Mosselen met kerrie en saffraan
4 kg mosselen * 2 uien * 1 groene selder * 3 dl room * 1 dopje saffraan * 1 eetlepel kerriepoeder * tijm * laurier * peper * zout
Laat de mosselen met de grof gesneden groenten, tijm, laurier en peper op een hevig vuur openkoken. Zeef het kookvocht. Laat het tot de helft inkoken met room. Voeg er de kerrie en de saffraan bij. Breng de saus eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-04-2001Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto Met Kip En Broccoli
Smakelijke risotto met kipfilet, broccoli, prei, tomaat en kaas.
250 gram kipfilet, 1 ui, 1 dunne prei, 300 gram broccoli, 2 tomaten, 25 gram boter, 2 el olijfolie, 300 gram risottorijst, 1 mespuntje saffraan, 7 dl kippenbouillon, z p, 200 gram geraspte belegen goudse kaas
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-03-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Aardappelpuree Met Saffraan
Lekker met gestoofde vis
Zie ingrediknten bij basisrecept aardappelpuree 2 envelopjes saffraan, 1 visbouillontablet, verse dille
- Frans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-08-1999Frans Bijgerecht20-30 min.
Aardpeerroomsoep met saffraan
* Koemelk-/lactosevrij: Gebruik een soja- rijst-, amandel- of haverroom naar keuze.
1 ui, in stukjes gesneden, ½ knolselderij, geschild en in stukken gesneden, 500 gr. aardperen, schoongeboend en in stukken gesneden, 1 teentje knoflook, 3 draadjes saffraan, 1 ½ l. water, , Kruiden- of groentebouillonblokje, Zout en peper, Slagroom*, Olijfolie,
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-02-2013Voorgerecht20-30 min.
Rijstpap met saffraan
Dit gerecht is gemaakt met een K Cook van kenwood
900 ml melk, ½ potje saffraan poeder, 1 vanille stokje, 150gr dessertrijst, 55gr bruine suiker,
- Europees
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-01-2016Europees30-60 min.
paprikaroomsoepje met saffraan
Fluweelzacht paprikaroomsoepje met saffraan.
1 grote ui 1 wit van prei 4 oranje paprika?s 1.2 l gevogeltebouillon 1 dl room 20 gr boter bloem 1 gr saffraan 1 tomaat 10 gr kervel
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-03-2001Nederlands20-30 min.
Aardappelomelet met saffraan
Tortilla espa?ola de azafran
- melk, - 1 gr saffraan, - 35 gr boter, - 5 el olijfolie, - 1 middelgrote ui, - 3 eieren, - 3 eiwitten, - 500 gr voorgekookte aardappelschijfjes, - zout, versgemalen zwarte peper,
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-09-2002Spaans10-20 min.
Vissoep Met Saffraan
Vissoep met saffraan
1 kg mosselen, , 250 gr. kabeljauwfilet, , 1 gesneden prei, , ? winterwortel, , 1 st gesnipperde ui, , halve bos peterselie, , 2 el olijfolie, , 1 teentje knoflook, , 1 dl witte wijn, , 1 laurierblaadje, , 10 draadjes saffraan, , 1,3 dl room, , zout/peper,
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-10-200030-60 min.
Kippefilets met saffraan.
2 kippefilets, 1 sjalot, 2 l witte wijn, 1 dl room, 1/2 blokje kippebouillon, 25 gr boter, saffraan, 1 el gehakte bieslook, peper en zout.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-10-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Visstoofpotje met saffraan
Erg makkelijke en lekkere vismaaltijd
2 el olijfolie, 1 rode paprika in stukjes, 1 envelopje saffraan, 1 blik tomatenblokjes, 150 gram witwisfilet in stukken, 150 gram zalm in stukken, peper en zout, 1 el amandelschaafsel,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-06-2012Hoofdgerecht10-20 min.
Courgettesoep met saffraan
Soep/voorgerecht voor 4 personen ; per portie 173 kcal/722 kJ; Een lichter en makkelijker te verteren voorgerecht is moeilijk te vinden. De energetische dichtheid (hoeveelheid calorieen per volume) is zeer laag, waardoor u snel verzadigd bent. De melk maakt de soep nog smeuiger en levert de nodige calcium...
800 g diepvriescourgettes, 250 g uien, 300 g gepelde tomaten, 1 l ingekookte gevogeltefond, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, 200 ml magere melk, 1 buisje saffraan, 2 eetlepels gehakte peterselie, zout, peper,
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2003Slanke keuken20-30 min.
