Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Salade Montignac

Salade montignac recepten (39) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

salade met spekjes en gegrilde geitenkaas (montignac)

Heerlijke maaltijdsalade

INGREDIENTEN

Sla naar keuze, 100 gram bacon, 150 gram geitenkaas, 100 gram walnoten, 2 tomaten, 1 komkommer, 2 eieren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  • Montignac
  •  10-20 min.

Rosbief Gevuld (Montignac)

Heerlijk voorgerecht/lunch volgens de methode montigna

INGREDIENTEN

8 Plakken rosbief (iets dikker gesneden), 2 eetlepels mayonais (uiteraard Montignac), 4 eetlepels cottage-cheese, 1 lente-uit of kleine prei, 2 eetlepels dille, 1/2 krop ijsbergsla, radijsjes (in heel dunne plakjes) voor de garnering : 4 blad lollo rosso, 2 (vlees)tomaten, 4 radijzen, 4 takjes dille

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-1999
  • Montignac Voorgerecht
  •  0-10 min.

Salade

Als complete maaltijd of als bijgerecht fase I

INGREDIENTEN

1 blikje naturel tonijn, 1/2 krop ijsbergsla, 100gr jullienne gesneden wortel, 2 stuikjes witlof, 5 fijn gesneden augurkjes, 1/2 komkommer in blokjes, 2 gekookte eitjes, 100gr kaasblokjes, 5 eetlepels sla fris, 2 eetlepels maynaise (zonder suiker), 2 tomaten in blokjes gesneden.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2000
  • Montignac
  •  0-10 min.

Feta salade

Een heerlijke salade met tomaten en feta, als je met fase I van Montignac bezig bent.

INGREDIENTEN

* 6 grote rijpe trostomaten, * 2 lente-uitjes, * 150 gram feta, * 1/2 groene paprika, * 2 eetlepels olijfolie, * peper, * 2 eetlepels fijngehakte groene kruiden: peterselie, basilicum, etc.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-1999
  • Montignac
  •  10-20 min.

Gemengde Salade

Ook als complete montignac maaltijd fase I

INGREDIENTEN

Ijsbergsla, tomaat, bosuitje, komkommer, wortel, ei, garnaaltjes, mayonaise, peper, zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2000
  • Montignac
  •  10-20 min.

komkommer/tomaten salade

Lekker simpele salade, fase I!

INGREDIENTEN

1 komkommer, 4 grote tomaten, mayonaise (zonder suiker), citroensap, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-1999
  • Montignac
  •  0-10 min.

Broccoli salade

Montignac op klompen

INGREDIENTEN

500 gram broccoli, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, 1 teentje knoflook, uitgeperst, peper en zout, 2 eieren, hardgekookt en in parten, 2 tomaten, in parten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Montignac
  •  10-20 min.

Kaas-venkel salade

Een hartig nagerecht voor Montignac Fase I.

INGREDIENTEN

* 2 kleine venkelknollen, in dunne reepjes gesneden, * 4 dikke plakken oude kaas, in reepjes gesneden, * 1 deciliter Bulgaarse yoghurt, * citroensap, * 1 eetlepel fijngehakt venkelgroen, * peper, * enkele takjes venkelgroen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-1999
  • Montignac Nagerecht
  •  10-20 min.

Salade met varkensvlees

Montignacrecept fase 1 en 2

INGREDIENTEN

400 gr.magere varkenslappen in smalle reepjes,200 gr.gekookte kleine garnalen,2 teentjes knoflook,fijngehakt,1 rode ui,in smalle ringen,1 rode lombok(Spaanse peper)van zaadjes ontdaan en in kleine ringen,3 eetl.ongezouten pinda's,grofgehakt,2 eetl.kikkoman sojasaus of 2 theelepels tamari,1 eetl.citroensap,1 theel.ketoembar,1/2 theel.djinten,1 eetl.olie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Montignac
  •  0-10 min.

salade met raapsteeltjes

Montignac fase 1 en 2. vetmaaltijd

INGREDIENTEN

200 gram raapsteeltjes, gewassen, drooggemaakt en grof gesneden., 500 gram gekookte flangeolets, uit blik of pot., 4 bosuitjes, fijn gesnipperd., 300 gram gebraden lamsvlees (koud), in blokjes gesneden., 2 tomaten ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden., 1 groene paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden., 4 eetl. mayonaise, zout, witte peper uit de molen., 12 verse basilicumblaadjes in uiterst smalle reepjes gesneden., 3 eieren, hard gekookt, in partjes gesneden., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2002
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse vleeswaren met salade

