Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Salade Montignac

Salade montignac recepten (35) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

salade met spekjes en gegrilde geitenkaas (montignac)

Heerlijke maaltijdsalade

INGREDIENTEN

Sla naar keuze, 100 gram bacon, 150 gram geitenkaas, 100 gram walnoten, 2 tomaten, 1 komkommer, 2 eieren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  • Montignac
  •  10-20 min.

Rosbief Gevuld (Montignac)

Heerlijk voorgerecht/lunch volgens de methode montigna

INGREDIENTEN

8 Plakken rosbief (iets dikker gesneden), 2 eetlepels mayonais (uiteraard Montignac), 4 eetlepels cottage-cheese, 1 lente-uit of kleine prei, 2 eetlepels dille, 1/2 krop ijsbergsla, radijsjes (in heel dunne plakjes) voor de garnering : 4 blad lollo rosso, 2 (vlees)tomaten, 4 radijzen, 4 takjes dille

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-1999
  • Montignac Voorgerecht
  •  0-10 min.

Salade

Als complete maaltijd of als bijgerecht fase I

INGREDIENTEN

1 blikje naturel tonijn, 1/2 krop ijsbergsla, 100gr jullienne gesneden wortel, 2 stuikjes witlof, 5 fijn gesneden augurkjes, 1/2 komkommer in blokjes, 2 gekookte eitjes, 100gr kaasblokjes, 5 eetlepels sla fris, 2 eetlepels maynaise (zonder suiker), 2 tomaten in blokjes gesneden.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2000
  • Montignac
  •  0-10 min.

Gemengde Salade

Ook als complete montignac maaltijd fase I

INGREDIENTEN

Ijsbergsla, tomaat, bosuitje, komkommer, wortel, ei, garnaaltjes, mayonaise, peper, zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2000
  • Montignac
  •  10-20 min.

Feta salade

Een heerlijke salade met tomaten en feta, als je met fase I van Montignac bezig bent.

INGREDIENTEN

* 6 grote rijpe trostomaten, * 2 lente-uitjes, * 150 gram feta, * 1/2 groene paprika, * 2 eetlepels olijfolie, * peper, * 2 eetlepels fijngehakte groene kruiden: peterselie, basilicum, etc.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-1999
  • Montignac
  •  10-20 min.

Broccoli salade

Montignac op klompen

INGREDIENTEN

500 gram broccoli, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, 1 teentje knoflook, uitgeperst, peper en zout, 2 eieren, hardgekookt en in parten, 2 tomaten, in parten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Montignac
  •  10-20 min.

Kaas-venkel salade

Een hartig nagerecht voor Montignac Fase I.

INGREDIENTEN

* 2 kleine venkelknollen, in dunne reepjes gesneden, * 4 dikke plakken oude kaas, in reepjes gesneden, * 1 deciliter Bulgaarse yoghurt, * citroensap, * 1 eetlepel fijngehakt venkelgroen, * peper, * enkele takjes venkelgroen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-1999
  • Montignac Nagerecht
  •  10-20 min.

Turkse salade

Een salade a la Montignac

INGREDIENTEN

2 grote tomaten, 1 rode paprika, 1 rode peper, 1 sjalot, enkele grote bladeren ijsbergsla, Voor de dressing: 1 el. fijngehakte peterselie, 10 blaadjes jonge munt, 1 tl. citroensap, 4 el. olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

salade met raapsteeltjes

Montignac fase 1 en 2. vetmaaltijd

INGREDIENTEN

200 gram raapsteeltjes, gewassen, drooggemaakt en grof gesneden., 500 gram gekookte flangeolets, uit blik of pot., 4 bosuitjes, fijn gesnipperd., 300 gram gebraden lamsvlees (koud), in blokjes gesneden., 2 tomaten ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden., 1 groene paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden., 4 eetl. mayonaise, zout, witte peper uit de molen., 12 verse basilicumblaadjes in uiterst smalle reepjes gesneden., 3 eieren, hard gekookt, in partjes gesneden., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2002
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

komkommer/tomaten salade

Lekker simpele salade, fase I!

