1. Home
  2. Recepten
  3. Salade Caprese

Salade caprese recepten (66) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Insalata caprese - mozzarella-tomaatsalade

Dit blijft een TOPPER! Deze salade is altijd het eerst op. Vooral de gemarineerde mozzarella maakt de salade zo lekker. En...buffelmozzarella is echt veel lekkerder.

INGREDIENTEN

2 bollen (buffel)mozzarella, 1 potje of zakje verse basilicum, 50 gram rucola, 2 theelepels oregano, peper, zout, 2 eetlepels witte balsamicoazijn, 6 eetlepels olijfolie extra vierge, 2 theel. honing, plm. 6 grote (liefst) Romatomaten, plastic folie, platte grote schaal

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.

caprese

Mozzarella/tomaat salade

INGREDIENTEN

Bolletje van 1,5 a 2 ons mozzarella., 4 flinke tomaten. zout, peper. olijfolie. oregano.basilicum.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-1999
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Caprese

MET HET BROOD ERNAAST HEB JE EEN HEELIJKE SALADE.

INGREDIENTEN

, , , Ciabattini, 4 tomaten in dunne plakken gesneden, mozzarella, in plakjes gesneden, verse basilicum, , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Caprese

Tomaat gerecht als salade erbij

INGREDIENTEN

 ? bolletje mozzarella of 1 hard gekookt ei a pers.,  4 flinke tomaten,  basilicum of italiaanse kruiden of oregano,  zwarte peper,  2 eetl. Olijfolie,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Salade Caprese

Een italiaanse salade met mozzarella, tomaat, pesto en olijven

INGREDIENTEN

Mozzarella (1 bolletje), tomaten (stuk of twee), groene pesto, olijf olie, olijven (maakt niet uit of het groene of zwarte zijn)en wat (lente)uitjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-10-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Salade Caprese

Tomatensalade uit Italie

INGREDIENTEN

3 bollen mozzarella, in plakken, 3 stevige, rijpe pmodori tomaten, in plakken, 6-8 takjes mooie basilicum, het blad, 4 el milde olijfolie, zeezout, zwarte peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Salade Caprese

INGREDIENTEN

Romaine sla, Tomaten (Romaatjes), 1/2 zongedroogde tomaten, Mozerella, pesto + goede olijfolie, pijnboompitten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Salade Caprese

Vegetarische maaltijdsalade uit Italië.

INGREDIENTEN

30 g basilicum, vers, 8 el olijfolie, 500 g cherrytomaten, 1 el balsamicoazijn, 3 bollen (buffel)mozzarella, 2 sjalotten, in dunne ringen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Salade caprese.

Deze bekende salade met tomaat, mozzarella en basilicum is nog altijd even lekker.

INGREDIENTEN

Meng 4-6 in stukken gesneden tomaten met 1-2 in stukjes gesneden mozzarella en 10 grofgescheurde blaadjes basilicum. Breng op smaak met zout, peper en 2-3 eetlepels olijfolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

salade caprese

Salade met biefstuk, mozarella en kappertjes.

INGREDIENTEN

Gemengde sla (lollo rosso& lollo bianco), 100 gr biefstuk ( ui), 1 bolletje mozarella kaas, 3 geroosterde paprika's op olie, 1,5 eetlepel kappertjes, teentje knoflook, balsamico azijn, olijfolie, zout en peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Salade Caprese

Heerlijke Italiaanse salade

INGREDIENTEN

1 ui250 gr tomaten roma- of cherrytomaten200 gr mozzarella4-5 el basilicum-olie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Salade Caprese

De Italiaanse vlag op je bord, snel klaar en met weinig ingredienten.

INGREDIENTEN

4 grote vleestomaten in plakjes, 200-250 gram mozzarella in plakjes, zout en peper, 4-5 eetl. olijfolie, een handvol basilicumblaadjes.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Italiaans
  •  0-10 min.

salade caprese

INGREDIENTEN

1 pond pomodoritomaten, 1 a 2 bolletjes mozzarella, verse basilicum, olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-12-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Salade caprese

INGREDIENTEN

- 4 pommodores tomaten, - 2 bolletjes mozzarella, - verse basilicum, - 4 eetlepels olijfolie, - 3 eetlepels witte wijnazijn, - peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade caprese

Frisse Italiaanse salade.

