Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)
Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!) Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!) Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie! Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten.
6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2) 3-4 uien in plakjes.(2) 2-3 rijpe tomaten (2) 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder (2 theelepels gebruik ik nu) Sap van 1 citroen. (½) Half kopje fijngehakte peterselie.(half kopje) Zout en peper naar smaak. Eventueel 1 of meer teentjes knoflook. (2 vette tenen), geperst of fijngesneden.
De visplakken wassen, op een schotel doen en het citroensap erover gieten. Zout en peper en eventueel er wat kruiden over strooien en een uurtje afgedekt in de koelkast laten staan. De tomaten (als je dat wilt) ontvellen door ze bovenin een kruis te snijden, met kokend water overgieten, 1 minuut laten staan, afkoelen onder koud stromend water en je kan het vel er makkelijk afpellen.
In een pan de olie verwarmen en de uien fruiten. Dan de tomaten, peterselie, zout en peper toevoegen. Indien je knoflook lekker vindt de knoflook op het laatst toevoegen en nog 15/20 minuten laten sudderen. Dan voorzichtig de plakken vis in de pan bovenop de groenten plaatsen, deksel weer op de pan doen en ongeveer nog 10/ 15 minuten zachtjes laten sudderen met de deksel op pan.
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-05-2005Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
vis salade
Zureappeldrie gekookte aardappels uitje augurkjes, vis kruiden cajun zalm uit blikrivier garnalen mayonaise fijne peterselie, vers
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-12-2011Goedkoop en snel0-10 min.
- Eigen recept
vis salade
Vissalade
Sla, gerookte zalm, garnaaltjes, pijn boompitjes, cortons, tuinkruiden dressing en aardappelkrieltjes met tuinkruiden
- Vis
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-08-2009Vis0-10 min.
Vis
Met weinig voorbereiding klaar te maken.
2 lekkere afbakbroodjes of kant en klare, Bak rundsvlees salade, 1 bakje beenhamsalade, 100 gram beenham dikke plak, wat mayonaise, 2 kippoten of 4 kipkarbonades.4 blaadjes iceberghsla.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-05-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Salade Van Vis.
Heerlijke, eenvoudige vissalade.
1/2 appeltje,10 cm.komkommer,1/4 rode paprika,2 tomaten,2 augurken,200 gr.tonijn op water(blikje),120 gr.roze garnalen(A.H.) of 200 gr.garnalen op water(blikje).Enkele blaadjes ijsberg sla,peper,zout,peterselie en bieslook.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-09-2000Nederlands20-30 min.
Vis
Van te voren wat voorbereiden
2 lekkere broodjes.bakje krabsalade, 1 pakje krabsticks,wat mayonaise, paar blaadjes iceberghsla,2 lekkerbekjes of 300 gram kibbeling, ravigottesaus,bak huzarensalade.
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-05-2002Hoofdgerecht10-20 min.
Vis
Ingrediënten (voor 6-8 personen): Voor de ewtenpuree: 4 middelgrote bakaardappelen, 1 stronk broccoli, 500 g diepvriesdoperwten, een flinke klont boter, 1-2 dessertlepels muntsaus Voor de tartaarsaus: 3 augurkjes, 1 volle tl kleine kappertjes, een klein bosje verse bladpeterselie ½ blikje van 30 g ansjovis (in olie), 1 citroen, ½ pot van 400 g mayonaise Zoet paprikapoeder Voor de kabeljauw: 1 tl venkelzaad, 2 kabeljauwfilets van 600 g elk (of 6 van 180 g), met vel, zonder schubben of graten Een stuk van 200 g knapperig wit brood, 4 tenen knoflook ½ blikje van 30 g ansjovis (in olie), 140 g zongedroogde tomaatjes in olie Een klein bosje vers basilicum, ½ verse, rode Spaanse peper, 40 g Parmezaanse kaas, 1 citroen, balsamicoazijn Een paar takjes verse rozemarijn, een paar takjes verse tijm Algemeen: Olijfolie, extra vierge olijfolie, zeezout & zwarte peper Voor de salade: 6 plakjes pancetta, 4 tenen knoflook, 5 eetlepels balsamicoazijn 100 g gewassen waterkers, 100 gewassen rucola Voor erbij: Een fles koele witte wijn
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-03-2012Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Pasta met spinazie, champignons en zalm
Ideale studentenkost, makkelijk, snel en gezond, maar ook lekker als je geen student meer bent. Het schijnt trouwens dat je spinazie niet samen met vis mag eten, maar de combinatie is gewoon zo lekker!