Visstoofpotje met saffraan
2 eetlepels olijfolie, 1 rode paprika, in stukjes, 1 envelopje saffraan, 1 blik tomatenblokjes 400 gram, 300 gram witvisfliet in stukken, peper en zout, 1 eetlepel amandelschaafsel
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-07-201120-30 min.
- Eigen recept
Saffraan Mosterdsoep
Een kruidige soep
2 sjalotjes, 55 g boter, 1 envelopje saffraan, 2 el fijne Dijon mosterd, 1 el grove mosterd, 40 g bloem, 1 liter vlees of groentefond, dl droge witte wijn, 150 g Apetina® plak, verse bieslook
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-05-2014Goedkoop en snel10-20 min.
Courgettesoep met saffraan
Heerlijk apart
800 gr. courgettes, 2 uien, 2 gepelde tomaten (of 3 soeplepels tomatenstukjes), 4 dl kippebouillon, boter of olijfolie, 1 doosje saffraan, 2 eetlepels gehakte bieslook of peterselie, 15 cl room, peper en zout,
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-02-2002Belgisch30-60 min.
AARDAPPELOMELET MET SAFFRAAN
GEWOON HEEL ERG LEKKER!!ALS LUNCHEGERECHT OF ALS TAPA VOOR 20-30 PORTIES.
Melk 1 gram saffraan 35 g boter 5 el olijfolie 500 g voorgekookte aardappelschijfjes 1 gesnipperde middelgrote ui 3 eieren 3 eiwitten zout peper.
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-11-2004Spaans20-30 min.
Mosterdsoep met saffraan
Soep; 10 personen van "vifke"
30 gr boter, 45 gr bloem, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 25 cc zonnebloemolie, 1 1/4 liter kip of vis bouillon, 6 mg saffraan, 125 cc room, 75 gr fijne franse mosterd, 75 gr moutarde de meaux, 250 cc droge witte wijn.,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-12-2002Belgisch20-30 min.
Saffraan broodjes
De saffraan is de smaakmaker in deze broodjes. De cranberry's zorgen voor een zoetje.
250 ml volle melk, 7 g gedroogde gist, 0.05 g saffraan (zakje), 100 g fijne kristalsuiker, 500 g tarwebloem, 2 tl zout, 2 middelgrote eieren, 50 g ongezouten boter (of margarine), 150 g gedroogde cranberry's, 1 el kraanwater
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-02-2018Belgisch60-120 min.
Saffraan kip
* 8 biologische kippendrumsticks (afhankelijk van hoe groot ze zijn, 1 à 2 per persoon), * 1 eetlepel olijfolie, * 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt, * 4 rijpe tomaten of een blikje gepelde tomaatjes, * 4 gedroogde chilipepers, * wat gedroogde oregano, * een flinke pluk saffraan, * een scheutje witte wijn, * 2 eetlepels kappertjes ( gezouten kappertjes even ontzouten in wat water), * versgehakte platte peterselie
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-09-2009Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
Mosterdsoep met saffraan
30 gr boter, 45 gr bloem, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 25 cc zonnebloemolie, 1 1/4 liter kip of vis bouillon, 6 mg saffraan, 125 cc room, 75 gr fijne franse mosterd, 75 gr moutarde de meaux, 250 cc droge witte wijn
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-02-200530-60 min.
Mosterdsoep met saffraan
30 gr boter, , 45 gr bloem, , 2 sjalotjes, , 1 teentje knoflook, , 25 cc zonnebloemolie, , 1 1/4 liter kip of vis bouillon, , 6 mg saffraan, , 125 cc room, , 75 gr fijne franse mosterd, , 75 gr moutarde de meaux, , 250 cc droge witte wijn.
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-01-2003Belgisch0-10 min.
- Eigen recept
saffraan mossels
Niet ingewikkeld feestelijk gerecht
2 kg. mosselen, 100 gr. ui, 3 glazen witte wijn, 1 zakje saffraan, 1 takje peterselie, 1 takje tijm, 2 eetl. olijfolie, 1/2 laurierblad, peper
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-12-200810-20 min.
PANNENKOEKEN MET SAFFRAAN
(uit Zweden)
5 eieren,3 dl creme fraiche,2 dl room,1/2 theelepel zout,2 eetlepels suiker,snufje gemalen saffraan,2 dl rijst,rozijnen,zoete amandelen
- Scandinavisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-03-2002Scandinavisch30-60 min.
Vissoep Met Saffraan
1 kg mosselen, , 250 gr. kabeljauwfilet, , 1 gesneden prei, , ? winterwortel, , 1 st gesnipperde ui, , halve bos peterselie, , 2 el olijfolie, , 1 teentje knoflook, , 1 dl witte wijn, , 1 laurierblaadje, , 10 draadjes saffraan, , 1,3 dl room, , zout/peper
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-02-2000Frans20-30 min.