INGREDIENTEN

4 tomaten (trostomaat of gewone tomaat), 1 bolletje mozzarella, zout en peper, basilicum, olijfolie, (olijven)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2001
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Caprese salade

INGREDIENTEN

120 ml. olijfolie, 30 ml. balsamico azijn, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 250 gr. gesneden champignons, 3 gesneden tomaten, 200 gr. gesneden mozzarella, 30 gr. verse basilicum.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2010
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

salade caprese

Cc

INGREDIENTEN

Tomaat mozarella basilicum

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

salade caprese

INGREDIENTEN

4 rijpe tomaten(tros), 2 bolletjes mozzarella, 2 eetl olijf olie, klein handje basilicum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2005
  • Italiaans
  •  0-10 min.

salade caprese

INGREDIENTEN

4 grote tomaten. zout peper. 200 -250 gr mozzarella in plakjes blaadjes basilicum 4-5 el olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

salade caprese

Tomaat mozarella en basilicum

INGREDIENTEN

4 grote tomaten, zout en peper, 200 250 gram mozarella in plakjes, blaadjes basilicum, 4-5 el olijfolie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Salade Caprese

Dit recept komt uit de Allerhande van juli.

INGREDIENTEN

250 gr cherrytomaatjes, 1 teen knoflook, 3 el Mazzetti Balsamico azijn, 1/2 th.l zout, 1 th.l suiker, 30 gr pijnboompitten, Handvol verse basilicum, Buffelmozarella, 3 el extra vierge olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2016
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pastasalade Caprese

Heerlijke zomerse pastasalade (maaltijdsalade) met tomaten, mozzarella, gerookte kip en verse basilicum. Staat bij ons bijna wekelijks op tafel!!

INGREDIENTEN

Salade:, - 400-500 gram snoeptomaatjes of andere lekkere tomaten (kleurenmix tomaten), - 1 bol mozzarella, - 1 rode ui, - pasta fusili voor 4 personen (ongeveer 350 gram), - gerookte kip (laat dit weg en je hebt een vegetarische maaltijdsalade), , Dressing:, - zout en peper, - olijfolie, - azijn (witte wijn of balsamico), De verhouding tussen olijfolie en azijn is 1 (azijn): 2 (olijfolie), - 1 of 2 teentjes knoflook, - 1 theelepel suiker, - verse basilicum (lekker veel)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Salade caprese met kerstomaten en sumak

Door het gebruik van de sumak wordt deze salade heel speciaal. Wij vonden het echt super lekker. De salade was in een mum van tijd opgegeten. Sumak zijn rode zure besjes die vooral populair zijn in het Midden-Oosten en de landen rond de Middellandse Zee. Het geeft een citroenachtige smaak aan je gerechten. (van internet) Op internet vind je verschillende schrijfwijzen voor sumak of sumac. Wikepedia gebruikt sumak met een k. Dus heb ik dat maar overgenomen.

INGREDIENTEN

450 gram bocconcini= kleine mozzarella, 500 gram kerstomaten, 4 eetlepels in reepjes gescheurde basilisum, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel vloeibare honing, 1 afgestreken theelepel sumak (te koop in Turkse of Marokkaanse winkels), vers gemalen peper, 1 snufje zout, 1 theelepel vloeibare honing

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2013
  • Fusion
  •  10-20 min.

Caprese salade met tomaat en mozzarella

=16pxIk serveer de Caprese salade altijd op een bedje van rucola sla. Deze drievoud van rood, wit en groen verwijst namelijk naar de ‘tricolore' en kleuren van de Italiaanse vlag van Italie!

INGREDIENTEN

2 eetlepels pijnboompitten, 2-3 roma- of trostomaten, 2 bolletjes mozzarella, 75 gram rucola, 8 blaadjes basilicum, peper, zout, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 2-3 theelepels balsamicoazijn.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2016
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Salade caprese met citrusdressing

Frisse salade

INGREDIENTEN

4 rijpe vleestomaten, 1 plak Apetina® witte kaas, 1 citroen, bij voorkeur biologisch, 1 limoen, bij voorkeur biologisch, verse basilicum, platte peterselie, 1 dl biologische Italiaanse olijfolie, versgemalen peper, zeezout, rucola

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2014
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Salade caprese met boursin croutons

INGREDIENTEN

* 4 donkerbruine boterhammen, * Extra vergine olijfolie, * 1 teentje knoflook, fijngeperst, * 1 kuipje Boursin Cuisine knoflook en fijne kruiden light , * 6 grote vleestomaten of pomodori, bij voorkeur biologisch, * 2 bolletjes buffelmozzarella, * 1 bosje verse basilicum, * Versgemalen peper en zeezout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Salade caprese classico

INGREDIENTEN

, 4 rijpe Romatomaten, 2 bolletjes Mozzarella, 2 el Olijfolie, extra vergine, 1 handje Basilicumblaadjes, Zout & zwarte Peper uit de molen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2010
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Kipfilet caprese

Ontstaan als variatie op de Italiaanse salade caprese met tomaat, basilicum en mozzarella: kipfilet caprese.

