500 gr gekookte en uitgelekte bruine bonen,
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2000Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Kapsalon a la bartje
Het enige gerecht wat iedereen in het gezin lust, gaat altijd volledig op!
Pond patat, Ruim pond shoarmavlees, 4 grote plakken jong belegen kaas, Zak ijsbergsalade met tuinkruiden, 1 grote rode ui, 2 trostomaten, Koelverse knoflooksaus 3 x 150gr, Zeezout
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-07-2011Hoofdgerecht20-30 min.
Salade Met Vlees
Als u het weglaten van vlees uit uw dieet toch erg moeilijk vindt, kunt u vlees of vleesproducten het beste met een basissalade combineren. U zult langzamerhand merken dat u minder vlees en meer groenten gaat eten en in combinatie met veel rauwe groenten is het vlees toch makkelij- ker te verteren. Probeer zoveel mogelijk scharrelvlees (het liefst rundvlees) te kopen.
1 Basissalade, Basisdressing, 2 porties rundvlees,
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-09-1999Slanke keuken10-20 min.
warme salade met biefstuk en gedroogde tomaten
Wie denkt dat salades alleen koud lekker zijn, moet deze eens proberen. snel een een heerlijk recept. per persoon:290 kcal
4 biefstukken (125 g elk), 8 gedroogde tomaten op olijfolie wat van de olie, 1 theel. grofgemalen zwarte peper, 200 g champignons, 4 eetl. balsamico azijn, 1 theel. Franse mosterd, 4 eetl. mayonaise, 4 eetl. tomatensap, 200 g gemengde salade,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-09-2000Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Salade met koud vlees en aardbei
Een lekker voorafje voor in de aardbeien maand.
Zakje gemengde sla, 12 plakken kalfs- of varkensfricandeau iets dikker gesneden, ca 16 aardbeien, zakje gepelde amandelen (baukje), Aardbeien Dressing
- Internationaal Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-04-2004Internationaal Voorgerecht0-10 min.
Salade van groente en vlees
- Aardappels, - Bloemkool, - Wortels, - Boontjes, - Witte kool (kan), - Tomaat, - Oude kaas, - 2 Uien, - Varkensreepjes of kip, - Ontbijtspek, - Kerrie, - Knoflook, - Zout, - Peper/sambal manis, - Ketjap manis, - olijfolie
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-10-200230-60 min.
- Eigen recept
Oud vlees salade recept
Dit recept is al jaren in onze familie, we aten dit standaard met Kerst en oud en nieuw en af en toe ook als avondmaal. Omdat je het zowel koud als warm kan opeten.
- 1 blikje ham, - 1 blikje corned beef, - 1 zoetzure appel, - 1 pot augurken, - 2 ½ kilo aardappels, - Zout, - Peper, - Paprika poeder, - 1 mayonaise pot, - 1 pot zilver uitjes, - 1 krop sla, - 2 tomaten, - 2 eieren,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-11-2015Nederlands30-60 min.
Salade met geroosterd vlees en mango
Het is klein maar het vult wel!
4 eetlepels olijfolie*4 eetlepels sojasaus*5 eetlepels medium sherry*2 eetlepelscitroensap*400 gram mager varkensvlees*1 mango*1 bosuitje*100 gram bamboescheuten*zout*versgemalen peper*75 gram gewassen veldsla.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-08-2002Afrikaans Hoofdgerecht20-30 min.
Salade Met Soep Vlees En Kaas
Met spek.
400gr gekookt soepvlees en300g emmental in reepjes, 2 in fijne reepjes gesneden komkommers in azijn., saus:10gr boter,60gr spekblokjes,1 in rondjes gesneden ui,1 uitgeperst teentje knoflook,1 eetlepel mosterd,peper,zout,4 eetlepels azijn,8 eetlepels olie,waterkers.
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-04-2000Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Salade Met Vlees En Vis
Ik vind het bij dit gerecht moeilijk om nu precies de categorie aan te geven, ik eet het als maaltijdsalade, dus als hoofdgerecht.
1 krop ijsbergsla * 2 witte boterhammen * 5 el. olie * 1 komkommer * 1 el. azijn * suiker * peper * zout * 100 g. cervelaatworst in plakjes * 100 g. ham in plakjes * 1 blikje tonijn
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-12-199910-20 min.
salade met geroosterd vlees en mango
Hoofdgerecht
4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels sojasaus, 5 eetlepels medium sherry, 2 eetlepels citroensap, 400 gr mager varkensvlees, 1 mango, 1 bosuitje, 100 gr bamboescheuten, zout, versgemalen peper, 75 gr gewassen veldsla, ,
- Multi-cultureel
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-07-2002Multi-cultureel10-20 min.
