1. Home
  2. Recepten
  3. Salade Amuse

Salade amuse recepten (49) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

waldorf amuse

Deze amuse deed het erg goed op onze 12 1/2 trouwdag, veel complimenten gehad en zo makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

4 stengels bleekselderij, 1 schaaltje gerookte kipfilet (ca. 160 g), in plakjes, 1 kleine zoetzure appel (bijv. elstar), in dunne schijfjes, 1 zakje walnoten (50 g), grofgehakt, 3 eetlepels mayonaise..

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  •  
  •  20-30 min.

Amuse Eendenborst met kruidensalade

INGREDIENTEN

Maak een kruidensalade van blaadjes koriander, reepjes basilicum en stukjes bieslook met enkele druppels geurige olijfolie en limoensap. Maak bergjes salade op grote lepels of een amuselepel. bestrijk plakjes gerookte eendenborst met verse pesto naar keuze (bijv rode-peperpesto) en leg ze opgevouwen op de salade

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2010
  •  
  •  0-10 min.

Amuse: Toscaans Soesje

Voor 12 stuks

INGREDIENTEN

6 soesjes (kant- en klaar, banketbakker), 2 gedroogde tomaten in olie, 50 g roomboter, 4 plakken parmaham, 12 groene asperges.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

ijsberg amuse of voorgerecht

Klein fris hapje , goed als amuse of voorgerecht  bij bijvoorbeeld lam, zware rollades  etc.

INGREDIENTEN

K & k sellerie salade, krop ijsbergsla, , 2 eetlepels mayo, 1 eetlepel soya, zoet, 1 tl mosterd, paar druppels worchester saus, , 200 gram garnalen, 200 gram fijn gesneden gerookte kipfillet

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2015
  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Garnalen met mango amuse

Amuse van KB bij Inge

INGREDIENTEN

1 mango, 8 grote garnalen, 2 el sweet chilisaus, Scheutje sinaasappelsap, Bosje verse koriander, Sap van 1 limoen, Snufje paprikapoeder pikant, Zout, Peper

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2019
  • Wereld Amuse
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Salade “de Kip en het ei”

Ik heb een heerlijk variant gevonden op de gewone huis tuin en keuken eiersalade. Door toevoeging van gerookte kipfilet krijgt de salade veel meer smaak. Deze salade is niet alleen heerlijk voor op een (stok)broodje of op een toastje maar is ook lekker en leuk in een glaasje met een bodempje sla.  Ideaal als klein voorgerechtje of amuse tijdens het Paasdiner en ook prima geschikt voor de Paasbrunch of buffet. Het recept is makkelijk te vermenigvuldigen als je een grotere portie wilt maken.

INGREDIENTEN

- 3 eieren, - 100 gram gerookte kipfilet, - 3 el yoghonaise of mayo, - 2 el yoghurt, - ¼ bosje bieslook, - peper en zout, - ½ tl paprikapoeder, - ½ tl kerriepoeder, - eventueel wat rucola of andere sla wanneer je het in glaasjes op wilt dienen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

quinoa salade met makreel

Een veelzijdige salade die te gebruiken is als lunchgerecht, bijgerecht, amuse wat je maar wil

INGREDIENTEN

200 gr quinoa, bouillonblokje en halve ltr water, 1 gerookte makreel, gefileerd, ontveld en zonder graten, geplukt in stukjes, 1 rode ui heel fijn gesnipperd, 2 a 3 augurken zeer fijn gesnipperd., dotje mayonaise, verse peterselie, zest van citroen en wat sap,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2012
  •  
  •  10-20 min.

Luxe garnalensalade in een komkommervorm

Een heel leuk voorgerecht (of amuse) bij een smulbuffet. Vooral de presentatie is bijzonder. Dit is een klein smakenbommetje en zo godsgruwelijk lekker !