INGREDIENTEN

1 komkommer, 4 grote tomaten, mayonaise (zonder suiker), citroensap, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-1999
  • Montignac
  •  0-10 min.

Salade met varkensvlees

Montignacrecept fase 1 en 2

INGREDIENTEN

400 gr.magere varkenslappen in smalle reepjes,200 gr.gekookte kleine garnalen,2 teentjes knoflook,fijngehakt,1 rode ui,in smalle ringen,1 rode lombok(Spaanse peper)van zaadjes ontdaan en in kleine ringen,3 eetl.ongezouten pinda's,grofgehakt,2 eetl.kikkoman sojasaus of 2 theelepels tamari,1 eetl.citroensap,1 theel.ketoembar,1/2 theel.djinten,1 eetl.olie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Montignac
  •  0-10 min.

Italiaanse vleeswaren met salade

Slank & Snel de fast cuisine van Michel Montignac, voor 4 personen

INGREDIENTEN

300 gr Italiaanse vleeswaren: Parmaham, Copa di Parma, Salami, , De salade, 100 gr veldsla, 4 blanke champignons in heel dunne plakjes gesneden, 8 radijsjes, in reepjes gesneden, 1/4 komkommer, in reepjes gesneden, 1 lente-ui, in ringetjes gesneden, 1 tomaat, ontveld en in reepjes gesneden, Percorino aan een stuk (nodig ca. 50 gr), , Dressing:, 3 eetl olijfolie, 1 eetl limoensap, peper, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Montignac
  •  0-10 min.

Salade met warmgerookte zalmsteaks

Tevens goed voor de leefwijze MONTIGNAC.

INGREDIENTEN

1grote courgette(of 250gram groene en witte spaghetti)1bekertje creme fraiche a125g2el mayonaise1el kappertjes1zakje verse dillezout en peper1zakje waterkers of veldsla4gerookte-zalmsteaks.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

salade gerookte tonijn

INGREDIENTEN

2 Tonijnsteaks, handje sla, handje ruccola, halve citroen, scheut kikoman sojasaus, 2 tl wasabi, sesamzaad

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2003
  • Montignac
  •  20-30 min.

Salade Des Sardines Et Tomat

Eenvoudige doch zalige lunchsalade.

INGREDIENTEN

Tomaat sardienes peterselie mayonaise of dressing op basis van olijfolie met balsemicoazijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-1999
  • Montignac
  •  0-10 min.

Drie kleuren (zomer)sla

Een frisse salade die met stukjes ham en kaas aan te vullen is tot een heerlijke snelle maaltijd. Als fase 2 te gebruiken maar ook fase 1 ,maar dan moet je de honing weglaten.

INGREDIENTEN

150 gram spercibonen, 150 gram bloemkool, 2 dunne preien, 1/2 bosje radijs, 1 rode en 1gele paprika, 1/4 komkommer, 2 teentjes knoflook, 1 stengel bleekselderij, 1/2 bakje tuinkers, 3 eetlepels citroensap, 1 volle eeetlepel honing, 1/2 theelepel worchestersaus, 1/4 theelepel selderijzout, zout, peper, tijm, bonenkruid, 3 eetlepels olijfolie(of sesamolie) of zonnebloem, 3 eetlepels azijn, evetueel blokjes magere ham en kaas(20 ), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2000
  • Montignac
  •  20-30 min.

Lunchsalade Vet Fase 1

Heerlijk frisse salade voor lunch of als bijgerecht

INGREDIENTEN

* kwart ijsbergsla *1 stronk witlof *aantal plakjes schouderham *stukje belegen kaas *kwark *scheutje yoghurt *slakruiden *currypoeder * gekookt ei

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  • Montignac
  •  10-20 min.

Haringsalade

Montignac

INGREDIENTEN

3 zoute haringen,in lange dunne reepjes*1/2 bosje radijs, in plakjes*3 zure augurken, in dunne reepjes*1 venkelknol, in dunne reepjes*3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes*2 lente-uitjes, in dunne ringen*1 bosje waterkers*1-2 tl. fijngesneden dille., Voor de dressing:, 2 tl citroensap*zout*peper*2 el. olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spinaziesalade Met Feta

Recept volgens de methode Montignac; uit: Montignac stap voor stap, de eerste zes weken. Vetmaaltijd.