Salade Van Koud Vlees
150 gr. achterham in lange dunne reepjes, 150 gr. gekookte worst in lange dunne reepjes, 150 gr. gebraden rollade in lange dunne reepjes, 4 eieren hardgekookt en in partjes, 3 augurken in schijfjes, 2 vleestomaten in partjes, 1/2 komkommer in reepjes, 5 el. mayonaise, 3 el. creme fraiche, zout, peper, 2 el. bieslook, 2 el. peterselie
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-03-20000-10 min.
Salade met geroosterd Vlees en Mango
4 el olijfolie, 4 el sojasaus, 5 el medium sherry, 2 el citroensap, 400 gr mager varkensvlees, 1 mango, 1 bosuitjes, 100 gr bamboescheuten (blik a 229 gr, Blue Dragon), zout, versgemalen peper, 75 gr gewassen veldsla.
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-09-200310-20 min.
- Eigen recept
Frisse macaroni salade met of zonder vlees
Heerlijk voorgerecht, maar ook prima geschikt als hoofdgerecht, vooral op een warme dag! Kan `s morgens al klaargemaakt worden! Lijkt qua smaak erg op huzarenslalade
130 gr. elleboogjes macaroni, 50-70 gr. smac, boterhamworst, cornedbeef, ham of restje koude kip, 1/3 rode paprika, 50 gr. belegen kaas, 2 augurken, 6-8 eetlepels slasaus (meer mag ook, dat maakt het smeuïg), 4 schijven ananas uit blik, 5-6 eetlepels sap van de ananas, , Zonder toevoeging van vlees, met wat extra paprika en kaas even lekker !!,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-05-2009Nederlands10-20 min.
Salade voor bij gegrild vlees
Rijke salade voor fase 1, te maken voor meerdere personen
1000 ml ijsbergsla (dit is ongeveer 1 krop), fijngesneden, 200 g worteltjes, grof geraspt, 250 g komkommer, in stukjes, 100 g tomaat, in stukjes, 65 g rode paprika, in blokjes, 4 el slasaus, sladressing naturel of yoghurtdressing, eventueel slakruiden
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-08-200310-20 min.
Barbecue vlees, salade van witloof en sinaasappels
Goedkoop Makkelijk 01 u
Vleessoorten voor barbecue : 700 gr-, fijngesneden witloof : 400 gr-, verse sinaasappelschijfjes : 400 gr-, citroensap : 0.67 l-, uitgelekte kappertjes : 1 soeplepel-, zout -, peper en paprika -, arachide olie : 10 soeplepels-, mosterd : 1 koffielepel-, alcoholazijn : 2 soeplepels-, look en piment, ,
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-07-2001Belgisch30-60 min.
Barbecue vlees, salade van witloof en sinaasappels
700 g vleessoorten voor barbecue, 400 g fijngesneden witloof, 400 g verse sinaasappelschijfjes, halve citroen, 1 eetlepel uitgelekte kappertjes, zout, peper en paprika, 10 eetlepels arachide olie, 1 koffielepel mosterd, 2 eetlepels alcoholazijn, look en piment
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-06-2001Hoofdgerecht60-120 min.
Rode lauwwarme salade met pikant vlees
500 g trostomaten, gewassen en gedroogd, 2 rode paprika`s, zout en versgemalen peper, 4 eetl. olijfolie, 250 g gekruide runderreepjes, 1 rode peper, zonder zaadjes, grof gehakt, 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-10-201120-30 min.
- Eigen recept
Croissant warm vlees, pindasaus en oosterse salade
Lekker!
Ingrediënten, 4 croissants, 20 plakken varkensrollade, , Voor de salade, 1 rode paprika, gesneden, 150 gr taugé, 150 gr peultjes of sugarsnaps, 100 gr bos ui, 100 gr wortelreepjes, 1/2 komkommer in plakjes, 1 eetlepel Japanse dressing, , , pindasaus, 1 zakje gado-gado pindasaus, 7,5 dl water, 1 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel zoete chilisaus, 1 eetlepel gembersap, 2 theelepels knoflookpulp,
- Wereld Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-09-2015Wereld Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
salade
Een tomaat, zeeuwse salade, slalade kruide, gesmolten kaas, een stukje vlees
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-08-20090-10 min.