INGREDIENTEN

1 komkommer voor salade, 20 g verse gember, 1/2 rode chilipeper, 200 g garnalen, gepeld, 75 g mayonaise, 1 theelepel kerrie, 2 eetlepels verse room, zout, cayennepeper, sap van 1/2 limoen, Tuinkers (om te garneren), Bosuitjes in fijne plakjes gesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2012
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Salade met bospaddestoelen

Lekkere slade met bospaddestoelen en oestersaus. Erg lekker als lunch maar kan ook als amuse, voorgerecht of hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

Voor de salade, , -Kastanjechampions, -Oesterzwammen, -Champions, - Lollo Rosso, -Lollo bionda, -Rode ui, - Tomaten, - rode paprika, - oestersaus (sinsin), - Peper en zout, - alfafa, , Voor de dressing:, - Magere yohurt, olijfolie en pesto

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2010
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

quinoa salade met makreel

Een veelzijdige salade die te gebruiken is als lunchgerecht, bijgerecht, amuse wat je maar wil

INGREDIENTEN

200 gr quinoa, bouillonblokje en halve ltr water, 1 gerookte makreel, gefileerd, ontveld en zonder graten, geplukt in stukjes, 1 rode ui heel fijn gesnipperd, 2 a 3 augurken zeer fijn gesnipperd., dotje mayonaise, verse peterselie, zest van citroen en wat sap,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2012
  •  
  •  10-20 min.

Salade van haricots verts met rookvleesroosjes

Amuse

INGREDIENTEN

50 gr. haricots verts - zout - peper - 1 uitje - 2 el. olijfolie - mespunt tijm - 2 tl. balsamico-azijn - 25 gr. pijnboompitjes - 16 kleine pasteibakjes - 16 plakjes lichtgezouten rookvlees

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke lente salade met garnalen

Mmmm. Dit is niet alleen erg lekker, maar staat ook heel feestelijk. Leuk klein voorgerechtje of in kleinere porties een leuke amuse. Dit misstaat niet op de tafel met Pasen of Pinksteren.

INGREDIENTEN

1 bosje verse radijs, 1 ui, 125 gr komkommer, 1 bosje verse dille, 250 gr garnalen (Noordzee of Noorse), 4 el olijfolie, 3 el witte wijn azijn, Snufje suiker, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2014
  • Vis
  •  0-10 min.

Salade van Truffelmayonaise met ei en stukjes truffel

Echt een SCHITTEREND voorgerechtje. Maar kan ook als leuke amuse of borrelhapje gemaakt worden. Leuk op een rondje uitgesneden brood.

INGREDIENTEN

, 8 eieren niet te hard gekookt 100 gr fijngehakte truffel 1/2 lepel truffelmayonaiseVOOR DE MAYONAISE 1 ei 1 el mosterd 1 tl ansjovispuree peper en zout 1 scheutje witte wijnazijn 25 cl truffelolie 4// m zonnebloemolie,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade van wortel,gerookte paling en mierikswortelcreme

Ook als amuse te gbruiken.......

INGREDIENTEN

2-3 wortelen,zout,peper,teel.lichtbruine basterd,kg.ger.paling,3 eetl., arachide-olie,2 verse koreandertakjes,3 eetl.room,mierikswortelsaus, ringen van 1 lente-ui.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2014
  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Salade (cocktail) met asperges, gerookte kip en mango

Dit is een gerecht wat je op meerdere manieren kunt presenteren. In de vorm van een salade (4 personen) of cocktail (8 personen) als voorgerecht. Maar ook lekker als lunchgerecht of in een klein glaasje als amuse of op een buffet. Het sausje smaakt werkelijk zooo lekker en maakt het geheel NOG lekkerder dan dat het al is. Als je het geproefd hebt zul je dat zeker beamen. Een verse mango is natuurlijk het lekkerste maar mango uit blik smaakt hier ook prima bij.

INGREDIENTEN

Voor de salade:, - 500 gram (witte) asperges (ongeveer 10 stuks), - 250 gram gerookte kipfilet, - 1 verse mango (of 1 blikje), - zakje gemengde sla (75 gram), - handvol bieslook, , Voor het sausje:, - 2 el mango chutney, - 2 el asperge edik (of droge witte wijn), - 1 el Cognac of Vieux, - 200 gram crème fraiche, - peper en zout, - een paar druppels Tabasco

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2015
  • Regionaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade van Zeeduivel met vleesjus en jonge spinazie

Jean-Claudee Rigollet heeft hier met dit koude voorgerecht iets uit de grote kooktraditie van de Franse Tourraine gekozen. Het is een licht voorgerecht dat als amuse gueule ? uitstekend geschikt is om de eetlust op te wekken aan het begin van een uitgebreid diner.