Vissoep met saffraan
"Suquet de peix", een heerlijke aromatische vissoep uit Catalonie.
8 el droge witte wijn - 12 middelgrote Spaanse mosselen, goed schoongemaakt (zie mijn artikel) - 225 gr heek of jonge kabeljauwfilets - 225 gr zeeduivel - 110 gr grote garnalen, ongepeld - 110 gr kammosselen (St-Jacobsschelpen), doormidden gesneden - zout en versgemalen peper - enkele draadjes saffraan, verkruimeld - 1 1/5 tl verse of 1/4 tl gedroogde tijm - 1 blaadje laurier - 2 teentjes knoflook, fijngeprakt - 2 el citroensap, Voor de visbouillon : 1 middelgrote ui - 1 wijting van ongeveer 350 gr, schoongemaakt - enkele takjes peterselie - 1 wortel, schoongemaakt - 1/2 stengel bleekselderij - 1 kleine prei, goed gewassen - 3 grote sjalotten - 1 blaadje laurier - zout - 6 peperkorrels - 2 1/2 dl vocht van venusschelpen - 1,6 liter water, Voor de afwerking : 2 el olijfolie - 10 boterhammen, 5 mm dik, van een langwerpig brood - 1 kleine ui, in ringen - 110 gr prei in fijne julienne gesneden - 1 teentje knoflook fijngehakt - 350 gr tomaten, ontveld, van zaad ontdaan en fijngehakt - 1 el peterselie, fijngehakt
- Spaans
- > 120 min.
- Geplaatst op17-06-2000Spaans> 120 min.
Kippilaf met saffraan
Recept van Nigella Lawson
500 gr kipfilet in stukjes; 2 dl Griekse yoghurt; sap van halve citroen; snufje kaneel; 1/2 theel saffraandraadjes; 1 ltr kippenbouillon; 15 gr boter; 2 eetl arachideolie; 500 gr basmatirijst; 3 kardemompitten, gekneusd; geraspte schil en sap van 1 citroen; 50 gr cashewnoten; 50 gr amandelschaafsel; 25 gr pijnboompitten; 4 eetl gepelde pistachenoten; bosje verse peterselie, gehakt.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-02-2005Hoofdgerecht30-60 min.
Mosselen met saffraan
, ? 500 gram gekookte mosselen, ? twee eetlepels bloem, ? acht draadjes saffraan, ? een ui, ? vier eetlepels zonnebloemolie, ? twee tenen knoflook uit de knijper, ? 15 cl Westmalle Trappist tripel (flesje van 30 cl), ? vier eetlepels creme fraiche, ? twee eetlepels fijngehakte peterselie, ? peper uit de molen en zout naar smaak
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-08-2001Belgisch20-30 min.
Saffraan aïoli
Mooie saus voor bij gegrilde zalmfilet van de BBQ met gegrilde groene asperges en een rijstsalade
8 saffraandraadjes 1el heet water 4 el mayonaise 1 teen geperste knoflook. citroensap en zout en peper uit de molen.
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-07-2019Internationaal0-10 min.
Lamsstoofschotel met saffraan
EEN GERECHT DAT ZEER GESCHIKT IS VOOR DE TAJINE
800 gram lamsvlees van de schouder., 3 uien, 3 teentjes knoflook, 4 tomaten, 4 eetlepels arachideolie, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 dopje saffraanpoeder, 1 zakje saffraandraadjes, 1 eetlepel tomatenpuree, zout en peper, , , ,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-07-2004Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
Saffraan eieren
Lekker en niet te moeilijk om te maken. Voor de liefhebbers van indiaans aan te raden.
6 dl kippebouillon., flinke snuf saffraandraadjes., 50 gr boter., 1 ui fijngesneden, 1 teentje knoflook geperst., 1 kaneelstokje., 6 groene kardemonpeulen., 1 laurierblad., 50 gr rozijnen., 8 gekookte eieren.
- Indiaas
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-06-2004Indiaas10-20 min.
mosselsoep met saffraan
Overheerlijke soep met stokbrood en kruidenboter serveren slechts 220 KKal.p.p.
, 1 kg verse mosselen el = eetlepel, 2 dl droge witte wijn, 2 el olijfolie, 1 ui, fijngesneden, 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in dunne ringen, 2 wortels, in kleine blokjes, 2 venkelknollen, in kleine blokjes, 6 tomaten, ontveld, in kleine blokjes, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 2 takjes peterselie, 8 dl visbouillon, van tablet, 20 saffraandraadjes, zout, peper, 1 ? dl creme fraiche of koksroom, 2-3 el fijngesneden peterselie,
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-02-2002Spaans30-60 min.
