1. Home
  2. Recepten
  3. Saffraan

Saffraan recepten (2.550) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Risotto Met Kip En Broccoli

Smakelijke risotto met kipfilet, broccoli, prei, tomaat en kaas.

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet, 1 ui, 1 dunne prei, 300 gram broccoli, 2 tomaten, 25 gram boter, 2 el olijfolie, 300 gram risottorijst, 1 mespuntje saffraan, 7 dl kippenbouillon, z p, 200 gram geraspte belegen goudse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelpuree Met Saffraan

Lekker met gestoofde vis

INGREDIENTEN

Zie ingrediknten bij basisrecept aardappelpuree 2 envelopjes saffraan, 1 visbouillontablet, verse dille

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardpeerroomsoep met saffraan

* Koemelk-/lactosevrij: Gebruik een soja- rijst-, amandel- of haverroom naar keuze.

INGREDIENTEN

1 ui, in stukjes gesneden, ½ knolselderij, geschild en in stukken gesneden, 500 gr. aardperen, schoongeboend en in stukken gesneden, 1 teentje knoflook, 3 draadjes saffraan, 1 ½ l. water, , Kruiden- of groentebouillonblokje, Zout en peper, Slagroom*, Olijfolie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Rijstpap met saffraan

Dit gerecht is gemaakt met een K Cook van kenwood

INGREDIENTEN

900 ml melk, ½ potje saffraan poeder, 1 vanille stokje, 150gr dessertrijst, 55gr bruine suiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2016
  • Europees
  •  30-60 min.

paprikaroomsoepje met saffraan

Fluweelzacht paprikaroomsoepje met saffraan.

INGREDIENTEN

1 grote ui 1 wit van prei 4 oranje paprika?s 1.2 l gevogeltebouillon 1 dl room 20 gr boter bloem 1 gr saffraan 1 tomaat 10 gr kervel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Aardappelomelet met saffraan

Tortilla espa?ola de azafran

INGREDIENTEN

- melk, - 1 gr saffraan, - 35 gr boter, - 5 el olijfolie, - 1 middelgrote ui, - 3 eieren, - 3 eiwitten, - 500 gr voorgekookte aardappelschijfjes, - zout, versgemalen zwarte peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.

Vissoep Met Saffraan

Vissoep met saffraan

INGREDIENTEN

1 kg mosselen, , 250 gr. kabeljauwfilet, , 1 gesneden prei, , ? winterwortel, , 1 st gesnipperde ui, , halve bos peterselie, , 2 el olijfolie, , 1 teentje knoflook, , 1 dl witte wijn, , 1 laurierblaadje, , 10 draadjes saffraan, , 1,3 dl room, , zout/peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2000
  •  
  •  30-60 min.

Kippefilets met saffraan.

INGREDIENTEN

2 kippefilets, 1 sjalot, 2 l witte wijn, 1 dl room, 1/2 blokje kippebouillon, 25 gr boter, saffraan, 1 el gehakte bieslook, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Visstoofpotje met saffraan

Erg makkelijke en lekkere vismaaltijd

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 rode paprika in stukjes, 1 envelopje saffraan, 1 blik tomatenblokjes, 150 gram witwisfilet in stukken, 150 gram zalm in stukken, peper en zout, 1 el amandelschaafsel,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-2012
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Courgettesoep met saffraan

Soep/voorgerecht voor 4 personen ; per portie 173 kcal/722 kJ; Een lichter en makkelijker te verteren voorgerecht is moeilijk te vinden. De energetische dichtheid (hoeveelheid calorieen per volume) is zeer laag, waardoor u snel verzadigd bent. De melk maakt de soep nog smeuiger en levert de nodige calcium...

INGREDIENTEN

800 g diepvriescourgettes, 250 g uien, 300 g gepelde tomaten, 1 l ingekookte gevogeltefond, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, 200 ml magere melk, 1 buisje saffraan, 2 eetlepels gehakte peterselie, zout, peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Visstoofpotje met saffraan

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 1 rode paprika, in stukjes, 1 envelopje saffraan, 1 blik tomatenblokjes 400 gram, 300 gram witvisfliet in stukken, peper en zout, 1 eetlepel amandelschaafsel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2011
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Saffraan Mosterdsoep

Een kruidige soep

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 55 g boter, 1 envelopje saffraan, 2 el fijne Dijon mosterd, 1 el grove mosterd, 40 g bloem, 1 liter vlees of groentefond, dl droge witte wijn, 150 g Apetina® plak, verse bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2014
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Courgettesoep met saffraan

Heerlijk apart

INGREDIENTEN

800 gr. courgettes, 2 uien, 2 gepelde tomaten (of 3 soeplepels tomatenstukjes), 4 dl kippebouillon, boter of olijfolie, 1 doosje saffraan, 2 eetlepels gehakte bieslook of peterselie, 15 cl room, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

AARDAPPELOMELET MET SAFFRAAN

GEWOON HEEL ERG LEKKER!!ALS LUNCHEGERECHT OF ALS TAPA VOOR 20-30 PORTIES.