Slank & Snel de fast cuisine van Michel Montignac, voor 4 personen

INGREDIENTEN

300 gr Italiaanse vleeswaren: Parmaham, Copa di Parma, Salami, , De salade, 100 gr veldsla, 4 blanke champignons in heel dunne plakjes gesneden, 8 radijsjes, in reepjes gesneden, 1/4 komkommer, in reepjes gesneden, 1 lente-ui, in ringetjes gesneden, 1 tomaat, ontveld en in reepjes gesneden, Percorino aan een stuk (nodig ca. 50 gr), , Dressing:, 3 eetl olijfolie, 1 eetl limoensap, peper, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Montignac
  •  0-10 min.

salade gerookte tonijn

INGREDIENTEN

2 Tonijnsteaks, handje sla, handje ruccola, halve citroen, scheut kikoman sojasaus, 2 tl wasabi, sesamzaad

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2003
  • Montignac
  •  20-30 min.

Salade Des Sardines Et Tomat

Eenvoudige doch zalige lunchsalade.

INGREDIENTEN

Tomaat sardienes peterselie mayonaise of dressing op basis van olijfolie met balsemicoazijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-1999
  • Montignac
  •  0-10 min.

Drie kleuren (zomer)sla

Een frisse salade die met stukjes ham en kaas aan te vullen is tot een heerlijke snelle maaltijd. Als fase 2 te gebruiken maar ook fase 1 ,maar dan moet je de honing weglaten.

INGREDIENTEN

150 gram spercibonen, 150 gram bloemkool, 2 dunne preien, 1/2 bosje radijs, 1 rode en 1gele paprika, 1/4 komkommer, 2 teentjes knoflook, 1 stengel bleekselderij, 1/2 bakje tuinkers, 3 eetlepels citroensap, 1 volle eeetlepel honing, 1/2 theelepel worchestersaus, 1/4 theelepel selderijzout, zout, peper, tijm, bonenkruid, 3 eetlepels olijfolie(of sesamolie) of zonnebloem, 3 eetlepels azijn, evetueel blokjes magere ham en kaas(20 ), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2000
  • Montignac
  •  20-30 min.

Lunchsalade Vet Fase 1

Heerlijk frisse salade voor lunch of als bijgerecht

INGREDIENTEN

* kwart ijsbergsla *1 stronk witlof *aantal plakjes schouderham *stukje belegen kaas *kwark *scheutje yoghurt *slakruiden *currypoeder * gekookt ei

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  • Montignac
  •  10-20 min.

pittige spiegeleieren met champignons

INGREDIENTEN

300 gram champignons in plakjes gesneden 3eetl. olijfolie 2 tenen knoflook fijn gehakt1 spaanse peper zonderzaad in ringen gesneden4 tomaten ontveld in blokjes gesneden2 eetl.kappertjes 3 ansjovis in stukjes 2 bleekselderij in plakjes 2 eetlepels groene kruiden gehakt, perselie selderie, basillicum 4 eieren peper 4 ansjovisfile peterselie gemengde salade met vinaigrette

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2000
  • Montignac
  •  0-10 min.

Snelle Visschotel

Heerlijke visschotel, ook passend in Montignacs voedingswijzeals vetmaaltijd.

INGREDIENTEN

750 g visflets, bv kabeljauw, zalm, schelvis,roodbaars,rouget etc eventueel aangevuld met grote gepelde garnalen; 2 stevige preien, viskruiden, peterselie, 1 grote creme fraiche, 100g belegen kaas, geraspt.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Komkommer gevuld met kippengehakt

Serveer er een gemengde salade bij (zonder suiker!).

INGREDIENTEN

400 gr kippengehakt, 1 ui, 1 grote komkommer, 1 teentje knoflook, 2 tomaten, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 ei, 0,5 dl bouillon, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tournedos Americain

Fase I

INGREDIENTEN

Per persoon 1 mooie tournedos, 2 uien, 2 tomaten, spekjes, 1 doosje champignons en olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2000
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spinaziesalade Met Feta

Recept volgens de methode Montignac; uit: Montignac stap voor stap, de eerste zes weken. Vetmaaltijd.