Pasta (150-200 gram), ik neem meestal fusilli, zalm (1/2 stukken, diepvries is prima), halve/ driekwart zak spinazie (ik neem altijd verse, die zitten in een zak van 350 gram ofzo. Wat ik over hou gebruik ik de volgende dag voor een salade), 250 gram champignons, bakje boursin (of andere kruidenkaas, het merk is niet echt relevant)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-11-2008Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Gemarineerde zalmfilets op de bbq!
Zalm is een lekkere, gezonde en verantwoorde keuze. Ook op de barbecue is deze vissoort prima te bereiden! Met dit eenvoudige barbecue recept maak je in no-time een heerlijk gemarineerde zalmfilet klaar! Lekker met een simpele salade en een heerlijk stokbroodje met kruidenboter!
4 el honing sojasaus, 1 ui 1 tl knoflookpoeder, 2 sinaasappels 1 tl gemberpoeder, zalmfilet,
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-03-201130-60 min.
Zomerse Salade Met Vis
Een lekkere lichte salade waar je je vingers bij opeet!
1 zak frisee salade, 1 bakje zalmblokjes van AH, 1 bakje gamba's of grote garnalen van AH, tomaten, komkommer, Remia slaolijf
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-04-2000Slanke keuken0-10 min.
- Eigen recept
Zomerse Pasta vis salade
Pasta vis salade (lekker als maaltijd salade, lunch of voor bij de bbq)
Bij deze even een receptje voor het mooie weer wat er hopelijk aan gaat komen. Zelf zojuist bedacht en gemaakt:, Recept is voor ongeveer 1kg salade en goed voor een totaal 1180kcal (volledige bereiding, portie is uiteraard minder kcal), , Ingrediënten:, 200 gr gekookte pasta (penne of fusili), 80 gr komkommer, 2 stengels bosui, 1 rode zoete punt paprika, 1 gele paprika, 100 gr cocktail garnalen, 100 gr surimi krabsticks, 100 gr gerookte zalm, +/- 4 eetl. extra vergine olijfolie
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-03-2013Nederlands10-20 min.
Salade met allerlei soorten vis
1 blikje tonijn op water (netto 150 gram), 1 blikje zeevruchten cocktail (verschillende soorten vis), 1 blikje sardines, 4 eieren, 2 uitjes, 3 tomaten, 5 eetl. olijfolie, 1 eetl. witte wijnazijn, 2 theel. mosterd, 2 zakjes gemengde sla, 10 zwarte olijven zonder pit, 1 potje rode viskuit
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-07-200510-20 min.
Salade met allerlei soorten vis
1 blikje tonijn op water(netto 150 g), 1 blikje zeevruchten coctail(verschillende soorten vis), 1 blikje sardines, 4 eieren, 2 uitjes, 3 tomaten, 5 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, 2 eetlepels mosterd, 2 zakjes gemengde sla, 10 zwarte olijven zonder pit, 1 potje rode viskuit.
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-12-2002Voorgerecht10-20 min.
Tropische salade met vis
DIT GERECHT IS GEWOON LEKKER.
, , , , , , , , , 150 gram (meergranen)rijst, 1 papaja, 1 kiwi, 1 limoen, 1 klein blikje ananasstukjes, 1 eetlepel olie, peper, zout, 100 gram gerookte heilbot- of zalmfilet, 100 gram krabsticks (surimi), 2 eetlepels seroendeng, slabladen, , , , , , ,
- Indonesisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-08-2003Indonesisch10-20 min.
Vis met gemengde salade
Recept van Irma.
