1. Home
  2. Recepten
  3. Salade
  4. Salade
Allerlei soorten salades op Smulweb

Een salade is een graag geziene gast op tafel. Waarom? Misschien omdat je geen ster in de keuken hoeft te zijn om toch iets lekkers op tafel te zetten. Of omdat het weinig werk vereist en er eindeloos mee gevarieerd kan worden. Dat is één ding wat zeker is: keuze genoeg! Om je een beetje op weg te helpen vind je op deze overzichtspagina de lekkerste soorten salades. Wat dacht je van een salade met kaas, een salade met vis, -vlees of -pasta? Ook vind je hier de populairste salades van Smulweb en saladerecepten uit vakantielanden, zoals een Griekse salade of een Caesar salad. Natuurlijk mag de dressing niet vergeten worden en - oh ja- een goed glas witte wijn!

Bijgerecht Meer Bijgerecht recepten »
Pastasalade Meer Pastasalade recepten »
Salade kaas Meer Salade kaas recepten »
Salade vlees Meer Salade vlees recepten »
Salade vis Meer Salade vis recepten »
Vakantiesalades Meer Vakantiesalades recepten »
Populair Meer Populair recepten »
Dressing Meer Dressing recepten »
Suggesties kookboeken

Deze Griekse pasta kritharaki (in het Italiaans bekend als orzo of rissoni) ziet eruit als rijst maar is toch echt wel een pastasoort. Je kunt de pasta  het beste in de ovenschaal garen in het vocht van de saus. De saus maak je wel van te voren gewoon op het fornuis. De laatste 10 minuten doe je de geraspte feta en een paar takjes tijm erover. Dit is misschien geen originele authentieke versie maar zeker net zo lekker en de moeite van het proberen waard N.B.: Bij gebrek aan de originele pasta kun je ook bv. elleboogjes of andere (korte) pasta gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Laab of larb is een heerlijk gerecht uit Laos & Thailand. Het is een salade met knapperig gebakken kippengehakt, veel groentjes, kruiden & een frisse dressing. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een dergelijke salade smaakt ons altijd uitstekend bij een Oosterse maaltijd. Vandaar dat ik deze knapperige komkommer-taugésalade maakt bij de Zoet  Pittige Indische Stoofschotel. https://www.smulweb.nl/recepten/1477861/Zoet-pittige-indische-stoofschotel-   …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

De aardappel is zo veeldzijdig dat je 'm met zowat alle andere producten kan combineren. Dit recept van gevulde aardappel met Noordzeegarnalen. Een echte aanrader! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Als je even snel een aardappelsalade wilt maken en je moet het maar doen met de ingrediënten die je in huis hebt Koken met hindernissen dus. De keuze tussen knakworstje en een zakje krokante spekjes of geen vlees. Tja gewoon uitproberen dan maar en zo is dit recept ontstaan …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Gevonden op https://feelingfoodtoday.wordpress.com/moussaka-van-jamie-oliver/ …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Caesarsalade is en blijft toch wel een van mijn favoriete saladerecepten. Je ziet er ook ontzettend veel varianten van maar de meeste vind ik toch wel hoofdzakelijk zomerse gerechten. Dat is met deze salade dus juist eens een keertje helemaal anders en deze is zelfs prima geschikt voor de winter maar natuurlijk ook voor de lente, zomer en herfst. Je kunt hier dus met recht spreken van een 'all seasons'  salade …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze Mexicaans getinte salade is bedoeld als lunchsalade. Ik maakte de salade als hoofdgerecht en gebruikte de inhoud van het hele blijkje bonen en mais. Ik ben niet zo van die kleine restjes. Is als hoofdgerecht prima te doen met een kopje soep vooraf. Maar deze salade komt zeker nog eens op tafel als lunch. Eet je lekkere knapperige nacho's bij je lunch. Ik gebruikte al eens eerder nacho's, maar dan bij een hoofdgerecht. https://www.smulweb.nl/community/recepten/Keukensloofje47/nachoschotel Wij vonden dit een heerlijke frisse salade , maar we misten een beetje "pit ". Een volgende keer maak  ik een ander sausje met  crème ftaîche  wat mayonaise en Mexicaanse kruiden erdoor.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Deze arrabiata saus is van Janneke Philippi. Zij maakt de saus op haar manier met kerstomaatjes uit blik. Deze zoete pomodorini ( kerstomaatjes) zorgen voor een heerlijk tegenwicht voor de pit van de rode peper. Snel te maken en geserveerd met een salade zit je gegarandeerd binnen 25 minuten aan tafel te smullen van een fijn vegetarisch gerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een goed vullende maaltijdsalade met een zachte, romige smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is DE dressing voor een salade of om je Carpaccio zo te laten smaken als in een restaurant. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

4 eetlepels ceasardressing 4 eetlepels groene pesto 125 g demi creme fraiche 150 g kipfilet dungesneden 100 g rucola 4 soft tortillawraps 500 g tomaten in kleine stukjes 2 bolletjes mozzarella in kleine stukjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heel erg gemakkelijk. Een goede manier om mijn kinderen aan de spinazie te krijgen! En ik gebruik altijd wat overgebleven tomaten die niet vers genoeg meer zijn voor in de salade. …  Lees verder »

Lekker, slank, gezond, snel klaar en het smaakt heerlijk. Eigenlijk is dit recept met volkoren macaroni maar ik heb dit keer eens voor Fusilli pasta gekozen. De hoeveelheden zijn voor een dieet portie, ben je niet op dieet dan neem je meer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans
Populaire Salade kookboeken:
Top