INGREDIENTEN

75 gr mooie spinazieblaadjes, gewassen en gedroogd, 1 lente-ui, in kleine ringetjes gesneden, 100 gr grotchampignons, in dunne plakjes gesneden, 1/4 komkommer, zonder zaad en in blokjes gesneden, 1/2 tomaat, zonder zaad, in dunne reepjes gesneden, 100 gr feta, in blokjes gesneden, Voor de dressing:, 2 eetl (knoflook)olijfolie, 1 theel citroensap, 1 eetl selderijgroen, fijngehakt, peper en zout, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2000
  • Montignac
  •  0-10 min.

Abrikozenjam

Zonder suiker, fris van smaak.

INGREDIENTEN

1 zakje gewelde abrikozen, 1 1/2 glas appelsap, 1 glas sinaasappelsap, 5 eetlepels citroensap.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Montignac
  •  10-20 min.

Paprika/Shoarmaschotel

Montignac recept

INGREDIENTEN

500 gram shoarma vlees, 250 gram champignons, 4 paprika's,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Montignac-macaronistoofpot

INGREDIENTEN

300 gram volkorenmacaronie 2 courgettes in blokjes 200 gram spercibonen gehalveerd 2 vleestomaten ontveld en in blokjes gesn.1 eetl peterselie gehakt.1 tabletgroentenbouillon p/z

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Haringsalade

Montignac

INGREDIENTEN

3 zoute haringen,in lange dunne reepjes*1/2 bosje radijs, in plakjes*3 zure augurken, in dunne reepjes*1 venkelknol, in dunne reepjes*3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes*2 lente-uitjes, in dunne ringen*1 bosje waterkers*1-2 tl. fijngesneden dille., Voor de dressing:, 2 tl citroensap*zout*peper*2 el. olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sperziebonensalade Met Gerookte Kalkoen

Montignac

INGREDIENTEN

300 g. dunne sperziebonen* 150 g. peultjes* zout* peper* 250 g. tomaten, ontveld, in partjes* 150 g. gerookte kalkoen- of kipfilet, in dunne lange reepjes* takjes bonenkruid, , Voor de dressing., 2 tl. witte wijnazijn* zout* peper* 2-3 el. olijfolie* 1 el. fijngesneden bieslook* 1/2 el. fijngesneden bonenkruid.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Koolrabi- Courgettesalade

INGREDIENTEN

1 koolrabi, 200 gram courgette, 50-75 gram walnoten, 3 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel citroen- of limoensap, 3 eetlepels (soja)room,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  • Montignac
  •  10-20 min.

krabsalade

Lekkere frisse salade met krab. smaakt heerlijk bij de barbeque of als lunch me sla

INGREDIENTEN

-400 gr krab in kleine stukjes, -1 blikje krabvlees, uitgelekt en in stukjes, -10 radijsjes in reepjes, -2 grote tomaten in stukjes, -4 gekookte eieren in blokjes, -2 theelepel gedroogde dille, -6 eetlepels mayonaise (liefst zelf gemaakt), -zout en peper, -verse bieslook, -citroensap, -sla

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Montignac
  •  10-20 min.

Gegratineerde Groente In Een Potje.

INGREDIENTEN

1 ui, 100gr. champignons, 1 paprika, 100gr. spekjes, kaas, zout, peper, olijfolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Montignac
  •  10-20 min.

Sperziebonensalade

Vetmaaltijd fase 1 uit 'recepten voor de zomer' van Truus Ordelman

INGREDIENTEN

* 800 g sperziebonen, * 2 sla-uitjes met groen, fijngesneden, * 3 el olijfolie, * 1 el azijn, * 2 el mayonaise (zonder suiker), * 5 dr natrena vloeibaar, * 1 tl citroensap, * zout, * peper, * 1 teentje knoflook, uitgeperst, * verse tuinkruiden (dille, bieslook, of bonenkruid)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Montignac
  •  10-20 min.

tagliatelle-salade

Montignac

INGREDIENTEN

, 150-200 g. volkoren tagliatellezoutpeper2 kleine tomaten,ontveld2-3 el. ontvette kippenbouillon(van tablet)1 el. Japanse sojasaus1 tl. geraspte gember wortel1 teentje knoflook,geperst1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden2-3 tl. limoen-of citroensap1/2 kleine komkommer, ongeschild1 kleine gele paprika, in lange dunne repen1 kleine rode paprika, in lange dunne repen1 lente-ui, in dunne ringen1 el. koriander blaadjes.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-1999
  • Montignac
  •  20-30 min.