INGREDIENTEN

Melk 1 gram saffraan 35 g boter 5 el olijfolie 500 g voorgekookte aardappelschijfjes 1 gesnipperde middelgrote ui 3 eieren 3 eiwitten zout peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

Mosterdsoep met saffraan

Soep; 10 personen van "vifke"

INGREDIENTEN

30 gr boter, 45 gr bloem, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 25 cc zonnebloemolie, 1 1/4 liter kip of vis bouillon, 6 mg saffraan, 125 cc room, 75 gr fijne franse mosterd, 75 gr moutarde de meaux, 250 cc droge witte wijn.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Saffraan­ brood­jes

De saffraan is de smaakmaker in deze broodjes. De cranberry's zorgen voor een zoetje.

INGREDIENTEN

250 ml volle melk, 7 g gedroogde gist, 0.05 g saffraan (zakje), 100 g fijne kristalsuiker, 500 g tarwebloem, 2 tl zout, 2 middelgrote eieren, 50 g ongezouten boter (of margarine), 150 g gedroogde cranberry's, 1 el kraanwater

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2018
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Saffraan kip

INGREDIENTEN

* 8 biologische kippendrumsticks (afhankelijk van hoe groot ze zijn, 1 à 2 per persoon), * 1 eetlepel olijfolie, * 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt, * 4 rijpe tomaten of een blikje gepelde tomaatjes, * 4 gedroogde chilipepers, * wat gedroogde oregano, * een flinke pluk saffraan, * een scheutje witte wijn, * 2 eetlepels kappertjes ( gezouten kappertjes even ontzouten in wat water), * versgehakte platte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mosterdsoep met saffraan

INGREDIENTEN

30 gr boter, 45 gr bloem, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 25 cc zonnebloemolie, 1 1/4 liter kip of vis bouillon, 6 mg saffraan, 125 cc room, 75 gr fijne franse mosterd, 75 gr moutarde de meaux, 250 cc droge witte wijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  •  
  •  30-60 min.

Mosterdsoep met saffraan

INGREDIENTEN

30 gr boter, , 45 gr bloem, , 2 sjalotjes, , 1 teentje knoflook, , 25 cc zonnebloemolie, , 1 1/4 liter kip of vis bouillon, , 6 mg saffraan, , 125 cc room, , 75 gr fijne franse mosterd, , 75 gr moutarde de meaux, , 250 cc droge witte wijn.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

saffraan mossels

Niet ingewikkeld feestelijk gerecht

INGREDIENTEN

2 kg. mosselen, 100 gr. ui, 3 glazen witte wijn, 1 zakje saffraan, 1 takje peterselie, 1 takje tijm, 2 eetl. olijfolie, 1/2 laurierblad, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2008
  •  
  •  10-20 min.

PANNENKOEKEN MET SAFFRAAN

(uit Zweden)

INGREDIENTEN

5 eieren,3 dl creme fraiche,2 dl room,1/2 theelepel zout,2 eetlepels suiker,snufje gemalen saffraan,2 dl rijst,rozijnen,zoete amandelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2002
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.

Vissoep Met Saffraan

INGREDIENTEN

1 kg mosselen, , 250 gr. kabeljauwfilet, , 1 gesneden prei, , ? winterwortel, , 1 st gesnipperde ui, , halve bos peterselie, , 2 el olijfolie, , 1 teentje knoflook, , 1 dl witte wijn, , 1 laurierblaadje, , 10 draadjes saffraan, , 1,3 dl room, , zout/peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Frans
  •  20-30 min.

Vissoep met saffraan

"Suquet de peix", een heerlijke aromatische vissoep uit Catalonie.