8 krabsticks, 2 blikjes tonijn met pikante groente of een blik zalm, 2 eieren, 1 zak sla naar keuze, 1 rode paprika, 1 grote rode ui, 8 cherrie tomaatjes, 1 bleekselderij, sladressing naar keuze, cocktailsaus, zwarte peper uit molen, paprikapoeder
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-08-2004Goedkoop en snel20-30 min.
- Eigen recept
Salade met gerookte vis
Lunch of brunch? Ik eet het ook gewoon als hoofdmaaltijd als ik geen zin het om uitgebreid in de keuken te staan. Lekker gemakkelijk als je alleen bent.
1 flinke plak gerookte zalmfilet, 1 gerookte forelfilet, Beetje salade, halve paprika, 1 stuk komkommer, 1 eetlepel olijfolie, beetje balsamico azijn, klein, of half teentje uitgeperste knoflook., Wat kerstomaatjes,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-12-2018Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
Zomerse vis salade
Een frisse zomersalade met zalm
250 gram zalm filet., 250 gram zalm lende. (indien je niet van rauwe fijn gesneden zalm houdt 500 gram zalmfilet pakken., peper / zout, balsamico azijn of azijn die je zelf lekker vind., Dille (liefs verse), Sla, diverse soorten (gemengde sla bij de supermarkt) of je pakt 1 ijsberg sla en 1 lollorosso of eikenbladsla erbij., Olijfolie extra verigine (of olijfolie die je zelf het liefste hebt of thuis hebt staan)., 1 ui en 1 bosui (of een andere ui achtige zoals sjalot/rode ui), lepel suiker of lepel gember nat., 6 kleine anjovis filet uit een potje/blik (de zoute variant)
- Vis
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-06-2011Vis10-20 min.
pasta salade met vis
Heerlijk voor warme dagen, als je eigenlijk geen trek hebt in een warme hap
[ongeveer]een half pak pasta, liefst biologisch, een pakje krieltjes, een bakje garnalen, een bakje gerookte zalm in blokjes, een half potje mais, halve krop sla, , voor de saus:, 2 dl yoghurt, 3 eetlepels mayonaise of halvanaise, 1 theelepel pikante paprikapoeder, 1 of 2 teentjes knoflook, 4 stengeltjes gesneden bieslook, 0,5 theelepel dille, snufje zout, ,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-08-2005Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Kaas Vis salade
Fris afsmakende salade
-bieslook, -4 eieren, -zout, -100 g geraspte oude kaas, -20 g boter, -50 g ham, -100 g gerookte vis, voor de dressing:, -100 g mayonaise, -2 eetlepels koffieroom, -zout, witte peper, -snuifje suiker, -1 th lepel mosterd, -1 th lepel citroensap, -slabladeren voor de garnering
- Scandinavisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-09-2002Scandinavisch10-20 min.
Pasta salade met vis
Een heerlijke frisse salade wat het heel goed doet bij een bbq maar ook gewoon op een warme dag
400gr penne of pasta naar keuze/2 rode paprika.s /2 avocado.s/2 bos uitjes/1dl. creme fraiche /2a3 eetl mayonaise/200gr zalmsnippers /150gr,hollandse garnalen/125a150gr verse zalm/wat dille/peterselie/zout/peper naar smaak/enkele druppelscitroen of limoensap
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-07-2010Nederlands30-60 min.
Oosterse Salade Met Vis
De ingredienten van deze salade zijn kenmerkend voor de Thaise keuken: vers,fris,verfijnd en pittig
1 Gestoomde makreel,1 rode Spaanse peper,1 stngel sereh,2 eetl. Thaise vissaus,2 eetl. citroensap, 15 gr. koriander (vers of diepvries) 1 krop ijsbergsla,100gr. veldsla.
- Aziatisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-01-2000Aziatisch10-20 min.
Salade van vis en warme eendenlever
3 cl notenolie - 1 cl champagneazijn - 1 tomaat - 1 mango - 200 g tarbotfilet - 200 g eendenlever - 4 takjes dille - 8 sprietjes bieslook - zout - peper
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-04-2001Belgisch10-20 min.
koude pasta salade met vis
300 gr ongekookte pasta - 20 scampis - 150 gr krab ( surimi ) staafjes - 250 gr kerstomaatjes - cocktailsaus - provencaalse kruiden - olijfolie - bieslook
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-08-2005Italiaans Voorgerecht20-30 min.