Zuurkoolschotel

INGREDIENTEN

Handje spruiten, p zuurkool, 2ons kaas, 3 tomaten, p gehakt, creme fraiche, uitje

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-1999
  • Montignac
  •  0-10 min.

Ovenschotel Van Linzen

Montignac op klompen, hoofdgerechtgerecht, koolhydraat maaltijd, Fase 1 en 2.

INGREDIENTEN

600 gr gare linzen, 150 gr gare zilvervliesrijst, 2 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 rode paprika's, in blokjes, 1 theel kerriepoeder, 300 gr magere kwark, 6 eetl magere melk, 1 theel mosterd, zout en peper, 50 gr Zwitserse strooikaas,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2000
  • Montignac
  •  30-60 min.

Aardappelsalade (alternatief)

Montignac alternatief voor Aardappelsalade, geleend van de MM MSN groep.

INGREDIENTEN

Een koolrabi...( kan ook met knolselderij), 3 stengels bleekselderij, Mayonaise naar smaak (bij mij veel), 5 eieren, 3 augurken, klein uitje (mag ook gedroogde uitjes), gedroogde peterselie, gedroogde bieslook, (kan natuurlijk ook vers), klein beetje mosterd, zout, peper, en paprika naar smaak.....,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-02-2004
  • Montignac
  •  10-20 min.

Peultjessalade

De fast cuisine van Michel Montignac, voor 2 personen

INGREDIENTEN

3 eetl olijfolie, 1 kleine rode ui, fijngehakt, 1/4 gele en 1/4 rode paprika in kleine blokjes gesneden, 100 gr peultjes, beetgaar geblanceerd, 2 eetl balsamico azijn, peper en zout, 50 gr veldsla of lollo rossa of radiccio,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Montignac
  •  0-10 min.

Gerookte vis op ijsbergsalade

Montignac, koud klein gerecht uit de Vlaamse keuken voor 4 personen.

INGREDIENTEN

2 gerookte forellen, 1 gerookte makreel, 1 gerookte makreel met peper, 2 gerookte palingen, 1 limoen in schijfjes, enkele takjes dille, , Voor de sla:, 1/2 ijsbergsla in stukjes verdeeld, 1/2 komkommer in schijfjes verdeeld, 2 tomaten in partjes, 1 geplet knoflookteentje, 1 eetl azijn, 4 eetl olie, peper, zout, 4 eetl fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2003
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

eiersalade

Montignac fase 1 en 2

INGREDIENTEN

7 eieren hardgekookt ( 10 minuten )., 4 tomaten ontveld, vruchtvlees in blokjes., 1 grote rode paprika en 1 kleine groene paprika, vruchtvlees in blokjes., , voor de dressing;, 3 theel (kruiden)azijn, zout, witte peper uit de molen, 4 eetl. olijfolie., , voorst; 1 kropsla, bladeren in kleien stukjes gescheurd., 150 gram gepelde garnalen of 150 gram krabvlees in stukjes., 1 eetl. fijngesneden bieslook.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2002
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

hazenbout met broccoli

Montignac fase I eenpansmaaltijd

INGREDIENTEN

1kg hazenbout, 4 grote uien, 1 stronk broccoli, knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sesamolie (voor de lekker), 20gr margarine, 1 bakje champignons, knoflook, peper en zout. In fase II is ook mosterd toegestaan.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

aspergesalade met boeren goudse kaas

INGREDIENTEN

750 gram verse asperges, geschild; zout., 1 dl. creme fraiche of slagroom en enkele druppels limoensap., witte peper uit de molen., 200-250 gram jonge of lichtbelegen boeren goudse kaas,grof geraspt., ca. 150-200 gram rucola.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2002
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

aspergesalade met gerookte zalm

Montignac fase 1 en 2. vetmaaltijd

INGREDIENTEN

750 gram verse asperges, geschild, zout, 300-400 gram gerookte zalm, in 3 a 4 dikke plakken, in piepkleine blokjes gesneden., 3 eetl. mayonaise., 2 eetl. creme fraiche., enkele druppels limoen of citroensap., 1 1/2 eetl. fijngesneden dille., ca. 200 gram waterkers, schoongemaakt, dikste stelen weggenomen., eventueel 4 takjes dille en 4 kerstomaatjes voor de ganering.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2002
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top