1. Home
  2. Recepten
  3. Russisch
  4. Russische recepten
Russische recepten Meer Russische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Dit gerecht lijkt op de Frans-Russische 'coulibiac' dat komt van het Russische kulebjaka: een pastei met bijvoorbeeld zalm, rijst, boekweit en champignons. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Iets wat hier op lijkt bij mijn overburen gegeten en zij kwamen uit Azerbeidjan, maar kreeg het recept niet. Ik ben toen zelf aan de slag gegaan met wat ik nog wist wat erin zat, en dit is mijn variant. Het lijkt het meeste op een Russische salade, dus dan is dit een vegetarische variant. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Met Pasen is het heerlijk om uitgebreid te brunchen of te lunchen en daar passen natuurlijk gevulde eitjes bij. Ik heb hier een paar hele lekkere eitjes op een rijtje gezet. Voor elk wat wils. Eet smakelijk en VROLIJK PASEN. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Stroganoff is een typische pittige saus uit de Russische keuken met wodka . Deze  gehaktballetjes met een romig tomatensausje met champignons en rode paprika zijn super lekker .Serveer er geroosterde patatjes bij is dit bordje een garantie op een heerlijke maaltijd!  Als er kindjes mee aan tafel zitten kan je het ook zonder wodka bereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Dit gerecht heet wel strofanoff en zou dus de Russische keuken betreffen. Ik vind dit meer een fusiongerecht . What ever .... het was gewoon een heerlijk gerecht. Slank, smakelijk en snel op tafel. Zeer geschikt op een doordeweekse dag als je niet lang in de keuken wilt staan en toch gezond en lekker wil eten en weer eens een keertje vegetarisch. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken. Het wordt normaal met stukjes biefstuk gemaakt. Dan heet het boeuf stroganoff. Vandaag maak ik een snelle en makkelijke variant met kip. Stroganoff wordt vaak ook geflambeerd met wodka. Je kan er voor kiezen om dat bij dit recept ook te doen maar het hoeft natuurlijk niet.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Na lange tijd kwam ik dit beetje ouderwetse recept weer tegen en het is nog steeds lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Pirog is een gebakken taart met een zoete of hartige vulling.  Pirogi komen in verschillende vormen voor: ze zijn vaak langwerpig, maar kunnen ook cirkelvormig of rechthoekig zijn.  Voor het deeg wordt tegenwoordig hoofdzakelijk tarwemeel gebruikt. De vulling voor pirogi kan zoet zijn en kwark of cottagekaas bevatten, fruit zoals appels , pruimen of verschillende bessen , evenals honing, noten of papaverzaden. Hartige versies kunnen bestaan uit vlees, vis, paddenstoelen, kool, rijst, boekweitgries of aardappel. Dit recept is een hartige versie. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Russisch

In deze ovenschotel is de befaamde Russische Stroganoffsaus verwerkt. Door rundergehakt te gebruiken in plaats van biefstukreepjes is het beter geschikt voor een ovenschotel. Je kunt ook nog wodka of rode wijn toevoegen maar let wel op dat de saus niet te dun wordt. Goed laten inkoken of een beetje binden met bloem of ander bindmiddel is de beste oplossing. Tip: Doe zuurkool door de aardappelpuree en je krijgt een stevige winterschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

Dit is een erg lekkere kruising tussen een Franse fricassee en een Russische Stroganov. Als je alvast wat rijst op zet, kun je de saus heel vlug in een andere pan klaarmaken en is alles ongeveer tegelijk klaar. Ik doe de paddenstoelen er altijd pas op het laatst bij, zodat ze lekker nootachtig en stevig blijven, maar als je ze er wat eerder bij wilt doen om ze samen met de prei zacht te laten worden, is dat ook prima. Jamie Oliver …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

De populairste en altijd verkrijgbare tapas in Spanje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Dit recept komt van Bianca Boonstra …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Russisch

1 kg runderlappen 2 uien 100 g boter peper en zout 300 g knolselderij 300 g prei 200 ml vleesbouillon (van tablet of uit pot) 1 flesje Schuttersbier 1 eetl. gehakte kervel of 1/2 theel. gehakte dille (vers of diepvries) 4 gekookte rode_bieten 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Russisch

Een pittige gehaktschotel voor 12 personen. Dit recept is van Bianca Boonstra …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Een super salade voor als je van vis houdt.Ook lekker voor bij een BBQ en zo snel en simpel te maken .alvast eet smakelijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Russische aardappelschotel met gehakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Dit is oorspronkelijk een Russische maaltijd en wordt veel in het noorden van de VS gegeten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch
Populaire Russische kookboeken:
Top