- Eigen recept
Vlees salade voor op stokbrood of toast
Altijd een succes op feestjes
1 pot knakworst (je kunt ook ham of boterhamworst nemen), 1 flinke ui, 6-8 stukken augurk (party sticks zoet - zuur), halve eetlepel vocht van de augurken, Mayonaise, sambal oelek, slagroom, zout, peper
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-01-2016Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Gevulde MaaltijdSalade (met vlees)
1 courgette, 1 kilo shoarma, 1 pak gemengde salade en 1 pak rucola, 2 paprika`s, olijfolie, 1 doosje cherrytomaatjes en 1 potje mosterd-dille dressing.
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-06-2012Frans20-30 min.
Chinese Kool Met Gerookt Vlees
Verrukkelijke combinatie met citrusvruchten en een lichte mayodressing
350 g Chinese kool , 200 g mager gerookt vlees, kip of ham , 125 g blauwe druiven , 3 el halvanaise , 3 sinaasappels , 1,5 dl magere yoghurt , 1 (rode of roze) grapefruit , 1 el cognac , zout en versgemalen peper
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-04-2001Slanke keuken10-20 min.
Chinese kool met gerookt vlees
Een verrukklijke combinatie van Chinese kool, citrusvruchten en gerookt vlees met een lichte mayonaisedressing
* 350 gr chinese kool, * 200 gr gerookt mager vlees, zoals kip/ham, * 3 sinaasappels, * 1 grapefruit, * 125 gr blauwe druiven, * 3 el halvanaise, * 1,5 dl mager Yoghurt, * 1 el cognac, * zout en versgemalen zwarte peper
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-01-2003Slanke keuken10-20 min.
- Eigen recept
Haringsalade in combinatie met vlees
Haring in een nieuw jasje. Lekker als tussengerecht, maar dan de porties wat kleiner maken.
4 zoute haringen van de visboer, ontdaan van graat,in kleine blokjes gesneden, 1 ons gesneden ham,in blokjes gesneden, 1 ons gesneden fricandeau, in blokjes gesneden, 1/2 zoet/zure rode appel,gewassen met schil, in kleine blokjes gesneden, besprenkeld met citroensap, citroensap, 1 eetl. verse peterselie, fijngehakt, 1/4 rood pepertje,ontdaan van zaad, fijngehakt, 2 sjalotjes,in kleine stukjes gehakt, rode bieten,kleinste potje, fijngehakt, , voor de saus:, 1 eetl.whisky, 3 eetl.mayonaise, 1 eetl. crème fraîche, 2 theel. tomatenketchup, 4 druppels tabasco, , voor de garnering:, ijsbergsla,dun gesneden en besprenkeld met goede olie voor koude gerechten en citroensap, kleine augurken, in dunne plakjes gesneden, rasp van een ( gewassen ) citroen,
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-09-201120-30 min.
EI EN VLEES PANNENKOEK
Lichte maaltijd uit zuid-afrika
125ml melk(half kop) - 4 eieren glad gemaakt - 1 e meel - 1 ui fijn die gaar gesmoord is - 250g gaar gesmoorde rundergehakt
- Multi-cultureel
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-01-2006Multi-cultureel20-30 min.
Tarte tatin met gestoofd vlees en spekjes
? 250 gr kipfilet, ? 250 gr varkensschnitzel, ? 2 theel zout, ? 2 theel cayennepoeder, ? 2 eieren, ? ? l slagroom, ? 2 stengels bleekselderij, ? 1 eidooier, ? 50 gr boter, ? 100 gr spekblokjes, mager gerookt, ? 2 theel rozemarijnblaadjes, ? 1 rol diepvries bladerdeeg,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-11-2002Hoofdgerecht60-120 min.
Rijst salade
Rijstsalade met paprika en perziken mmm héérlik!!! Lekker met pittige vlees soorten op bbq. Deze salade is een familie recept en dit was onmisbaar bij onze "braaivleis" vroeger thuis.
375 g gaar rijst, 1 kleine rode en 1 klein groene paprika in heel klein blokjes gesneden, 2 perziken helften uit blik in blokjes, 1 e mayonaise, 65 ml azijn, 1 e suiker, 3/4 t zout, 1 ui fijn, 1 e mango chutney, 1 vol t kerrie poeder
- Afrikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-12-2002Afrikaans60-120 min.