CEBICHE een salade van verse vis
Deze salade an garnalen, tonijn, knoflook uien en tomaten moet een halve dag in een marinade staan.
500 gr gepelde garnalen 500 gr verse tonijn zonder graten 4 el verse gesneden peterselie 6 teentjes knoflook 2 uien 4 citroenen 6 tomaten halve rode peper olijfolie
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-01-2007Frans20-30 min.
Frisse Vis Salade.
Zalm met salade.
Groot blik rode zalm,ijsberg sla [mix zak], mayo,2 gekookt ei,1 appel,1 manderijn peper zout, paprika poeder.
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-04-2001Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Salade van allerlei soorten vis
1 blikje tonijn op water - 1 blikje zeevruchten cocktail - 1 blikje sardoines - 4 eieren - 2 uitjes - 3 tomaten - 5 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel witte wijn-azijn - 2 theelepels mosterd - 2 zakjes gemengde sla - 10 zwarte olijven zonder pit - 1 potje rode viskuit
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-07-2002Nederlands Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
vis salade met mierikswortel saus
Gerookte zalm, Gerookte meerval, Gerookte forel, Mierikswortel uit potje, Mayonaise, Citroen, Tomaat, Sla,Ei, Peterselie.
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-10-20110-10 min.
salade van wilde/witte rijst met vis
2 eieren, 100 gr krabsticks, 125 ml mayonaise, 125 ml zure room, 1 eetl. kappertjes, 200 gr wilde/witte rijst, 100 gr gekookte, gepelde garnalen, 4 eetl. fijngehakte dille, 2 theel. paprikapoeder
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-04-2002Voorgerecht20-30 min.
pasta salade met vis
Heerlijk voor warme dagen, als je eigenlijk geen trek hebt in een warme hap
[ongeveer]een half pak pasta, liefst biologisch, een pakje krieltjes, een bakje garnalen, een bakje gerookte zalm in blokjes, een half potje mais, halve krop sla, , voor de saus:, 2 dl yoghurt, 3 eetlepels mayonaise of halvanaise, 1 theelepel pikante paprikapoeder, 1 of 2 teentjes knoflook, 4 stengeltjes gesneden bieslook, 0,5 theelepel dille, snufje zout, ,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-08-2005Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Salade Met Vlees En Vis
Ik vind het bij dit gerecht moeilijk om nu precies de categorie aan te geven, ik eet het als maaltijdsalade, dus als hoofdgerecht.
1 krop ijsbergsla * 2 witte boterhammen * 5 el. olie * 1 komkommer * 1 el. azijn * suiker * peper * zout * 100 g. cervelaatworst in plakjes * 100 g. ham in plakjes * 1 blikje tonijn
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-12-199910-20 min.
- Eigen recept
pasta salade met vis
• 1 pakje surimisticks, • 250 gram garnalen, • 1 courget, • 1 teen knoflook, • 1 rode paprika, • 1 bakje zongedroogde tomaatjes, • 6 eetlepels zilveruitjes, • 1 zak gekookte koude vlinderpasta, • 250ml yoghurt, • 4 eetlepels frietsaus, • Provencaalse kruiden, • Peper, • Zout,
- Europees
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-06-2012Europees20-30 min.
- Eigen recept
Frisse couscous salade met vis en venkel
Met dit warme weer wil je graag iets fris en de venkel was rijp op mijn moestuin. Zo is dit recept geboren. Was verrassend lekker 😋
* kabeljauw filets voor 4 pers., * 300 gram couscous, * 1 venkelknol in dunne reepjes gesneden, * 1 Citroen, * cherry of kerstomaatjes, * bouillon poeder, * olijfolie met Citroen (AH), * verse munt, * peper en zout
- Fusion Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-08-2020Fusion Hoofdgerecht20-30 min.
