Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Rundvleesragout

Rundvleesragout recepten (18) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rundvleesragout

INGREDIENTEN

800 gram rundvlees (dikke rib, zonder been), 100 gram doorregen spek 3 grote uien, 1 eetlepel tomatenpuree, zout, peper, piment, laurier, peterselie, 1 volle eetlepel bloem, 1/4 liter rode wijn, 3/8 liter hete bouillon, 2 paprika's (groen en/of rood), 1 zakje (5 gram) gedroogd eekhoorntjesbrood, 150 gram champignons, 1 glaasje cognac,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rundvleesragout met paddestoelen

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

200 g paddestoelen soepmix (C1000 Vers), 20 g boter, 1 sjalot, gesnipperd, 4 pasteibakjes, 1 blik Unox rundvleesragout, 1 dun bosuitje, in ringetjes, 4 toefjes peterselie of, 1 el peterselie fijngeknipt,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Rundvleesragout met champignons

Lekkere, zelfgemaakte ragout van riblappen.

INGREDIENTEN

750 gr. riblappen3 rundvleesbouillonblokjes125 gr. gerookte spekblokjes1, flinke ui2 tenen knoflook500 gr. champignonseen handvol verse, fijngehakte, peterseliepeperfoeliekerriepoeder2 dl. room culinair of slagroomca. 50, gr. + 30 gr. boterca. 50 gr. bloemflinke scheut melkbouillon

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  •  
  •  60-120 min.

Penne met rundvleesragout

INGREDIENTEN

2 eetlepel olie, 1 ui gesnipperd, 600 gram runderlappen in blokjes, 1 laurierblaadje, eetlepel Italiaanse kruiden, 1 blikje tomatenblokjes, 1 Runderbouillontablet, 300 gram Penne of andere korte pasta, 300 gram diepvriesdoperwten,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pappardelle met rundvleesragout

Pappardelle met rundvleesragout Dit is een echte Italiaanse vleesragout, kenmerkend is een saus van gestoofd of gesmoord vlees op smaak gebracht met tomaat. Het moet niet verward worden met een Bolognese ragout, dat is echt een tomatensaus, op smaak gebracht met rundvlees gehakt. Het is perfect voor een winterse avond en een gerecht dat het hele gezin van lekker zal vinden. Hoofdgerecht 4 personen 30 minuten + 1 1/2 uur stoven   

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 1 kleine ui, gesneden, 1 selderijstengel, gesneden, 1 wortel, gesneden, 2 el olijfolie, 50 g pancetta of doorregen bacon, gesneden, 550 g runderribstuk, vet eraf, in kleine reepjes gesneden, 85 ml droge rode wijn, 1 bouquet garni (bosje platte bladpeterselie, 3 blaadjes salie, 1 takje tijm en een laurierblaadje, samengebonden met een touwtje), 2 blikjes tomaten à 400 g, goed uitgelekt en het tomatenvlees gesneden (gebruik het sap voor een ander gerecht), snuf gedroogde chilipepers (optioneel), 150 ml rundvlees bouillon (zelfgemaakt of uit een pakje), 350 g pappardelle (lange pasta linten), 2 onafgestreken tl vers geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas, zeezout en vers gemalen zwarte peper,  ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rundvleesragout met paddestoelen

INGREDIENTEN

200 gram paddestoelen * 20 gram boter * 1 gesnipperd sjalotje * 4 pasteibkajes * 1 blik runderragoût 1 in ringetjes gesneden bosui * 4 toefjes peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Rundvleesragout met paddenstoelen

INGREDIENTEN

200 gram paddestoelen soepmix - 20 gram boter - 1 sjalot - 4 pasteibakjes - 1 blik runderragout a 400 gram - 1 dun bosuitje - 4 toefjes peterselie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Rundvleesragout met paddenstoelen

INGREDIENTEN

200 gr.paddestoelen - 20 gr. boter - 1 sjalot gesnipperd - 4 pasteibakjes - 1 blik runderragoud a 400 gr. - 1 dun bosuitje in ringetjes en 4 toefjes peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Rundvleesragout met morilles

En oesterzwammen

INGREDIENTEN

2 uien, 1 kleine courgette (ca. 150 gr), 1 kleine aubergine (ca. 150 gr), 250 g sukadelappen, zout, peper, 10 g gedroogde morilles, 100 g oesterzwammen, 25 g boter, 1 teentje knoflook, ? tl rozemarijnnaaldjes, 1 vleesbouillontablet, 4 el slagroom, 2 el ma?zena,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rundvleesragout in knapperige bakjes

Mooi en (h)eerlijk hartig gerechtje

INGREDIENTEN

250 gr. gaar rundvlees, 6 sneetjes casinobrood zonder korst, 50 gr. gesmolten roomboter, 2 theel. milde kerriepoeder, 30 gr. bloem, 200 ml. runderbouillon, 100 ml. kokosmelk, peper uit de molen, garneer met koriander of veldsla

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2010
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.