Rode Bieten Salade
Deze bietensalade is als basis al lekker genoeg en dan vegetarisch. Voeg vlees of zoute haring toe als variant, elke keer anders en heerlijk fris.
(restje) gekookte aardappelen. Rode bieten, de verhouding is anderhalf keer meer bieten als aardappel. Mayonaise, yoghurt, eetlepel ketchup en 2 eetlepels mosterd. zout en peper. 2 eetlepels honing. limoensap. zoet-zure appel. augurkjes. een ui. sla of andijvie ter garnering. 1 stengel bleekselderij. Als je wilt evt. zoute haring of vlees zoals rest suddervlees of ham.
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-01-2000Goedkoop en snel10-20 min.
- Eigen recept
Pulled Pork (Slow Cooker)
Heerlijk Amerikaans Slow Cooker recept voor op (hamburger)broodjes of met een frisse salade.
2 middelgrote uien, 5tenen knoflook, 240ml kippenbouillon, 25gr (donker)bruine bastardsuiker, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel chilipoeder, 2 theelepel paprikapoeder (niet de hete), 1 eetlepel zwarte peper (vers gemalen), 2,5 theelepel zout, (of meer indien nodig), 3/4 theelepel komijn (gemalen), 1/2 theelepel kaneel (gemalen), 1,5 kilo schouderkarbonade zonder bot, 1 flesje (ongeveer 0,5L) BBQ saus (van de Lidl is erg lekker)
- Amerikaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-05-2014Amerikaans Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Provencaalse vis- en vlees marinade (of sla dressing)
Een heerlijke zomerse marinade om vis en vlees mee te marineren. Ook heerlijk als dressing over salade.
Schaaltje met 200 ml olijfolie, 1 el citroensap, ½ t zeezout, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 t tijm, 1 t rozemarijn, 1 t oregano, ½ el verse peterselie gesnipperd
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-11-2012Frans0-10 min.
- Eigen recept
Romige rode kip curry met salade van Jamie Oliver
Dit is een complete thaise maaltijd. De curry smaakt nog lekkerder in combinatie met de frisse, pittige salade. Al vele malen met veel succes voor vrienden gekookt.
- 500 gram kipfilet, - 1 bakje kastanjechampignons, - 1 aubergine, - currypasta, bij voorkeur zelf gemaakt, - 2 el vissaus, - 1 liter kokosmelk, - 1 el suiker, - gesneden verse rode pepers, - limoenblaadjes, - verse koriander, , voor de salade:, - 2 el olijfolie, - 2 rode pepers gesneden, - sap van 1 limoen, - halve komkommer in stukjes, - 6 tomaten in stukjes, - kokosnoot, gebruik de kokos in plakjes
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-09-2008Thais Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
BBQ Marinade voor al je BBq VLEES
Soyasaus, uien, knoflook, laos, kentjoer, madame chenet peper, suiker
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-04-20090-10 min.
Jambalaya
Soulfood uit het Caribisch gebied; een goede keuze als je veel gasten hebt; serveer er een grote schaal gemengde salade bij.
Soulfood voor 6 tot 8 personen, , 2 el olijfolie, 4 enkele kipfilets elk in 3 stukken, 350 gr. varkensvlees, schouder of lendestuk in blokjes, 2 uien grof gesneden, 3 groene paprikas in reepjes, 2 tenen knoflook fijn gesneden, 1 el. tomatenpuree, 6 tomaten ontveld en grof gesneden, of een blik van 400 gr., 100 gr. stukje chorizo, in dikke plakjes, 1/2 tl. cayennepeper, 1/2 tl gemalen kruidnagel, 1/2 tl. gemalen folie, 1-2 rode spaanse pepers fijngesneden, 4 laurierblaadjes, zout en zwarte peper, 200 gr. langkorrelige rijst, gewassen, 330 ml. groente of kippenbouillon, 1 groot glas witte wijn, 1 flinke handvol gesneden bladpeterselie
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-11-2009Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Huzarensalade van oma
Deze Oudhollandse huzarensalade maakte ik voor de 60e verjaardag van mijn broer. Ik maakte toen een buffet met allemaal ouderwetse gerechten. Ook deze viel erg in de smaak. In plaats van corned beef kan je ook hamblokjes, restant gebraden rundvlees of blokjes cervelaatworst gebruiken. Vegetariërs kunnen deze salade ook zonder vlees of met kleine blokjes pittige kaas maken. Ook heel lekker.