INGREDIENTEN

1 zeeduivel gefileerd 500 gram jonge verse spinazie 1 tomaat beetje bieslook ca. 15 gram boter 3 el vinaigrette 1 scheut sherry 2 el vleesjus zout en peper naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

tonijntartaar

Heerlijke amuse voor 4 personen of als salade bij de borrel

INGREDIENTEN

100 g verse tonijn, 1 el mayonaise, 1/2 tl wasabipasta (heeft mierikswortelsmaak)1/2 lente ui fijngesneden, 1/2 el limoensap, 1 el fijngesneden koriander, 4 blaadjes koriander, zout, 4 grote ribbelchips

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Hollandse garnalensalade

Amuse

INGREDIENTEN

200 gr. gepelde Hollandse garnalen, 1? citroen, ? dl. slagroom, 6 el. tomatenketchup, 6 el. mayonaise, 2 el. whisky, paar druppels tabasco, zout, peper, 100 gr. gemengde salade, 4 el. fijngeknipte bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  •  
  •  10-20 min.

griekse garnalencocktail

Amuse

INGREDIENTEN

2 tomaten - 150 gr. feta - 50 gr. zwarte olijven zonder pit - 150 gr. gepelde Hollandse garnalen - 75 gr. gemengde salade - 4 el. citroensap - 1 el. mosterd - 1 mespunt suiker - ? tl. tijm - 1 el. fijngehakte peterselie - 12 el. olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Grieks
  •  10-20 min.

Car?bische garnalensalade

Amuse

INGREDIENTEN

4 schijven ananas (vers of uit blik), 1 kleine rode peper, 24 gepelde gekookte gamba?s, gemengde salade, 4 el. zoetzure chilisaus, 2 el. tomatenketchup, 4 el. mayonaise

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  •  
  •  10-20 min.

Catalaanse garnalensalade

Amuse

INGREDIENTEN

100 gr. gemengde salade - 20 gepelde rauwe gamba?s - 2 fijngehakte teentjes knoflook - 2 el. olijfolie - 3 el. citroensap - ? tl. suiker - ? el. fijngehakte citroenmelisse - ? el. fijngehakte peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Meze/Tapas: Auberginerolletjes van de grill met feta

Deze kwam ik tegen en o, la, la dit is een lekker Grieks hapje ! Maak op de barbecue buiten klaar, maar binnen met een grillpan kan ook. Pure Griekse smaken deze borrelhapjes of Griekse tapas. Ook leuk om neer te zetten als amuse als je Grieks wilt gaan tafelen. Niet lastig om te maken en hiermee scoor je geweldig. Je kan er ook een Grieks hapjes-plateau mee maken (Meze). Knoflookgarnalen, calamaris, dolma`s, spinazieflapjes, Griekse salade, Kalamata olijven, Gegrilde courgette in knoflook-tomatensaus en wat je verder lekker vind.

INGREDIENTEN

2 grote verse aubergines, Griekse olijfolie (AH excellent), Zeezout, 200 g romige feta, verkruimeld, 30 g verse munt, Geraspte schil van 1 citroen (zest), 2 el citroensap, vers geperst, 2 tenen knoflook, gehakt, 1 verse rode chilipeper, zonder zaadjes, gehakt, 1 el extra olijfolie, extra vierge

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2013
  • Grieks
  •  20-30 min.

Indiase garnalensalade

Amuse

INGREDIENTEN

1 papaja - 24 gepelde gekookte gamba?s - 4 el. zure room - gemengde salade - 4 el. mayonaise - ? el. kerriepoeder - 1 el. limoensap - 1 el. mangolikeur

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Toscaanse garnalensalade

Amuse

INGREDIENTEN

6 gedroogde tomaten op olie - 200 gr. kreeftgarnalen - 75 gr. gemengde salade - 4 el. mayonaise - ? dl. tomatensap - ? tl. Italiaanse keukenkruiden - verse kruiden (b.v. basilicum - peterselie - majoraan) - 2 tomaten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Aardappelsalade met kwarteleitjes

Amuse, 10 st.

INGREDIENTEN

2 grote aardappelen, zout, peper, 2-3 el creme fraiche, 1 tl mosterd, 1/2 - 1 el mayonaise, 1-2 el fijngesneden bieslook, 5 kwarteleitjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Bonbons van gemarineerde ossenhaas, met aardappelsalade, parmezaan, notensla en balsamico-vinaigrette

Dit culinaire gerecht van de top kok Erik van Loo is makkelijk voor te bereiden, de ingredienten zijn redelijk goed verkrijgbaar en het is lekker (staat in het kookboek ;-p)! Het kan als amuse gebruikt worden waarbij je per persoon 1 stuks serveert of als hoofdgerecht waarbij je p.p. 4 stuks serveert. Ik heb het zelf nog niet gemaakt, maar ik ben mijn kookboeken aan het opruimen (enkele recepten digitaliseren) en deze wil ik altijd nog een keer maken omdat hij er zo lekker uit ziet, als iemand hem gemaakt heeft ben ik dan ook zeer benieuwd naar het resultaat.