Pasta met vis
Pastagerecht met vis in een witte-wijnsaus
500 gram verse vis, bijvoorbeeld zalm, kabeljauw of grote garnalen, mosselen etc. Pasta voor twee personen, 0.4 liter droge witte wijn, ongeslagen room(200 ml), 1 gesnipperde rode ui,een half bakje champignons, dragonkruiden, peper en zout en anderhalve eetl. tomatenpuree. Evt. wat maizena om te binden.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-03-2000Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pilaki Met Vis
- 125 gram witte vis, zonder vel, - 1 kleine ui, gesnipperd, - 1 teen knoflook, uitgeperst, - klein bosje selderijbladeren, fijngehakt, - 150 gram tomaten, ontveld en kleingesneden, - 1 eetl. citroensap, - 1 eetl. versgehakte peterselie, - vers gemalen peper en zout, - 125 ml. bouillon, - 4 groene olijven, fijngesneden
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-03-1999Slanke keuken10-20 min.
Ovenschotel met vis
Lekker schoteltje uit Spanje
2 uien, 2 tenen knoflook, 1 rode paprika, 4 el. olijfolie, ? el. chilipoeder, 2 tl. tijm, 1 blikje tomatenstukjes a 400 gra, zout, versgemalen peper, 500 gram verse kabeljauw/zalmfilet, 100 gram gekookte mosselen, 100 gram pizzakaas, 2 el. fijngehakte peterselie
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-02-2002Spaans30-60 min.
Saladeschotel met vis
Deze salade staat gezellig op tafel en is fris in combinatie met vis.
Halve krop ijsbergsla 6 radijsjes halve rode ui 2 augurken 2 tomaten 2 hardgekookte eieren 2 stengeluien blikje sardientjes op olijfolie klein blikje tonijn op olijfolie 2 el halfvolle slasaus peper uit de molen
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-08-2005Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Proeverijtje van vis
Lekker klein hapje te serveren als amuse of klein voorgerecht
1 blikje tonijn, 1 klein pakje monchou, 1 augurk, , 1 plak gerookte zalm filet, 1 grote gekookte aardappel (vast kokend), Mayonaise, Creme fraiche, Bieslook, , 1 hard gekookt ei, mayonaise, kerrie poeder, paprika poeder, zout peper, worchestershire saus, mosterd, 4 coquiles (of meer maar dan kleintjes), , 1 blijkje rode zalm, cocktail saus
- Internationaal Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-12-2008Internationaal Tussengerecht30-60 min.
pastasalade met vis
Een frisse salade met diverse soorten vis om je gasten voor te schotelen bij een feestelijk buffet of om zomers buiten op je terras heerlijk van te smullen !
Voor de dressing: 1 ui, 2 dl droge witte wijn, 1 bouillontablet, citroensap van 1 citroen, 2 eetlepels olie, zout, versgemalen peper, dille, peterselie., Overig: 200 gr pasta (bv fusili), 200 gr crabfantasy, 200 gr noorse garnalen, 200 gr gerookte zalm, lenteuitjes, paprika uit de pot, artishok harten, asperges uit de pot
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-05-2002Goedkoop en snel10-20 min.
Pastasalade Met Vis
Salade met Krab, Garnalen en Fetakaas
1 blikje krab, 200 gr pasta (strikjes of spiraaltjes), 1 kleine rode paprika, ontdaan van zaad en zaadlijsten en in dunne reepjes gesneden, 2 fijngesnipperde bosuitjes, 150 gr gepelde garnalen, 100 gr fetakaas, zwarte olijven, , Voor de saus:, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel suiker, een mespuntje mosterd, 2 eetlepels rode wijnazijn, 6 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie, versgemalen peper
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-02-1999Nederlands20-30 min.
Maaltijdsalade met vis
Culinaire salade en lekker snel klaar
Halve krop ijsbergsla, blikje mais, gerookte zalm, gerookte paling, blikje tonijn, eventueel garnalen, tomaten
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-07-2001Hoofdgerecht10-20 min.
Vis met fruit
400 gram Kabeljauw, 2 theelepel mosterd, 1 eetlepel citroensap, 1 appel, 1 banaan, 1 mandarijntje, 1 sinaasappel, zout, peper.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-12-2002Nederlands20-30 min.