Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Russisch
  4. Russische recepten
Russische recepten Meer Russische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Goed gemaakte bitochki behoren tot de meest verrukkelijke van de gemalen vleesgerechten. Ze kunnen bestaan uit rundvlees, kalfsvlees of kip. De bereiding is wat ingewikkelder dan het maken van een hamburger, maar het gerecht is veel fijner, zowel in smaak als in textuur. De klassieke Russische saus voor bitochki is een saus op basis van zure room. Er kunnen 250 g champignons aan die saus worden toegevoegd, maar dan wijkt u af van het originele recept.  Als bijgerecht kunt u kasha (boekweitgries) maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

Stoven is een kooktechniek om vlees,vis,wild, en gevogelte en groenten met kruiden te bereiden. De ingredienten worden langzaam gegaard met een ruime hoeveelheid vocht. Hierdoor trekken de smaken in de ingredienten en ontstaat er een smaakeenheid. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

Pavlovataart is een taart gebaseerd op meringue, en genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Beproeft recept uit de Viva, heeel lang geleden, en door veel vrienden overgenomen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Deze lekkere pavlova is een meringue-dessert dat de naam draagt van de Russische ballerina Anna Pavlova. Makkelijk vooraf klaar !  U kan de meringues makkelijk de dag vooraf klaarmaken. Op het moment zelf hoeft u ze alleen nog af te werken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Russisch

Deze Russische gehaktballen serveren we met een tomaten saus of een bechamelsaus . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Anders dan de naam doet vermoeden, at ik dit simpele gerechtje voor het eerst in Italië. Daar is de insalata Russa een populair lunchgerecht en antipasto. Bij de versafdeling van veel Italiaanse supermarkten wordt deze salade dan ook ter plekke gemaakt. Je kunt de salade echter ook heel makkelijk zelf maken, wat natuurlijk des te lekkerder is!  Bij dit recept wordt de salade opgerold in gekookte ham, als of het sigaren zijn. In een handomdraai zet je zo een borrel-, of voorgerechtje op tafel!  Smakelijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

In deze ovenschotel is de befaamde Russische Stroganoffsaus verwerkt. Door rundergehakt te gebruiken in plaats van biefstukreepjes is het beter geschikt voor een ovenschotel. Je kunt ook nog wodka of rode wijn toevoegen maar let wel op dat de saus niet te dun wordt. Goed laten inkoken of een beetje binden met bloem of ander bindmiddel is de beste oplossing. Tip: Doe zuurkool door de aardappelpuree en je krijgt een stevige winterschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

De populairste en altijd verkrijgbare tapas in Spanje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Dit is een erg lekkere kruising tussen een Franse fricassee en een Russische Stroganov. Als je alvast wat rijst op zet, kun je de saus heel vlug in een andere pan klaarmaken en is alles ongeveer tegelijk klaar. Ik doe de paddenstoelen er altijd pas op het laatst bij, zodat ze lekker nootachtig en stevig blijven, maar als je ze er wat eerder bij wilt doen om ze samen met de prei zacht te laten worden, is dat ook prima. Jamie Oliver …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Dit recept komt van Bianca Boonstra …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Russisch

1 kg runderlappen 2 uien 100 g boter peper en zout 300 g knolselderij 300 g prei 200 ml vleesbouillon (van tablet of uit pot) 1 flesje Schuttersbier 1 eetl. gehakte kervel of 1/2 theel. gehakte dille (vers of diepvries) 4 gekookte rode_bieten 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Russisch

Een pittige gehaktschotel voor 12 personen. Dit recept is van Bianca Boonstra …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Russische aardappelschotel met gehakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Een super salade voor als je van vis houdt.Ook lekker voor bij een BBQ en zo snel en simpel te maken .alvast eet smakelijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch
Populaire Russische kookboeken:
Top