INGREDIENTEN

8 el droge witte wijn - 12 middelgrote Spaanse mosselen, goed schoongemaakt (zie mijn artikel) - 225 gr heek of jonge kabeljauwfilets - 225 gr zeeduivel - 110 gr grote garnalen, ongepeld - 110 gr kammosselen (St-Jacobsschelpen), doormidden gesneden - zout en versgemalen peper - enkele draadjes saffraan, verkruimeld - 1 1/5 tl verse of 1/4 tl gedroogde tijm - 1 blaadje laurier - 2 teentjes knoflook, fijngeprakt - 2 el citroensap, Voor de visbouillon : 1 middelgrote ui - 1 wijting van ongeveer 350 gr, schoongemaakt - enkele takjes peterselie - 1 wortel, schoongemaakt - 1/2 stengel bleekselderij - 1 kleine prei, goed gewassen - 3 grote sjalotten - 1 blaadje laurier - zout - 6 peperkorrels - 2 1/2 dl vocht van venusschelpen - 1,6 liter water, Voor de afwerking : 2 el olijfolie - 10 boterhammen, 5 mm dik, van een langwerpig brood - 1 kleine ui, in ringen - 110 gr prei in fijne julienne gesneden - 1 teentje knoflook fijngehakt - 350 gr tomaten, ontveld, van zaad ontdaan en fijngehakt - 1 el peterselie, fijngehakt

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Spaans
  •  > 120 min.

Kippilaf met saffraan

Recept van Nigella Lawson

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet in stukjes; 2 dl Griekse yoghurt; sap van halve citroen; snufje kaneel; 1/2 theel saffraandraadjes; 1 ltr kippenbouillon; 15 gr boter; 2 eetl arachideolie; 500 gr basmatirijst; 3 kardemompitten, gekneusd; geraspte schil en sap van 1 citroen; 50 gr cashewnoten; 50 gr amandelschaafsel; 25 gr pijnboompitten; 4 eetl gepelde pistachenoten; bosje verse peterselie, gehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mosselen met saffraan

INGREDIENTEN

, ? 500 gram gekookte mosselen, ? twee eetlepels bloem, ? acht draadjes saffraan, ? een ui, ? vier eetlepels zonnebloemolie, ? twee tenen knoflook uit de knijper, ? 15 cl Westmalle Trappist tripel (flesje van 30 cl), ? vier eetlepels creme fraiche, ? twee eetlepels fijngehakte peterselie, ? peper uit de molen en zout naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Saffraan aïoli

Mooie saus voor bij gegrilde zalmfilet van de BBQ met gegrilde groene asperges en een rijstsalade

INGREDIENTEN

8 saffraandraadjes 1el heet water 4 el mayonaise 1 teen geperste knoflook. citroensap en zout en peper uit de molen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-07-2019
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Lamsstoofschotel met saffraan

EEN GERECHT DAT ZEER GESCHIKT IS VOOR DE TAJINE

INGREDIENTEN

800 gram lamsvlees van de schouder., 3 uien, 3 teentjes knoflook, 4 tomaten, 4 eetlepels arachideolie, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 dopje saffraanpoeder, 1 zakje saffraandraadjes, 1 eetlepel tomatenpuree, zout en peper, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-07-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Saffraan eieren

Lekker en niet te moeilijk om te maken. Voor de liefhebbers van indiaans aan te raden.

INGREDIENTEN

6 dl kippebouillon., flinke snuf saffraandraadjes., 50 gr boter., 1 ui fijngesneden, 1 teentje knoflook geperst., 1 kaneelstokje., 6 groene kardemonpeulen., 1 laurierblad., 50 gr rozijnen., 8 gekookte eieren.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2004
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Kippefilets met saffraan

INGREDIENTEN

Boter 25 gram, gevogeltebouillon 0,50 blokjes, fijngehakte bieslook 1 soeplepels, slagroom 1 dl, sjalotten 1, peper en zout, saffraandraadjes, witte wijn 2 dl, borsten van kip 2,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Saffraan Mayonaise

Begeleidende saus,vol aroma gecombineerd met knoflook om mediterane{vis}gerechten accent te geven,ook mooi te combineren met zwarte olijftappenade en groene olijfolie

INGREDIENTEN

-4 el mayonaise van beste kwaliteit,liefst verse, -1 1/2 el warm water, -1/2 teen knoflook,geperst, -24 draadjes saffraan, -zeezout, -witte peper uit molen

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  0-10 min.