1 ½ kg gram vastkokende aardappelen -, 8 hardgekookte eieren (2 om te garneren) -, 1 dl mayonaise -, 200 ml crème fraîche -, 3 eetlepels fijngehakte peterselie -, 3 eetlepels fijngehakte bieslook -, 1 potje kleine augurken -, 2 blikjes cornedbeef -, 2 uien -, 3 appels (Elstar)-, 1 afgestreken eetlepel mosterd -, peper, zout -, 1 theelepel paprikapoeder -, 1/2 dl witte azijn -, 1 eetlepel suiker -, blaadjes sla om te garneren
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-02-2010Nederlands30-60 min.
Griekse Mixed mixed grill
This recipe is really worth it if u love greeck food, but allso a great Challenge Cuz it take 3 hours to make this lovely dish. But i bet u love it! 8 personen Inhoud Recept * griekse salade * Gepofte aardappel met kaassaus * Tzazikki saus * Rode rijst * Suzuki (griekse hamburger) * Souflaki spiezen * Gyros
Griekse Salade, , ingrediente :, , * 500 gr Tomaten, * 2 komkommmers, * 2 Parika`s, * 2 Rode uitjes, * een blokje Fetta Kaas, , Tzazikki saus, , Ingrediente :, , * 2 komkommers, * 500 ml Bulgaarse Jogart, * 500 ml kwark, * snufje zout / peper, * Dille, * 4 teentjes Knoflook, , GYROS, , * 1 kg Gyrosvlees ( kan kan en klaar zoniet gebruik dan varkensvlees en snij deze in reepjes), * Gyros kruiden, * 2 Rode uitjes, * Orgeano, * thym, * scheutje olijfoli, * 8 pita broodjes, , Souflaki spiezen, , Ingrediente :, , * 700 gr Varkensfiletlapjes (blijven het mals), * Gyros kruiden, * Oregano, * tijm, * Cayenne peper, * scheutje olijfoli, * satestokjes of spiesjes, , Suzuki (grieksehamburger), , Ingrediente :, , * 500 gr rundergehakt, * gyros kruiden, * 2 teentjes knoflook, * Panneer meel, * Peterseli, * Fetta kaas, * 1 ei, Rode Rijst, , ingrediente :, , * 1 pak rijst (lange korrel), * 2 kleine of 1 groot blik tomatenpuree, * 1 ui, * olijfoli, * Boulliblokje (groente), * teentje knoflook, * 200 ml water oplossen van het bouilleblokje, * ongeveer 4/5 kopjes water om de rijst te laten garen, , Gepofte Aarappel met kaasaus, , Ingrediente :, , * 8 grote binten, * 1 bakje roomkaas (st moretz), * 200 ml Creme Fresh, * zakje geraspe kaas, * peper/ zout, * aliuminium foli, , ,
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-05-2008Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
turkse salade
1 krop Turkse of Romaanse sla, 2 trostomaten, 150 g fetakaas, 1 kleine rode ui, 2 el pijnboompitten, 1 citroen, olijfolie, knoflook, munt, basilicum, bieslook,
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-06-2002Turks20-30 min.
Eindelijk zomer! Verrukkelijke kipsalade van Sonja Bakker
Een heerlijke frisse salade van allemaal mooie kleurtjes bij elkaar! Misschien spreken de ingrediënten je niet direct aan (druiven, witlof, bleekselderij), maar je moet de salade echt even een keer geproefd hebben. De combinatie van smaken is echt verrassend lekker! Als je vegetariër bent zou je de kipfilet er uit kunnen laten of vervangen voor iets dat wel geschikt is. Deze salade is oorspronkelijk een bijgerecht, dus eet er nog (gebakken) aardappeltjes bij en een stukje vlees. Deze salade heeft 165 kcal. p.p.
, , * 150 gram dunne plakjes, gerookte kipfilet (broodbeleg) (Ik koop zelfs 2 pakjes, dus 300 gram), * 150 gram sla of witlof, * 3 dunne stengels bleekselderij, * 1 blikje mandarijntjes (175 gram), * 75 gram witte druiven, , , , Voor de dressing:, , * 4 eetlepels Yofresh, * 1 eetlepel citroensap, * 1 ui, * peper,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-06-2013Nederlands10-20 min.