1. Home
  2. Recepten
  3. Salade
  4. Salade
Allerlei soorten salades op Smulweb

Een salade is een graag geziene gast op tafel. Waarom? Misschien omdat je geen ster in de keuken hoeft te zijn om toch iets lekkers op tafel te zetten. Of omdat het weinig werk vereist en er eindeloos mee gevarieerd kan worden. Dat is één ding wat zeker is: keuze genoeg! Om je een beetje op weg te helpen vind je op deze overzichtspagina de lekkerste soorten salades. Wat dacht je van een salade met kaas, een salade met vis, -vlees of -pasta? Ook vind je hier de populairste salades van Smulweb en saladerecepten uit vakantielanden, zoals een Griekse salade of een Caesar salad. Natuurlijk mag de dressing niet vergeten worden en - oh ja- een goed glas witte wijn!

Bijgerecht Meer Bijgerecht recepten »
Pastasalade Meer Pastasalade recepten »
Salade kaas Meer Salade kaas recepten »
Salade vlees Meer Salade vlees recepten »
Salade vis Meer Salade vis recepten »
Vakantiesalades Meer Vakantiesalades recepten »
Populair Meer Populair recepten »
Dressing Meer Dressing recepten »
Suggesties kookboeken

Roedjak is een bijzondere fruitsalade uit de Indonesische keuken. Er gaat namelijk een zoet-zure, pittige dressing bij, op basis van palmsuiker, chilipepers en pinda's. Dus zoet fruit, met een hartige dressing. En lekker dat dat is! ~ Nancy van Batenburg, Culy Persoonlijk heb ik dit gerecht nu 2x gemaakt en ik kan inderdaad de mening van Nancy beamen, namelijk dat dit een erg lekkere fruitsalade is!    …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Salades zijn altijd gemakkelijk om te maken. Je kunt er letterlijk alles in doen om er toch een heerlijke en gezonde salade van te maken. Vandaag heb ik gekozen voor mijn favoriete fruitsalade, de tropische fruit salade geschikt is al ontbijt, lunch, tussendoortje of als dessert.  Deze tropische vruchten salade is een zelf bedachte salade die een enorme bijdrage biedt aan je algehele gezondheid. In de periode dat mijn interesse voor tropisch fruit steeg en ik nog bij mijn ouderds woonde, bereidde ik graag heerlijke gerechten. Het klinkt cliché om te zeggen dat ze er geen genoeg van konden krijgen, maar dit is echt zo!!  Alle tropische vruchten die voorbij komen in mijn blogs koop ik bij www.fruituitzuid.nl Deze webshop is het goedkoopste platform voor tropisch fruit en naar mijn mening de beste.   Als je geintereseerd bent in het kokkerellen met tropisch fruit, bekijk dan ook eens mijn andere blogs!    …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Geen zin in een gewone  salade van de Little Gem. Een zoektocht voor Little Gem bracht mij in Paulines keuken Haar recept voor gegrilde Little Gem heb ik gebruikt en het was  echt eens iets anders en erg lekker. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Ik liep door de jumbo en dacht, ik ga wat salades maken. Kocht het een en ander en deed mijn best …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Ik zag ze liggen bij de zeer, zeer goed geoutilleerde Jumbo in Oirschot. Nieuwsgierig als ik ben natuurlijk meegenomen  ( en betaald  ) Op internet gezocht waarvoor je deze eieren allemaal kunt gebruiken.  door Sharon van Lokhorst Gerookt, hoe dan? Je hebt witte eieren, bruine eieren en gerookte eieren. Gerookte eieren? Jawel, in Australië waar het idee van gerookte eieren vandaan komt, is het een enorme hit. En nu kun je deze bijzondere lekkere Smoked Eggs ook bij de Jumbo kopen. Gerookt, hoe dan? Smoked Eggs zijn eieren die koud in de schaal worden gerookt, waarbij de schaal de geur en smaak van de rook aanneemt. Doordat de tijd, temperatuur, luchtvochtigheid en het rookvolume nauwkeurig op elkaar worden afgestemd, ontstaat een rokerig aroma en een volle, maar subtiele smaak. Een Smoked Egg is een vers en dus nog rauw ei, en je kunt deze eieren gebruiken zoals je gewone eieren gebruikt.Je kunt ze koken, bakken, pocheren of verwerken in een mayonaise, hollandaise saus of quiche. Je gerecht krijgt direct een vollere smaak. Of geef een verrassend lekkere twist aan je recept, bijvoorbeeld door Smoked Eggs te gebruiken in een Pavlova.   Naast de heerlijke, verfijnde smaakt heeft het ei ook andere voordelen. Zo is de houdbaarheid van Smoked Eggs veel langer dan een gewoon ei, zodat verspilling kan worden tegengegaan. Onderzoek in Australië heeft aangetoond dat een gerookt ei na achttien weken bij een temperatuur van 21 graden Celsius vrijwel geen bacteriën bevat, terwijl een vers ei 21 miljoen bacteriën bevat. Bovendien wordt tijdens het roken van de eieren geen water gebruikt, waardoor de milieu-impact eveneens minimaal is.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Voedingswaarde p.p.Energie330 kcalKoolhydraten12 gEiwit20 gVet Waarvan verzadigd16 g 3 gVezels5 gZout3,7 g …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Dit gerecht is om je vingers bij op te eten. De pindasaus maak je zelf en is licht-pittig. Dat maakt dit gerecht, geïnspireerd op de Indonesische keuken, een topper! Het is een super makkelijk recept. Ik heb er zelf nog enkele ingrediënten aan toegevoegd om een beetje een extra Indonesische touch te geven, maar als je het simpel wilt houden kun je ze natuurlijk ook weglaten. TIP: Lekker voor erbij is deze Thaise-komkommersalade-fris-en-pittig …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Ik heb voor deze salade boterbonen (gele sperziebonen) gebruikt uit een pot, want de verse boterbonen zijn er helaas nog niet. In plaats van boterbonen zijn voogekookte  sperziebonen een heel goed alternatief. De bonen moeten wat langer in de dressing marineren.Dan komen de overige ingrediënten erbij. Heerlijke salade. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Lekker recept uit de Boodschappen. Deze maak ik zeker vaker :p …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Een goed vullende maaltijdsalade met een zachte, romige smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is DE dressing voor een salade of om je Carpaccio zo te laten smaken als in een restaurant. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

4 eetlepels ceasardressing 4 eetlepels groene pesto 125 g demi creme fraiche 150 g kipfilet dungesneden 100 g rucola 4 soft tortillawraps 500 g tomaten in kleine stukjes 2 bolletjes mozzarella in kleine stukjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heel erg gemakkelijk. Een goede manier om mijn kinderen aan de spinazie te krijgen! En ik gebruik altijd wat overgebleven tomaten die niet vers genoeg meer zijn voor in de salade. …  Lees verder »

Lekker, slank, gezond, snel klaar en het smaakt heerlijk. Eigenlijk is dit recept met volkoren macaroni maar ik heb dit keer eens voor Fusilli pasta gekozen. De hoeveelheden zijn voor een dieet portie, ben je niet op dieet dan neem je meer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Heeeeeeeele lekkere salade, die ik geproeft heb in de supermarkt en gelijk gemaakt, voor bij een BBQ. …  Lees verder »

Populaire Salade kookboeken:
Top