Rundvleesragout met een ‘goulash touch'

.

INGREDIENTEN

500 g runderriblappen, 2 potten vleesfond (a 380 ml), 150 g boter, 150 g bloem, 140 g tomatenpuree, 3 eetlepels paprikapoeder, Pot geroosterde paprika (165 gram uitlekgewicht), in stukjes snijden, 125 ml slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2017
  • Filippijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kruidige rundvleesragout met wijn ( Grieks)

INGREDIENTEN

500 gram mager rundvlees in blokjes, 3 eetlepels olijfolie, 1 grote ui gesnipperd, 3 tenen knoflook, zout, versgemalen peper, ? theelepel cayennepeper, 3 kruidnagels, ? kaneelstokje, 2 laulierbladen, ? theelepel suiker, 1 grote rijpe tomaat geraspt, 1 theelepel tomatenpuree, 1 theelepel rode-wijnazijn, 1 deciliter droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ragù di manzo con pappardelle (Pappardelle met rundvleesragout)

Niet te verwarren met 'Ragù Bolognese' want dat is echt een tomatensaus met rundergehakt. Dit heerlijke Italiaanse runderstoofpotje wordt natuurlijk geserveerd met pasta. Niet gewoon spaghetti maar van die lange brede slierten zodat de saus er goed aan blijft hangen Ik heb het recept voor 8 personen gemaakt omdat het een makkelijk te maken gerecht was voor een wat groter gezelschap. Deel alles gewoon door 2 en het is voor 4 personen  

INGREDIENTEN

- 1 kg runderstoofvlees (riblappen of sukade), - 150 gram spekreepjes, bij voorkeur Pancetta, - 2 uien, - 2 st bleekselderij, - 2 wortels, - olijfolie, - 150 ml droge rode wijn, - 2 blikken gepelde tomaten à 400 gram (met sap), - 300 ml rundvleesbouillon (van tabletten), - bosje bladpeterselie, - 6 blaadjes salie, - 2 laurierblaadjes, - 2 takjes tijm, - zeezout en vers gemalen zwarte peper, - snuf gedroogde chilipeper (optioneel), - 500 gram pappardelle (of tagliatelle), - geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Romige rundvleesragout in knapperige bakjes

WIJNTIP: Kerrie en kokos zijn uitgesproken, aromatische smaken waar veel wijnen niet tegenop kunnen. Een kruidige, exotische Pinot Gris uit de Elzas kan dat wel.

INGREDIENTEN

250 g gaar rundvlees (uit de bouillon, of van runderlapjes), 4 sneetjes casinobrood, zonder korst, 50 g boter, gesmolten, ½ eetlepel milde kerriepoeder, 30 g bloem, 200 ml runderbouillon, 100 ml kokosmelk, versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  •  
  •  30-60 min.

rundvleesragoutbollen met doperwten

INGREDIENTEN

4 voorgebakken kaiserbroodjes, 2 el olijfolie, 1 blik rundvleesragout à 400 g (Unox), 1 potje doperwten extra fijn à 340 g (C1000), uitgelekt, peper, zout, 1 zak jonge bladsla à 80 g (C1000)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ragoutpie

INGREDIENTEN

1 pak korstmix (of 1 pakje bladerdeeg), 100 g champignons, 1? eetl. peterselie, 3 bolletjes gember, 1 eetl. gembernat, 2 eetl. boter of margarine, ? l. blik rundvleesragout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Vlees-ragouttaart

Lekker voor de zaterdagavond.

INGREDIENTEN

*1 pak korstmix (bladerdeeg),*2 el bloem, *1 ui,*125 g shii take,*1 el citroensap, *2 bolletjes gember,*3 takjes peterselie, *2 el boter,*1/2 blik rundvleesragout,*1 el gembernat,*1 el melk, zout en peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-1999
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rundvleespies met bladerdeeg

Onder het knapperige bladerdeeg zit een heerlijke aromatische vleesvulling, die door de toegevoegde mosterd een lekkere pittige smaak krijgt. Helaas heb ik geen foto beschikbaar!

INGREDIENTEN

500 gr. runderlappen; 2 el. olie; 1 grote ui; 1/4 l. vleesbouillon; zout, zwarte peper; 250 gr. champignons; 2 El. mosterd; 2-3 El. tarwebloem (en wat extra voor het uitrollen); 9 plakjes diepvriesbladerdeeg; 1 eidooier voor het bestrijken

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2008
  • Internationaal
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top