INGREDIENTEN

Voor de vinaigrette:, 150 ml balsamico azijn (20 jaar oud|), 150 ml rode port, 50 ml rode wijn, 50 gr sjalot, gesnippert, 350 ml druivenpit olie, 100 ml olijfolie, , Voor de aardappelsalade:, 3 grote aardappels, ongeschild (Nicola of Raga), paar takjes tijm, 1 tl kummel, 100 gr mager gerookt spek, uitgebakken, 1/4 bosje bieslook, crème fraîche, mayonaise, citroenazijn, mosterd, room, , Voor de bonbons:, 300 gr ossenhaas, in zeer dunne plakken gesneden, , Voor het garneren:, 16 plakken pancetta, krokant gebakken, notensla, Parmezaanse kaas, pijnboompitten,

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2015
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.

Bonbons van Rosbief gevuld met aardappelsalade

Voor een voorgerecht zijn 2 bolletjes genoeg voor een amuse 1 Ik heb me niet helemaal aan het recept gehouden naar eigen smaak eigen inbreng.

INGREDIENTEN

2 plakjes rosbief per bolletje, 5 grote aardappelen ( blijft er aardappel salade over is ook zo erg lekker), Paar takjes tijm, 1 thelepel kummel, voor onder ieder bolletje een plakje mager gerookt spek uitgebakken, 100 gram mager gerookt spek uitgebakken voor door de aardappelsalade, klein bosje bieslook, Crème Fraîche, Mayonaise, Citroen azijn, Mosterd, Rucola, parmezaanse kaas, pijnboompitten, Balsamico creme, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op30-07-2014
  • Voorgerecht
  •  

Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven

Dit lekkere hapje mocht ik onlangs proeven bij onze plaatselijke supermarkt. Ik was meteen verkocht zo fris en lekker vond ik het Ik heb meteen de nodige ingrediënten meegenomen en gelijk even langs mijn "eigen" adresje gegaan want asperges koop ik veel liever rechtstreeks van de teler. Zo uit de grond, dezelfde dag op je bord, verser kan niet `s Avonds stond bij ons dit heerlijke gerecht op tafel. Je kunt het serveren als salade maar ook als cocktail en zelfs als amuse in mooie kleine glaasjes.

INGREDIENTEN

- 1 kg. (witte) asperges, - 200 gr. gerookte kipfilet, - 2 sinaasappels, - 20 witte druiven (zonder pit), - 4 eetl. mayonaise, - 6 eetl. room (slagroom/kookroom), - 1 theel. gembersiroop, - enkele druppels citroensap, - 1 zakje rucola.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Crevettes a l?Italienne

Gamba?s op z?n Italiaans- als een prettige amuse.

INGREDIENTEN

, 8 ongekookte niet gepelde gamba?s, 4 dunne plakjes gerookt spek of cerrano ham, 1 dessertlepel maizena of allesbinder, 2 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas, het sap van een citroen, , Voor de salade:, 100 gram rucola of roquette, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico-azijn, 1 theelepel vloeibare honing, zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Eiersalade met gamba?s

Amuse

INGREDIENTEN

4 gamba?s - olijfolie - 2 eieren, hardgekookt - 1 sjalotje - 2 el. creme fraiche - 2 el. mayonaise - peper - zout - 2 el. zalmforeleitjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  •  
  •  10-20 min.

Cocktail van laagjes makreel-salade en radicchio,

Deze salade kunt u ook als amuse of tussen¬gerechtje maken. Schep de salade dan bijvoorbeeld op por¬seleinen soeplepels.