INGREDIENTEN

75 gr mooie spinazieblaadjes, gewassen en gedroogd, 1 lente-ui, in kleine ringetjes gesneden, 100 gr grotchampignons, in dunne plakjes gesneden, 1/4 komkommer, zonder zaad en in blokjes gesneden, 1/2 tomaat, zonder zaad, in dunne reepjes gesneden, 100 gr feta, in blokjes gesneden, Voor de dressing:, 2 eetl (knoflook)olijfolie, 1 theel citroensap, 1 eetl selderijgroen, fijngehakt, peper en zout, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2000
  • Montignac
  •  0-10 min.

pittige spiegeleieren met champignons

INGREDIENTEN

300 gram champignons in plakjes gesneden 3eetl. olijfolie 2 tenen knoflook fijn gehakt1 spaanse peper zonderzaad in ringen gesneden4 tomaten ontveld in blokjes gesneden2 eetl.kappertjes 3 ansjovis in stukjes 2 bleekselderij in plakjes 2 eetlepels groene kruiden gehakt, perselie selderie, basillicum 4 eieren peper 4 ansjovisfile peterselie gemengde salade met vinaigrette

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2000
  • Montignac
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Maaltijdsalade

Een salade die past binnen de methode Montignac.

INGREDIENTEN

Per persoon 2 ons groenten bijvoorbeeld:, Rauwe groenten:, komkommer, ui, parika, zure uitjes (eventueel gezoet met een beetje zoetstof), Groenten om te blancheren:, champignons, bloemkool, broccoli, boontjes, ca: 4 ons komijnekaas (of andere) 20 in blokjes., Voor de saus:, mayonaise (zonder suiker), appelazijn, zoetstof, gedroogde dragon en gedroogde kervel., Eventueel bouillon(poeder)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sperziebonensalade Met Gerookte Kalkoen

Montignac

INGREDIENTEN

300 g. dunne sperziebonen* 150 g. peultjes* zout* peper* 250 g. tomaten, ontveld, in partjes* 150 g. gerookte kalkoen- of kipfilet, in dunne lange reepjes* takjes bonenkruid, , Voor de dressing., 2 tl. witte wijnazijn* zout* peper* 2-3 el. olijfolie* 1 el. fijngesneden bieslook* 1/2 el. fijngesneden bonenkruid.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Komkommer gevuld met kippengehakt

Serveer er een gemengde salade bij (zonder suiker!).

INGREDIENTEN

400 gr kippengehakt, 1 ui, 1 grote komkommer, 1 teentje knoflook, 2 tomaten, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 ei, 0,5 dl bouillon, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

tagliatelle-salade

Montignac

INGREDIENTEN

, 150-200 g. volkoren tagliatellezoutpeper2 kleine tomaten,ontveld2-3 el. ontvette kippenbouillon(van tablet)1 el. Japanse sojasaus1 tl. geraspte gember wortel1 teentje knoflook,geperst1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden2-3 tl. limoen-of citroensap1/2 kleine komkommer, ongeschild1 kleine gele paprika, in lange dunne repen1 kleine rode paprika, in lange dunne repen1 lente-ui, in dunne ringen1 el. koriander blaadjes.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-1999
  • Montignac
  •  20-30 min.

Tournedos Americain

Fase I

INGREDIENTEN

Per persoon 1 mooie tournedos, 2 uien, 2 tomaten, spekjes, 1 doosje champignons en olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2000
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Peultjessalade

De fast cuisine van Michel Montignac, voor 2 personen

INGREDIENTEN

3 eetl olijfolie, 1 kleine rode ui, fijngehakt, 1/4 gele en 1/4 rode paprika in kleine blokjes gesneden, 100 gr peultjes, beetgaar geblanceerd, 2 eetl balsamico azijn, peper en zout, 50 gr veldsla of lollo rossa of radiccio,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Montignac
  •  0-10 min.