INGREDIENTEN

2 kipfilets1 grote tomaat, in plakjes125 gram mozzarella, in plakjeswat blaadjes basilicum3 eetlepels olijfolie2 eetlepels geraspte oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta caprese

Pasta caprese is het soort gerecht wat je elke dag zou kunnen eten. In de tuin in de zon maar ook op de bank met opgetrokken benen en een dekentje. Bij het maken van tomatensaus begon mijn leerweg als amateurkok. Dit is het eerste wat ik van mijn mama leerde. Het is belangrijk om de saus eenvoudig te houden en met de beste ingredienten te werken. Omdat dit gerecht zo snel klaar is, is het een perfecte spaghetti om op een drukke dag te maken. 

INGREDIENTEN

300 gr spaghetti, 1 bouillonblokje, 2 blikken van 400 ml polpa (fijngesneden tomaten in blik) of tomatenblokjes in blik, 1 knoflookteen, 1 ui, 1 theelepel kristalsuiker, 75 gr rucola, 15 gram basilicum, 250 gr buffel-mozzarella, een halve citroen, extra vierge olijfolie, peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

insalata caprese

Heerlijke frisse salade als voor- of tussengerecht.

INGREDIENTEN

2 vleestomaten in plakken, 1/2 bol mozzarella van 65 gram, verse basilicum, olijfolie extra virgine, versgemalen zwarte peper, versgemalen zeezout.,

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Italiaans Tussengerecht
  •  0-10 min.

Caprese Frittata

Een frittata geïnspireerd op een salade caprese met geroosterde tomaat, mozzarella, basilicum, pesto en balsamico.

INGREDIENTEN

* 1 theelpl olie, * 250 gr cherry tomaatjes, * 2 teentjes knoflook, fijngehakt, * 8 eieren, * 125 ml room, * 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt, * 120 gr mozzarella, in stukjes, * Pesto, * Basilicum, in reepjes gesneden, * Balsamico azijn, * 1 eetlpl bruine suiker, * Zout en peper naar smaak,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2017
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Broodje caprese

Een fantastisch hapje voor tussendoor. Een simpele en overheerlijke variatie op de insalata caprese (italiaanse salade van basilicum, tomaten, mozzarella en olijfolie).

INGREDIENTEN

1/2 plak ciabatta (geroosterd in oven), 10 blaadjes basilicum, 10 gedroogde tomaatjes, 1 bol buffelmozzarella, 2 el pesto, 2 el olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2007
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Qui­che ca­pre­se

INGREDIENTEN

6 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid +, 1 bakje pijnboompitten (80 g) +, 1 bak cherrytomaten (voordeelbak 400 g) +, 4 eieren +, 1 bekertje crème fraîche (125 ml) +, 2 bakjes basilicum (a 15 g), blaadjes fijngesneden +, 100 g Parmezaanse kaas, geraspt +, 1 bol mozzarella (125 g), in plakjes, +, 4 romatomaten (bak 750 g)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2013
  •  
  •  20-30 min.

Insalata Caprese

INGREDIENTEN

4 tomaten, 2 bollen buffelmozzarella, 2 eetlepels balsamico, 1 bosje basilicum, 4 eetlepels olijfolie, zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2012
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Insalata Caprese

Een salade op Siciliaanse wijze

INGREDIENTEN

4 grote pomodori-tomaten, 2 bolletjes mozzarella, 2 el. kappertjes, 6 el. olijfolie, 3 el. balsamico-azijn, 4 blaadjes basilicum, zout, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Insalata Caprese

Heerlijke frisse salade

INGREDIENTEN

2 vleestomaten in plakken, 1 bol mozzarella van 125 gram, verse basilicum, olijfolie extra virgine, versgemalen zwarte peper, versgemalen zeezout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-06-1999
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Pastasalade Caprese

INGREDIENTEN

300 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle), zout, peper, 1 ui, circa 6 eetlepels balsamico, 1 theelepel suiker, 6 eetlepels olijfolie, 300 gram mini-mozzarella, 400 gram kerstomaatjes, 1 bosje basilicum

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2012
  •  
  •  30-60 min.

tortellinisalade caprese

Pastasalade

INGREDIENTEN

1 - 1,2 kg verse tortellini, zout, peper, 2 - 3 eetlepels pijnboompitten, 400 gram kerstomaten, 250 gram mini mozzarella, 125 ml witte balsamico, 50 gram pesto, suiker, 75 ml olijfolie, 1 boske basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op27-03-2014
  • Hoofdgerecht
  •  

Insalata Caprese

Tomatensalade met mozarella

INGREDIENTEN

2 grote rijpe vleestomaten in plakjes, 250 gam mozarellakaas in plakjes, zout, peper, 5 el olijfolie, 4 el grof gesneden basilicum

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Insalata caprese.

Heerlijke frisse salade als voor- of tussengerecht.

INGREDIENTEN

2 vleestomaten in plakken, 1 bol mozzarella van 125 gram, 125 gr verse basilicum, olijfolie extra virgine, versgemalen zwarte peper, versgemalen zeezout.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top