INGREDIENTEN

2 gerookte makrelen, 4 lente-uitjes, fijngesneden, 3 el zure room, rasp en sap van 2 limoenen, een snufje cayen¬nepeper peper en zout uit de molen, ½ krop radicchio, in dunne reepjes, 1 limoen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Escargotkroketje op gemengde sla

Amuse

INGREDIENTEN

1 middelgroot blik escargots, Kruidenboter: 250 gr. boter - 1 bosje peterselie - sap van 1/2 citroen - peper - zout - nootmuskaat - 2 teentjes knoflook - dragon, Paneren: 2 eiwitten - paneermeel, Salade: gemengde salade - 1 el. witte wijnazijn - 3 el. olijfoli - peper - zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Proeverijtje van vis

Lekker klein hapje te serveren als amuse of klein voorgerecht

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn, 1 klein pakje monchou, 1 augurk, , 1 plak gerookte zalm filet, 1 grote gekookte aardappel (vast kokend), Mayonaise, Creme fraiche, Bieslook, , 1 hard gekookt ei, mayonaise, kerrie poeder, paprika poeder, zout peper, worchestershire saus, mosterd, 4 coquiles (of meer maar dan kleintjes), , 1 blijkje rode zalm, cocktail saus

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2008
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.

Eendenborst met kruidensalade

Amuse de bouche

INGREDIENTEN

Blaadjes koriander, blaadjes basiclicum, bieslook, olijfolie, limoensap, 100 g gerookte eendenborst, pesto

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Aardappelsalade met pastrami

EEN ECHTE AMUSE.

INGREDIENTEN

200 g gekookte aardappel, 1 dl creme fraiche, 50 g mayonaise, 30 g bieslook, gesnipperd, 4 plakjes pastrami, 4 sprietjes bieslook, peper en zout, , , , , , , Bereiding, , , , , , , , , , Reactie(s) Geef uw Reactie, Er zijn geen Reacties gevonden, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

zaterdag avond snacks deel 13

Weer 5 lekkere hapjes die niet al te bewerkelijk zijn. aantal stuks en personen is een richtlijn en dus naar je wensen aan te passen. en met een beetje creativiteit ook om te toveren in een amuse , tapas of voorgerechtje.

INGREDIENTEN

Oosterse tonijn salade:, 4 sneetjes duits brood ( oberlander of zo AH ), 1 bakje Philadelphia naturel, 1 blikje tonijn op water uitgelekt en geprakt, 2 tl wasabi pasta, 1 el citroensap, 1 bakje zeewiersalade, peper en grof zeezout, , mini zalm tosti :, 100 gram gerookte zalm, 1 bakje paturain zacht, 1 blikje mandarijntjes, 2 el gezouten boter, 4 sneden casino brood wit zonder korst, , gegratineerde mosselen :, dit is meer een tapas, maar als borrelhapje kom je wel verassend uit de hoek als je dit neerzet., , 1 kilo mosselen, 200 gram zachte roomboter ongezouten, 1 zakje slakkenboter kruiden, 2 el geraspte parmesan, 1 zakje panko paneermeel, , opgepimpte pate:, blijft 1 van me favorieten, alsof je foi grass eet maar dan volledig nep., 200 gram champignon pate, 2 el kookroom, 1 el cognac, peper zout, snack cups ( die harde ), wat frambozen jam voor garnering, , sticky bacon sausage :, 4 verse knakworsten, 4 plakjes bacon of ontbijtspek of pancetta, je favoriete BBQ saus ( ik heb Kentucky whisky van een bepaald merk gebruikt ), kerrie poeder, , , , , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2016
  • Fusion
  •  30-60 min.

Toscaans Soesje

Hartige amuse van soesjes met parmaham

INGREDIENTEN

*6 soesjes (kant-en-klaar, banketbakker), voor de boter:, 2 gedroogde tomaten in olie, 50 g roomboter, 4 plakken parmaham, 12 groene asperges,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Zalm

INGREDIENTEN

1 pakje gerookte zalm, rode ui, bakje kreeft of krabsalade, 1 appel, bieslook, 4 kerstomaatjes, citroensap

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Buideltjes met wilde spinazie

Amuse

INGREDIENTEN

200 gr. wilde spinazie - 160 gr. gorgonzola - 50 gr. pijnboompitjes - 4 loempiavellen - peper - zout - 8 stukjes slagertouw van ca. 10 cm. - frituurolie - gemengde sla

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-12-1999
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Javaanse garnalensalade

Amuse

INGREDIENTEN

100 gr. ijsbergsla - 2 lente-uitjes - 50 gr. tauge - 200 gr. gepelde kreeftgarnalen - 4 el. mayonaise - ? el. sambal oelek - 2 el. limoensap - 1 el. gembersiroop - 2 el. fijngeknipte bieslook - 8 sprietjes bieslook - 1 limoen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top