Kippefilets met saffraan
Boter 25 gram, gevogeltebouillon 0,50 blokjes, fijngehakte bieslook 1 soeplepels, slagroom 1 dl, sjalotten 1, peper en zout, saffraandraadjes, witte wijn 2 dl, borsten van kip 2,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-11-2004Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
Saffraan Mayonaise
Begeleidende saus,vol aroma gecombineerd met knoflook om mediterane{vis}gerechten accent te geven,ook mooi te combineren met zwarte olijftappenade en groene olijfolie
-4 el mayonaise van beste kwaliteit,liefst verse, -1 1/2 el warm water, -1/2 teen knoflook,geperst, -24 draadjes saffraan, -zeezout, -witte peper uit molen
- Mediterraan Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-02-2000Mediterraan Bijgerecht0-10 min.
Vissoep met saffraan
2 eetlepls olijfolie - 2 grote wortels, fijgehakt - 3 preien, dun gesneden en goed gewassen - 1 rode paprika, fijngehakt - 1 groene paprika, fijngehakt - 1 eetlepel Spaanse paprikapoeder - saffraandraadjes - 500 ml witte wijn - 750 ml visboullion - 400 gr. visfilet van een stevige witte vis - 400 gr. garnalen, gepeld en schoongemaakt - 400 gr. kleine inktvissen - 2 eetlepels peterselie, fijngehakt - 1 citroen, in partjes gesneden
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-05-2006Spaans30-60 min.
Lamsbout Met Saffraan
1kg. lamsbout, 1kg.aardappels,1 tl. saffraandraadjes, 1 dl.olijfolie,1 citroen,zout en peper
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-07-1999Afrikaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Aspergesoep met saffraan
8 asperges, 3 lente uitjes - fijngesneden, melk, zakje saffraandraadjes, 1/5 liter volle melk, 2 kippebouillonblokjes, 1/5 liter water, Zout en peper naar smaak evenals een beetje suiker (of stevia),
- Fusion Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-04-2009Fusion Voorgerecht10-20 min.
hindennootjes met saffraan.
4hindennootjes,2sinaasappelen,1mango,8snuifjes saffraan,1eetl.suiker,2eetl.balsamicoazijn,80gr boter en een klontje boter voor het bakken,p+z,tuinkers.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-11-2003Hoofdgerecht20-30 min.
Saffraan- & Maanzaadbolletjes
Een brood dat er prachtig uitziet door het saffraan en maanzaad maar ook snel op tafel staat. Gezien bij Life & Cooking.
Voor de saffraanbolletjes:, 1 envelopje saffraandraadjes, 180 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel zout, 1 ei, 0,5 eetlepel Bertolli olijfolie Classico, Voor de maanzaadbolletjes:, 180 gram zelfrijzend bakmeel, 1,5 eetlepel maanzaad, 1 theelepel zout, 1 ei, 3 eetlepels melk, 0,5 eetlepel Bertolli olijfolie Classico, ,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-03-2001Internationaal30-60 min.
Mierikswortelsoep met saffraan
100gr bacon in dunne plakjes,1el boter margarine,2sjalotjes fijngesneden,1teentje knoflook geperst,100gr wit van prei in ringen,50gr knolserderij in blokjes,50gr verse mierikswortel geraspt,200ml zoete witte (muskaat) wijn,600ml visbouillon (evt van tablet,2 eierendooiers,100ml slagroom,1tl saffraandraadjes,4 takjes kervel.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-10-2006Frans30-60 min.
Kippilaf met saffraan
Heerlijk eenpansgerecht.
500gr.kipfilet in blokjes, marinade:2dl Griekse of Turkse yoghurt,sap van een halve citroen,een kwart tl. kaneel.Een halve tl.saffraandraadjes,1ltr.kippenbouillon,15gr.boter,2-3 el. olie,500gr.basmatirijst,3-4 kardamompitten gekneusd,geraspte schil en sap van 1 citroen,50gr.cashewnoten,50gr.amandelschaafsel,25gr.pijnboompitten,3-4el pistachenootjes,bos peterselie fijngehakt.
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-02-2005Multi-cultureel Hoofdgerecht60-120 min.
Kippefilets Met Saffraan
2 kippeborsten, 1 sjalot, 2 dl witte wijn, 1 dl room, = blokje kippebouillon, 25 gr boter, enkele saffraandraden, 1 soeplepel gehakt bieslook, peper en zout,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-06-1999Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.