Vissoep met saffraan

INGREDIENTEN

2 eetlepls olijfolie - 2 grote wortels, fijgehakt - 3 preien, dun gesneden en goed gewassen - 1 rode paprika, fijngehakt - 1 groene paprika, fijngehakt - 1 eetlepel Spaanse paprikapoeder - saffraandraadjes - 500 ml witte wijn - 750 ml visboullion - 400 gr. visfilet van een stevige witte vis - 400 gr. garnalen, gepeld en schoongemaakt - 400 gr. kleine inktvissen - 2 eetlepels peterselie, fijngehakt - 1 citroen, in partjes gesneden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2006
  • Spaans
  •  30-60 min.

mosselsoep met saffraan

Overheerlijke soep met stokbrood en kruidenboter serveren slechts 220 KKal.p.p.

INGREDIENTEN

, 1 kg verse mosselen el = eetlepel, 2 dl droge witte wijn, 2 el olijfolie, 1 ui, fijngesneden, 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in dunne ringen, 2 wortels, in kleine blokjes, 2 venkelknollen, in kleine blokjes, 6 tomaten, ontveld, in kleine blokjes, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 2 takjes peterselie, 8 dl visbouillon, van tablet, 20 saffraandraadjes, zout, peper, 1 ? dl creme fraiche of koksroom, 2-3 el fijngesneden peterselie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2002
  • Spaans
  •  30-60 min.

Lamsbout Met Saffraan

INGREDIENTEN

1kg. lamsbout, 1kg.aardappels,1 tl. saffraandraadjes, 1 dl.olijfolie,1 citroen,zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Aspergesoep met saffraan

INGREDIENTEN

8 asperges, 3 lente uitjes - fijngesneden, melk, zakje saffraandraadjes, 1/5 liter volle melk, 2 kippebouillonblokjes, 1/5 liter water, Zout en peper naar smaak evenals een beetje suiker (of stevia),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2009
  • Fusion Voorgerecht
  •  10-20 min.

hindennootjes met saffraan.

INGREDIENTEN

4hindennootjes,2sinaasappelen,1mango,8snuifjes saffraan,1eetl.suiker,2eetl.balsamicoazijn,80gr boter en een klontje boter voor het bakken,p+z,tuinkers.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Saffraan- & Maanzaadbolletjes

Een brood dat er prachtig uitziet door het saffraan en maanzaad maar ook snel op tafel staat. Gezien bij Life & Cooking.

INGREDIENTEN

Voor de saffraanbolletjes:,  1 envelopje saffraandraadjes,  180 gram zelfrijzend bakmeel,  1 theelepel zout,  1 ei,  0,5 eetlepel Bertolli olijfolie Classico, Voor de maanzaadbolletjes:,  180 gram zelfrijzend bakmeel,  1,5 eetlepel maanzaad,  1 theelepel zout,  1 ei,  3 eetlepels melk,  0,5 eetlepel Bertolli olijfolie Classico, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2001
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Kippilaf met saffraan

Heerlijk eenpansgerecht.

INGREDIENTEN

500gr.kipfilet in blokjes, marinade:2dl Griekse of Turkse yoghurt,sap van een halve citroen,een kwart tl. kaneel.Een halve tl.saffraandraadjes,1ltr.kippenbouillon,15gr.boter,2-3 el. olie,500gr.basmatirijst,3-4 kardamompitten gekneusd,geraspte schil en sap van 1 citroen,50gr.cashewnoten,50gr.amandelschaafsel,25gr.pijnboompitten,3-4el pistachenootjes,bos peterselie fijngehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2005
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Mierikswortelsoep met saffraan

INGREDIENTEN

100gr bacon in dunne plakjes,1el boter margarine,2sjalotjes fijngesneden,1teentje knoflook geperst,100gr wit van prei in ringen,50gr knolserderij in blokjes,50gr verse mierikswortel geraspt,200ml zoete witte (muskaat) wijn,600ml visbouillon (evt van tablet,2 eierendooiers,100ml slagroom,1tl saffraandraadjes,4 takjes kervel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Kippefilets Met Saffraan

INGREDIENTEN

2 kippeborsten, 1 sjalot, 2 dl witte wijn, 1 dl room, = blokje kippebouillon, 25 gr boter, enkele saffraandraden, 1 soeplepel gehakt bieslook, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Saffraan rijst

Vegetarisch gerecht lekker met een frisse salade  

INGREDIENTEN

300 gr Basmati rijst, 600 ml heet water, 2 flinke rode uien, pot zongedroogde tomatenpasta, olie, safraan, 4 flinke eetlepels yoghurt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2017
  • Grieks
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top