Aardappelsalade (alternatief)

Montignac alternatief voor Aardappelsalade, geleend van de MM MSN groep.

INGREDIENTEN

Een koolrabi...( kan ook met knolselderij), 3 stengels bleekselderij, Mayonaise naar smaak (bij mij veel), 5 eieren, 3 augurken, klein uitje (mag ook gedroogde uitjes), gedroogde peterselie, gedroogde bieslook, (kan natuurlijk ook vers), klein beetje mosterd, zout, peper, en paprika naar smaak.....,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-02-2004
  • Montignac
  •  10-20 min.

Gerookte vis op ijsbergsalade

Montignac, koud klein gerecht uit de Vlaamse keuken voor 4 personen.

INGREDIENTEN

2 gerookte forellen, 1 gerookte makreel, 1 gerookte makreel met peper, 2 gerookte palingen, 1 limoen in schijfjes, enkele takjes dille, , Voor de sla:, 1/2 ijsbergsla in stukjes verdeeld, 1/2 komkommer in schijfjes verdeeld, 2 tomaten in partjes, 1 geplet knoflookteentje, 1 eetl azijn, 4 eetl olie, peper, zout, 4 eetl fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2003
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

uien/kaas omelet uit de oven

Lekker met een frisse salade en stokbrood , laat je het brood weg dan past het in het dieet van montignac

INGREDIENTEN

10 uien in plakken, olijfolie, 4 eidooiers +1 ei, 25 cl kookroom, 250gr geraspte gruyere, zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2013
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

krabsalade

Lekkere frisse salade met krab. smaakt heerlijk bij de barbeque of als lunch me sla

INGREDIENTEN

-400 gr krab in kleine stukjes, -1 blikje krabvlees, uitgelekt en in stukjes, -10 radijsjes in reepjes, -2 grote tomaten in stukjes, -4 gekookte eieren in blokjes, -2 theelepel gedroogde dille, -6 eetlepels mayonaise (liefst zelf gemaakt), -zout en peper, -verse bieslook, -citroensap, -sla

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Montignac
  •  10-20 min.

Koolrabi- Courgettesalade

INGREDIENTEN

1 koolrabi, 200 gram courgette, 50-75 gram walnoten, 3 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel citroen- of limoensap, 3 eetlepels (soja)room,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  • Montignac
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Witte koolsalade

Een salade die eindeloos te varieren is.

INGREDIENTEN

= witte kool fijn gesneden (bijvoorbeeld met de kaassschaaf), zout, dragonazijn, paar druppeltjes zoetstof

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Montignac
  •  60-120 min.

gegratineerde garnalen

Een heerlijk recept van montignac, geschikt als voorgerecht of geserveerd met brood, rijst of brood en een frisse salade een geweldig hoofdgerecht, persoonlijk doe ik nog wat wat spaanse peper bij of chillivlokken, ook smokkel ik wel eens door een kant en klare tomatensaus te nemen

INGREDIENTEN

500 gram rauwe garnalen, sap van `/2 citroen, 4 rijpe tomaten, ontveld en pitjes verwijderd, dan in blokjes geneden, 4 bosuitjes in ringetjes.3 knoflookteentjes in dunne plakjes, 3 el olijfolie, 30 cl droge witte wijn, 150 gr feta, zout en peper, vier tomaten dompelen in kokend water, dan in koud water en alleen het vruchtvlees in blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

aspergesalade met gerookte zalm

Montignac fase 1 en 2. vetmaaltijd

INGREDIENTEN

750 gram verse asperges, geschild, zout, 300-400 gram gerookte zalm, in 3 a 4 dikke plakken, in piepkleine blokjes gesneden., 3 eetl. mayonaise., 2 eetl. creme fraiche., enkele druppels limoen of citroensap., 1 1/2 eetl. fijngesneden dille., ca. 200 gram waterkers, schoongemaakt, dikste stelen weggenomen., eventueel 4 takjes dille en 4 kerstomaatjes voor de ganering.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2002
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

rucola-salade

Salade met stukjes kaas

INGREDIENTEN

Rucola sla met kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Montignac
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top